Nevím jestli bych si s CO2 plynovkou užil hru,nevěřim ele.
Autor |
Zpráva |
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Re: Nevím jestli bych si s CO2 plynovkou užil hru,nevěřim ele.
Naggyrroth píše: No a proč zrovna GreenGas?Tahat s sebou litrovou lahev se mi nechce a když seženu levný bombičky tak to vyjde i levněj ne?A když si s co2 rychle opotřebim těsnění tak to stojí taky pár babek.Řek bych že s 7.1 palcovou pistolí bych to uhrál.Nebo ne? Větší spolehlivost, stabilnější výkon, lepší přesnost, míň problémů s těsněním a hopem. Taky jsem si dřív myslel, kdovíjakej jsou malý CO2 bombičky oproti velkej flašce win a po pár praktickejch zkušenostech jsem došel k tomu, že nejsou. Za ty mínusy to nestojí, tu flašku vždycky někam nacpeš.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
01 dub 2013, 16:35 |
|
|
|
Scath
Štábní praporčík
|
No presne toto som si skúsil a začal hrať plynovkov... Je to síce fasa, dobrý pocit, ale proste nemáš kadenciu/presnosť/dostrel a to ani v CQB. Ako áno, dá sa tak hrať. Ale nie obzvlášť účinne. Nech si vraví kto čo chce, tak je v tom diametrálny rozdiel. To máš, ako voziť sa na motorke alebo voziť sa na aute. Z motorky máš vaäčšinou omnoho lepší pocit, adrenalín, atp. Ale proste nemáš to pohodlie a luxus aké ti dá auto. A naopak. Najlepšie z toho vyjde dlhá plynovka ktorá má ale zase iné neduhy. a hlavne meniť CO2 bombičku v zásobníku (a samozrejme čo donesieš si aj odnesieš = nenehávaš bordel)je omnoho náročnejšie na čas ako naplniť to z flaše, ktorú ako vraví Griff narveš hocikam. I keď si myslím že CO2 je lepšie a spolahlivejšie a gas je pohodlnejší. Čo sa týka tesnení, všetko odchádza. ale keď sa o to staráš tak ťa to vydrží.
|
01 dub 2013, 17:12 |
|
|
|
Jeryk
Plukovník
Registrován: 31 led 2011, 17:01 Příspěvky: 1057 Bydliště: Jablunkov
|
Kup si Glocka Gen4 z AS Pro + dlouhý zásobník a máš vystaráno
_________________ I am Brony, I am airsoft player. I love Rainbow Dash
Podporuju
|
01 dub 2013, 17:23 |
|
|
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
ono ale u glocka stým full auto na 20 metrov netrafí ani stodolu..
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
01 dub 2013, 17:26 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
nepsal ze si ma koupit fullauto. dlouhy zasobak jde nacpat i do 17ky ne?
|
01 dub 2013, 17:57 |
|
|
|
madafaka
Moderátor
|
No dá sa..ale ako primárny dôvod prečo to robiť ma napadlo to..že by zbraň disponovala režimom full auto..ak nie..praktickejšie z mojho pohladu sú dva klasické zásobníky. Keď tak sa ospravedlnujem...zmýšlal som takto a neuvedomil si že Gen 4 je aj Glock 17ka.
|
01 dub 2013, 18:04 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
Když pomineme hloupost v koupi plynovky jako primárky, tak doporučuji GG. Pokud blowback, tak jdi do GG, pokud ale neústupně stojíš za CO2, vyber si CO2 pistoli bez blowbacku. To je v CO2 pistolích nejlepší varianta. A nebo ideálně jak bylo řečeno výše, pistoli co zvládá oba dva zásobníky.
