Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 15:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ] 
 výběr zbraně 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Nový příspěvek výběr zbraně
Zdravím, vím že je to tu už několikrat ale nenašel jsem nic na tu M4
a proto se chci zeptat kterou si mám pořidit, jsem začatečník, a chci aby zbran fungovala bez nejakyho upgradu. pročetl jsem i několik stránek na zbraně ale pořad se nemohu rozhodnout tak pokud by jste mohli napsat zkušenosti připadně rovnou o doporučit. http://www.airsoftmorava.cz/zbrane/zbra ... 11-cm.html

http://www.airsoftmorava.cz/zbrane/zbra ... m-507.html

http://www.airsoftmorava.cz/zbrane/zbra ... 13-cm.html

http://www.airsoftmorava.cz/zbrane/zbra ... m-517.html

http://www.airsoftmorava.cz/zbrane/zbra ... 16-cm.html

31 srp 2016, 00:44
Kapitán
Kapitán

Nový příspěvek Re: výběr zbraně
CM 0.11 je pre zaciatocnika dobra volba, lepsia ako ostatne postnute zbrane.

02 zář 2016, 15:46
Rotmistr
Rotmistr

Nový příspěvek Mauser KAR98K, PPS
Ahoj,

jsem zacatecnik a vybiram si svoji prvni zbran, rad bych neco kvalitniho co vydrzi, idealne pusku nebo WW2 nemeckou zbran, zbrane jako AK47, M16 atd. me neberou

zatim me oslovili tyhle kousky, budu rad, pokud mi k nim neco napisete, pripadne doporucite neco uplne jineho

prvni volba padla na Mauser KAR98K
http://www.airsoftguns.cz/mauser-kar98k ... vo-pps-g-4

dale MP40 od SRC
http://www.army-airsoft.cz/wwii/smp40-kov-gen-iii-src/

potom me zaujali pusky od japonskych vyrobcu, prijdou mi, ze maji velmi dobrou kvalitu zpracovani, pr.:
http://www.airsoftguns.cz/vsr-10-pro-sniper-tokyo-marui

a nakonec tohle, jaky na to mate nazor?
http://www.airsoftguns.cz/custom-a-k-sv ... irsoftguns

04 úno 2017, 22:59
Poručík
Poručík

Nový příspěvek Re: Mauser KAR98K, PPS
S prvními dvěmi nemám zkušenost, takže se vyjádřím jen k těm posledním:
VSR-10 je kvalita, na kterou se dá spolehnout- bohužel výkon je nedostatečný a tak si připrav dvojnásobný rozpočet na upgrade.

"Custom" SVD se vyhni! Ten CO2 set je nestabilní záležitost, klesá výkon, mizerná přesnost, zkrátka ta zbraň je stavěná na to, aby se někdo "chytl" na číslo úsťovky, kterou si to stejně drží jen na začátku a na kterou stejně neexistuje střelivo (nehledě na to, že 250 je fakt prasárna).
Pokud bys chtěl, tak na manuální neupravenou verzi je trochu větší spoleh a snadněji se upravuje. To by byla rozhodně lepší volba.

Nicméně, můžeš se tu dočíst, proč je sniperka do začátku nevhodná a raději vzít AEG. Podívej se po StG 44 od AGM. Jde o velmi kvalitní zbraň a na rozdíl od MP40 má většinu dílů standard.

04 úno 2017, 23:41
Moderátor
Moderátor

Ako začiatočníkovi by sopm ti odporučil nejakú elektriku. Ak chceš WW2 tak MP40 od SRC nieje vôbec zlá zbraň, takisto sa pozri na MP44 od AGM, tiež dobrá zbraň.
To CO2 SVD v žiadnom prípade, je to kravina. VSR od TM je výborná puška, samozrejme pre WW2 sa nehodí a pre začiatok by si si užil viac srandy s elektrikou.
K98 od PPS je cenovo dostupný a použitelný mauser. Striela to pekne, spracovanie je tiež pekné, no pre začiatok brať bolt action plynovku je na uváženie.
Ide aj o to na čo tú zbran chceš používať a prípadne aké akcie by si chcel navštevovať atď.

