Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 08:53

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 53 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 USMC 
Autor Zpráva
Poručík
Poručík

Nový příspěvek Re: USMC
to že už sháním myslím že prohlížím shopy apod.. uložim link a hotovo.. jinak nic jeste z USMC vybavy nemam :cry: :cry: :cry:

From the Halls of Montezuma to the Shores of Tripoli. We will fight our country's battles, in the air, on land and sea. First to fight for right and freedom and to keep our honor clean. We are proud to claim the title of United States Marine!

27 zář 2009, 16:40
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

to jsi teda mariňák, já dělám Army a přitom mám víc mari'nácký věci než ty ... prosím tě, kup si hlavní věci, na takové drobnosti si vyser, dokoupíš časem. Je krásné, že ted běháš v teplákách a básníš o tom, jak jednou budeš to, to a jak krásnej budeš, ale dokud nebudeš na sebe nemáš uniformu,kanady a zbran tak ti to nikdo žrát nebude

27 zář 2009, 17:01
Poručík
Poručík

TomLame píše:
to jsi teda mariňák, já dělám Army a přitom mám víc mari'nácký věci než ty ... prosím tě, kup si hlavní věci, na takové drobnosti si vyser, dokoupíš časem. Je krásné, že ted běháš v teplákách a básníš o tom, jak jednou budeš to, to a jak krásnej budeš, ale dokud nebudeš na sebe nemáš uniformu,kanady a zbran tak ti to nikdo žrát nebude

toto sem moc nepochopil.. ja si delam seznam vseho co budu kupovat.. logicky nezacnu plynovou maskou.. po 17tych narozkach kupuji komplet marpaty.. do vanoc chci nasetrit na IBA WDL..

a to že "máš více marinackých veci než já" je dost logicky když sem psal před tebou že nemam ani jednu vec z USMC..

ja nebasnim ale vim to na tuti-fruti..

From the Halls of Montezuma to the Shores of Tripoli. We will fight our country's battles, in the air, on land and sea. First to fight for right and freedom and to keep our honor clean. We are proud to claim the title of United States Marine!

27 zář 2009, 17:38
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

nevím jetli to tu nikdo psal take použivají ciras
a tu bych doporučil od pantacu

a nyní znova po rekonstrukci pažbění RAM M4A1 MATCH Tactical - BB sniper

17 říj 2009, 17:05
Moderátor
Moderátor

Kuba Flandera píše:
nevím jetli to tu nikdo psal take použivají ciras
a tu bych doporučil od pantacu

To je hodně nepřesný, CIRAS používají pouze některý složky USMC a to ještě v hodně omezenej míře.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

17 říj 2009, 17:38
Profil ICQ
Poručík
Poručík

Teď se dívám na Viasat Explorer a tam jsou mariňáci. Zajímavé je, že mají ještě BDU woodland, párkart sem viděl MARPAT woodland. Dále jsem asi dvakrát viděl ACOG, jinak tam měli Aimpointy. Zbraně pro USMC tam jsou. Co mě nejvíce zaráží je to, že jeden z důstojniků měl MARPATy woodland a na tom paraganský odznak... teď jsem zmatený. Období nevim ,ale říkali, že jedou na misi do Perského zálivu...

17 říj 2009, 19:46
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Marpaty a perský záliv? to mi nejde dohromady pokud vím tak marpaty byli poprvý představeny v roce 2005

17 říj 2009, 19:53
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Poručík
Poručík

Njn, ale opravdu jsou tam.. pokud máš satelit můžeš si to zkusit najít..

EDIT: jedině, že by to byl digital woodland, obdoba marpatu nejen pro mariňáky..
EDIT2: už to skončilo :D

17 říj 2009, 19:56
Profil ICQ
Poručík
Poručík

MARAPTy byli pokud vim představený okolo roku 2000.. rozhodně už v roce 2005 byl samozřejmost!

CIRAS používá Recon jestli sem to zprávně pochopil a to je ozbrojená složka USMC

Digital woodland je běžné označení pro kopie MARPAT,nic víc...

A o tom že USMC použévali někdy AimPoint fakt nevim... pěchota ACOG a občas i EOTech nebo MARS, u reconu pak EOTech

17 říj 2009, 20:02
Rotný
Rotný

Zdravím.
Nenašel jsem vhodnější topic, tak to píšu sem.
Tuší někdo, kde by se dala sehnat origo USMC blůza v BDU WDL? Jde mi o to marine razítko na kapse. Co jsem procházel int. armyshopy, tak ji mají snad jen tady http://www.us-army.cz/1253,woodland-bluza-medium-regular-usmc.html. Předpokládám, že kalhoty můžou být jakékoli originální. Google jsem už procházel...
Díky za rady (budou-li nějaké..?)

01 lis 2009, 12:54
Major
Major

v Praze je mivali v jednom strasnim shopu pro trampy .. meli tam hromady wdl bluz a i par s ega .. ale pokud nejsi z Prahy tak to nema smysl , proto ze uz je taky mit nemusi ..
jinak jedine sehnat ty nazehlovaci ega ..

