Pistol, CO2, kovova, primarna - pomoc s vyberom
Autor |
Zpráva |
Telcontar
Desátník
|
Pistol, CO2, kovova, primarna - pomoc s vyberom
Zdravim, potreboval by som prosim poradit s vyberom CO2 zbrane, nepodarilo sa mi najst temu s podobnymi kriteriami vyberu. Mala by to byt kovova pistol/revolver(ide mi dost aj o dizajn), ktora sa da vyuzit na prilezitostnu airsoft hru s kamosmi na treningu raz za par mesiacov ako primarna zbran, ale je dobra aj na solo strelbu na terc (asi castejsie prave terc/objekty). Dlhsiu dobu som bol rozhodnuty pre Dan Wesson revolver alebo Ruger Superhawk revolver(6 palcovy), ale prechadzal som nejake recenzie (nasiel som ich len velmi malo) a videl som tam nejake staznosti na presnost a prilis velku silu, najmä kebyze trafim niekoho na blizsiu vzdialenost, nerad by som mu ublizil. Netusim ci vobec je nejaka taka univerzalna airsoftka co by splnala tieto kriteria, alebo si budem musiet pockat na lepsiu financnu situaciu a kupit extra zbran na terc a extra na airsoft hru (k dispozicii mam momentalne max 180 eur).
|
04 říj 2012, 10:47 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Re: Pistol, CO2, kovova, primarna - pomoc s vyberom
Takhle, revolver si určitě nekupuj, je fakt hodně výkonnej, takže i relativně nebezpečnej a jako primární zbraň přitom nevhodnej, protože máš šest ran a pomalý přebíjení. Já bych být tebou šel do nějaký pistole od WE.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
04 říj 2012, 10:52 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
Registrován: 17 dub 2009, 11:58 Příspěvky: 570 Bydliště: Chomutov
|
Otázkou je, co se ti taky líbí za design. Ještě přichází v úvaho KJW - firmy. Většinou počítej s designem 2011 a 1911, ČZ. U CO2 počítej ze spolehlivou využitelností u cca 50 % bombičky. Pak už to není ono.
Tady citace z jednoho článku: CO2
V tomto ohledu je to trochu nesrovnatelné s ostatními plyny, jelikož bombička má objem 12g, oproti tomu standardní zásobník na Green Gas má cca 5-6g. Pro porovnání si však myslíme, že je nutné zahrnout i tento plyn, ale minimálně jeho kapacitu (počet ran) počítat jako poloviční a v úvahu brát fakt, že posledních 50 ran bombičky už má vcelku malý výkon. Bombičky od všech značek, jsou v zásadě všechny stejné, liší se jen značkou na obalu, ale složením nikoliv. Očekává se dobrý výkon i kapacita. Co se týče výkonu, nezklamal. Průměrná úsťová rychlost je cca 100 m/s a to je hodně dobré. Kapacita kolem 100 ran na 12g bombičku, znamená u 6g cca 50 ran a je tedy kapacitně srovnatelná s běžnými Green Gas plyny. Poznámka: Zkušenosti mnoha lidí, včetně našich, poukazují na silný „mrazící“ efekt tohoto plynu. Při rychlé střelbě se stává kulička nestabilní a střelba se stává nepřesnější. To je díky nashromážděné vlhkosti v hlavni, během střelby, při které se pistole nedokáže sama ohřát.
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4
|
04 říj 2012, 11:29 |
|
|
|
Jason
Major
|
Telcontar píše: Zdravim, potreboval by som prosim poradit s vyberom CO2 zbrane, nepodarilo sa mi najst temu s podobnymi kriteriami vyberu. Mala by to byt kovova pistol/revolver(ide mi dost aj o dizajn), ktora sa da vyuzit na prilezitostnu airsoft hru s kamosmi na treningu raz za par mesiacov ako primarna zbran, ale je dobra aj na solo strelbu na terc (asi castejsie prave terc/objekty). Dlhsiu dobu som bol rozhodnuty pre Dan Wesson revolver alebo Ruger Superhawk revolver(6 palcovy), ale prechadzal som nejake recenzie (nasiel som ich len velmi malo) a videl som tam nejake staznosti na presnost a prilis velku silu, najmä kebyze trafim niekoho na blizsiu vzdialenost, nerad by som mu ublizil. Netusim ci vobec je nejaka taka univerzalna airsoftka co by splnala tieto kriteria, alebo si budem musiet pockat na lepsiu financnu situaciu a kupit extra zbran na terc a extra na airsoft hru (k dispozicii mam momentalne max 180 eur). Zdravím, právě mám na prodej M9A1 SOC od společnosti WE, tak pokud máte zájem, tak napište. Ze zbraně jsem ani jednou nestřílel, jelikož jsem jí dostal v akci Box of Awesomeness od Evike a úplně mi nesedla. EDIT: Aha, tak koukám, že jsem to z nějakýho důvodu neposlal do zpráv. Tak příště, no.
