Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 17:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Ebay problémy 
Autor Zpráva
Podplukovník
Podplukovník

Nový příspěvek Ebay problémy
Ahoj,

Mám problém 14.04.2012 jsem objednal přes ebay z hongkongu 2 lipolky cena byla 23.22$.Asi za dva měsíce jsem psal prodávajícímu že je ještě nemám doma a jestli neví co je za problém odepisoval mi ať ještě týden zkusím počkat a kdyžtak mu napíšu takhle to proběhlo asi třikrát a potom mi poslal tohle.
Citace:
China post replied us.
The parcels departured China,
It holds on your country and waiting for the customs inspection.
They will deal with your items within one week.
hope you can waiting for it patiently.

Z toho jsem vyrozuměl že je to někde u nás zaseklé na celnici.

Počkal jsem ještě něco přes týden a zažádal ho o číslo zásilky že to zkusím pořešit u nás.Na to mi odpověděli takhle

Citace:
Sorry, we have already send the item to you.
we ship the item to you we have paid the shipping fee,we have sufferd the loss,and also the eBay transaction fee
We do not know why you still not receive the item. The total value is US $ 23.22.
Could we take half duty, we refund us$10 to end this transaction, ok?
It is reasonable for both of us.

Jak postupovat dál ?
Napadlo mě zkusit napsat na celnici jestli tam nemají balík na moje jméno nebo adresu?

Co radí zkušenější ?

Díky

31 črc 2012, 12:19
Profil ICQ
Četař
Četař

Nový příspěvek Re: Ebay problémy
Určitě zkus nejdřív celnici, je docela možný, že to tam někde zašili. Mě teď šli z číny 3 zásilky a všechno OK, do 14ti dnů doma.
Jinak zkontroluj hodnocení prodejce. Pokud bude mít nad 99% a víc jak několik tisíc hodnocení, tak by se mu dalo věřit.

31 črc 2012, 12:57
Podplukovník
Podplukovník

Jakože prodejci docela věřím na hodnocení se dívám vždycky před nákupem a cajk minulá zásilka došla taky do měsíce.Zkusím celnici a uvidím.

31 črc 2012, 13:06
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

myslím že i to co ti prodejce nabídl je vcelku vstřícné, pokud se to nestalo jeho chybou.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

31 črc 2012, 17:12
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podplukovník
Podplukovník

Dneska mi přišlo toto

Citace:
zboží, které přichází na území EU (tedy i ČR) ze zemí mimo EU podléhá celním procedurám.
Aby se mohlo dostat k příjemci, je nutné ho nejdříve v souladu s právními normami EU
(Nařízení Rady (EHS) č.2913/92 celní kodex Společenství a jeho prováděcí předpis Nařízení
Komise č.2454/93) propustit do režimu volného oběhu. Návrh na propuštění zboží do daného
režimu podává příjemce zboží nebo jím zvolený zástupce (dále jen „deklarant“). Celní orgán
na základě tohoto návrhu pouze vydává rozhodnutí v tomto řízení a nijak neparticipuje
na jeho dopravě či případné další manipulaci (skladování apod.). Délka celního řízení
není zákonem stanovena, v průměru trvá 30 – 60 minut. Za předpokladu, že se v rámci
tohoto řízení vyskytnou důvodné pochybnosti o správnosti deklarovaných údajů, zahájí celní
úřad tzv. ověřování údajů uvedených v celním prohlášení, včetně možné fyzické kontroly
zboží. O tomto zahájení je vždy informován deklarant formou „Výzvy k odstranění
nedostatků“, která má náležitosti rozhodnutí. Nedošlo-li k této popsané situaci, je nutné se
opětovně obrátit na dopravce zboží, který má veškeré informace o stavu Vaší zásilky

Co teď ?Som z toho volaký zmetěný

01 srp 2012, 07:12
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán

No, kdybych hlavně musel něco takovýho řešit, tak kašlu na nějaký dopisování a normálně tam na hulváta zavolám. Domluvíš se s nima hned a třeba ti to řeknou aspoň česky a né formálním dopisem, kterej je stejně jen prachsprostá šablona, který nerozumíš.

