Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 23:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Přestavba M16 na M4 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Nový příspěvek Přestavba M16 na M4
Ahoj.
Po delší době se vracím k airsoftu a rád bych se nestal přerostlým kindersákem s výbavou "co dům dal" - chci se sladit do AČR. S výstrojí problém není, ale moje M16 do toho nepasuje, u AČR je pouze M4. M4 jsem nikdy rozebranou neměl, proto prosím o radu ty, kteří se setkali s oběma zbraněmi:
Co vše by bylo potřeba vyměnit, abych z M16 udělal M4? Nejedná se mi o drobnosti jako detaily provedení těla zbraně (třeba popisky), ale konstrukční a funkční odlišnosti: pažba, předpažbí, kratší hlaveň,...
Omlouvám se, jestli jsem otázku položil hloupě, ale naposledy jsem hrál spíš jako capart před 5 lety, tehdy jsem do toho vážně nepronikl a teď zatím taky ne. Zkuste prosím reagovat jen kdo s tím vážně máte zkušenost, mám zájem o konkrétní informace, ne o domněnky.
Díky!

17 úno 2014, 20:20
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Přestavba M16 na M4
Pažba, celej předek, hlaveň. Ideálně ještě dát plnej válec.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

17 úno 2014, 20:39
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán

Pokud chceš M4A3 Bushmaster, kterou skutečně česká armáda tahá, tak třeba i přední mířidlo atp.
Pokud chceš prostě nějakou M4, tak bych to vyřešil hlavní od SRC/KMhead (podle financí) a válcem s objemem pro kratší hlavně (děrovaný)
Pořídil bych klasický RIS předpažbí, Crane pažbu (aby se nemusely předělávat kabely) s trnem. K tomu určitě nějakej optickej zaměřovač a zadní sklopné mířidlo.
Akorát přemýšlím, jestli by v tomto případě nebylo lepší koupit celou novou zbraň...

17 úno 2014, 21:12
Svobodník
Svobodník

Ahoj.
Díky moc za odpovědi, tohle jsem potřeboval slyšet abych si to ujasnil :)
Rovnou na nákup nové zbraně to moc nevidím, pokud bych nechytil nějakou skvěle vybavenou za pár korun, stejně bych dokupoval přesnější hlaveň a nejspíš by neměla ani R.I.S. předpažbí, takže jediné, co bych z ní využil by nakonec byla pažba, která se kvalitní pohybuje okolo 1000 Kč, a to mi vyjde levněji (vzhledem k tomu, že se stejně chystám upgradovat vnitřnosti, ani ty bych neužil).

19 úno 2014, 15:25
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]