Naposledy upravil Jason dne 04 říj 2012, 16:24, celkově upraveno 1
|
04 říj 2012, 12:06 |
|
|
|
Telcontar
Desátník
|
Tak som este dalej hladal, a dost ma zaujala tato - Sig Sauer P226 X-FIVE, zatial vyhrava: http://www.evike.com/product_info.php?products_id=32830 , pozeral som nejake recenzie a video-recenzie a celkom tam chvalili presnost a realisticke posobenie... Pozeral som aj vyssie spominanu M9A1 SOC (je to tato? http://www.evike.com/product_info.php?products_id=34336 ), tiez vyzera dost dobre (dizajnovo sa mi paci snad este viac ako ta prva), momentalne je na 2. mieste. Nechcem to nejak extra uponahlat takze do konca mesiaca este pockam, potom sa uvidi ktoru z nich, pripadne ci najdem este nieco ine... Ma niekto prosimvas skusenost s kazdou z nich pre porovnanie? Predsalen som neskusal ani 1, a iba na zaklade popisu alebo videa sa rozhoduje dost tazko
|
04 říj 2012, 14:09 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
U CO2 vol nějakou Berretu od KJW nebo pak ASG CZ75D bez blowbacku. To by bylo moje doporučení.
_________________ Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče. ----------------------------------------------------------------------- STAR L1A1 CA HK53 KA FN FAL Maruzen Vz.61, Micro UZI Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun
|
04 říj 2012, 14:26 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Já bych se s podobnym rozpočtem na ASG zvysoka vybodnul a koupil něco kvalitnějšího.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
04 říj 2012, 14:39 |
|
|
|
Bogno
Plukovník
Registrován: 05 lis 2008, 21:19 Příspěvky: 656 Bydliště: Rožnov pod Radhoštěm
|
ja mam m9vitku od WE a mužu doporučit. czeta je taky vyborna ale nama zachyt pistu a takovy obsah zasobníku jinak by byla lepší, alespon me lepe sedi v ruce
_________________ Prodam: Akumulátor Sanyo 8.4V/1700mAh - Large Type (uplně novy)
|
04 říj 2012, 14:45 |
|
|
|
nadporučík
Svobodník
|
ahoj jen jsem se chtěl zmínit o tom revolweru dan weson jak píšeš, já jsem s ním nadmíru spokojen i když jsem se dal spíš nyní na wehrmacht, chtěl jsem puvodně western tak jsem ho koupil, a když se mi pochroumala mp40 tak jsem si jej vzal jako primárku / hrajem zatím mezi příbuznými/ tak jsem je šetřil a střílel na vetší zvdálenost z 0.20g bb a paráda měl jsem 2 rychlopřebíječe a nejsem kropič tak jsem si nestěžoval a zásáhy , paráda, měli se mnou starosti, jinak když střílím na terč dám 0.45 g bb a opět parádá takže já jej mohu jen doporučit, protože jsem jej párkrát použil iu jako primárku. Vzhledem k tomu že jsem se dal na wehrmacht tak jsem ještě koupil tercel712, tedy mauser c96 a zde vzdychám ale jen kvulu tomu že to není na bombičky ale musím to plnít s nádobky, škoda že není ve verzi na bombičky, / nebo se snad pletu/ zatím jsem jej nenašel. Tak to nějak promysli a uvidíš, zdravím.
|
04 říj 2012, 16:17 |
|
|
|
Jason
Major
|
Ano, je to tahle. Jinak se omlouvám, chtěl jsem to poslat do zpráv. Co se týče pistole jako primárky, tak to nedoporučuju. Sice nevim, co používají tvoji kamarádi, ale pistole nejsou v téhle době levných zbraní zcela dostačující. Zase chápu, že se ti úplně nechce kupovat něco, co vlastně využiješ jen jednou za pár měsíců, ale pistole není úplně štastná volba, obzvlášť s rozsahem 180 eur. Každopádně bych nekupoval revolver, kvůli tomu, co už zmiňoval Griffon a taky kvůli tomu, že se ani pořádně nehodí na terčovou střelbu.
