Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 19:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ] 
Přejít na stránku 1, 2  Další
 Výběr značky G36C 
Autor Zpráva
Rotmistr
Rotmistr

Nový příspěvek Výběr značky G36C
Dobrý den vespolek!
Po přečtení několika článků o tom, že není dobré být do začátků sniper jsem se rozhodl, že si koupím elektriku. Rozhodl jsem se pro zbraň G36C. A zde nastává problém. Tuhle zbraň vyrábí několik firem. Rozhoduji se mezi umarexem a cymou.
Cyma je levňejší, nevím ale jak na tom bude s kvalitou.
Umarex je dražší a nevím o něm vůbec nic.
Máte s těmito značkami nějaké zkušenosti? Díky za odpověď, popřípadě nějaký tip.
Honza

06 kvě 2015, 14:56
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Nový příspěvek Re: Výběr značky G36C
G36 dle mých zkušeností jsou dost vděčný zbraně, sám mám JG a krom plastových ložisek jsou i takhle levný géčka v pohodě. Cyma bude vyhovující, ložiska má kovový, zbytek je taky ok, taková čína na úrovni. Umarex neznám, vím jen, že dělají zbraně v licenci H&K. Šel bych do Cymy a za zbytek koupil určitě pořádnou nabíječku a 7,4V LiPol aku.

06 kvě 2015, 19:18
Podporučík
Podporučík

Cyma. Na chvili se objevila v obchodech cm003. Lepsi plasty i vnitrek. Taky s cenou kolem 4k. ;-)

06 kvě 2015, 22:20
Plukovník
Plukovník

Osobně bych šel do JG G36. Tu buď seženeš přímo jako JG G36C nebo jako ASG SLV36C či Warrior W36. Všechno bude jedno a to samé :-)

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

07 kvě 2015, 07:43
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podporučík
Podporučík

A důvod jít do JG, které je za stejnou cenu jako CM011, ale s horšími tvrdými plasty a se znatelně horšími vnitřnostmi?
Plastové ložiska, přesnost výroby odlitků, kdy všechno z mechaboxu vyskakuje, oproti cymě, atd...

07 kvě 2015, 08:14
Plukovník
Plukovník

Já bych se rád dotázal, čím podkládáš to, že má Cyma kvalitnější plasty než JG? Tohle mě velmi zajímá. Protože co já vím, tak i tady na foru jedna půlka tvrdí, že JG má lepší plasty, pak se zase dočítám že Cyma je má lepší, tak hledám někoho, kdo mi odpoví na základě čeho to hodnotí. Jelikož to, že má něco lepší povrch či barvu, je absolutně nevypovídající parametr. Navíc už samotná konstrukce G36 je udělaná takovým způsobem, že ta zbraň je prostě bytelná, že nevidím důvod proč by mělo to tělo nějak praskat z jakéhokoliv důvodu. Jo pokud někdo řekne, že jedna značka má plasty hezčí, to je něco jiného, to beru. Ale tu frázi o kvalitě skutečně nemám rád.
Prosím také o upřesnění co všechno z jejich mechaboxů vyskakuje? To je zase čistě profesní zájem.

Můj důvod proč jít do JG je to, že v tom poměru co se jich prodává, se jich na servise zase tolik nevyskytuje. Všeobecně je beru za vcelku spolehlivé zbraně. To, že někdo vymění všechny vnitnří díly ve zbrani (jak je dnes častým zvykem) a pak to třeba nefunguje, to není vina JG.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI

07 kvě 2015, 11:18
Podporučík
Podporučík

OK, k tem plastum moc nereknu, ted si me dostal. :-P
Kazdopadne, kdyz naskladam vsechny casti do mechu, kdy v cyme zapadka zp. chodu a napr. spoust krasne drzi a v JG ne, to je proste bez debat. Potom opracovani mechaboxu. S JG se mi proste nedelalo dobre. To vsechno dohromady mi rika, ze za stejnou cenu je CM proste lepsi kauf.
Taky nerikam, ze je JG zla. Ale proc si kupovat neco "horsiho" za stejnou cenu?

07 kvě 2015, 11:38
Plukovník
Plukovník

Tak mě to jen zajímalo :-D

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI

07 kvě 2015, 14:31
Rotmistr
Rotmistr

Tak ja jsem z toho jelen :D . Pochopil jsem, že cyma bude nejlepší volba. A to myslím stačí. Jdu do cymy. Díky za rady.

