|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 23 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
Kubason
Podpraporčík
|
Konstrukce GBB - výběr
Zdar, řeším, že bych si pořídil plynovou záložku (aktivně ji využívám a i s manuálním Tm 1911 jsem nastřílel pytlík kulí za rok). Osobně se mi nejvíce líbí Hicapy, klasická 1911 a M92f... určitě chci celokov... Co2 prý nemá stejný výkon v průběhu střelby, celkově jde životnost do háje... Proto bych šel asi do plynu (GG) čekám střelbu na cíle do 30-40 metrů (na 25m lupu protivníky i s TM 1911) Vím že pod 10°C nemá smysl to tahat ven (jedině mít pod vaťákem ) Počítám s údržbou chtěl bych spolehlivý stroj Out of Box (hop gumičky a o-kroužky nepočítám) Mám pár dotazů - liší se ve spolehlivosti a funkčnosti jednotlivé typy zbraní (M92 , 1911/hicapy, glock) Ptám se, protože třeba u M92f mi přijde, že musí být vetší vůle, obecně u Coltů je zase težký závěr a prý probémy s dlańovými pojistkami, u Glocků jsem si všiml že mají delší kolejnice pro závěr...atd. Ted samotné značky KSC/KWA jsou chválené pro celkově dobrou spolehlivost a konzistentní výkony. prý mají vychytaný nový systém pro lepší spotřebu plynu a stejný výkon... nicméně tu je ještě WE(prý žere plyn) ,KJW (kopie TM?)... Tm je prý super, ale to plasťák a to bych už u pistole za 3500,- nezkousl... Největší strach mám, že neseženu náhradní díly (těsnění, ventilky, pružinky), a boj s různorodým výkonem během střelby...
_________________ Jára Cimrman - Jsem bezvýhradný ateista, až se bojím, že mě Pánbůh potrestá...
|
01 led 2013, 17:06 |
|
|
|
Jerri7
Štábní praporčík
Registrován: 02 pro 2010, 19:14 Příspěvky: 140 Bydliště: Trenčín, Slovensko
|
Re: Konstrukce GBB - výběr
na glocky su velmi dobre ohlasy, velmy jednoduche a preto aj spolahlive
|
01 led 2013, 17:11 |
|
|
|
javak810i
Poručík
|
Celkem jsem přišel na chuť levným čínským napodobeninám Tokio Marui plynovek poslední doby. Jsou většinou celokov, a protože se ničeho neštítí tak mívají i vesměs reálné ražení (což například KWA, KJ Works nebo WE nemají).
Například můj nynější Sig Sauer P226 od SY (ACM). Celokov, reálné laserová popisky a cenovka 1500Kč. Stačí vyměnit vnější hlaveň, nabíjecí trysku a těsnění zásobníku a máte dobře fungující celokovovou plynovku za nějakých 2500 Kč.
Nebo můžeš vzít další uprade díly, dostat se třeba na 4000Kč a za to máš pak mnohem lepší a výkonější zbraň, než plynovka jakékoli jiné značky v základu.
_________________ AimTop M4A1 Magpul MOE - 155m/s ASG Socom MK23 - 115m/s GP Aimpoint M2 + GP 2x Magnifier Navy Seals silencer
|
01 led 2013, 18:11 |
|
|
|
Tairo
Plukovník
Registrován: 18 čer 2011, 08:24 Příspěvky: 964 Bydliště: Slovakia - Sabinov
|
Ak ti vyhovuje a sedí v ruke štandard 1911 / hi-capa tak chod rozhodne do nej , ideál TM / WE - kľudne bazarovka TM a dokúpiť kvalitný kovový záver za pár dolárov z číny (do chladnejšieho počasia stačí nahodiť s5 plastový ľahučký záver , použiť co2 zásobníky a dá sa fungovať aj pri cca 5°C ešte s dosť dobrým dostrelom a presnosťou. A máš zbraň kľudne za polovicu ceny ak sa jej chce dotyčný zbaviť. Také inzeratý výdavam každý mesiac zopár takže sa dá ešte aj vyberať.
Zastanem sa kvalitnejších značiek , stále majú výhodu zainvestovať do kvality aj napriek doťahujúcej sa kvalite čínskych značiek. Mám USP od Umarexu ( vyrába ho pre nich KWA ) a razenie pri prvej aj druhej generácii zbrane je veľmi pekne spracované , žiadne problémy aj napriek tomu že mesačne nastrieľam cez sezónu 1-1,5k gulí ( záložka na soft + ipsc) a stačí akurát pravidelne čistiť.
