Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 15:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ] 
 výběr plynové pistole 
Autor Zpráva
Praporčík
Praporčík

Nový příspěvek výběr plynové pistole
ahojte,chtěl bych si koupit plynovou pistoli ale nevim kterou tak jestli byste mi nedali nějaký návrh. chtěl bych nějakou se silným blowbackem( čím víc jako ostrá tim líp).
Do ruky mi nejlepe sedne Bereta. A pak take jestli gg nebo Co2.Díky

02 lis 2013, 22:02
Plukovník
Plukovník

Nový příspěvek Re: výběr plynové pistole
Hodila by sa ešte informácia aký máš cca rozpočet a či si si už nejakú GBB plynovku mohol vyskúšať nech sa vieme odraziť čo je pre teba primerane realistický blowback.

Resp. či bude stačiť zbraň v základe alebo bude potrebné zbraň odladiť aby viac kopala.
(môže to ale dosť znížiť životnosť niektorých dielov)

Vo všeobecnosti viac kopú zbrane s Co2 pohonom ale nieje to pravidlom.
Co2ke by som sa ale oblúkom vyhol pokiaľ to nechceš len ako riadne záložnú zbraň ktorá bude drvivú väčšinu času v puzdre.

Potom by som bral niečo z hliníkovým záverom (výnimka je Marui) ako WE/KWA/KSC / prípadne si teraz dosť pochvaľujú zbrane od Well po odladení za nižšiu cenu.

Bolo by fajn doplniť info o rozpočte a približne načo všetko to chceš používať kedže výber je fakt veľký.

02 lis 2013, 23:16
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Niečo čo kope ako ostrá nie je Maximum čo sa dá z GGB do 5 palcov dostať je 1,5 J a to je do ostrej ďaleko.
V podstate kúpou akej koľvek zbrane od KJW alebo WE chybu neurobíš ale rátaj s tým že to bude potrebovať sa s tým vyhrať aby to bolo spoľahlivé návod nájdeš aj na tomto foŕe a zväčša sa to zaobíde bez nákladov na drahé diely max hop guma a gas route cca 10 USD na diel.
S praktického hľadiska ti doporučuje Glock alebo Hi Capu, Bereta je tiež celkom fajn a už sa na ňu tiež dajú zohnať diely ako gas route a hop up od nine ball ale bereta má slabí hop up.
Ak chceš niečo s veľkým dostrelom skús KP -06 od KJW ak chceš niečo malé a presne do 10m tak skús KP-03 od KJW
Veľmi dobré zbrane robí KWA/KSC ale zatiaľ je tam problém s niektorými dielami ale ak by si sa rozhodol pre beretu tak M9 od KWA je luxus s parádnym dostrelom ale cena sa hýbe okolo 160 Eur KWA glocky sú tiež skvelá voľba za dobrí peniaz či už 17 alebo 19
Pištoliam s full auto sa vyhni je to nepraktické výhodou KWA/KSC zbraní je že už z krabice sú takmer dokonalé.
Ak chceš airsoftku ako tréning na ostrú zbraň tak spätný ráz je najmenej na ten si po pár 10 tkach až 100 vkách výstrelov zvykneš a nebudeš ho registrovať. Dôležité sú správne návyky čiže zaplatiť si kurz streľby s nejakým inštruktorom.
Ak by si mal konkrétne otázky tak sa pýtaj.
A ešte detail vyriešenú máme aj streľbu v zime plynovky nám spoľahlivo fungovali pri teplote 0 - 5C je to o tom aj topic

03 lis 2013, 08:40
Praporčík
Praporčík

no chtěl bych něco s větším dostřelem, celkem mě taky zaujal M.E.U soc od WE.
znamý ho také má a střílí to velice pěkně( mám ho teda vzít ?).Plynovku se mi upgradovat nechce, maximálně jí promazávat a taková ta nutná údržba.

03 lis 2013, 10:24
Plukovník
Plukovník

http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/7556

Na 25 m sa dá trafiť 10 cm kruh 1 z 1
Nepotrebuje upgrade, dobrá cena
Dá sa to používať aj v zime s použitím plynov od Protech Gun alebo s MAPP/Pro propyléne
Do WE by si okamžite po vybratí z krabice potreboval investovať
čas na vyladenie, hop up gumu, gas route a plniaci ventil

A to je len začiatok

03 lis 2013, 12:03
Praporčík
Praporčík

děkuji, tímto zavrhuji WE a beru tohoto glocka :) a myslite ze ho budu muset ihned promazat ?

