|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 22 ] |
|
|
Drobny upgrade na M4 se nedari...
Autor |
Zpráva |
Naskok
Podpraporčík
|
Drobny upgrade na M4 se nedari...
cetl jsem tu uplne vse a nejen tu, radil se s par lidma a nejak neni cesty ven, tak kdyby nekdo byl takovy dobrak a zkusil mi poradit, dekuji.... Mam v zakladu:CQB M4 PJ, NBU set (plast tryska, mosazna hlava, plny valec, derovany pist s jednim kov zubem), zakladni A&K kola, loziska na trnu i v pistu a 130ku pruzinu. Protoze se mi pres leto ztracel vykon pruziny z prvotne namerenych 128ms na nejakych 118, rozhodl jsem se vymenit za novou s progresivnim vinutim. Pri te prilezitosti jsem chtel vymenit i par veci do vzduchu, tak jsem poridil:- ASpro NBU trysku (nova tryska je o cca 1mm delsi) - ASpro Pruzinu 130ku progresiv - SHS pist bez der (stary pist je derovany) - ASpro hlava pistu+ zpozdovaci vacku, ale to podle me nemam moc vliv na vsechno Nova tryska je podle me problemova, protoze kdyz podrzim prst na hlavni a vystrelim na prazdno, tak z prostoru zasobniku na me hop komora fouka dost. Navic mereny vykon 78ms. Dal jsem tam starou trysku, co nema zadne tesnici krouzky ponechal nove dily a nic na me nefouka....no a mam solidnich 110ms presne. Muzu merit 20, 30 ran a vsechny jsou 110ms (odchylka je mala, 110.1 nebo 109.9, nikdy ne mene ani vice). Nema nekdo nejaky napad, co s tim? Mel jsem to vcera rozdelane snad 10krat, menil vsechno mozny a k nicemu lepsimu se nedostal.... Nechci to buhvi jak upgradovat, jsem s M4kou maximalne spokojeny, jen trochu poladit... a nechci to rozebirat driv, dokud se neco zase nedozvim, jedno rozlozeni, stourani a slozeni mi zabere hodinu :/
_________________ ...byl jsem zpocatku jen Naskok, ale vypada to, ze se tu zdrzim dele
|
19 pro 2012, 12:38 |
|
|
|
akrij23
Nadpraporčík
|
Re: Drobny upgrade na M4 se nedari...
Podle toho co popisuješ je hrdlo trysky širší a nedovírá ti hopovou komoru proto ten razatní pokles výkonu.Úprava nebo výměna za jinou.Když změříš původní stou ASpro tak ta nová bude určitě širší.
_________________ JG Magpul Tactical (150m/s) TM AK47 (170m/s) A&K SVD (182m/s)
|
19 pro 2012, 13:41 |
|
|
|
Naskok
Podpraporčík
|
Hele, meril jsem to a nova tryska je po vnejsim prumeru o drobek uzsi nez puvodni plastik. Navic je ta nova sice o 1mm delsi, ale ma skoseny predek, takovy ten nabeh pro hop komoru, ta plastikova to nema, jen zakulacene hrany. Podle me by mela mit delku puvodni trysky + ten nabeh. Ale trysku bych nejak ke konci vseho uz poresil, to je drobnost, ja spis hledam tech zbyvajicich +/-20ms kdyz to bylo nedotcene v zakladu, tak jsem mel vzdy 128-129ms, tak bych se tam dostal opet i se zakladni tryskou. Az to bude, tak pak bych se podival znovu na trysku.
_________________ ...byl jsem zpocatku jen Naskok, ale vypada to, ze se tu zdrzim dele
|
19 pro 2012, 13:56 |
|
|
|
Navro
Štábní rotmistr
|
Skus pořádně utěsnit hop gumu, CQB a plnej válec? Máš dlouhou hlaveň?