04 úno 2017, 23:43
Rotmistr
Rotmistr

STG44 vyrabi firma AGM, myslite, ze je to kvalitni vyrobce? maji v nabidce i MP40, o dost levneji nez SCR, napr. hop up maji obe zbrane z plastu, to by nevadilo?

http://www.airsoftguns.cz/mp40-agm
http://www.airsoftguns.cz/stg44-mp44-drevo-agm

04 úno 2017, 23:53
Moderátor
Moderátor

AGM je fajn. Ale v airsofte to je zväčša tak že každý výrobca má zbrane ktoré sa podarili viac a niektoré menej. Napríklad MP40 od SRC je podla mňa lepšia ako od AGM. AGM MP44 je však super. Plastový hop up ničomu nevadí. U MP44 je však výhodou že komora je rovnaká ako u M4iek, takže tam kludne práskneš nap komoru pro-win. Ale v základe meniť komoru nieje vôbec potrebné

05 úno 2017, 00:40
Plukovník
Plukovník

Ja len ohľadom TM VSR 10 je to síce dobrá zbraň ale s malým výkonom a za vysokú cenu. O polovicu lacnejšia Bar 10 má už v základe slušný výkon a dostrel treba minimum upgrade pokiaľ s toho nechceš vyrobiť zbraň so silou vzduchovky.
Zlé nie sú ani Well MB 03 alebo 02 na Taiwangun ich predávali za 70 Eur treba na nich vymeniť viac ako na Bar ale za cenu základej VSR od TM ju môžeš mať v takmer plnom upgrade.

Čo sa dragunova týka ako písali ten CO2 set je k ničomu rovnako ako aj výkon 250 - 280 m/s radšej základ a úprava na HPA aspoň bude poloautomatický.

05 úno 2017, 11:20
Rotmistr
Rotmistr

a co rikate na tuhle jako alternativa k te TM VSR 10?

https://www.airsoft-online.cz/plynovy-p ... 0p-sniper/

papirove to ma docela dobry vykon, jaka ale bude kvalita provedeni? koukal jsem ze KJ WORKS je firma z taiwanu

05 úno 2017, 22:09
Moderátor
Moderátor

Inak neviem prečo ho ako začiatočníka odrádzate od úsťovky ktorú má VSR 10 od TM, na tú úsťovku to striela krásne a kto sa naučí mieriť tak ňou svoj ciel trafí (nie že by som tým chcel povedať že VSR 10 je pre začiatočníka dobrá voľba) Dávať KJW M700 ako alternatívu k TM VSR je mimo. Výkon má KJW 700 pekný, spracovanie je super no ako začiatočníkovi by som ti plynový sniper vôbec neodporúčal, povedzme že má to svoje muchy ktoré treba doma doladiť.
Keď už by si teda trval na bolt action puške, tak pre začiatok skôr manuál ako plyn. Ničmenej stále trvám na tom že najviac zábavy si užiješ s elektikou.
Ďalej zrejme časom premenujem tému...pretože o mausere od PPS sa tu akosi vôbec nebavíme...

05 úno 2017, 23:10
Plukovník
Plukovník

Ak máš na mysli tú plynovú verziu KAR98 je princípom rovná M700 mala by to byť napodobenina Tanaky (Ak na to existujú diely a nejaký upgrade prečo nie). Na bolt plynovkách sa toho veľa nekazí v podstate pružina kladiva bíva u čínskych zbraní šmejd odporúčam vymeniť ako prvé a nejakú dobrú hop up gumu inak s tým problém nie je čo sa funkčnosti týka horšie je to s presnosťou tam sa niekedy treba vyhrať.
Vlastním M700 je to dobrá ale príliž výkonná zbraň cca 4J na GG s 0,3g BB muchy má dve pružina kladiva a hop up guma chvíľu mi trvalo kým som ju doladil aby bola presná ale kôly vysokému výkonu má relatívne krátky dostrel v porovnaní o polovicu slabšími zbraňami ale dokáže poliť dlaždice. (Osobne používam výlučne na terčovú streľbu do Slovenských limitov by som sa s 0,2g BB vošiel ale pri použití streliva nad 0,2g sa výkon zvyšuje exponencialne)
Od TM som ho neodradzoval plne s tebou súhlasím strieľa krásne ale ako každému začiatočníkovi mu to stačiť nebude lebo nedostrelý ďalej ako AEG Bar 10 od JG strieľa rovnako krásne len je o 1J výkonejšia a dostrelý o pár metrov ďalej a stojí polovicu.