M92f mne osobne nevyhovuje ani sa mi nejak extra nepáči , poistka je fakt divne riešená , mal som v ruke WE a strieľala fakt pekne , sústrel aj výkon dobrý , ale nekúpil by som si ju ak by som mal na nu peniaze nazvyš.
Ale viac ti určite k hi-cape ešte napíšu ľudia ktorý v nich majú oveľa väčší prehľad.
_________________ Strelec bez zbrane
|
01 led 2013, 19:14 |
|
|
|
Kubason
Podpraporčík
|
Díky za info, ale do CO2 asi fakt nepůjdu. KWA/KSC - super, ale nedělají Hicapy a podobné...jen čistou 1911 WE - dělají kopie, ale prý špatné netěsnící zásobníky, žerou plyn? Severan tu nekde psal, že zpracovává review podobných kousků tož uvidím - přeci jen to je kapacita A do přestaveb se mi jako laikovi v GBB moc nechce, ikdyž robím technika v okolí tak ještě jsem do pistolí nevrtal Líbilo by se mi něco takového (beru vzhled ta SRC M92 asi nic moc): http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1955http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=2160http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... cts_id=881
_________________ Jára Cimrman - Jsem bezvýhradný ateista, až se bojím, že mě Pánbůh potrestá...
|
01 led 2013, 21:07 |
|
|
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
hi capa by ako záložka pôsobila možno trochu divne ale nebál by som sa napriklad plynovky od KJW http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_ ... uctId=1997 .čo sa týka coltou od WE vyber si podľa toho ktorý sa ti viac páči.
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
01 led 2013, 21:14 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
Registrován: 17 dub 2009, 11:58 Příspěvky: 570 Bydliště: Chomutov
|
V statě zda 1911 od we nebo KJW bude jedno, princip je stejný a spolehlivost obdobná, spíš otázka vkusu. Hi capa od KJW funguje výborně, porchovka skvělá - nebál bych se jí, akorát nejdou výškově nastavovat mířidla... Je to taková volná kreace na 1911 od Night Custom v kabátě 2011. Možno krmit jak GG tak CO2. Mám nachystanou recenzi, jen to šoupnout na web. KJWčka mě v mnoha směrech nadchli...
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4
|
02 led 2013, 22:54 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
Já bych jen poupravil pár věcí výše zmíněných: Střelba ze záložní zbraně na 30-40m je hloupost. Pistole nemají takovou přesnost na tuhle vzdálenost a myslím že ani výkon. Efektivní dostřel je 20-25 metrů a i tak je to ťip ťop (zvláště na bránící se či pohyblivý cíl). Ale Severan by asi řekl přesněji jak jsou na tom s výkony.
Sice jsi psal, že krátkou zbraň aktivně využíváš, ale většina lidí z praxe tasí záložní pistoli jen jednou za čas a pokud to půjde, tak do poslední chvíle budou mít v ruce primárku. Pistoli třeba já sám tahám skutečně jen na vzdálenosti pod 15 metrů, do baráků a když mi dojde munice v danou chvíli munice v pušce.
A nakonec to téma tu opět někdo načal, ohledně teploty a použití plynovek. Znovu opakuji a stojím si za tím. Problém plynovek v chladu je především v jejich těsnících prvcích a mechanismech, které křehnou a přestáváají fungovat, né plynu který v nich je (byť i to má drobný vliv).
Jinak za mě mohu z tvého výběru doporučit KJW M92 a WE M1911 (klasiku). Žena používá WE M92L ale ta je upgradnutá a v custom úpravě, takže to už není moc WE XD
_________________ Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče. ----------------------------------------------------------------------- STAR L1A1 CA HK53 KA FN FAL Maruzen Vz.61, Micro UZI Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun
|
03 led 2013, 13:21 |
|
|
|
Tairo
Plukovník
|
Myslím že by si bol prekvapený aká presnosť sa dá zo záložky vytiahnuť , v "teame" (zatial nemáme ofic. názov ,no jazdíme spolu po akciach) máme všetci aspoň mierne upravené pištole a keď hráme čisto s nimi tak ver mi že si plne vystačíme aj na väčšie vzdialenosti (streľba z budovy do areálu na 40metrov a podobne sa dá s dobrou úspešnosťou). Streľba na 30 metrov, to ti trafím ešte aj A4ku , pohybujúcu osobu bez problémov. Ak máš kvalitnejšiu / upravenú pištoľ tak sa nestratíš ani v lese , pravdaže musíš trochu prispôsobiť aj taktiku a používať mieridlá . Akurát treba vedieť čo od tej zbrane môžeš čakať. Kolega má na Hi-cape pretiahnutú presnú hlaveň v tlmiči a presnosťou prekoná Dlhé AEG. Ja mám radšej väčšie pištole od HK z hlavňou pomaly ako v MP5ke a presnosť na väčšie vzdialenosti je podobná. Nehovoriac o obratnosti , taký rýchly z Dlhou zbranou nikdy nebudes co sa dá stvárať s pištoľou , preto by som ich ani v AS nejak nezatracoval. tzn sú pištoľky a Pištole , kvalita je fakt úmerna cene.
