Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 19:09

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ] 
 Colt - Plyn vs. CO2 
Autor Zpráva
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Nový příspěvek Colt - Plyn vs. CO2
Zdravím, prosím Vás o radu. Už jsem rozhodnut pro colt. Ale nevím, jestli mám zvolit plyn, nebo co2. Mohli by jste napsat vaše názory? Děkuju.

Plyn: http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=2161

co2: http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=2011

Děkuju za pomoc.

Dawe

20 čer 2012, 16:12
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Colt - Plyn vs. CO2
podla toho na čo to chceš

20 čer 2012, 16:16
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Na normální "přestřelky" v lese, občas i v budovách. Ale chci to jako sekundární zbraň.

20 čer 2012, 16:19
Moderátor
Moderátor

Já bych do boje hlavně uvažoval čistě o klasickym Coltu, HiCapa která se používá na IPSC vypadá při vytažení v nějakej přestřelce strašně weird, alespoň pro mě teda :-)

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

20 čer 2012, 16:22
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

ja osobne preferujem plynovku..ale ako záložka sa asi viac oplatí CO2 pretože máš pri sebe len malé bombičky...pre mna je však pohodlnejšie naplnit si dva zasobniky plynom..a popripade prebiť...takisto plnenie zasobniku z flaše je rychlejšie a možeš vyskušat rôzne plyny..a mne osobne nerobí problém zo sebou ťahať flašu s plynom a takisto sa robia aj rôzne menšie prenosné bomby napriklad ako imitacia granátu a podobne..za mna plyn

a nad tym klasickym coltom uvazujem aj ja.

20 čer 2012, 16:24
Nadpraporčík
Nadpraporčík

Děkuju za názor. Vyslechnu i ostatní :)

20 čer 2012, 16:26
Brigádní generál
Brigádní generál

Podle mě má COčko děsně nevyrovaný výkon. Mám greengasovku a funguje parádně a to mě stála jenom necelou dvojku 8) akorát s tím nemůžeš střílet při tak nízkých teplotách jako s COčkem. Ale to bych nestřílel ani s tím, protože to přece jenom bude mít zásadní vliv na výdrž dílů.

Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g

20 čer 2012, 16:31
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Zdravím a pozdravuji.

Zaprvé nejde o 1911 A1, ale o velkokapacitní Para Ordnance P?? - výbavou paskvil: ocas, kohout (možná v této kombinaci existuje, ale neviděl jsem).

Druhá zbraň je kopií 2011 od SVI bez popisků.

Takže výběr dle vkusu. Na tu 2011 jsou dostupnější náhradní díly (určené pro TM Hi Capu).

Jak psal tuším Griffon, na přestřelky bych volil 1911 A1 nebo 1911 MEU.

Co se týče WE, kopčí Tokyo Marui s tím rozdílem, že závěr a rám jsou ze zinkové slitiny. Tím je závěr těžší a zbraň má větší spotřebu plynu.

Co se týče CO2 vs. Green Gas. Green Gas podává téměř stejný výkon po celou dobu střelby, poslední dvě rány jsou odlišné. CO2 v průběhu mění výkon, hop up guma včetně gas route trpí daleko víc na podchlazení, dost často jsou problémy s těsněním zásobníku. Bombičku je potřeba po dokončení střeleb vyjmout, kvůli šetření těsnění. Také kvůli přesnosti je dobré bombičku měnit včas. Výhoda CO2 je v tom, že se zbraň může používat při nižších teplotách než GG. Co se týče výkonu, mnohdy je shodný. Součástka, která tam trpí nejvíce je nabíjecí tryska, u CO2 je dimenzována na vyšší tlak. Jinak ty zbraně jdou krmit i Green Gasem. Výhodu GG poznáš při časech kolem 0,13 s mezi jednotlivými výstřely. GG to prostě zvládá, otázka zda to zvládnou ruce. Při použití CO2 nevyužiješ celou bombičku a budeš jí muset někde za polovinou vyndat a vyměnit neb to nebude zvládat.

Mám pocit, že ti nikdo neporadí, bude to jen na tobě co se ti bude víc líbit. Maximálně sem budeš psát, že ti utíká zásobník a nakonec koupíš zásobník pro GG protože na to nebudeš mít nervy.

Miluji 2011 a 1911 :D :D :D

http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4

20 čer 2012, 20:59
Profil Zobrazit autorovy stránky
Major
Major

Tu M1911a1 vlastním osobně, akorát s dvouma zásobníkama na 15 ran, a je to skvělá zbraň.. dostřel je na plynovku nadstandart, hezky vypadá a hlavně ten zvuk

Challenges: Zkrvavené BB Navigátor Sběratel hmyzu Shit hunter Slaďouš Die Hard Klidný pod palbou Kutil

viewtopic.php?f=245&t=5307

21 čer 2012, 19:07
Profil ICQ
Četař
Četař

Zkušenost sice s coltem nemám , ale za sebe bych volil klasiku neboť to dle mého vypadá líp a když si koupíš tenhle typ:http://airsoftmorava.cz/index.php?_a=viewProd&productId=2621
je k tomu +, že můžeš zkusit oba typy pohonu a vybrat si který ti bude vyhovovat. Vlastním M9 taky od Kj a mám 2 zásobníky jak na gg tak co2. Osobně mi více vyhovuje co2 kvůli většímu kopanci a tím že mi to vydrží tak +- 2 zásobníky a nemusím to zase plnit . OT: Opravdu má co2 nestabilní výkon :?: Mě právě příde že tímto neduhem trpí klasický plyn.