_________________ Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče. ----------------------------------------------------------------------- STAR L1A1 CA HK53 KA FN FAL Maruzen Vz.61, Micro UZI Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun
|
02 dub 2013, 10:05 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Alfred píše: Když pomineme hloupost v koupi plynovky jako primárky, tak doporučuji GG. Pokud blowback, tak jdi do GG, pokud ale neústupně stojíš za CO2, vyber si CO2 pistoli bez blowbacku. To je v CO2 pistolích nejlepší varianta. A nebo ideálně jak bylo řečeno výše, pistoli co zvládá oba dva zásobníky. No, já ti nevim, ale v jednotce máme několik těch plastovejch NBB plynovek (konkrétně Beretty M92), co jsou asi za šest stovek na BASu a zatimco ty greengasový jsou docela rozumně použitelný, i když samozřejmě mají svoje chyby, tak ty CO2 jsou úplně k ničemu, nejde tam ani pořádně našroubovat bombička, v půlce případů se vyfouká do prázdna.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
02 dub 2013, 12:21 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
Oj omlouvám se...specifikuji přesněji. Ty CO2 za těch cca 600 jsou fakt na nic, já mluvil o těch za cca 1300 a výše. Třeba Jericho od cybergunu (tuším kwc) nebo Taurus, ty jsou velmi dobré, bez blowbacku a fungují vcelku slušně.
_________________ Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče. ----------------------------------------------------------------------- STAR L1A1 CA HK53 KA FN FAL Maruzen Vz.61, Micro UZI Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun
|
02 dub 2013, 13:06 |
|
|
|
STARKI
Štábní rotmistr
|
Super kvér - pistole na GG (CO2) je Hi-Capa KP-06 od KJW. Přesná, rychlá, spolehlivá. Rychlost BB je přes 100 m/s. Dostřel 30-50 m. Nejlepší BBs jsou 0.23g (Guarder). Zásobník na 30 BB (vleze i 32 BB). Plnění GG doporučuji po vystřílení každého zásobníku. Jinak GG vydrží tak 30-50 BBs - závisí nejvíce na venkovní teplotě, tedy v případě správného naplnění zásobníku.
|
09 dub 2013, 14:46 |
|
|
|
firstik
Kapitán
|
Tak má dlouhou hlaveň, to se dá očekávat, že bude přesná. Rychlá, jako že jí hodíš a ona rychle letí? Já bych viděl spíš že je pomalá, jako při manpulaci (těžká a velká). Víceméně se na plynovce nemá co vysrat, když se o ní staráš, kromě opotřebení, kterýmu se dá částečně taky zabránit. Úsťovka záleží hlavně na plynu, kterej tem dáváš... Docela by mě zajímalo, jestli i na těch 50 metrů trefíš člověka, já mám krátkýho desert warriora, lítá mi to minimálně 20 metrů naprosto rovně s 0,23g kuličkama...
_________________ M249 MK II; Li-pol 3S; 135 m/s; 1100 r/m AKS74; Ni-MH 8S; 125 m/s Desert Warrior 4.3 OPS GG Ultramat 14; battery master 6 "Zbrojíř, Velkokapacitní, Odhodlaný, Kutil, Silikonová huba, Obchodník se smrtí, Hipík, Sochař, Vítězství nebo smrt"
|
10 dub 2013, 06:25 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
|
firstik píše: Docela by mě zajímalo, jestli i na těch 50 metrů trefíš člověka, já mám krátkýho desert warriora, lítá mi to minimálně 20 metrů naprosto rovně s 0,23g kuličkama... na 50 metru trefit cloveka plynovkou je uz docela na hrane. ja se kdysi hadal s jednim z prodejcu, kdyz frajer rekl "ze super 9kou te trefi i na 50 metru", nacez jsem rekl ze na 50 metru ho trefim i plynovkou (Marui MK23). na to prodejce zacal rikat, ze tomu neveri a tak slova presly k cinum. s kolegou jsme vzali pasmo a sli merit a zkouset. Marui MK23, strelivo KSC perfect 0.25g, a tento plyn - http://anareus.cz/detail.php?id=2672plynovkou se na 50 metru trefit da (asi jak kterou), ale vyuziti v boji posudte sami jinak kulicka letela takovych 30-40 metru, pak ji mirne nadzvedl hopup efekt a k zemi padala na hranici 50 metrů (+-3 metry) http://www.youtube.com/watch?v=sYWOtSpJggI
|
10 dub 2013, 07:52 |
|
|
|
STARKI
Štábní rotmistr
|
to "firstik" Prosím tě, víš na co se vůbec používá pistole? Já psal parametry AS zbraně a ne, že budu střílet na 50m. Na to se používají jiné zbraně. Skutečná pistole, jako zbraň se používá pro boj na krátké vzdálenosti do 25 m. Předpokládám, že hráči airsoftu, také něco málo ví a nebudou si pořizovat AS pistoli jako sniperku na dlouhou vzdálenost. Pro boj CQB je pistole dobrá. V lese také není nejhorší, ale musíš prostě hodně blízko cíle, což je nevýhoda. Vše se tady už probíralo. Já jen reagoval na to, že si chce někdo pořídit pistoli, coby primárku, tak jsem jen doporučil velmi dobrou,rychlou a přesnou AS pistoli. Je větší, i delší, než třeba Glock 17, ale zato menší než Desert Eagle. Nebudeme se přít o účiném dostřelu atd. Pistole je zbraň na krátkou vzdálenost ať chceš, nebo ne. Sa 58 má taky smrtící dostřel 2,8 km. Myslím tedy ostrá zbraň. Myslíš, že se "sapíkem" někdo na tuto vzdálenost střílí? Určitě ne, nikdo a nikdy, jelikož je to blbost. S "krochnou" se účině střílí do 400m. Na to je zbraň stavěná. Na každý úkol a vzdálenost je dělaná jiná zbraň, ikdyž se dá použít jinak. Toť vše k tématu pistole.