04 lis 2013, 07:17
Plukovník
Plukovník

ideálne ak by si mal možnosť si ho niekde vyskúšať pred kúpou na predajni , pár týždňov s5 som o ňom tiež uvažoval kedže mi vyhovuje ako jediný glock úchopom a tie mieridlá su neskutočné , stačí natiahnuť ruky a už sú zrovnané. (nakoniec som ale zobral bazarovku marui kvôli cene )

Mazanie ... no u KWAčiek ti stačí udržiavať zbraň čistú a suchú . Po rozoibratí vytrieť handričkou koľajnice , trysku a hlaveň. Premazáva ju dostatočne plyn. Zbytočne nestriekaj silikón do bicieho mechanizmu , môže to robiť problémy ak sa ti tam dostane trochu prachu. Aspoň ja som potom musel pár krát vykúpať zbraň vo vode s Jarom aby som ju odmastil :D

04 lis 2013, 08:25
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

takze jsem tu znova ;) problem nastane kdyz chci vystrelit. nekdy vystreli pekne a nekdy proste vypusti vsechen plyn hlavni ven a konec. rikam si jestli na to neni zima.

13 lis 2013, 09:39
Moderátor
Moderátor

Je na to zima.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

13 lis 2013, 11:44
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Je na to zima.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

13 lis 2013, 11:44
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Ještě to občas dělá, když jí nedotáhneš úplně na doraz.

13 lis 2013, 15:11
Plukovník
Plukovník

Od akej značky je ten glock ? Aký plyn používaš ?

13 lis 2013, 18:06
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

je to KWA glock 17 a používám plyn Ultrair green gas

13 lis 2013, 19:38
Plukovník
Plukovník

Skús si zohnať Protech Gun Gas určený do chladného počasia je to na ňom napísané priamo na fľaši ultra air nefunguje už pri 15C bavíme sa o teplote plynu nie o počasí

Určite ho majú na airsoftmorava a aj commando.sk ho drží len momentálne sa vypredal ako teplé rožky. My fungujeme na technický Propán a v zime na Propylén mám tu o tom aj topic

Pohon v chladmom počasí a pohon z 10kg fliaš

13 lis 2013, 20:24
Plukovník
Plukovník

Ja si tak veselo rozpisujem odpoveď a ty ma obehneš :D

13 lis 2013, 20:32
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

takže říkáte že ten plyn na chladny počasí by mi mohl pomoci ? jestli jo tak to bude super... a co když mi nepomuze ?
zavrhnul jsem reklamaci protoze sem to vzal na dekoračku -.-
edit: uz se mi ani nevrací zpet do stejne polohy, proste se zasekava nebo vystreli ale nejde blowback a na dalsi rane to vypusti plyn.

14 lis 2013, 11:55
Moderátor
Moderátor

A zkoušel jsi s tim střílet doma za normální teploty?

14 lis 2013, 13:28
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

jen tak z okna no... snazil jsem treba po 3 vystrelech to okno zavrit a pistol dat na topeni a za 10s znova otevrit okno atd.
jo a to zasekavání jsem už doufám vyřešil- ty vratný pružinky na tryce se jaksi vohnuli tak jsem je otočil obraceně.
nicméně puvodní problém vypuštění plynu nejspíš bude přetrvávat
btw- kde bych takovýhle pružinky sehnal ?

14 lis 2013, 13:40
Plukovník
Plukovník

Takto tá porucha môže byť spôsobená
1. Nízkou teplotou plynu
2.Netesnosťou gas route a trysky čo je problém všwtkých čínskych zbraní (gas route je tá guma na vrchu zásobníka odkiaľ prúdi plyn do trysky)
u zbraní WE a KJW ju odporúčam ihneď po vybratí z krabice vymeniť pre glock, M9,Hi Capa a P226 odporúčam gas route od nineball fialový okrem toho že zlepší funkčné vlastnosti zbrane pridá 30 FPS u ostatných pištolí buď zohnať originál od TM a sa vyrába alebo napr. Guarder robí celkom dobré gumy
3 Netesnosť medzi tryskou a hlavou piestu. Hlava piestu nesedí na blow back jednotke pesne a preto sú okolo nej úniky väčšinou stačí skrátiť trň na korom je upevnená a problém je vyriešený

Ďalej odporúčam u WE zbraní vymeniť hop up gumu velmi dobré skúsenosti mám s A+ studio výrazne predlžuje dostrel. Pri pohybe záveru smerum dozadu musí tryska zostať zapichnutá v hop up gume a cca v 3/4 pohybu záveru sa odpojiť. Ak to nerobý treba na hop up gumu namotať teflónovú pásku o hrúbky 2 - 3 mm

Po týchto úpravách by to malo šľapať ako hodinky.

