vz. 95 a doplňky barvami hrající
Autor |
Zpráva |
Jekub
Major
|
Re: vz. 95 a doplňky barvami hrající
Ok, kvalitu tu necháme ležet, váš boj.
Takže tahle diskuse je o tom, že různý značky mají různý odstíny barvy? Nebo o tom, že jde nosit k maskáčům vybavení různý barvy? Trochu nechápu smysl, ale ok....
Jinak abys nenadával, tak já k DPM nosim RG/SG a maskuje to.
|
13 lis 2013, 11:54 |
|
|
|
ottlik
Praporčík
|
Přátelé, myslím, že se to tu zvrhlo v něco, co nikdo nechtěl. Já jsem si myslel, že tu budeme držet diskuzi jen o barvách a kombinacích různých maskování. Když už chceš slyšet náš názor, tak ti řeknu, že ta barva té ''Warriorky'', či co to má být je způsobena spíše tím, v jakých podmínkách to bylo focené.
|
13 lis 2013, 14:48 |
|
|
|
Jekub
Major
|
Jooo Otlliku máš pravdu, sám jsem si zpětně řikal, že to zbytečně hrotim. Když mě to téma nezajímá, tak je zbytečný do toho tim klacíkem strkat. Jen holt ACM mě už dostalo, ale je zbytečný zas utahovat šrouby a předhánět se kdo má většího.
Jen prostě to nějak nemůžu pochopit, to že to mají různí výrobci v jinejch odstínech (potažmo různý várky od stejnýho výrobce) je snad jasný. No a aby se tu ukazovali kombinace, vždyť to by jsme pomalu mohli vymejšlet jestli mít červený nebo oranžový ponožky. Prostě takový úplně zbytečný téma. Ale neměl jsem vám do toho ani vstupovat, tohle není muj šálek čaje a jen by jsme tu na sebe pro nic štěkali.
|
13 lis 2013, 14:55 |
|
|
|
nox
Plukovník
|
Citace: Ok, kvalitu tu necháme ležet, váš boj. Souhlas. Jinak LOL, uvědomte si, že neřešíte barvy, ale barvy ACM a "Warrioru", tudíž se pakuju, tady asi (zase...) každá rada drahá.
_________________ KVHS RHPz 2009-2013 INVISIBLE GEAR
|
15 lis 2013, 19:59 |
|
|
|
Ostrostřelec Indra
Četař
|
Re: nox
Ale notaak... Neřešíme jen dvě značky pouze to uvádím jako příklad...řešíme tu barvy obecně jaké se používají na všechmožných značkách, jaké se používají v reálu a jaké je to vůbec v terénu...
|
17 lis 2013, 12:57 |
|
|
|
Jekub
Major
|
Ok, tak pojďme diskutovat:
Jaký máte zkušenosti s krytím v IR u sumek v ranger/smoke green, zajímá mě hlavně BHI, Paraclete, LBT apod.....rád bych dosáhnul trochu tmavšího odstínu.
Dále - občas jsou vidět různý imitace listí co se používají na hejkaly, jsou nějaký zkušenosti? Jak to kryje i v jinejch spektrech než je viditelný - co hluk, co IR, co termo? To samý různý síťoviny (myslim spíš ty heavy duty mesh, co se používají třeba na záda assault vest apod) - zkoušeli jste jak kryjou v různejch spektrech?
|
17 lis 2013, 13:44 |
|
|
|
Yetti
Nadrotmistr
|
Vím, že to bude zase skok zpět, ale vz.95 má barevné spektrum poměrně přesně dané (narozdíl od některých zahraničních vzorů). V průběhu doby ale docházelo k jeho změnám, ale ty měly výrobci hned akceptovat. Bohužel ani toto nezaručí, že si voják vyfasuje sstejné maskáče. Je to podle výrobce a nejednou se stalo, že ve výstrojáku měli správnou velikost blůza-kalhoty pouze v různých odstínech. Ve výsledku to vypadalo, že voják nosí k nové blůze staré vybledlé kalhoty. Blednutí u RS nebudu snad ani komentovat. Po třech letech nošení se mi kalhoty skoro změnily na zimní vzor.. Ad. důvod nošení jiných barev k vz.95 aspoň u AČR je velice často nedostupnost vybavení ve vz.95. Není moc kvalitních firem, které v něm šijí a jelikož ty čekají na požadavky z armády (a pak to ještě zkurví), tak se možností moc nenabízí a některé součástky se nedají sehnat prakticky vůbec. Citace: občas jsou vidět různý imitace listí co se používají na hejkaly, jsou nějaký zkušenosti? Jak to kryje i v jinejch spektrech než je viditelný - co hluk, co IR, co termo? Záleží hodně na materiálu. Když koupíš hejkala za 3000, tak ti nebude pořadně krýt asi v ničem, za 10000 by už mohl krýt v IR a za cenu přes 20tisíc už bys mohl narazit i na termo krytí. Částečný termo krytí zajistí i pořádně hustej jutovej hejkal, protože udrží teplotu u těla.
_________________ Sic vis pacem, para bellum KVHS Rota Hloubkového Průzkumu 102pruzkumnyprapor.cz pprap.Yetti
http://battlegroup.eu/ Czech-Slovak Battlegroup, military reenactors alliance
|
23 lis 2013, 22:49 |
|
|
|
cement123
Desátník
|
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda-li jsou tyto kalhoty originály :http://www.army-shop.cz/produkty/kalhoty---bermudy---kombinezy/maskacove-kalhoty---vojenske-originaly/kalhoty-vz-95-orig--acr-nove/3725.html
|
28 zář 2014, 08:08 |
|
|
|
Harlond
Podpraporčík
|
Zdravím plánuji si pořidit batoh, vz. 95 batohy mi moc nepadly do oka.. Libí se mi Batoh HELIKON RACCOON 20L PACK v MC.. Ptám se.. nebude to moc křiklavé ? mám výstroj celou vz. 95 a batoh bych měl v Multicamu
|
22 bře 2016, 15:03 |
|
|
|
Tací
Praporčík
|
No zrovna košér to moc není. Dalo by se, ale namítnout, že jestli nikoho nenapodobuješ tak je to čistě na tobě.
Já osobně bych spíš volil nějakou jednobarevnou variantu (nědělají ho i v coyote nebo olivě?) protože dva druhy kamufláže přez sebe vypadaj vždycky divně.
|
22 bře 2016, 19:44 |
|
|
|
Mike_223
Poručík
|
No asi to bude víc "nápadné" jak nějaký SPMkový batoh, ale proč ne- stačí se podívat, co nosí třeba chrudimáci, běžně jsou k vidění věci v a-tacsu, MC... Takže jestli trváš na MC, není problém.
|
22 bře 2016, 22:27 |
|
|
|
Bohuš
Podplukovník
|
Sumky a batohy se na spoustě útvarech v MC běžně tahají, nevídím v tom žádný problém, co je košér a co ne se v ačr zase tak moc neřeší...
|
24 bře 2016, 20:01 |
|
|
|
|