|
04 říj 2012, 16:55 |
|
|
|
Scath
Štábní praporčík
|
AHoj, ja mám konkrétne od CYBERGUN SIG SAUER P226 X-FIVE (edícia BLACKWATER) a musím povedať, že už by som si ju nekúpil. Ako zbraň je pekná, funkčná a spĺňa všetko čo má, lenže.. .. je dosť veľká (mám skoro 2 metre a rukavice L) ale stále mám pocit že je veľká a viem si predstaviť že by bola menšia (trebars normálna P226 alebo potom P229) inak čo sa týka výkonu a presnosti je to OK
|
04 říj 2012, 17:01 |
|
|
|
Bogno
Plukovník
|
glock17 by byl myslim idealni škoda že ho WEčko neděla v co2jce
_________________ Prodam: Akumulátor Sanyo 8.4V/1700mAh - Large Type (uplně novy)
|
04 říj 2012, 17:09 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
Griffon píše: Já bych se s podobnym rozpočtem na ASG zvysoka vybodnul a koupil něco kvalitnějšího. Já bych se vybodnul na všechny CO2 plynovky a radil mu pořídit si pistoli na GAS, ale pokud jde o CO2 mám dobré zkušenosti jen s M9 od KJ a ASG CZ.
_________________ Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče. ----------------------------------------------------------------------- STAR L1A1 CA HK53 KA FN FAL Maruzen Vz.61, Micro UZI Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun
|
05 říj 2012, 08:48 |
|
|
|
Fleckye
Podpraporčík
|
Zdravim,využiji toto téma chci si koupit pořádnou plynovku jako sekundárku hledal sem na českejch airsoftshopech ,ale výběr mě velice zklamal, Mam možnosti do dvou tisíc a objednat ze zahraničí. Mám v merku dvě : http://www.airsoftmegastore.com/3919-CR ... aspx#tab-3http://www.airsoftmegastore.com/2498-SR ... 2-GBB.aspxPotřeboval bych poradit jak na tom jsou a jestli máte někdo zkušenosti. Díky za všechny rady!
|
06 říj 2012, 22:19 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
No s poštou a dph/clem se do dvou tisíc určitě nevejdeš.
|
06 říj 2012, 22:25 |
|
|
|
Fleckye
Podpraporčík
|
To mám zajištěné už přes kamaráda a peníze jsou na to vyhrazene.
|
07 říj 2012, 09:47 |
|
|
|
Tairo
Plukovník
Registrován: 18 čer 2011, 08:24 Příspěvky: 964 Bydliště: Slovakia - Sabinov
|
no možno by ti to prešlo , aj bez cla/dph ak uvedie predajca nižšiu cenu , ale ak otvoria colníci zásielku tak sa tomu nevyhneš zrejme.
_________________ Strelec bez zbrane
|
07 říj 2012, 09:58 |
|
|
|
Bogno
Plukovník
|
jestli neni jednoduchší koupit u morise m9 od wéčka za 2,4k a mit klid
|
07 říj 2012, 11:26 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
Určitě to bude lepší koupit u nás.
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
|
07 říj 2012, 12:22 |
|
|
|
Telcontar
Desátník
|
Neviete pls niekto ci sa da odniekial zohnat (CZ/SK/Worldwide shop) http://www.kwcgun.com/Image/KG-15AXL%20EN.jpg ? Nie tato 0,9J verzia - http://www.cybergun.sk/tovar/786-Taurus ... elokov_CO2 , ale original 1.4J KWC . Skoro nikde sa mi to nepodarilo najst, a ked uz tak vypredane. Popripade nejaku podobnu realisticky posobiacu, nemusi mat full auto mod, ale aspon tych 1,4j . Prechadzal som asi 10 e-shopov a nepodarilo sa mi najst nic vyhovujuce nad 0,9 - 1J silu
|
07 říj 2012, 22:23 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Tohle prodával BAS, pokud se nepletu...
|
08 říj 2012, 00:48 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
Nepleteš. Na BAS je teď jen ta krátká PT99. Dlouhá už delší dobu není. Myslím, že sehnat nějakou původní s výkonem pře 1J bude problém, protože distribuci KWC po evropě ovládl cybergun a tomu se samozřejmě zbraně s výkonem přes 1J nehodí, protože do několika zemí je nemůže prodávat. A pokud má nějakou komplexnější licenci, tak už ani nikdy být nemusí. Takže hledat spíše v asii. Ale je možné, ža ta verze už nemusí být ani ve výrobě, právě kvůli licencícm. Co jsem koukal na zahraničních shopech, tak je všude vyprodaná.
|
08 říj 2012, 09:35 |
|
|
|
Telcontar
Desátník
|
Takze original KWC 1.4J verzia(je jedno aky zasobnik) asi zohnat nepojde,co? (takisto vsade kde som pozeral je bud vypredana alebo slabsia verzia). Jedine keby niekto mal a predaval. O Cybergun/KJW viem, tiez som ju nasiel na viacero strankach, ale to ma len tych 90 m/s a to je na primarku podla mna malo ... Zohnat kvalitny a silnejsi celokov bude asi väcsi problem nez som cakal...
