|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
|
MB03 - ManCraft HPA Sdik (sestava Airsoftpro)
Autor |
Zpráva |
Becks27Falco
Podpraporčík
Registrován: 27 pro 2011, 20:31 Příspěvky: 81 Bydliště: Hradec Králové
|
 MB03 - ManCraft HPA Sdik (sestava Airsoftpro)
Zdravím, dlouho pošilhávám po HPA odstřelovačce se systémem ManCraft SdIk. Mám klasické VSR10 verze MB03 v základu. Mancraft nabízí variantu pro 90´stupňový spoušťák a i hlavu válce pro Airsoftpro komoru. Rád bych měl k HPA variantě i manuální sadu ve výkonu max M150-160. Proto prosím o pomoc v těchto otázkách.
HPA set a Airsoftpro díly:
1. Máte někdo zkušenosti s Apro komorou? Konkrétně mě mrzí absence seřizování hopu bez nářadí na kraji vnější hlavně a na youtubu mají vsrkáři často jen zesílené ramínko a gumku ve stylu flat, nebo w hopu s podložkou (třeba PDI W holt a podložka MapleLeaf Omega)
2. Gumička pro HPA systém (max 180m/s - terčově 200m/s s 0.20g). Udrží mi 80´ gumka takovou sílu - nebo spíše bude hopovat?
3. Délka hlavně a váha kulí pro HPA i případnou manuální variantu - nevyznám se moc v poměrech válce a hlavně, ale vím, že se to propočítává. Rád bych měl univerzální hlaveň 554mm cca, budu moci s ní s výkonem na manuál 160 a 180 na hpa střílet přijatelně pro obě varianty. Jaké kule k tomuto výkonu s touto hlavní?
4. Značka hlavně a průměr pro poměr dálka/přesnost Rozhoduji se mezi 554 PDI RAVEN 6.01, nebo 550 Prometheus 6.03
5. Válec pro SdIk - průměr hpa setu by měl být stejný jako originál, tudíž válec chromovaný pro VSR od Apro nepůjde, bude mít černý Apro válec vliv na těsnost? Na HPA i M150 asi nepotřebuji tento díl měnit, nebo ano?
6. Spoušťák Apro 90´ x SHS 45´ - vyplatí se investice do 90´ spoušťáku? Z ManCraftu mi řekli, že s ním hpa jde plynuleji, ale osobně dát cenu zbraně za díl pro užívání pružin M170 v manuálu v mé sestavě zvažuji. Líbí se mi píst a trn, který se dá koupit jen v sadě Apro, nebo SHS sadu samotnou.
7. Vypoušťěč zásobníky Apro - kromě delšího tlačítka pro zásobníky a barvy se vyplatí do něj investovat 400? Původní mi funguje dobře.
Díky moc za rady, ostatní dotazy jsem si našel na fóru - popřípadě na netu, jen na tyto jsem nenarazil.
|
12 zář 2016, 17:15 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
 Re: MB03 - ManCraft HPA Sdik (sestava Airsoftpro)
Kopie VSR najlepšie strieľajú pri úsťovke 550 FPS s 0,2g a použitím 0,36g BB komoru pokiaľ nie je prasknutá nevidím dôvod meniť hlaveň pokiaľ ideš používať HPA tiež a úž vôbec nad 509mm. Podľa mňa sú najlepšie spúšťaky 45 stupňou ale neviem či existuje HPA sada k tímto spúšťakom.
jediné čo je tam treba je kvalitná hop up guma a zatiaľ najlepšie skúsenosti sú s gumami Maple Leaf ja mám Delta systém ale je ich na výber tuším dva či tri druhy tvrdosť podľa úsťovky osobne preferujem skôr tvrdšie aj pri menších úsťovkách.
pokiaľ by si predesa len išiel do výkonu okolo 200 m/s tam by som skôr išiel do hlavní s priemerom 6,13 až 6,23
|
12 zář 2016, 19:40 |
|
 |
|
Becks27Falco
Podpraporčík
|
Takže pokud chci hlaveň nad 500mm, je lepší třeba Prometheus a KM Head, než 6.01? Pokud chci mít s HPA co nejdelší dostřel s přesností - mám volit WIDE BORE hlavně typu PDI WIDE RAVEN 6.1+? Četl jsem něco o těch vzduchových polštářích, že když je velký výkon - bude přesnější střelba s širší hlavní.
Ten spoušťák 90´ asi vezmu, jen mě mrzí, že musím koupit i píst, trn a pružinu. Ale teoreticky bych HPA postavil s jednou komorou a manuální set s jinou, ale nemyslím si, že s HPA setem někdy manuál použiju. Zvlášť při zimách, jako byly poslední 2-3 roky, kdy jsem vánoční akce jeli na GreenGasu.
Gumičku uvažuji MapleLeaf 80´ AutoBot pro dostřel s vymezovacím válečkem a ramínko MorrisCZ pro VSR, které má výřez pro váleček.
|
15 zář 2016, 15:02 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
HPA je silný pohon a pri tesných a dlhých hlavniach naberá BB vysokú rýchlosť už na začiatku čo spôsobuje jej rozkmitanie už v hlavni a netrafíš ani stodolu tie široké hlavne by to mali stabilizovať a podľa skúseností majiteľov sú s tým vraj skvelé výsledky tiež uvažujem do svojej M700 jednak aby som trocha znížil výkon aby ma s tým pustili na ihrisko a jednak kôly presnosti.
|
15 zář 2016, 15:33 |
|
 |
|
Becks27Falco
Podpraporčík
|
Tak jsem našel WIDE BORE 6.1+ jen 430mm, nebude kratší hlaveň zhoršovat přesnost? Pokud to teda dobře chápu, tak přesněji a dále dostřelím s hpa 180m/s při hlavni 6.1+ a střelivem 0.40, než s hlavní 6.01 a hpa výkonem třeba jen 150/s o stejném střelivu 0.40g?
|
16 zář 2016, 17:17 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
Pokiaľ by si používal HPA pohon tak určite nie jediné čo sa zníži je výkon čo je u HPA nepodstatné nakoľko to vieš kompenzovať vyšším tlakm vpusteným do hlavne.
Vysoká rýchlosť BB u 6,01mm hlavni spôsobí jej rozkmitamie ak použiješ 6,1+ sa ti zníži rýchlosť ale zlepší stabilita BB je to síce veľmi zjednodušené ale pre pochopenie by to mohlo stačiť.
|
17 zář 2016, 09:56 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|