|
10 dub 2013, 09:20 |
|
|
|
firstik
Kapitán
|
Já nevim, co z těch pistolí dělaj za sniperky, já jí tahám maximálně v baráku, nebo na blízko venku do 20 metrů tak akorát, jde hlavně o rychlost výstřelu, takže tak nějak už jsou kovový a velký jen na parádu, i když i s nima se dá, ale mít něco dlouhýho, tak to už zas je o ničem...
_________________ M249 MK II; Li-pol 3S; 135 m/s; 1100 r/m AKS74; Ni-MH 8S; 125 m/s Desert Warrior 4.3 OPS GG Ultramat 14; battery master 6 "Zbrojíř, Velkokapacitní, Odhodlaný, Kutil, Silikonová huba, Obchodník se smrtí, Hipík, Sochař, Vítězství nebo smrt"
|
10 dub 2013, 09:34 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
|
firstik píše: Já nevim, co z těch pistolí dělaj za sniperky, já jí tahám maximálně v baráku, nebo na blízko venku do 20 metrů tak akorát, jde hlavně o rychlost výstřelu, takže tak nějak už jsou kovový a velký jen na parádu, i když i s nima se dá, ale mít něco dlouhýho, tak to už zas je o ničem... kdybys zacina jako ja v dobe, kdy nejlevneji AEG stalo 12k, tak bys taky, jako vsichni, hral s plynovkou a pouzival ji i jako sniperku Ne, delam si prdel. Jako sniperku ne, ale proste kdyz nebylo aeg, tak slo zasypat na tech 50 metru pul zasobnikem z plynovky a minimalne jedna vzdy trefila cil.
|
10 dub 2013, 10:01 |
|
|
|
STARKI
Štábní rotmistr
|
to "firstik" Nedá se nereagovat. Prosím tě, nejde až tak o délku pistole. Jde o to, jak to s tou pistolí umíš. To, že tvoje je o 5 cm kratší než moje, neznamená, že budeš rychlejší v první ráně jako třeba já. Až tak o délku zbraně při samotné střelbě nejde. Ba naopak, delší je lepší, přesnější a stabilnější. Větší, delší a těžší zbraň se akorát hůře nosí, to je jediná nevýhoda. Kapacita zásobníku hraje větší roli, než velikost zbraně. Už jsem někde psal, že střílím IPSC 15 let a mám se skutečnými pistolemi docela dost zkušeností, proto jsem si koupil i pro AS tuto Hi-Capu. Víš, s Glockem G17 9mm v pouzdře, zásobník nabitý, kdy musíš vytáhnout zbraň, natáhnout závěr a střelit na pět cílů ve vzdálenosti 10 m jsem to "dal" za 2,4 s !!! Všech pět cílů lehlo (Pepper Popper). Trošku střílet z pistole umím a vím, co říkám. A věř mi, větší kvér není na parádu. Samozřejmě beru to, že skutečná zbraň a AS zbraň je rozdíl. Ale princip prvního výstřelu s tasením zbraně je v podstatě stejný.
