Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 21:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
 Thompson 1928 CYBG - upgrade vzduchu = snížený výkon 
Autor Zpráva
Četař
Četař

Nový příspěvek Thompson 1928 CYBG - upgrade vzduchu = snížený výkon
Zdar chlapi,

mám problém s Thompsonem, rozhodl jsem se zvýšit mu výkon (prozatím jen) vzduchem od Airsoft pro (http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... cts_id=671)
ALE v základu měl thompson kolem 107 m/s. A po "upgradu" vzduchu se mi snížil na 95 m/s . Netušíte někdo kde se dá udělat taková chyba abych lepším dílem provedl downgrade?

jak jsem psal Thompson je v základu, má jen:
- píst od ASG polycarbon s 10ti kov. zuby
- set vzduchu od AS pro z odkazu
- tryska pro thompsona od AS pro (16,1 mm)
- mosfet od Jeffa :)
- lepší kabeláž (silikonový káble 2,5)
- Hop guma od Mad bull červená X-shark

při montáži válce jsem zkoušel ucpat trysku a natlačit píst dovnitř a rozhodně vzduch neutíkal - tam snad problém není

zatím mě napadá jen že jsem při "kontrole" hopu špatně nandal gumičku ale že by to provedlo až takový úniky :(

Předem dík moc za vaše rady :D

31 kvě 2013, 07:33
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Thompson 1928 CYBG - upgrade vzduchu = snížený výkon
no...takže na 100vku pružinu je 10 kovových zubov na pieste nielen moc..ale je to až prasárna..ja do pružiny m130 použivam piesty s jedným kovovým zubom, takze by som vymenil piest za piest s jednym kovovým zubom (je aj omnoho lahší a menej namáha mechabox a diely)..set vzduchu by mal byt v pohode, ..tá tryska nwm..zmeraj si ako dlhá bola tvoja pôvodná tryska..lebo ja som zatial v tomsone videl len trysky 20az 21mm..16,1 sa mi zdá málo. Mosfet super, guma tiež..možno len moc tvrdá

31 kvě 2013, 12:39
Četař
Četař

Ok, píst můžu zkusit.

Tu trysku už mám v Tomíkovi dlouho a ta původní hodnota 107 m/s byla naměřená s ním tak tam snad problém nebude.

Večer se na to vrhnu, pořád doufám že jsem jenom dal blbě gumu...

každopádně díky za reakci, náhodou netušíš co víc sem mohl při výměně vzduchu zanedbat (pos*at)? Výměnu vzduchu sem dělal prvně tak nevim jestli sem nepřekoukl nějakou prkotinu co by mi to komplet rozhodila :roll:

31 kvě 2013, 12:51
Moderátor
Moderátor

no s mechaboxom v6 sa robí pomerne dobre a lahko :-) ako vravím pomoze ti určite lahší piest + zmeraj pôvodnú trysku (základnú) + odmeraj aj tú novú a daj vedet ktorá je ako dlhá.Lebo ja som videl zatial len tie +/- 20 mm dlhé. Keby je guma nejak extra špatne daná tak sa vyskytnú aj iné problémy..maximálne mozes tú gumu dotesnit teflonovou páskou

31 kvě 2013, 13:20
Moderátor
Moderátor

porovnej rozmery hlavy valce puvodni vzducharny a nove. muze byt problem v pozici "nosu" hlavy valce popripade uchytnych ok, ktery jsou na boku mechu, respektive celeho ulozeni hlavy valce v mechu

31 kvě 2013, 14:30
Profil Zobrazit autorovy stránky
Četař
Četař

nová hlava má o fousíček víš nos :oops:
tryska je stejná jako ta původní ale nevím proč u ní psali 16,1 je to kolem 20 (neměřil jsem posuvkou ale je o cca 1 mm kratší než do mp5)

po všech možných kombinacích sem se dostal na 90 m/s (píst s jedním kovovým, hlava pístu AS pro, hlava válce původní, tryska hliník AS pro) což je ještě horší než včera :cry: ale z dnešních kombinací best.
Fakt už sem unavenej a napadlo mě jestli já tatrman nemám vybitou baterku. Jestli to může úsťovku při měření ovlivnit (dotaz hodný loosera ale když to nevim tak co nadělám :roll: ) Nabíjim a ráno změřim. Jestli to bude ok tak si sám ubalim takovou že chytnu druhou o futra. :shock:

31 kvě 2013, 22:46
Moderátor
Moderátor

baterie nema vliv na ustovku

31 kvě 2013, 23:00
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

Akurát viem že u p90 som mal s aspro hlavou valca v6 problémy, ale nie skrz výkon ale celkovo to nepodávalo a podobne, u m1a1 som neskúšal a takisto nemám chrono a riadim sa čisto podla toho ako mi to lieta 8-D. Ale tak pokles o 15m/s je docela dosť..len trepnem do vzduchu ale nedal si naopak valec s otvorom? len tam by boli straty myslím odosť vačšie. Tých 107m/s si mal meranú hodnotu kedy? Pretože je možné aj to že máš vytahanú pružinu. Potom by stačilo kúpiť GD 110 pružinu a uvidel by si čo to povie. Skús to dať čisto do základu a odmerať, určitá strata ale môže byť aj pri tvrdej hop gume

01 čer 2013, 09:25
Četař
Četař

Takže po včerejších nezdarech jsem dal pryč hliníkovou hlavu válce a dal tam původní trapný plast, akorát jsem si z té ASpro vzal těsnění, to samý sem udělal s hlavou pístu... a výsledek ? 120 m/s ... WTF ???