|
03 led 2013, 15:28 |
|
|
|
Kubason
Podpraporčík
|
Super, zatím mám rozjednané KJW berettu celokov(bez spodní RIS prostě klasika M92f), ještě si upřesnuji co je to přesně za typ (doufám že ten nový který zvládne i CO2) - každopádně vypadá pěkně a bude to s osobním převzetím/kontrolou...Ještě dotaz dá se sehnat náhradní pružinka spouště? Je to kompatibilní s TM? (něco jsem našel na BASu) (nabízí druhý kus za pakatel, který ji má prasklou) Pak se mi líbí ta KJW KP05 + MEU colt, obecně mi jde spíš o to jestli jste si nevšimli který typ konstrukce je spolehlivější, přesnější... (třeba airsofté AK (ne TM) se obecně lépe ladí než M4 kde se člověk snad u každého u kusu pere s polohou mecháče) Jinak jsem si vědom těch omezení, ale osobně si myslím, že když střílím s manuálním coltem na 25m PETky (pásmem změřené) tak ta plynovka musí to samé zvládnout třeba na 30-35metrů (přesnost může být horší to je mi jasné,ale dostřel by měl být podstatně vyšší než u pistolky se 60m/s) Jinak o využitelnosti záložky vím, ale máme v týmu dost často scénáře kde se pistolka využije + já s ní střílím i normálně furt
|
03 led 2013, 16:45 |
|
|
|
tib18
Štábní praporčík
|
Tak ohledne dilu staci napsat BASu. KJW beretta je super zbran, vlastnil jsem dva roky a na jaro du do ni znova. Dokonce je tu i recenze.
_________________ ČSLA 70-90LÉTA.
Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat!
|
03 led 2013, 17:06 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
Registrován: 17 dub 2009, 11:58 Příspěvky: 570 Bydliště: Chomutov
|
KP05 a MEU je principielně shodná konstrukce, liší se to jen v těle, MEU je na bázi 1911 a KP05 na bázi 2011 (grip s lučíkemm plast a rám kov). Vnitřní díly a princip funkce je shodný.
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4
|
03 led 2013, 23:02 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
Tairo píše: Myslím že by si bol prekvapený aká presnosť sa dá zo záložky vytiahnuť , v "teame" (zatial nemáme ofic. názov ,no jazdíme spolu po akciach) máme všetci aspoň mierne upravené pištole a keď hráme čisto s nimi tak ver mi že si plne vystačíme aj na väčšie vzdialenosti (streľba z budovy do areálu na 40metrov a podobne sa dá s dobrou úspešnosťou). Streľba na 30 metrov, to ti trafím ešte aj A4ku , pohybujúcu osobu bez problémov. Ak máš kvalitnejšiu / upravenú pištoľ tak sa nestratíš ani v lese , pravdaže musíš trochu prispôsobiť aj taktiku a používať mieridlá . Akurát treba vedieť čo od tej zbrane môžeš čakať. Kolega má na Hi-cape pretiahnutú presnú hlaveň v tlmiči a presnosťou prekoná Dlhé AEG. Ja mám radšej väčšie pištole od HK z hlavňou pomaly ako v MP5ke a presnosť na väčšie vzdialenosti je podobná. Nehovoriac o obratnosti , taký rýchly z Dlhou zbranou nikdy nebudes co sa dá stvárať s pištoľou , preto by som ich ani v AS nejak nezatracoval. tzn sú pištoľky a Pištole , kvalita je fakt úmerna cene. Nevím. Nezdá se mi to. Já si to kdysi testoval na pásmu a 40m podle mě pistole nedá. A pokud si máš zachovat nějakou přesnost, tak už vůbec ne. Lidi co střílejí z reálných zbraní na 40-50 metrů mají set sakra problém se trefit. Vždyť standardně se střílí na cca 25 metrů na střelnici. Střelba na delší cíle už je pro zkušený střelce. A tady střílíme kuličky, lehčí a méně stabilnější projektily z méně přesných zbraní. Takže tvzení, že pistole střílí na 40m se mi prostě nezdá, zvláště s tím přídomkem "přesně". Jak říkám, já testoval i s pásmem, jak pistoli, tak AEG. A to prosím mám také jednu velmi dobře upravenou pistoli ještě navíc s dlouhou hlavní (115 m/s na GBB). 20, maximálně 25m metrů. Ale to už musí mít čas člověk i v klidu zamířit. V boji se pistole tahá na cca 15 metrů a méně. A ano, jsou pistole a pistolky. Ale já doma rozhodně nemám pistole za 1500Kč. Kéž by. Edit: Ale ještě dodám. Netvrdím že znám vše. Třeba i něco střílí na 30 metrů. Třeba i 40m a je to opravdu jen plynová pistole. Ale nevěřím v její přesnost a beru to jako její maximální dostřel. Ale z praxe vím, že jen málo lidí to reálně měřilo (tzn. žádné kroky, ale skutečně pásmo, poctivě odměřené plus mínus pár desítek centimetrů.) a dostřel pouze odhadují od oka či jiným odhadem.