_________________ Aim with the hand, shoot with the mind.
|
19 pro 2012, 14:01 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
kdyz tak bych doporucil i novou hlavu valce. nevim jak ted, ale u moji PJ M4 (III.gen) nechtela sedet NBU tryska, zkouseno tusim Guru nebo airsoftpro a guarder. byla tam moc navolno. kdyz jsem chtel dat klasickou trysku, tak tam zase nevlezla. koupil jsem pak cely zbytek vzducharny a bylo to v pohode.
|
19 pro 2012, 14:05 |
|
|
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
priklanim se k vanhoutenovi, podle ti tam nova tryska vakla. dale nizky vykon muze zpusobit nesoumernost komory s mechem, zkus podlozit mech zezadu
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
19 pro 2012, 14:07 |
|
|
|
Naskok
Podpraporčík
|
Ano, CQB a plnej valec, od vyroby nedotcene. Je to ale NBU set (od vyroby/nakupu) a hlaven zase tak dlouha neni, jestli 40cm.... Mam to rok a rok jsem do toho nesahl, az ted a jak rikam, nebyl problem se staryma dilama, jen pruzina se jevila vytahana, tahle ""zabava" zacala az s vymenou novych dilu Jinak Vanhouten, ta hlava valce me taky napadla, je to porad puvodni a je pravda, ze ta nova tryska na tom moc nesedi, no... ale i tak, to podle me neni zdroj zbyvajicich +/-20ms, kdyz tam ze zacatku ta ustovka byla, tak ji tam prece musim dostat znovu, nebo ne? A Jeffe, mech sedi dobre s komorou, s tim nebyl problem predtim a neni ani ted. Ono to ani neni kam posunout vsude to je na doraz a pevny. Co lze trochu pohnout je hop komora, protoze ji tlaci pruzina na mech, ale to neni tak lehky. Palcem a silou ano, ale mech takovou silu nevyvine.
|
19 pro 2012, 14:17 |
|
|
|
Navro
Štábní rotmistr
|
Naskok píše: A Jeffe, mech sedi dobre s komorou, s tim nebyl problem predtim a neni ani ted. Ono to ani neni kam posunout vsude to je na doraz a pevny. Co lze trochu pohnout je hop komora, protoze ji tlaci pruzina na mech, ale to neni tak lehky. Palcem a silou ano, ale mech takovou silu nevyvine. To se podle mne docela pleteš, sice jsem to nikdy nijak nezkoušel vizuálně kontrolovat ale přenos energie funguje i tady, ten doraz pístu na konec mechu se přenese až na komoru a pokud tam máš slabou pružinku tak ti může odskakovat a tím pádem tam můžou být úniky, místo ní použij o-kroužky na hlaveň, tolik kolik bude potřeba.
_________________ Aim with the hand, shoot with the mind.
|
19 pro 2012, 14:34 |
|
|
|
Naskok
Podpraporčík
|
Pruzina je silna, neni to ta malinka nad hlavni ale takova velka primo na hlavni. Ve volne poloze ma asi 4cm delky a hlaven je komplet utesnena od zacatku az do konce, takze tam taky nevidim problem Co chci je se dostat na puvodni hodnoty, kdyz jsem to koupil, pripadne par cisel navic, ale to uz neni tak potreba. Dobry by to bylo, potesilo by, ale jak rikam, neni potreba.
|
19 pro 2012, 14:46 |
|
|
|
Jeff
Moderátor
|
muzes mit i poskozene hrdlo hop-up gumicky, staci, kdyz nebude perfektne kulate a jde ustovka dolu. Bohuzle u teto zbrane musis s hop-up gumickou menit i komoru (jsou atipicke)
|
19 pro 2012, 15:08 |
|
|
|
Naskok
Podpraporčík
|
jo tak to po prvni vymene hop gumy slo do haje... vymenil jsem ty hopky asi 4 a porad zadny zazrak.... ta posledni teda trva nez se rozhopuje, tak 10, 12 ran, ale pak uz to celkem jde. Ale verim, ze mi jen ta guma sebrala tak kolem 8mi m/s Nova hop komora by mela dnes dorazit na postu, takze to muzu zrovna vyzkouset.
|
19 pro 2012, 15:18 |
|
|
|
Jeff
Moderátor
|
tos ale nenapsal, ze jsi menil gumicky, tam bych videl hlavni problem + vaklajici tryska
|
19 pro 2012, 15:40 |
|
|
|
Naskok
Podpraporčík
|
nepsal, ale gumky jsem menil v prubehu leta (bez nejakeho mereni), na konci leta i s posledni gumou byl vykon na poslednim mereni 124ms.