06 úno 2017, 20:41
Moderátor
Moderátor

No ja mám práve M700 od KJW tiež pár rokov a totálne prekopanú a ešte stále som neskončil.
Ako začiatočník by mal problémy s výkonom a ladením hop upu a celkovo tá zbraň chce trošku proste doladiť a až potom je to dosť dobré. Musel by špekulovať s váhou streliva, prípadne sekaním BBčiek ak si nedá pozor pri manipulácí so záverom. Pretesnovaním zásobníkov atď. Diely sú často neni dostupné. Za niektoré pýtajú nezmysel ale často neni iná možnosť. Ako prvú zbraň by som to rozhodne nechcel. U PPS K98 to bude možno ešte horšie s dielmi. Škoda že sa ešte stále nevyjadril na čo tú zbraň chce, či ju chce len pre potešenie a terčovku na dvore, alebo chce navštevovať akcie..a ak áno tak aké. Na to TM som narážal len preto, že ak mu je sympatická zbraň japonskej výroby a má na ňu aj rozpočet tak prečo nie, vydrží mu večne, záleží od toho na čo ju chce. Samozrejme BAR 10 od JG je zrejme najlepšia kópia VSR od TM o tom nepochybujem.

06 úno 2017, 22:51
Rotmistr
Rotmistr

chci navstevovat ruzne akce, kamarad me ukecal at jdu s nema do squadu, oni chcou hrat v barvach bundeswehru, no nic proti tomu nemam, zbran si nastesti muzu koupit jakou chci, takze nejsem omezen, ten kar98k se mi proste moc libi, to je vsechno, myslim, ze hru s nim bych si moc uzil

nicmene asi se spis pokusim sehnat tu MP40 od SCR a jestli ji nesezenu, tak bych to videl asi na nejakou pusku z japonska podle toho co bude skladem

koukal jsem hromadu AEG zbrani a 99% co je naskladneno v ceskych e-shopech jsou plastove kulomety z ciny a to se mi nelibi

no a kdyz jsem zminil ten bundeswerh, co rikate na tohle? otazka je, jak casto bych to musel pnit plynem, jaka je zivotnost takove zbrane a narocnost na udrzbu?

http://www.airsoftguns.cz/hk416-black-gbb-we

07 úno 2017, 00:27
Plukovník
Plukovník

Najhoršia voľba na začiatok je dlhá GBB od WE (to už radšej ten KAR nakoľko je to bolt bude s tým menej problémov) ak už plyn tak niečo spoľahlivé napríklad od GHK alebo ešte lepšie na začiatok začať s GBB pištoľou naučiť sa s tým zaobchádzať a až potom prejsť ku kúpe Dlhej GBB.

Krátke GBB po vyladení s dlžkou hlvne aspoň 100 mm dokážu konkurovať akejkoľvek AEG ak robíš nemeckú armádu odporúčam USP alebo HK45 od KWA sú to spoľahlivé zbrane a nevyžadujú žiadne úpravy ani upgrade len sa s tým naučiť zaobchádzať.
Osobne vlastním USP match nie je to síce taktická zbraň ale je jedna s najvýkonnejších s krabice a veľmi slušným dostrelom s 0,3g BB nie je problém na 50m triafať A4 do stredu a postavu na vzdialenosť okolo 65m.

Niektoré pištole ide dať do carbine kitu a vytvoriť malý samopal či poloautomaticku malú sniperku zdvihnúť výkon väčšiny krátkych plynoviek nie je problém stačí len výmena hlavne za dlhšiu a tesnejšiu.

Ešte ma napadlo s bolt pušiek M40 A5 od VFC veľmi dobré recenzie oproti M700 KJW o niečo nižší výkon za cenu lepšej presnosti priamo s krabice.

07 úno 2017, 08:44
Rotmistr
Rotmistr

nakonec jsem vzal tuhle

http://www.airsoftguns.cz/b-t-mp5a4-classic-army

bylo zajimavy dostat se z kar98k nakonec k MP5A4...