|
10 dub 2013, 10:47 |
|
|
|
Tairo
Plukovník
Registrován: 18 čer 2011, 08:24 Příspěvky: 964 Bydliště: Slovakia - Sabinov
|
Na poslednej akcii v sobotu sme s parťakmi z teamu vpohode prestreľovali AEGčka zo 120tkami pružinami , hra v lese , úspešnosť veľmi dobrá. ( bolo 4-8° C max počas dňa.) Ja som mal aj sniperku ale vďaka mladému hustému lesu som aj tak strieľal väčšinou pod 50m kedže ďalej to už odrážali konáre. Dovolím si povedať že s pištoľou som mal pomerne lepšiu úspešnosť , na MK23ke som dodrbal zásobník tak som hral z p zbraňou čo mám na AIPSC ,áno ťahám pomerne veľký krám ktorý mi vyhovuje vďaka dlhej hlavni (139mm) ale na hi-capách majú kolegovia z teamu presné 190mm hlavne potiahnuté do tlmiča a presnosť je brutálna. s ťažším strelivom a vhodným plynom je 50m pomerne presná streľba na postavu. Ale tak pri najbližšej príležitosti zoberiem kameru do ruky a pojdeme to otestovať. (zrejme v sobotu , ale nechcem predbiehať )
_________________ Strelec bez zbrane
|
10 dub 2013, 19:06 |
|
|
|
Naggyrroth
Rotný
Registrován: 31 bře 2013, 12:27 Příspěvky: 27 Bydliště: Minas tirith
|
Jak sem četl něco na foru o Dan Wesson 8 inch CO2 a taky sem shlédl nějaký videa tak to bych moh mít i jako snipu ,jak je to vražedně silný...o tom by se dalo uvažovat ne?...ale s velkou silou (165 m/s)...přichází velká zodpovědnost
_________________ Perks Průzkumník,Zkrvavené BB,Zbrojíř,Magnet na BB,Dárce krve,Sběratel hmyzu,Nával cukru,Tourretův syndrom,Klidný pod palbou,
Výzbroj: Colt M4 CQB 120 m/s
|
10 dub 2013, 20:26 |
|
|
|
Belzebub
Kapitán
|
Silny je, ale prestrelia ho aj slabsie zbrane leno nema HOP UP.
|
10 dub 2013, 20:34 |
|
|
|
Naggyrroth
Rotný
|
Někde sem četl..nevim to jistě,že to má hop,ale pevnej a ne regulovatelnej
_________________ Perks Průzkumník,Zkrvavené BB,Zbrojíř,Magnet na BB,Dárce krve,Sběratel hmyzu,Nával cukru,Tourretův syndrom,Klidný pod palbou,
|
10 dub 2013, 20:38 |
|
|
|
firstik
Kapitán
|
Tak čim delší těžší zbraň tim hůř se s ní manipuluje, má větší setrvačnost. Jako nechci se tady s tebou hádat, když to hraješ asi o dost vyšší úrovni než já, ale beru to čistě prakticky že delší zbraň bude dřív vidět zezarohu, ale pokud někdo ví jak tak to zas takovej problém nebude. Jako já měl předtim lehkou krátkou CZ75, jako bylo to fajn, ale je fakt, že takovej rozdíl to zas neni, hlavně kvůli tomu, že u tý CZ75 sem musel pokaždý spouští natáhnout kohoutek, u týhle to stačí jen lehce zmáčknout, což taky docela přidá na přesnosti...
No já mám na Dan Wesson takovej názor, že je dobrej leda do poličky, málo nábojů, na záložku prasecká síla, jako jo na snipu by se hodila, ale musela by mít regulovatelnej hop a metrovou hlaveň, střelit s tim na mě zblízka, tak ti ukážu, že neni kov jako kov...
|
10 dub 2013, 20:59 |
|
|
|
Monty
Moderátor
|
To nevím teda kde si to čet ale nemá to hop
_________________ Hle, zde vidím svého otce Hle, zde vidím svoou matku Hle, zde vidím zástup mého lidu k samému počátku, Hle, oni mě volají, vyzývají mně, abych přijal místo své v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.
|
10 dub 2013, 21:00 |
|
|
|
Naggyrroth
Rotný
|
Aha..takže bez hopu je to?....hm...tak to nevim,ale v nějakym profi videu na youtube nějakej hráč dal v pohodě terč na 25 metrů.A těch málo nábojů to bych nějak skousnul...si můžu dokoupit...