Takze ted ciste teoreticky. Vezmu tu posledni hop gumu, dam ji i s hlavni do nove hop komory, necham v mechu i tu novou trysku a mel bych se dostat nahodnotu plusminus 130ms? Chapu to tak dobre? Ted vynecham fakt, ze mam porad starou hlavu valce na ktere ta tryska moc nesedi (jako kdyby to tak nebylo)
|
19 pro 2012, 16:03 |
|
|
|
Jeff
Moderátor
|
Naskok píše: Takze ted ciste teoreticky. Vezmu tu posledni hop gumu, dam ji i s hlavni do nove hop komory, necham v mechu i tu novou trysku a mel bych se dostat nahodnotu plusminus 130ms? Chapu to tak dobre? Ted vynecham fakt, ze mam porad starou hlavu valce na ktere ta tryska moc nesedi (jako kdyby to tak nebylo) teoreticky ano, ale v praxi je potreba na novou komoru najit vhodnou trysku, spravne slicovat komoru vuci mechu, najit hop-up gumu, ktera si nejlepe rozumi s danou komorou a pak se mozna dostanes na pozadovanou ustovku. Vitej mezi technikama as zbrani, zadna sranda ten servis neni.
|
19 pro 2012, 17:11 |
|
|
|
Naskok
Podpraporčík
|
hmmm.... tak to jste me teda nepotesili.... ani ja Vas nepotesim ....sice nevim, jak to udelam, ale ta hlaska takhle holt pokracuje. Kdybych mel doma mraky dilu, tak to zacnu prehazovat z mista na misto a nejak k necemu dojdu, ale takhle s jednim novym a jednim starym kusem se moc dobre divadlo nehraje :/ ale diky za rady. O vikendu za nekym zajdu, kdo ma par dilu doma navic a zacneme prehazovat. Myslel jsem, ze to zvladnu jentak, ale asi ne
|
19 pro 2012, 17:30 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Mně přijde, že nad spoustou věcí máváš rukou stylem "to není důležitý, to nemůže způsobovat muj problém, to budu řešit potom atd." a to prostě nemůžeš, i relativně banální chybička ti může způsobovat značný snížení úsťovky.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
19 pro 2012, 17:31 |
|
|
|
Naskok
Podpraporčík
|
No mozna to tak vypada ze stylu psani, ale ja se snazim prijit na to, jak jednotliva vec funguje a dokud na to neprijdu sam, tak zkoumam vsechno kolem vylucovaci metodou. Delam to takhle u vseho v zivote, protoze toho mam kolem sebe moc, co si vyzaduje moji pozornost a tak zkoumat vsechno od zakladu najednou je pro me ani ne tak narocny, jako spis nemozny. Takze se takhle postupne dopracovavam k vysledku. Ale zase na druhou stranu, na co jednou prijdu, tak to uz pak nikdy nezapomenu Navic, kdyz rozumim jedne veci a pak druhe, tak kdyz se mi to sejde, zacinam chapat kde je problem a jak to evtl. vyresit svepomoci. I veci, ktere jsem predtim neznal se treba najednou vysvetli. Kdyz se konecne dostanu na to, abych se hrabal ve zbrani, tak to je zpravidla nekdy v tydnu uprostred v noci v kuchyni a mam na to treba 2, 3 hodiny a pak az zase buh vi kdy.... M4ku mam takhle rozebranou uz 3 tydny, vcera jsem se konecne dostal k tomu to slozit a vyzkouset. Tu MP5ku jeste stale nemam vyresenou (z jineho tematu), mam kabely, mam mosfet, mam vsechno, co je potreba, jen cas nemam... a ta je rozebrana a zabalena v pytlickach po castech v jedne krabici od bot a minimalne do ledna, mozna unora tak i zustane.