Odporúčam pozrieť sekciu o IPSC sú tam príspeky od Severana aj z obrázkami ako nato. Postupoval som podľa jeho návodu a zbrane my šľapú ako hodinky aj v chladnom počasí mi plyn nefučí akurát vystrelím menej vzýstrelov na jedno naplnenie
Ten ProtechGun gas sme skúšali cca pri 10C a v pohode funguje ak by aj nie tak Propylén funguje na 100% aj pri 0C

14 lis 2013, 14:31
Plukovník
Plukovník

No má ale Glock od KWA , tam je to všetko na úrovni cca TM čo sa týka opracovania dielov a tesnení. Ak ti spadli pružinky ktoré vracajú trysku tak odporúčam ich poriadne uchytiť , to isté sami teraz stalo na USP od KWA (cca po 3-4 k výstrelov) ale všimol som si to až keď boli pružinky príliš poškodené.
Našťastie som si objednal 2x sadu všetkých pružiniek na www.uncompany.com cena cca 8 usd (vychádza to výrazne lacnejšie ako kupovať jednotlivé pružinky) , prípadne skús ešte pohľadať na ehobbyasia.com a podobných hongkongských shopoch , do glocka to určite nájdeš.

Tryska by mala v original gume sedieť pekne , kedže sú fakt kvalitné a nieje nutná výmena (maximálne 1-2x obtočiť teflónovou páskou ak by bola málo tesná).

Chyba cyklu bude najskôr v plyne aj keď pri izbovej teplote by to robiť nemal , máš novú fľašu ?
Vyskúšaj vypustiť zásobník o prázdna a počas plnenia chvíľu drž ventil nech prefúkne vzduch von. Alebo výhodnejšie je vybrať tesnenie z plniaceho ventila ktorý je na vonkajšej strane. Zásobník sa potom správa rovnako ako TMkový kde počas plenenia fučí plyn von aby sa dnu dostal plyn v tekutom stave. Ak začne prskať je plný. potom máš istotu že ti vo vnútry neostal vzduch a podobne.

Ďalšia vec čo môže spôsobiť chybu chodu záveru je vrátna pružina , stalo sa mi že som ju po čistení nastriekal silikónovým sprejom a nachytal sa nato bordel, potom sa krížila pružina a záver sa sekal. odporúčam vytrieť do sucha a skúsiť po rozobraní či sa dá vrátna pružina vpohode stláčať a či sa aj vráti.

Daj vedieť ako si natom. Ak by si nevedel o čom hovorím tak nahodím prípadne fotku.

14 lis 2013, 18:09
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

takže jsem zjistil že to určitě není zimou- stalo se to pri 26 stupnich.kazdopadne plyn Protech si sezenu.
a ted jsem tak trochu nepochopil to s tou teflonkou- to mam na gumu namotat 2-3 mm a na to jeste narvat tu komoru ? nebo ?
tryska se mi odpojuje u zachytu zaveru takze doufam ze to je dobre a nemusim nic delat s teflonkou ;)

14 lis 2013, 18:28
Plukovník
Plukovník

Je to možnosť že je prasnutá alebo inak poškodená tryska alebo hlava piestu rozober blowback jednotku a skontroluj to.

15 lis 2013, 18:41
Podplukovník
Podplukovník

V které fázi ti uteče plyn? Nepochopil jsem to z toho nebo přehlédl. Zkontroluj dotažení pístu, zda je redy nabíjecí tryska, zda je v pořádku a těsní přepouštěcí ventil, zda se odpojuje úderník. Pokud ti ujde plyn, nezkoušej pak hned střílet, mohl by jsi si zbraň poškodit, neb se silně podchladí a tyhle materiály to nemají moc rády. Nech jí zahřát na pokojovou teplotu. Určitě do toho necpi nic jiného než GG dokud to nebude chodit ! ! !

Závěr chodí hladce až do konce? Nezkoušel jsi rozebírat vnitřnosti - spoušťový mechanizmus? Může to způsobit i gasroute, ale také špatný dávkovací ventil, nedodá dostek plynu na natažení závěru, řeší to pak buď těsnější hlaveň nebo výkonnější ventil.

No a pak špatné držení zbraně, palec brzdáí závěr!

Popiš závadu přesněji, ať je z čeho vycházet.

http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4

11 led 2014, 00:58
Profil Zobrazit autorovy stránky
Svobodník
Svobodník

Je možné nájsť plynovku Glock? Resp. vyrába oficiálne Glock plynové zbrane alebo sú to len iné značky s dizajnom Glocku? Na internete som našiel len toto čo sú napr. Zoraki alebo Retay s Glock dizajnom ale nie originál Glock: https://www.plynovepistole.sk/c/plynove ... tole-glock

27 led 2017, 10:50
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 24 ]