Závěr z celé akce zní - až se rozhodnu zvednout výkon kvéru tak než koupím set vzduchu - PŘETĚSNIT - ono to fakt stačilo. Čili 1000 K v řiti a použil jsem jen AS pro válec :evil:

No alespoň jsem poučenej.

To Madafaka: Chrono sem si vyrobil podle návodu odsud, fakt funguje skvěle :) viewtopic.php?f=147&t=14499

To Jeff: S tou baterkou to byl velký ústřel, byl sem už tak unavenej že mě napadlo jen to, nebo zásah vyšší moci z vesmíru a než sem napsat že mi tu úsťovku brzdí emzáci, volil jsem baterii :mrgreen:

EDIT: KECÁM - dal jsem tam i silnější pružinu. Kdysi jsem koupil šrot mp5 a v ní byla pružina co na testu na obyčejné váze dávala po stlačení 7,2 kg oproti té původní která měla jen 6,1 (napsal bych jaká to je pružina ale fakt to nevím a převod sem nenašel)

01 čer 2013, 10:12
Četař
Četař

Madafaka ještě se tě zeptám jako zkušenějšího uživatele thompsona. Jakou snese mech. v6 pružinu? Chci jít časem ještě víš s výkonem. Chtěl jsem koupit 130ku a samozřejmě tam dát lepší kola a koupit i motorek (tenhle čínskej mi přijde že měl co dělat i s tou 100)

01 čer 2013, 10:42
Moderátor
Moderátor

No ja mám king arms tomíka, a mám dva king arms v6mechaboxy a jednu ACM p90ku..čiže defakto 3 mecháče v6.Ten king arms motor ťahá na základných kolesách 120tku s kadenciou jak šlak a v druhom mecháči mám 130ku a tiež bez problémov. Vo všetkých troch mecháčoch mám základné kolesá a motory a napájam to 8,4V až 9,6V batériami cez aktívne brzdy od jeffa. K výdrži V6 mechaboxu: Ja by som ho odolnostne prirovnal k V3 už len podla pohladu na jeho konštrukciu, stým rozdielom že v6 sa ťažko zhána.. V ACM P90ke mám SHS m130ku cca 3 roky bez problémov, v tomsnových mechaboxoch mám m120 a m130 a pohoda (ale tomsna nemám dlho) ja osobne by som na tvojom mieste neryskoval, prdol by som tam SP110 maximálne Sp120ku od guarderu a máš vystarané a s pekným výkonom, ešte môžeš dať trn pružiny V2 s ložiskom a keď to dobre namažeš a zložíš budeš 100% spokojný 8-)
ale na záver ešte napíšem že nedávno tu jeden uzivatel zhanal V6mecháč čo mu prdol na 100vke v tokyo marui p90 čo som fakt čumel...

01 čer 2013, 11:02
Moderátor
Moderátor

Jako, na brku, který dává 6.1kg je 90-95m/s vcelku normální výkon, 120m/s na 7.2kg je víc než slušný, to je dokonce skvělý...skoro až neuvěřitelný na základnim vzduchu. Jsi si jistej, že to chrono měří dobře? Já si ho třeba postavil taky a je to pěknej krám...

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

01 čer 2013, 11:29
Profil ICQ
Četař
Četař

No samozřejmě si s tím chronem nemůžu být na 100% jistej, ale byl jsem si nechat thompsona změřit v BAS na chronu a dával 107 m/s, pak sem sestrojil to chrono-home a měřilo to stejný hodnoty (na 5x) pak sem začal měnit díly ve zbrani. Takže těm 120ti chci věřit :) a píšeš že 120 je na základ dost, ale těch 107 bylo taky se základem a s tou pružinou co má 6,1 kg

Oproti tý původní sestavě tam mám jiný válec, pružinu a ocelový trn s ložiskem.

Nicméňe až bude čas tak si zajedu někam kde mají normálni "profi" chrono :D

01 čer 2013, 12:16
Moderátor
Moderátor

Pak bude asi měřit správně...každopádně to jsou zajímavý výsledky, no :D

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

01 čer 2013, 12:32
Profil ICQ
Četař
Četař

Když už mám to téma otevřený :)
Dneska jsem Thompsona vyzkoušel v praxi a dostřel je větší. Bohužel po chvíli mi začal blbnout hop (předpokládám že hop: začal střílet první 2 kule jak když plivne a další ok nakonec byla každá druhá rána na pytel)
Zítra jede znamý nakupovat do morrise tak si vezmu nějakou jinou hop gumu. Poradili byste mi jakou? Určitě máte s nějakou dobrý zkušenosti, viď Madafaka :D

02 čer 2013, 15:53
Moderátor
Moderátor

stých čo majú skladom sú dobré
čierna guarder
červená element
a základná classic army

02 čer 2013, 18:31
Četař
Četař