07 kvě 2015, 21:08
Svobodník
Svobodník

Nový příspěvek Výběr značky G36C
Dobrý den všem. Vím že je zde mnoho témat o 36-kách, všechny jsem přečetl, ale většinou jsou 4 roky staré. Pár lidí psalo, že firmy se tím časem mění. A proto bych se rád zeptal vás airsofťáků, kteří máte s těmito typy zkušenosti. http://www.airsoftmorava.cz/zbrane/zbra ... a23aa3f05b a http://www.airsoftmorava.cz/zbrane/zbra ... 11-cm.html Uvítal bych jakoukoliv pomoc při výběru jedné z těchto replik. Stačilo by jen napsat značku zbraně, popřípadě, kdo rád mluví tak by mohl napsat důvod. Za zeptání člověk nikdy nic nedal, tak doufám že nedostanu lock. Děkuji.

Nabudúce najprv hladaj kým vytvoríš duplicitnú tému mdfk

14 pro 2015, 15:11
Moderátor
Moderátor

Prečítaj si tému

16 pro 2015, 19:06
Plukovník
Plukovník

G36ky od JG jsem viděl a servisoval dvě.
První šlapala jak hodiny, parádní kup.

Druhá přišla (z airsoftmoravy) s dírou v hop up komoře (číňanovi došel plast). Airsoftmorava nám na to řekla, že jsme to způsobili my a odmítla reklamovat. Nevím, jak jsem přes půl světa způsobil, že v továrně dali do formy málo plastu, ale ok, myslíme si o tom obchodu svoje :)
Pak jsme objevili křuplou klec na motorek.
Komoru jsme museli vyměnit, klec samozřejmě také.
Dál se na první akci urvala páčka závěru (zůstala mi v ruce, jako by tam ani nebyla uchycená) a měli jsme s ní ještě nějaké drobné problémy.

A tohle vše prosím pěkně během několika dní, zbraň ležela v krabici a pak jsme jí vzali na akci, kde to začalo :)

151.SOF!

17 pro 2015, 12:11
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Desátník
Desátník

Mám doma dvě G36 od JG a jednu od Umarexu a v životě bych už G36 od nikoho jiného, než Umarexu, nekoupil. Je to úplně jiná liga. Mírně atypický mech má samozřejmě pár nevýhod, ale konstrukční výhody zbraně je dle mého zdaleka převyšují. Rozhodně dobrá investice.

18 led 2016, 02:49
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Rád bych se taky zeptal. Plánuji nákup G36C (jak CQB tak les) a co jsem koukal tak je nějakolik značek které ji nabízí:

Za rozumnou cenu:
Cyma CM.003 - 4 000 Kč (mám AK od Cyma a bezkonkurenční, jak je na tom Cyma s G36 netuším)
http://www.airsoftguns.cz/g36c-130-m-s-cyma-cm-003

JG G608 - 2500 Kč, s KV pažbou 3 000 Kč. Oproti Cyme plastová ložiska - víc jsem nezjistil
http://www.airsoftguns.cz/g36c-jing-gong-g608

Ares AR006 - 4200 Kč, tuto značku neznám takže nevím co od toho čekat
http://www.airsoftguns.cz/g36c-blowback-version-black-ares-ar-006

Za vyšší cenu:
ICS G33 - 6700 Kč. Dost se mi líbí, ale nevím co od této značky čekat. Někde jsem se snad dočetl, že vnitřek zbraní u této značky je už v základu dimenzován na M140, ale co je na tom pravdy netuším
http://airsoftshop.cz/index.php?cPath=404_408&sort=4a&filter_id=8
https://www.youtube.com/watch?v=eTNVIZ9KSLs

našel jsem pak ještě Umarex (prý nestandartní díly a cena podobné jako G33 takže bych spíše volil G33) a Classic Army - cena vyšší a informace o zbrani se na eshopech dost liší takže nevím co si o této značce mám myslet.

Favoriti jsou zatim Cyma jestliž s ní mám jen ty nejlepší zkušenosti s mím AK a pak ICS G33 díky videorecenzi. Co se upgradu týče tak se do toho nechci moc hrabat - max. přidat mosfet a dát lepší baterii. Rád bych aby to v základu bylo použitelné i na les co se týče síly a přesnosti.

25 čer 2016, 21:48
Poručík
Poručík

Cyma 003- kvalitní tělo, slušný vnitřek, dobrá volba.
JG- nic moc vnitřek, tělo má blíže k hračce než zbrani, je to hratelná zbraň, ale dávno překonaná
CA- kvalitní tělo, vnitřek slabota
S Ares, ICS, Umarex nemám zkušenost. Mám zkušenost s SRC, to má kvalitní tělo podobně jako CA, ale mnohem lepší vnitřek. Bohužel má vnitřek s trochu jinými rozměry a upgrade je peklo, nicméně, pokud si vystačíš se základem (120-130 m/s), tak dobrá volba!