_________________ Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče. ----------------------------------------------------------------------- STAR L1A1 CA HK53 KA FN FAL Maruzen Vz.61, Micro UZI Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun
|
04 led 2013, 10:36 |
|
|
|
Tairo
Plukovník
|
No taktiež mám vzdialenosti pomerané , záhradu mám dlhú necelých 30 metrov a tam sa ta A4ka fakt dá. S ťažšími vhodne zvolenými guľami dobrej kvality je presnosť prekvapujúca. Niekde tu bolo video od Vanhoutena kde ma test tiež s MK23 socom na 50 metrov , streľba na človeka s kamerou a pritom je to "len" 1J pištoľ ale vysokej kvality.
Ak ho nájdem , hodim link , snáď sa Van nenahnevá.
|
04 led 2013, 11:26 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
Tak to se rád podívám. Jak říkám, rád své názory upravuji podle toho co se dozvím a co uvidím. O to více mám pak radost z nových zjištění. Nejsem tvrdohlavý hlupák, co neustoupí rozumným a podloženým argumentům
|
04 led 2013, 11:48 |
|
|
|
Tairo
Plukovník
|
tak tu je : http://www.youtube.com/watch?v=sYWOtSpJggI popis k videu je v inej téme , používal 0,25ky a fúkalo ...... ja používam 30tky čiže to je ešte trošku lepšie presnosťou aj vietor ich menej ovplyvní , Fakt je to legendárna zbraň. Podobné výsledky ale dosahujem aj u USP Match kedže hlaveň je skoro rovnako dlhá a hop komora je veľmi pekne spracovaná pri použití tlmiča si dokonca "terč" ani neuvedomí že po nom niekto strieľa takže sa dá pokus opakovať na väčšie vzdialenosti počas hry.
|
04 led 2013, 16:11 |
|
|
|
Kubason
Podpraporčík
|
Zdar, kdybych neviděl video nevěřím Jinak už je doma KJW beretta : je to celokov, váha kolem 950g, štelovatelný hop, možnost použít CO2... Jsem nadšen, zatím paráda, výkon 95-92m/s (při rychlé střelbě cca 30 ran i 85m/s) na GG...i při těchto podmínkách venku spolehlivá střelba) Mám pár dotazů: je lepší skladovat zásobníky lehce naplněné? (někdo říká že jo, někdo že ne) A potom velká prosba: dostal jsem k tomu 2. kus na náhradní díly, ale když jsem to zkoušel sestavit tak podle plánku chybí cca 4 pružinky, jedna od zámku závěru, potom od kohoutu, pak 2 male vnitřní, a pak od spouště... tak mě napadlo že bych to dal dohromady, závěr je už kompletní a funkční, zásobník taky (dal jsem je i do té mojí "nové")...Nemáte někdo nějaký nápad kde se dají sehnat? (koukal jsem snad po všech AS shopech a bud není skladem a nebo není vůbec-tak jsem psal i maily ale...) Respektive vy co se zabýváte uprgradem plynovek nemáte doma? EDIT: ta úsťovka je s 0,25g GG
Naposledy upravil Kubason dne 05 led 2013, 12:00, celkově upraveno 1
|
05 led 2013, 11:01 |
|
|
|
Monk
Kapitán
Registrován: 04 říj 2009, 22:36 Příspěvky: 408 Bydliště: Olomouc, Duchcov
|
A zahraniční shopy si zkoušel? jinak já nechávám trošku plynu. teď jsem měl pár měsíců skoro plnej zásobník a nic žádnej únik.
