Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 18:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 ICS SIG 551 Praktické zkušenosti? 
Autor Zpráva
Četař
Četař

Nový příspěvek ICS SIG 551 Praktické zkušenosti?
Zdravím

Už nějakou dobu přemýšlím o této zbrani.
http://airsoftshop.cz/product_info.php/cPath/404_410/products_id/3903
Našel jsem si pár recenzí a v podstatě nic co by mne odradilo jsem nezjistil. Rád bych se zde zeptal někoho kdo tuto zbraň má nebo jí alespoň viděl nebo z ní střílel, na dojmy a poznatky.
Recenze například zde:
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/sig551_ics.html

V současnosti mám ve výzbroji P90 a jsem spokojen, samozřejmě je to zbraň hlavně na CQB a rád bych jí tak nechal (jako že jí neplánuji dělat Power Upgrade, mám tam M120 a bohatě to stačí)

Můj záměr se SIG 551 je použít ji na akce v lese a podobně kde se vám nejakej ten metr navíc dostřel prostě hodí a nevadí že je to trochu delší zbraň. Nechci tam dávat nic extémního ale časem zvednout přesnost a dostřel bych rád. Počítám okolo pružiny 130~140. Než se někdo zeptá: ano sniperku mám taky (MB06) a jsem spokojen ale jde o styl hry, ne jen o dostřel.

SIG má pro mne hlavně tyto přednosti:
-Je to značková zbraň a je v celokovu. (nechci čínu ale zase nechci platit víc jak 6000Kc)
-SIG je atypická zbraň. Tím myslím že ji moc lidí nemá a vzhledově se mi líbí. Mám rád trochu netradiční zbraně, respetivně nechci něco jako AK/M4/G36. (Nic proti těmto zbraním jde o osobní preferenci :) )
-Velkej zásobník pro dlouhé lesní přestřelky, dlouhá hlaveň pro potenciální přesnost. Nechci to přehánět jak s délkou zbraně tak s pružinou. Proto 551 a ne 550 :)
-V.3 mechabox, mám s ním dodcela dobré zkušenosti a můj názor je že na upgrade je to dobrá platforma.

Co mě trochu trápí z hlediska budoucího Upgrade je snad jen to že do SIG se nedělá kovová CNC Hop Up komora (alespoň jsem nic nenašel). Omezená nabídka vnějších dílů a doplňků ale to je daň za atypické zbraně Viz. P90. Pak možná atypickej motorek (verze "střední") ale ten od ICS je prej kvalitní a tahá dobře.

Shrnuto podtrženo, rád bych znal vaše názory, myšlenky, zkušenosti i kritiku :)

Díky.

15 říj 2012, 11:54
Plukovník
Plukovník

Nový příspěvek Re: ICS SIG 551 Praktické zkušenosti?
Zdar, o toho Siga jsem se taky nedávno zajímal. Ohledně komory mi řekli, že pasuje z G3, čili tahle:
http://www.armymarket.cz/hop-up-komora- ... a-ca-d1254

A potom i tahle:
http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/8077

Ale že může mít mírně odlišné rozměry.
Ten motorek mi utáhnul M140, silnější jsem nezkoušel, boužel já na to nemám baterku, tak jsem nahodil opět 100 pružinu.

A jinak. sdílím s tebou názor na atypické zbraně, taky jsem rád že mám něco co nemá každý :)

Podporuju Obrázek

15 říj 2012, 15:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Štábní praporčík
Štábní praporčík

ICS SIG celkovo je zhotovenim vyborna zbran ale az na komplikovany mechanizmus prepinaca strelby. Pouzivanim praskne kovove ozubene "teleso" ktore prechadza cez mechabox... a neda sa kupit to "teleso" pokial viem... (kamosovi praskol po roku a pol)... a motorcek je dost dobry zda sa mi ze je zatazovy

15 říj 2012, 18:27
Plukovník
Plukovník

Mám Sig 550 od JG a možem potvrdiť že sú to super zbrane ( zatiaľ som nevydel nikoho čo by ho mal čo je extrémne +++++)

Tiež som ho chcel na OSB ako semi AEG "sniperku" kedže som na neho počul dobré ohlasy ohľadom presnosti a dostrelu.

Tipujem že od ICS to bude na trochu vyššej úrovni + celokovové telo (to ale pridá na hlučnosti a váhe)

Neviem koľko tam je miesta vrámci predpažbia , ale už aj do mojho som mal problém narvať Lipolku + mosfet kedže základná batéria je ako inak maximálne do tej M100-110 s problémami.

Teraz mi to na M120 ťahá veľmi pekne ( motor mám testovaný na M130 a nejavý sa žeby mu to robilo problém ) kamarát technik mi potvrdil že by mal byť totožný ako má SIG od TM.

Hádže mi to síce len 134m/s +- ale s 0.3g kvalitným strelivom to je fakt presná zbraň so základnou hlavňou aj na väčšie vzdialenosti.
Nechcem sa opakovať ale lieta to veľmi pekne , namerané mierená streľba 70 metrou pri odladení hopu je už maximum , ale na 60 metrou je v lese veľmi veľké percento zásahou. ( streľba na trup osoby )

550tku by som teda nezatracoval aj keď je trochu dlhšia ale sklopka to vyrieši čo sa týka prepravovania a vstupu do budovy.