Z těchto zbraní mi vychází jako rozumný kompromis právě ta Cyma. Pak bych se nebál doporučit i to SRC (pokud nutně nechceš výkon 130+). Počkej ještě na někoho, kdo má zkušenosti s Ares. Prý jsou dost dobré.

25 čer 2016, 22:28
Desátník
Desátník

ARES je to samé, jako Umarex. Umarex je jen prodejní značka v licenci HK, takže zbraň má orig. ražení, sériové číslo atd., ARES jim dodává všechny díly. Má nejkvalitnější tělo, mechabox bez problémů funguje se 140 brkem (samozřejmě potřebuje nová kola atd.), vypínatelný blowback, QSC trn (pružinu vyměníš za minutu bez rozebírání mechu). V součanosti nejlepší G36 na trhu, s Cymou a JG nelze srovnávat.

25 čer 2016, 22:38
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Za mě určitě Cymu 003/011. Levnejsi CM 011 ma plastovy trn, slabsi motorek, slabsi pruzinu. Vizuálně trochu jiné tělo (jiná povrchová uprava? těžko řici; neměl jsem "plastovy pocit" ani z jediné). Pro upgrade bude lepsi 003 (usetrite nakup za trh a novy motorek).

SRC nebrat, upgrade je peklo.

Ares ma nektere dily nestandardni, viz videorecenze na YouTube, budou se blbe v pripade potreby shanet, za tu cenu (6500 Kč, viz airsoftshop.cz) bych do toho nesel.

27 čer 2016, 07:53
Desátník
Desátník

Nestandardní je pouze mechabox a už v základu má mikrospínač, ale pasuje do ní i normální mech III., jen se tím samozřejmě ztrácí funkce vypouštění mechu a zajištění závěru v zadní poloze. Vnitřní díly, komora, vše ostatní jde koupit normální.

27 čer 2016, 08:24
Plukovník
Plukovník

mkosario píše:
Za mě určitě Cymu 003/011. Levnejsi CM 011 ma plastovy trn, slabsi motorek, slabsi pruzinu. Vizuálně trochu jiné tělo (jiná povrchová uprava? těžko řici; neměl jsem "plastovy pocit" ani z jediné). Pro upgrade bude lepsi 003 (usetrite nakup za trh a novy motorek).

SRC nebrat, upgrade je peklo.

Ares ma nektere dily nestandardni, viz videorecenze na YouTube, budou se blbe v pripade potreby shanet, za tu cenu (6500 Kč, viz airsoftshop.cz) bych do toho nesel.

SRC funguje dobre, pokud se do nej pouzivaji prevazne dily SRC, plus co vim, jen 10% techniku vi jak spravne vest v SRC kabelaz, ktera to ma trochu jinak nez obvykle G36 maji...kdyz to slozi blbe, nedoleha tryska a vznikne tam nekolik dalsich problemu, diky kterym to dobre neslape. Ale sestavit vykonne SRC G36 nebyl nikdy az takovy problem, pokud to nedelal nekdo kdo videl vice nez jen mech z kalacha a M4.

Ale v dnesni dobe bych sel do ARESe pokud bych chtel G36. A to jsme fanousek CA.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI

27 čer 2016, 10:38
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Ja taky zacinal na CA. Ale ted proste ficim na Cymě. AKcka vyborne, géčka také. Vše kompatibilni s marui standardem, absolutne zadny problem s upgradem... Ares jsem popravde take zvazoval, ale po shlednuti videorecenzi a rozborek jsem od nej opustil. Mozna i proto, ze mam spoustu dilu z CA G36c, ktere proste mohu libovolne hodit do te cymy, vcetne jednotlivych casti tela.

27 čer 2016, 12:38
Plukovník
Plukovník

Ja proti cinam nic nemam. Super, ze clovek muze jit a zacit hrat. Jen proste to, ze se z vnejsku hrozne rychle opotrebi a ty zbrane jsou ve finale osklive a rozpadaji se. Pak jen vidim, jak nekomu chybi tu cep, tu sroubek, tu muska, tu ma povolene predpazbi, tady je drevo tak mekke, ze po par pouzitich vypada otresne atd.
Nepatrim mezi ty co resi vykony a vnitrky, protoze velkym upgradum neholduji a vetsina zbrani co mam doma jsou ve vnitrku atypicke, nebo jsou celkove proste trochu mimo hlavni proud. Ja rad, kdyz zbran vypada dobre. Idealne porad. :-)
Velmi casto vidim, ze cinska zbran po jednom roce vypada jako znackova po ctyrech ci peti. Tedy pokud dotycny jezdi na akce a ne jen jednou za vikend na ctyri hodinky za barak...ale i takovi jsou, co pri ridkem pouziti z te zbrane udelaji vrak XD

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI

27 čer 2016, 13:44
Nadrotmistr
Nadrotmistr

To vubec neni o vyrobci, ale o uzivateli.