_________________ AK 47 beta (JG, 140m/s s SP130 guarder) M4 (JG, 118m/s s SP120) Glock 17 GBB (army, 91m/s s toy jack) perky
|
05 led 2013, 11:12 |
|
|
|
javak810i
Poručík
|
90m/s s 0.25g je na pistoli v základu hodně slušný (chudák můj Glock 17 od TM, co měl i po upgradu za nějaký 4 000Kč úsťovku jen 87m/s... asi to chtělo delší hlaveň). Každopádně Alfréde, nechci zpochybňovat (a ani nevím jaké máš) tvé zkušenosti s plynovými pistolemi. Ale těch 20-25m platí tak maximálně pro manuálky od Marui (a to třeba takový Socom MK23 střílel i o dost lépe). Kvalitní plynovka se slušným výkonem +-100m/s a přesností nemá problém s účinným dostřelem kolem 35m. Celé to záleží na přesnosti (hlaveň a hop up), munici a vzručnosti střelce .
_________________ AimTop M4A1 Magpul MOE - 155m/s ASG Socom MK23 - 115m/s GP Aimpoint M2 + GP 2x Magnifier Navy Seals silencer
|
05 led 2013, 18:35 |
|
|
|
Kubason
Podpraporčík
|
Jo výkon je super, i že v techle nízkých teplotách vydrží 40 ran...zatím jsem velmi spokojený Akorát bývalý majitel zřejmě vůbec nečistil hlaveň - to co jsem vytáhl na výtěráku bylo neuvěřitelné, i přesnost šla rapidně nahoru (viditelný rozdíl), teď na 18 metrů střílím do jablka s tím že 3/5 jdou do něj Nicméně sháním pružinky do té 2. beretty nemáte někdo doma, nebo nevíte o něčem?
|
05 led 2013, 21:26 |
|
|
|
tib18
Štábní praporčík
|
Napiš BASu, ten sežene vše na plynovky, ja od nich už nejaky neprodavane dily bral.
_________________ ČSLA 70-90LÉTA.
Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat!
|
05 led 2013, 21:30 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
javak810i píše: 90m/s s 0.25g je na pistoli v základu hodně slušný (chudák můj Glock 17 od TM, co měl i po upgradu za nějaký 4 000Kč úsťovku jen 87m/s... asi to chtělo delší hlaveň). Každopádně Alfréde, nechci zpochybňovat (a ani nevím jaké máš) tvé zkušenosti s plynovými pistolemi. Ale těch 20-25m platí tak maximálně pro manuálky od Marui (a to třeba takový Socom MK23 střílel i o dost lépe). Kvalitní plynovka se slušným výkonem +-100m/s a přesností nemá problém s účinným dostřelem kolem 35m. Celé to záleží na přesnosti (hlaveň a hop up), munici a vzručnosti střelce . Nevím, Možná je to tím, že používám malé kompakty a možná také tím, že pistoli tahám jen pod 20m. Ale jasně, video beru jako přesvědčivý důkaz, takže uznávám. Podcenil jsem sílu plynových pistolí. Zase o něco moudřejší, člověk se stále učí. Nicméně i tak si myslím, že většina z nás bude do poslední chvíle střílet z primárky, než bude tahat pistoli. A jak jsem tuším řekl prve, v boji je trochu složitější, střílet tak přesně na maximální efektivní dostřel pistole, když má člověk v rukou hlavní zbraň s větší palebnou silou a přesností. Ad moje zkušenosti. teď už devátým rokem hráč, z toho cca pět let s AK, jednu sezónu čistě s plynovou brokovnicí a zbytek s MP5K a FN FAL. Plynovou záložku používám bohužel těprve třetím rokem (do té doby stačily manuál a později MP5K). Mezi tím jsem v rukou držel sem tam nějaké zbraně od bratra či mojí ženy (různé AEG) a zbraně na vietnam, Takže zkušenosti snad nějaké jsou. Kromě manuálních sniperek, o kterých vím tak maximálně že mají pružinu a hop-up
|
07 led 2013, 10:30 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
tib18 píše: Napiš BASu, ten sežene vše na plynovky, ja od nich už nejaky neprodavane dily bral. Ale piš rychle, páč díly a věci na plynovky se neobjednávají každý měsíc
|
07 led 2013, 10:31 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 23 ] |
|