|
19 pro 2012, 18:25 |
|
|
|
Gizmo_CZ
Major
Registrován: 03 pro 2012, 19:04 Příspěvky: 479 Bydliště: Prostějov
|
Naskok jsi můj člověk. Vidím to naprosto stejně jako ty. Než dát něco někomu neznámínu na opravu a zaplatit za to, nejprve si to rozeberu sám. Je pravda, že kolikrát se mi to nepodaří napoprvé dát dohromady, nebo mě to stojí 2x tolik než se mě to podaří opravit. Je ale pravda, že ty zkušenosti za to opravdu stojí! Po další už vím jak na to, a už se mi to vrací. To je něco co ostatní nedokážou pochopit a jen radí "dej to odborníkovi". Jo jo, ale co si neudělám sám tomu nevěřím! a "odborníků" znám opravdu hodně a nedal bych k nim na opravu ani zavírací rybičku
_________________ Hledáš aktuální airsoftové akce ve svém okolí nebo v celé republice? Pak je to jasné! Jdi na WWW.AIRSOFTKOALICE.CZ
|
22 pro 2012, 19:57 |
|
|
|
Jacob
Brigádní generál
|
Jo oni radí dej to odborníkovy kvůli tomu že 80% lidí z vaším přístupem to stejně nikdy nedá pořádně do kupy a pak to stejně někomu dají kdo na tom stráví hafo času když napravuje ten váš ,,upgrade" takže vás to pak stojí víc (takže nakonec jen plýtváte svým časem,penězi a časem technika) To nemyslím nijak osobně jen vysvětluji proč je u některých lidí fakt lepší dát to odborníkovy....
_________________ CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR Custom M4 - 110 - 133ms Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36 WE G17,Mp7,brokovnice https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts
|
22 pro 2012, 21:17 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Víšco, ono je většinou ze způsobu, jakym ten člověk popisuje svuj problém a jak žádá o radu, docela jasně znát, jestli je nebo není dost schopnej na to, aby byla rozumná šance, že kvér zvládne dát dokupy sám. U spousty lidí je prostě od prvního příspěvku vidět, že pořádně ani neví, co ve zbrani vlastně je a jak to funguje a přitom čekají, že zvládnou vyměnit mecháč nebo udělat upgrade na M150. Takovejm je fakt lepší rovnou poradit, ať to dají někomu šikovnějšímu, protože tim šetříme čas a nervy sobě, tomu člověku i technikovi, kterej ten jejich pytlíkovej projekt, co samozřejmě nezvládnou rozchodit, následně stejně dostane do ruky. Samozřejmě je potřeba to dát někomu důvěryhodnýmu, ne blbečkovi, co ti na akci nakecá, jak už složil sto kvérů a přitom mecháč viděl zevnitř dvakrát.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
23 pro 2012, 00:11 |
|
|
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
Případně je ještě dobrej kompromis to dát někomu, kdo tomu rozumí a koukat se mu pod ruce jak to dělá a ptát se ho na různé triky typu jak to složit, kde co utěsnit, kde co namazat apod. Potom si to můžeš skládat sám...mechabox je naprosto jednoduchá věc a není tam nic k nepochopení, ale prostě někomu to nedocvakne nebo třeba neví jak kde co dát a úsťovka klesá.
Viz například jak jsi mluvil o pružince na hlavni před hop komorou - moje zkušenost je taková, že ta pružinka se chová rázy mechaboxu naprosto stejně jako jakákoliv jiná pružinka. Pořád to prostě odskakuje a hop komoru je tam třeba nacpat napevno (viz O-kroužky na hlavni před hop komorou) a hlavně ji nacpat úplně na mechabox. Je toho víc a umějí to ti zkušenější - proto nemá cenu, aby ses v tom vrtal sám a hned čekal 100%tní výsledek...sám to složíš přinejlepším tak na 60% a bude tam furt co dolaďovat...
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
23 pro 2012, 02:07 |
|
|
|
Gizmo_CZ
Major
Registrován: 03 pro 2012, 19:04 Příspěvky: 479 Bydliště: Prostějov
|
Griffon souhlas. Stačí opravdu jen přečíst přízpěvek od uživatele a člověk hned ví, co je to za experta.
_________________ Hledáš aktuální airsoftové akce ve svém okolí nebo v celé republice? Pak je to jasné! Jdi na WWW.AIRSOFTKOALICE.CZ
|
23 pro 2012, 07:47 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 22 ] |
|