Ale ak by si z toho prekopal niečo takéto , no :

Příloha:
Sig 556 DMR.jpg
Sig 556 DMR.jpg [ 183.18 KiB | Zobrazeno 5877 krát ]

15 říj 2012, 20:29
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Osobně nevidím jediný důvod, proč bys měl do ICS siga cpát nějakou CNC komoru?? Skutečně ani jediný.
Ta původní bude fungovat stejně dobře. Jediné čeho docílíš, bude problém s podáváním. Vždyť hromada zbraní ICS jede celou svojí životnost na plastových hopech a není problém. Kdo to kde vymyslel, že dneska musíte ve všem vyměnit hromadu dílů. Tohle je ICS, není to čína. Tady i plastový díl něco znamená.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

16 říj 2012, 09:20
Profil Zobrazit autorovy stránky
Četař
Četař

Alfred píše:
Osobně nevidím jediný důvod, proč bys měl do ICS siga cpát nějakou CNC komoru?? Skutečně ani jediný.
Ta původní bude fungovat stejně dobře. Jediné čeho docílíš, bude problém s podáváním. Vždyť hromada zbraní ICS jede celou svojí životnost na plastových hopech a není problém. Kdo to kde vymyslel, že dneska musíte ve všem vyměnit hromadu dílů. Tohle je ICS, není to čína. Tady i plastový díl něco znamená.

Neni důvod se rozčilovat, netvrdím ze ta plastová komora bude špatná ale pokud ano rád vím jaké mám možnosti výměny za jinou. CNC komory jsou z vlastní zkušenosti dobrá věc pokud jsou kvalitní ale není to vždy snadné a můžou nastat problémy s podáváním jak jsi psal. Na druhou stranu já jsem měnil hop up komoru za CNC dural jak v P90 tak v SVD Dragunov a můžu potvrdit že rozdíl byl znát. Nejvíce tedy u SVD kde se radikálně zvedla přesnost a přestalo to podávat 2 kule, ale je možné že jsem měl od výroby špatnej kus v základu. Budu doufat že ICS bude mít kvalitní plastovku :) díky za názor.

16 říj 2012, 10:14
Četař
Četař

Tairo píše:

Příloha:
Sig 551 DMR.jpg

To vypadá moc pěkně :) netušíš jaké jsou možnosti u SIG vyměnit sklopnou pažbu za jinou? Například tu v obrázku druhou od zhora (nevím jak se tento typ jmenuje...)

16 říj 2012, 10:17
Plukovník
Plukovník

Machinus píše:
Alfred píše:

Neni důvod se rozčilovat, netvrdím ze ta plastová komora bude špatná ale pokud ano rád vím jaké mám možnosti výměny za jinou. CNC komory jsou z vlastní zkušenosti dobrá věc pokud jsou kvalitní ale není to vždy snadné a můžou nastat problémy s podáváním jak jsi psal. Na druhou stranu já jsem měnil hop up komoru za CNC dural jak v P90 tak v SVD Dragunov a můžu potvrdit že rozdíl byl znát. Nejvíce tedy u SVD kde se radikálně zvedla přesnost a přestalo to podávat 2 kule, ale je možné že jsem měl od výroby špatnej kus v základu. Budu doufat že ICS bude mít kvalitní plastovku :) díky za názor.

Omlouvám se, pokud to vyznělo jako rozčilování, nebylo to myšleno tak agresivně :-)
Jen mi prostě přijde líto, když se vezme hezká značková zbraň a mění se díly, které není potřeba měnit, zvláště když často fungují velmi dobře. Pokud má člověk v plánu měnit hromadu dílů, je skutečně lepší ta čína, protože právě za ty slušné díly si u té značky připlácíš, aby jsi je pak vyndal? to je trochu nelogické.
Obě zbraně co jsi popsal jsou číny (teda nepředpokládám, že máš CA P90, těch už moc není...vlastně už se chvilku nevyrábí) a tam se to určitě může oplatit.
Každopádně SIG je velmi dobrá zbraň, pokud volíš tu delší verzi, je to jedině dobře. Je dostatečně přesný, hezký výkon v základu, dva zásobníky v krabici. U té kratší verze je problém s prostorem pro baterii, moc ho tam není.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

16 říj 2012, 14:40
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník

Machinus píše:
Tairo píše:

Příloha:
Příloha Sig 551 DMR.jpg je dlouhodobě nedostupná.

To vypadá moc pěkně :) netušíš jaké jsou možnosti u SIG vyměnit sklopnou pažbu za jinou? Například tu v obrázku druhou od zhora (nevím jak se tento typ jmenuje...)

Zatiaľ som narazil len na originál verziu 556tky z PTS pažbou http://shop.ehobbyasia.com/king-arms-si ... k-aeg.html

ALebo potom ešte aj EBR pažba je zaujímavý kúsok

http://shop.ehobbyasia.com/first-factor ... 2-aeg.html

Tú EBR pažbu by som možno aj časom kúpil , už na 552ke vyzerá dosť dobre .....
Příloha:
P1010396s.jpg
P1010396s.jpg [ 26.38 KiB | Zobrazeno 5778 krát ]

16 říj 2012, 16:32
Profil ICQ
Generál major
Generál major

Jo sig od ics je moc hesky zpracovanej, nemam co mu vytknout

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

23 říj 2012, 11:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]