(ano viem, ze Pistol ako primarna nie je 100% najlepsi napad, ale nemozem si pomoct, SMG/Assaultky/Snipery ma nikdy nejako neoslovili, vzdy sa mi pacili rucne zbrane, hlavne Beretta, takze aj keby som mal 500 eur na zbrane chcel by som pistol - alebo 2 s viac zasobnikmi - silnu primarku a slabsiu sekundarku)
|
08 říj 2012, 10:02 |
|
|
|
Tairo
Plukovník
Registrován: 18 čer 2011, 08:24 Příspěvky: 964 Bydliště: Slovakia - Sabinov
|
ak chces pistol ako primarku { silnu chces kvoli dostrelu ? } tak radsej siahni po TMku ktore aj na vykone +- 1J prestreli vpohode silnejsie pistole
aspon co tak vnimam , odporucim ti MK23ku ako jednu z najpresnejsich a najlepsie strielajucich pistoli. V lete z 0.3g Bbckami pri dobre nastavenom hope to leti aj na 50 metrou a potom je este stale prehopovane.
Vanhouten pridaval video , skus trochu pohladat tu na fore , alebo pridem domov a hodim ho sem .
Ako bonus mas funkcny tlmic co je pecka vec ak chodis prevazne sam.
_________________ Strelec bez zbrane
|
08 říj 2012, 10:10 |
|
|
|
Telcontar
Desátník
|
Ano, ide mi hlavne o dostrel a popri tom realisticke spracovanie. Hladal som hlavne na zaklade sily preto, lebo dostrel je rozpisany malokde.
|
08 říj 2012, 10:18 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
Ano, protže dostřel nelze u žádné zbraně přesně definova. Má na to vliv spousta faktorů, nehledě na to, že 80% lidí ani neví, jak vypadá třeba práě zmíněných 50m. Ber že nastavení hop-up, teplota, váha munice, její značka, to vše má na dostřel vliv. Nikdy nelze říci že dostřel je XY. A co je důležitější, je nutné rozlišovat mezi dostřelem a efektivním dostřelem. Je krásné že pak dostřelíš 50m ale je otázkou na jakou vzdálenost si udržíš přesnost (prosím, vyhnout se děbatě o tom, co trefíte, jak trefíte, to teď neřeším). Rozhodně to budeš mít s pistolí jako primárkou hodně těžké, pokud budeš bojovat někde v lese. Beru v úvahu reálnou přesnost plus kapacitu munice oproti AEG, která po tobě bude střílet. Tvojí jedinou výhodou bude pohyblivost. V budově to ale rozhodně problém nebude, tam je pistole více než praktická.
|
08 říj 2012, 11:15 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
No, řekl bych, že pro mnohé je problém zasáhnout ostrou zbraní terč o průměru 50 cm na 25 m natož se trefit na 50 m a v případě airsoftu délka záměrné to ještě znesnadňuje, vzhledem k vyplavenému adrenalínu :O) a potřebě se krýt.
Jinak úsťovku zvednout těsnou hlavní (není potřeba kupovat drahé, stačí cokoliv 6,01 mm - klidně i řezaná) a zvětšením dávkovacího a přepouštěcího ventilu, případně delší hlavní do tlumiče + použít hop up gumu - třebas A+studio...
A pokud bude chtít palebnou kapacitu, tak to bude chtít AUTO nebo singl.
|
08 říj 2012, 12:41 |
|
|
|
Telcontar
Desátník
|
Tak asi som sa uz rozhodol, nebudem vymyslat so zahranicnymi obchodmi, zoberem tuto M9tku http://www.strelecky-portal.cz/e-shop/a ... l?vmcchk=1 (uz len najst zasobnik k nej este 1, vsade co som pozeral vypredane), ak to nepostaci ako primarna zbran tak za par mesiacov pridam predsa len nejaku M4 napr.
|
08 říj 2012, 12:57 |
|
|
|
Fleckye
Podpraporčík
|
Ještě jednou zdravim, chci sekundárku a nejvíce mi sedí beretta a chtěl bych ji od společnosti WE ,ale nevím jestli je to dobrá volba a zdali mám volit green gas nebo co2 : http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1954http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/8194http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/8203A potom jestli nevíte kde by byla k sehnání tato beretta : http://anareus.cz/detail.php?id=4240 Díky
|
03 lis 2012, 23:44 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Vždyť to je všechno jeden a ten samej kvér. Mezi CO2 a GG se musíš rozmyslet sám, CO2 je pohodlnější a lepší do zimy, GG ti dá stabilnější výkon a nejsou takový problémy se zamrzáním hopgumky. Já osobně bych šel do GG. Nebo si vždycky můžeš dokoupit druhej zásobník a vyzkoušet, co ti bude víc vyhovovat, nebo to střídat podle situace.
|
04 lis 2012, 14:45 |
|
|
|
|