EDIT: Stejně teď budeš muset podat návrh na to řízení (jestli to správně chápu), tak bude nejjednodušší tam fakt zavolat a domluvit se přímo co a jak.

Facebook

01 srp 2012, 14:01
Podplukovník
Podplukovník

Potom mi napsali ještě jeden srozumitelnější mail
Citace:
Celní správa Vaši zásilku nezadržuje, zásilka je celní správě předložena dovozcem nebo jejím zástupce, např. deklarantem. Musíte se obrátit na přepravce Vaší zásilky, který má zásilku v držení.

Takže jsem napsal prodejci co a jak a uvidím jak se vyjádří.

01 srp 2012, 14:17
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán

na email od úžasné pošty 120, můžeš čekat i tři měsíce jako já, poté co jsem tam udělal hukot, tak mi dokonce odpověděli i na ten mail co jsem odeslal před třemi měsíci. Odepsal přímo nějaký šerif ing. csc. dis. judr. mudr. prdel disdebil, který se rozepsal na čtyři A4, přitom by stačila formulace dvěmi větami. Rozhodně, tam zavolej a poptej se, sice to stojí kačky, ale budeš hned vědět na čem jsi, pokud se dovoláš. :D Ideál je dodat číslo zasilky, ale pokud ti ho na ebay nenapsali, tak ho nemají.
Jinak toto jsem na jebaji ještě neřešil, ale ebay ma buyer protection a paypal taky něco obdobného. Přímo na paypalu jde otevřít "dispute"?? spor, kde by to měl paypal vyřešit a vrátit ti peníze a poté si to vycucat z obchodníka. Už jsme jednou tak tahal peníze z DX a úspěšně. Předpokládám, že na ebay ten buyer protection bude fungovat obdobně, ale je tam nějaká lhúta, snad 60 dnů se mi zdá.

Obrázek

01 srp 2012, 18:39
Podplukovník
Podplukovník

Podáno dispute přes ebay bylo tam vyřízení 3-5dnů tak uvidíme.

02 srp 2012, 13:01
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán

pak dej vědět, jak to dopadlo. Dík

Obrázek

05 srp 2012, 09:27
Podplukovník
Podplukovník

Nakonec lhůta promlčena takže na dispute už je pozdě i na ebay i na paypalu.Psal jsem si s prodejcem a vrátí mi alespoň 10doláčů.Takže jsem o 250 lehčí a mám hovno... jsem si za to mohl zajít na pivo...

06 srp 2012, 05:44
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Jj, to je v posledni dobe casta vec. Pokud v lhute jste a neni doma nic, okamzite prachy zpet. Nezajem, co chudak prodejce, prachy jste poslali pres PayPal predem, nevyslo, tak zpet s nima.
Navic, baterie casto zadrzi celnice jeste v Cine, jelikoz od nejake nedavne doby se baterie povazuji za hazardni zbozi pro prevoz leteckou cestou, takze se to vraci prodejcum zpet. Zalezi pak na kazdym z nich, jestli to prizna, nebo ne (ze se mu vratila zpet).

27 srp 2012, 21:45
Poručík
Poručík

Poradí mi někdo jak prodávat věci přes ebay.cz? Na ebay.com jsem to našel ale na ebay.cz se mi nedaří nikde najít odkaz na prodat předmět atp.
Ani google mi nehodil něco jak postupovat krok za krokem..
Kdyžtak přes PM. Díky

06 zář 2012, 18:21
Moderátor
Moderátor

Mam pocit, že to nejde. Ebay.cz je akorát web, kterej srhnuje nabídky z jinejch ebayů (americkýho, anglickýho) a nabízí rozhraní v češtině.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

06 zář 2012, 18:28
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]