|
10 dub 2013, 21:05 |
|
|
|
firstik
Kapitán
|
Nejde o to dokoupit, myslim, že i s tim hajzlej, že tam dáš všechny najednou to stojí 250, ale i tak se to 15cti nevyrovná...
|
10 dub 2013, 21:11 |
|
|
|
Naggyrroth
Rotný
|
Mno...tak jak to vidim tak by bylo asi nejrozumnější jít asi do KP-06 KJW GG,nebo do Beretty M9 A1 Elite IA KJW CO2
|
10 dub 2013, 21:29 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Nemá to hop. Na airsoft je to blbej kvér - na blízko ublížíš, na dálku nedostřelíš/netrefíš.
|
10 dub 2013, 21:38 |
|
|
|
m.ape
Plukovník
|
Ja mám niekoľko pištoli robim športovú strelbu aj klasicky airsoft Never tomu že s pištolou proti AEG nemáš šancu ak máš dobrú pištoľ a vieš ju vieš používať tak si dokonca vo výhode oproti AEG Ja hravam len s dvoma zásobníkmi a vďaka treningom IPSC som aj veľmi úspešny málokedy potrebujem viac ako 3 strely na zásach a to sa bavíme o vzdialenostiach okolo 50 m Najvhodnejší kanditát je Hi Capa s dlhou hlavnou Dragon 7 palcov už z krabice slušny dostrel aj presnosť po upgrade sa vieš dostať až niekde na 600 FPS Nedoporučujem pištole od KJW kôli zásobníkom rýchlo sa ochladzuju radšej WE Ak chceš hrávať v lese aj budove tak ti doporučim WE 5.1 s dvoma kompletnými sadami hlavní jednu dlhú do lesa a jednu krátku do budovi Alebo si kúp Dragon 7 palcov a 4.3 záleží na tvojich finančných možnostiach U blowback zbraň nedoporučujem CO2 pri rýchlejšej strelbe sa podchladzuje zásobník a hop up Kúp si Gren Gas a v chladnom počasí používaj propylen kúpiš ho pod označenim benzomatic MAPP/PRO Ak chcš CO2 tak niečo takéto http://www.commando.sk/zbrane/airsoft/k ... 2-gbb-6-mmhttp://www.commando.sk/zbrane/airsoft/k ... 2-gbb-6-mm
|
10 dub 2013, 22:43 |
|
|
|
madafaka
Moderátor
|
Tak ale ono si treba uvedomiť že tuto kolega chce začať..a akú dlhú cestu a kolko času a penazí to stálo teba, kým si sa naučil hrať tak, aby si bol vo výhode oproti AEG...a dám ruku do ohna za to že aj keď si kúpi hociaký kanón, tak vo výhode určite nebude..musí tomu obetovať minimálne tolko ako ty ja už tiež začínam blbnúť so záložákom lebo je to neskutočná prdel a pocit pri strelbe..ale to som si musel svoje odohrať s AEG a podobne..začať od GBB deviny podla mna neni tá správna cesta..
|
10 dub 2013, 22:50 |
|
|
|
m.ape
Plukovník
|
Airsoft hrávam asi 2 roky a IPSC trenujem necelý rok na začiatok mu stačí nejaký zaklad WE GLOCK Hi Capa 5.1 M9 alebo Sig 226 na trening tasenia a presnej strelby Velmi dobrá zbraň je KP - 06 od KJW ale zásobníky by som kúpil od WE sú lepšie Časom si dokúpi nejaký upgrade podľa potreby Plyn by som doporučoval čistý propán z plniarne do 2kg fľaše k tomu adapter na plnenie zásobníkov vyjde ťa to 10 krát menej ako Airsoft plyny
|
11 dub 2013, 10:46 |
|
|
|
j_paseka
Štábní praporčík
|
m.ape píše: ...vyjde ťa to 10 krát menej ako Airsoft plyny To sice ano, ale třeba mít na paměti že ty airsoft plyny plní i funkci maziva. Jak dalece je to to pravé se už dá diskutovat. Kdyžto čistý propan je jen plyn, bez maziv.
_________________ „Si vis pacem, para bellum“/„Hledáš-li mír, připrav se na válku“ Deutsche Waffen und Munitionsfabriken
|
11 dub 2013, 10:58 |
|
|
|
|