27 čer 2016, 17:27
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Abych upřesnil - o vzhled mi vubec nejde. klidně at si vypada jako 5 let stara, jde mi hlavně o vnitřek. Nejsem žádný technik tak chci zbraň která pošlape aniž by se vní každej druhej týden musel někdo hrabat protože tam nebude něco fungovat (jak občas vidím u některých hráčů s jinýma zbraněma). Jinak G36 chci na CQB, ale i do lesa takže ustovou rychlost požaduji 120-130 m/s v základu a nejsem žádný profi hráč. Airsoft beru jako koníček, odreagování, sport - prostě jednou v týdnu si jít někam zastřílet :)

Jinak co jsem se dnes byl ptát v servisu tak mi zůstali na výběr 3 možnosti:

1. JG nebo CYMA 011 - JG se prý od Cymy moc neliší a plastová ložiska nejsou zas takový problém. Pro hovoří hlavně cena i když oproti CYMě 011 je cena srovnatelná

2. Cyma 003 - pro hovoří hlavně moje výborná zkušenost s AK CM.036 kterej je neskutečnej držák, proti vyšší cena oproti JG a těžko říct jeslti G36 budou stejně dobrý jako AK

3. Classic Army - díly jako u Cymy kompatibliní s TM, pro hovoří kvalitní zpracování, vnitřek dimenzovaný na vyšší výkon takže zbraň by v základu měla vydržet déle než JG nebo Cyma. Prostě značková zbraň. Proti pak hovoří prakticky dvojnásobná cena oporti JG nebo CYMě 011

Tak teď babo raď :( Chci prostě jen něco na sobotní střílečky, nechci do toho vrážet moc peněz, ideálně co nejméně a spíše vyměnit baterku za lipolku apod., ale zase nechci aby zbraň bydla 3x do roka v servisu nebo aby se po roce kdy vystřílím tak 3-4 pytlíky kuliček rozpadla ...

27 čer 2016, 21:03
Moderátor
Moderátor

V tom prípade za mňa Cyma 003 + časom mosfet a si na víkendy zahojený.
Kusol som si do jazyka aby som nenapísal CA, ale z toho čo píšeš chápem a považujem CM003 pre teba ako najlepšiu zlatú strednú cestu.

27 čer 2016, 21:12
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Spulik píše:
3. Classic Army - díly jako u Cymy kompatibliní s TM, pro hovoří kvalitní zpracování, vnitřek dimenzovaný na vyšší výkon takže zbraň by v základu měla vydržet déle než JG nebo Cyma. Prostě značková zbraň. Proti pak hovoří prakticky dvojnásobná cena oporti JG nebo CYMě 011

Jenze u CA je zaklad 90-100 m/s, u Cymy je to 125-135 m/s. Jinak vysypat se ti muze vsechno.

29 čer 2016, 08:38
Rotný
Rotný

da sa na g36c od JG predlzit hlaven pomocou tlmica chcel by som ju upgradnut a pouzivat v lese

16 led 2017, 17:47
Moderátor
Moderátor

Na použitie G36 v lese takáto úprava nieje vôbec nutná.

16 led 2017, 19:24
Rotný
Rotný

a keby som tam chcel dat m150 pruzinu myslis ze ta 250mm hlaven co tam je bude ok ?

16 led 2017, 20:22
Rotný
Rotný

ci by to nedalo lepsie vysledky s dlhsou hlavnou ?
na mysli mam presnost a dostrel

16 led 2017, 20:23
Rotný
Rotný

no ja som si vzdy myslel ze cim dlhsia hlaven tym presnejsia a cim uzsia ale teraz ako to citam tak je to trochu opacne.ponovom je pravda ze 290mm hlaven je zevraj najpresnejsia a 6.05 a viac hruba? takze v klude si mozem nechat tam tu 250mm hlaven a hodit tam m150 pruzinu a bude to presne a aj silne ? a ake gulky mam pouzivat pre presnost ?

16 led 2017, 20:38
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další