01 lis 2009, 13:08
Kapitán
Kapitán

Lister píše:
Zdravím.
Nenašel jsem vhodnější topic, tak to píšu sem.
Tuší někdo, kde by se dala sehnat origo USMC blůza v BDU WDL? Jde mi o to marine razítko na kapse. Co jsem procházel int. armyshopy, tak ji mají snad jen tady http://www.us-army.cz/1253,woodland-bluza-medium-regular-usmc.html. Předpokládám, že kalhoty můžou být jakékoli originální. Google jsem už procházel...
Díky za rady (budou-li nějaké..?)

na ebay sem pár rompletů viděl;)

01 lis 2009, 22:37
Profil ICQ
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Ryan píše:
MARAPTy byli pokud vim představený okolo roku 2000.. rozhodně už v roce 2005 byl samozřejmost!

CIRAS používá Recon jestli sem to zprávně pochopil a to je ozbrojená složka USMC

Digital woodland je běžné označení pro kopie MARPAT,nic víc...

A o tom že USMC použévali někdy AimPoint fakt nevim... pěchota ACOG a občas i EOTech nebo MARS, u reconu pak EOTech

MARCIRAS/LANDCIRAS použivaji ,,Recon´´ Přesneji řečeno dnešní MARSOC
co se tech miřidel týče tak u MARSOC: ACOG,Eotech,aimpoint (dnes převážně Eotech)

08 lis 2009, 14:19
Rotný
Rotný

Zdravím zkušené.
Nějak v tom pořád nemám jasno, v případě U.S. Marines kolem roku 2000, dá se obecně říct, že průzkum nosil nože KA-BAR a klasičtí pěšáci tahali M9? Nebo je to jedno? A nebo jsem naposled úplně mimo mísu?
Dík za shovívavost...a odpovědi..;-)

04 úno 2010, 18:39
Moderátor
Moderátor

Lister píše:
Zdravím zkušené.
Nějak v tom pořád nemám jasno, v případě U.S. Marines kolem roku 2000, dá se obecně říct, že průzkum nosil nože KA-BAR a klasičtí pěšáci tahali M9? Nebo je to jedno? A nebo jsem naposled úplně mimo mísu?
Dík za shovívavost...a odpovědi..;-)

M9 je spíš záležitost Army, ať se jedná o klasický pěchota nebo SF (kolem 2000 tak ji měli Army SF a pěchota M7)

04 úno 2010, 18:57
Podpraporčík
Podpraporčík

Zdravím,
potřeboval bych poradit ohledně taktické vesty. Používám marpaty a sháním taktickou vestu respektive nosič plátů + equip. Podle dostupných fotek co jsem na netu našel používá marína v současnosti vesty v pouštním vzoru díky umístění válečných konfliktů, mno a jelikož v našich zeměpisných šířkách žádné pouště nejsou :D tak narážím na problém jakou vestu na sebe. Mám LBVčko ve WDL ale to určitě nebude košér... Chtěl bych jet marínu současnosti, ale obléct na sebe vestu v TAN tak bych dost svítil. Používají se v současnosti už něaké vesty přímo v marpatu? Nebo tahají stále WDL?

KJ Works Beretta M9
Člen Jihlavského Teamu Highlander
Stay Frosty

07 úno 2010, 08:43
Profil Zobrazit autorovy stránky
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Prd svítil.... On je rozdíl mezi tan a coyote brown. Bohužel většina kopií co se dělá jsou právě v tan a ne v coyote brown, která je tmavší.

Ale abych odpověděl - ne, v MARPATu se žádný vesty nepoužívaj, ani ve woodlandu. USMC používá jenom vesty v coyote brown.

Pokud chceš jet současnou USMC, tak si vyber jakou jednotku.

Pokud pěchotu, tak máš na výběr jenom ze Scalable Plate Carrieru či Modular Tactical Vest. Obě jsou dostupný v kopiích ale za docela velkožidovskou cenu na to jak je to ve srovnání s podobou originálu odfláklý. Pokud bys chtěl originál, tak to tě vyjde tak na 300-500 dolarů a zrovna sehnatelný nic z toho neni.

Jestli Recon Bn., či MSOB, tak CIRAS, či PACA soft vesta + MBSS plate carrier

Vzhledem k "dostupnosti" moderních věcí bych spíš doporučil se zaměřit tak na období 2003-2005 a na pěchotu. PASGT helma a woodlandový IBA je přece jenom sehnatelnější než LWH helma, IBA v coyote brown, či SPC a MTV.

07 úno 2010, 09:44
Podpraporčík
Podpraporčík

2 LCpl Twombly -> Super, díky za vyčerpávající odpověď :)

KJ Works Beretta M9
Stay Frosty

07 úno 2010, 10:16
Major
Major

Ještě k té barvě - kokotí hnědá samozřejmě není tak optimální do lesa jako oliva nebo nějaký "zelený" maskovací vzor, nicméně pořád je to lepší jak UCP nebo civil. Dobrá kamufláž se dá vytvořit i s vestou a doplňky v CB.

Ale jak řekl Twombly, být Tebou se soustředím spíš na nedávnou historii.