07 úno 2017, 22:44
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek výběr zbraně
Dobrá voľba. MP5ky sú perfektné ešte aj od ICS. Nech slúži

07 úno 2017, 22:49
Rotmistr
Rotmistr

tak uz je ta MP5 doma, reknu vam, zpracovani predpazbi je teda fakt hruza, vepredu to drzi jeden cep a na konci je nejaka nepovedena drazka, takze to lita nahoru dolu, jakym zpusobem jsou zpracovany draty u te svitilny, hnus, vsude plno lepidla a nejakeho bordelu, guma, ktera slouzi jako spoustec svetla, tak se odlepuje a je nakrivo seriznuta, zamerovac vyvyklanej, vsechno tak divne vrze, nic nejde hladce

jeste jsem nemel moznost strilet, ale moje prvni dojmy jsou hodne spatny, kdyz si vemu, ze to stalo skoro 6tis...strasny

09 úno 2017, 18:14
Plukovník
Plukovník

Hele jestli se ti to nezdá, tak to zavčasu vrať. Udělej si výlet někam, kde se na to můžeš podívat, třeba do BASu, nebo kamkoliv jinam a odnést si ten kus, který si budeš prohlížet.
Upevnění předpažbí, tam zkontroluj, zda je dobře usazené v těch drážkách, obvykle se zase tolik nehýbe. Nicmémně takto drží všechna předpažbí MP5 u téměř všech firem.
Co se spínače týče, co k tomu říci. Očividně už to CA trochu fláká.
Je otázkou jaká je to série, ale to by člověk musel vidět podrobněji zvenku i zevnitř.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

09 úno 2017, 18:25
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

No tak to som nemilo prekvpený...pretože čo som mal možnosť nejakú tú sezónu dozadu..tak tie
MP5ky "B&T" boli bytelné perfektné empice. Dokonca ešte aj z bazaru! sa dali kúpiť fajnové kúsky. Ak sa ti to nepozdáva vráť to, snáď nebude problém....
Zájdi si do BASu a pozri si MP-5ky od ICS, oni si stále držia svoje štandardy a dokonca idú vpred.

09 úno 2017, 18:56
Poručík
Poručík

O Airsoftguns se tu psaly zajímavé věci- nemohli mu poslat horší jakost, již reklamovaný kus, nebo tak něco?
Mimo jiné si ale myslím, že CA je nadhodnocená značka. 5 let jsem vlastnil MP5 od Cymy, CA jsem servisoval, a pokud bych si měl znovu vybrat, jdu opět do Cymy.

09 úno 2017, 21:09
Poručík
Poručík

Mike_223 píše:
O Airsoftguns se tu psaly zajímavé věci- nemohli mu poslat horší jakost, již reklamovaný kus, nebo tak něco?
Mimo jiné si ale myslím, že CA je nadhodnocená značka. 5 let jsem vlastnil MP5 od Cymy, CA jsem servisoval, a pokud bych si měl znovu vybrat, jdu opět do Cymy.

To je standartní postup v AirsoftGuns, jakmile je něco v akci tak je to sada, ktera byla povrácná, na prasáka nějak zplácaná dohromady, vady zakryty a hura za palbu zpatky do prodeje.

Před dvouma rokama jsem tam kupoval scara a byla to ta sama story, zbraň jim někdo vratil s tim, že to ma prapodivnou ustovku (na 0,2g to mělo 89m/s), boreci to jen hodili do skladu a pak mě tralala jako funglovku do ruky.

09 úno 2017, 21:45
Plukovník
Plukovník

U nás (BAS) jsme řešili co se zbraněmi, které jsou z jakéhokoliv důvodu poškozené/výrazně opravované a nakonec vyšel nejlépe výprodej za sníženou cenu, než se to snažit nějak maskovat a bastlit. Lidi tak ví, co to má za problém, na nic si nehrajeme a rozhodně je to pro pověst lepší, než zbraň, která se k zákazníkovi dostane v takovém stavu jako nová. :-)

Každopádně netuším jak to má Airsoftguns, takže to nijak hodnotit nebudu.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI

10 úno 2017, 09:28
Rotmistr
Rotmistr

rozhodne to vratim, za ty prachy je to teda peknej hnus

10 úno 2017, 10:57
Plukovník
Plukovník

Jako já jsem srdcem CAčkař, takže mě dost mrzí, pokud jsi s ní nebyl spokojený. Snad jen špatný kus. :-)

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI

10 úno 2017, 11:31
Rotmistr
Rotmistr

dnes jsem objednal https://www.airsoft-online.cz/aeg-mp5/mp5-a5-pro/

doufam, ze po katastrofalnim CA tohle nebude dalsi zklamani

11 úno 2017, 15:37