Krav Maga & Hardstyle Kettlebell instructor

07 úno 2010, 11:23
Kapitán
Kapitán

CB Iba a WDL Iba seženeš dneska všude. Doporučuji projet Armyburzu kde je hafo WDL IBA a nebo www.beirutbattalion.org. Je to Polské forum jedné jednotky kde se dost často vyskytují LWH helmy nebo IBA v CB a další USMC equip za dost hezké peníze (musíš se tam regnout). Já osobně jsem od jednoho z nich te´d objednal LWH i s nvg mount za 3,5k což je luxusní cena. Jen pokud zvolíš LWH helmu musíš si dát pozor aby to nebyl PASGT s LWH řemínkama to potom podle obrázku téměř nepoznáš. Nech si dyžtak vyfotit cedulku od Gentexu.

07 úno 2010, 12:37
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Ještě jednou všem děkuji za odpovědi a upřesnění :) Měl bych ještě jeden dotaz. Týká se to výzbroje, tak doufám že to nebude OT. Někde na netu jsem se dočetl že USMC mají nebo budou mít M4ky ve verzi S-System. Mám to z třetí ruky, takže se ptám jestli je to fake nebo pravda.

KJ Works Beretta M9
Stay Frosty

07 úno 2010, 14:01
Podpraporčík
Podpraporčík

Jinak ještě by ti mohlo pomoci k moderním USMC:
Captain posílal na airsoft-portal.cz v sekci Vaše výstroj svůj hodně slušnej equip na moderní nám. pěchotu. Jen bych místo SPARTAN vesty dal MTV. Ale připrav se, že zadarmo to fakt není. Být tebou, tak bych také sundal pár let dolů, jak radí ostatní. IBA v CB/WL se shání dobře narozdíl od MTV. Stejně tak se připrav u moderny na problém s ILBE (obzvlášť main pack). No prostě tě budou čekat bezesné noci na Ebayi :lol: :lol: Ale good luck!
(se zbraněmi ti poradí někdo fundovaný určitě)
Nejde mi linknout celý příspěvek, tak si dovolím přeposlat:
Obrázek: http://www.usmc.cz/forum/marpat.jpg
Popis:
Citace:
Jelikoz jsme se krome USMC v obdobi WW2 rozhodli venovat i soucasne vystroji, tak posilam foto zatim ne zcela kompletni vystroje. Nakup nove vytroje zacal v zime, k dokonalosti jeste dlouha cesta, samozrejme vse orginal.

Zleva horni rada:
- orig. sada cisteni na boty
- USMC ILBE main pack + reflexni paska (pouziva se pri presunech po silnicich na batohy nebo pri behani pres rameno)
- USMC ILBE assault pack - neni videt (nacpal jsem ho to main packu)
- USMC Goretex boty 2x

Zleva prostredni rada:
- USMC Flecee cepice
- USMC Flecee mikina
- USMC MCCUU bluza desert - provedeni BUZZ OFF
- USMC MCCUU bluza woodland 2x
- USMC APECS Goretex parka
- USMC utility cepice
- USMC vesta Spartan I. generace + sumky

Zleva spodni rada:
- USMC MCCUU kalhoty desert - provedeni BUZZ OFF
- USMC MCCUU kalhoty woodland 2x
- USMC APECS Goretex kalhoty
- USMC LWH helma + potah
- USMC chranice loktu a kolen
Capt. J. Jochman,
3/6 Marines, King Co., Re-Enacted, 1943-1945,
3/6 Marines, H&S Co., Scout Sniper Platoon, Re-Enacted, 2004-2007,
USMC & USN Reenactors Association

07 úno 2010, 14:24
Kapitán
Kapitán

Ardie: ILBE main pack je pravda že se neshání nejlíp ale pokud nehodláš chodit na tejdení tůry či akce tak postačuje assault pack.

R!co: Co se týče zbraní tak opět záleží na období a tipu jednotky. U pěchoty býval standard M16A4 ale Mitchell tady z fóra mi přesvědčil o tom že od roku 2008 je častější M4 než M16 a podle fotek je to asi pravda. Dále M249 MKII ale u pěchoty se vyskytuje už i PARA protože je skladnější a potom i taková kombinace z výsuvnou pažbou, o čemž ti více napíše Twombly který postoval na jednom foru tuto verzi. Dále co se týče odtřelovacích a poloautomatických pušek tak M40A3 (airsoftovou verzi nehledej je jen M40A1), M14 DMR nebo moje oblíbená Mk11 Mod 0 (osobně zatím "vlastním"). Pokud by jsi chtěl vědět více o výzbroji např. o těžkých zbraních tipu AT-4 atd nebo o vozidlech či tak. tak si dovolím postnout články od Thóra, Twomblyho a spol. z PALBA.cz.
Kód:
http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=2984

Jinak na PALBĚ najdeš spoustu dalších a užitečných věcí, které ti mohou pomoci rozšířit tvé znalosti ze světa námořní pěchoty. Ještě dobrou várku infa můžeš nalézt na oficiálních stránkách námořní pěchoty.
Kód:
www.marines.mil

07 úno 2010, 15:37
Profil ICQ
Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.   [ Příspěvků: 53 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2