22 čer 2012, 07:38
Podplukovník
Podplukovník

já bych koupil ten na plyn, prototože jestli se nepletu je tam napsáno že může používat i zásobníky na CO2

Challenges:
Nešika, Zkrvavené BB, Vítězství nebo smrt, a mnoho dalších....

22 čer 2012, 08:54
Podporučík
Podporučík

CO2 zásobníky od KJW na 1911 - máme ich dokopy 7 - všetky časom začali fučať cez výpustný ventil. Ten ventil je vymyslený proste zle.

22 čer 2012, 09:07
Moderátor
Moderátor

Koupit si KJ Works za stejný prachy, jako WE považuju za hloupost. WE je kvalitou o trochu někde jinde.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

22 čer 2012, 09:32
Profil ICQ
Major
Major

ALTERNATiVA píše:
CO2 zásobníky od KJW na 1911 - máme ich dokopy 7 - všetky časom začali fučať cez výpustný ventil. Ten ventil je vymyslený proste zle.

Když to uniká přes vypustnej ventil a umis ho vysroubovat, tak oprava tohoto problému trvá 5minut i s dojitím si na záchod.

Challenges: Zkrvavené BB Navigátor Sběratel hmyzu Shit hunter Slaďouš Die Hard Klidný pod palbou Kutil

22 čer 2012, 11:13
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

tibus: tak ma prosím ťa pouč. Vyšrobovať ventil viem - mám na to klúč - aj som to urobil a problém sa mi nepodarilo odstrániť.
Prezraď mi ako si to opravil ty ... a aký typ tesnenia tam máš.

22 čer 2012, 13:41
Podplukovník
Podplukovník

KJW byla kvalitou mimo do té doby, co se ubírala svou cestou, nakonec pochopili, že je lepší zkopírovat Tokyo Marui a mít klid. Takže dnes bych řekl, že rozdíl mezi WE a KJW není až takový. Největší slabinou jsou zásobníky a ty jsou jednoznačně nejlepší od TM.

Co se týče CO2, kdyby bylo tak úžasný, tak většina pistoli je na CO2, prostě není a má to své důvody. A vždycky budou dva tábory :D Pokud chci kopanec, tak si pořídím 357 magnum nebo něco podobnýho a narvu do toho izraelský střelivo :D

Co se týče přetěsnění ventilu, jsou tam dvě menší gumičky, které je potřeba vyměnit!!! Pokud vyměníte pouze jednu, tak zrovna nemusíte příčinu odstranit.

Teď pro upřesnění, pokud znáte někdo lepší název, tak prosím o opravu: Tělo ventilu a uvnitř běhá pístek (lze to tak nazvat)?

Takže na pístku je jedna gumička viditelná na konci ventilu a druhá je uvnitř před vratnou pružinkou. Obě gumičky mohou být zdrojem problému.

Pak samozřejmě ještě těsnící gumičky na těle ventilu, ale to málokdy.

Otázkou je, zda váš ventil jde rozebrat, většinou je potřeba povolit závit, někdy se taky rozebírá sejmutím viditelné gumičky, vyjmutím a následným rozšroubováním a někdy je nalisován, takže s tím nejde dělat téměř nic :( Vlastně jo, vyhodit.

Další věc, pokud použijete špatné těsnění, tak to taky nemusí střílet a to proto, že tlak plynu způsobí, že pístek povyjede o nějakou desetinku mm víc ven, tudíž valve knocker se nezaaretuje v poloze a nedojde k výstřelu, třebas to flusne a nebo vůbec nic. Pak je řešení zkrátit valve knocker nebo použít tvrdší těsnění.

Po zkušenostech bych ventily moc nepromazával silikonem, spíš je nechat suché. Pokud silikon, tak ne určitě ve spreji. Dělá to pak bor...

22 čer 2012, 14:57
Major
Major

Vyšroubujes ventil.. Ted vychazim z konstrukce KJW m9 ventilu..
. jakmie vysroubujes ventil, tak na jeho druhé staně uvidíš malej šroubek, kterej vysroubujes.. vypadne ti pruzinka kterou natáhnes, potom to zas seskládás, a problem fixed. Těsnění nebylo potřeba měnit, stačilo jen toto, a drželo to dva roky.

22 čer 2012, 19:59
Profil ICQ
Podplukovník
Podplukovník

Taky dobrý řešení :D

22 čer 2012, 23:38
Podporučík
Podporučík

Neviem aké sú ventily na zásobníkoch M9 od KJW ...
Na 1911 sú tieto:

Obrázek

S vonkajšími tesneniami problém neni, ale to stredné je riešene tak že tesní kov (ten "piestik") o tesnenie z tvrdého materialu (pripomína mi to nylon).
Gumičky sme naťahovali a aj menili za silnejšie, ale stále to fučalo.

tibus - ak máš v M9 rovnaký ventil a funguje ti dlhodobo (kolko máš nastrielane?) tak možeš byť spokojný.

25 čer 2012, 08:21
Podplukovník
Podplukovník

Můžeš to nafotit rozebraný? Ten nylonový těsnící pístek je kónický?

Zmiňoval se, že máš natáhnout tu pružinu uvnitř ventilu.

25 čer 2012, 08:50
Podporučík
Podporučík

Ano je to kónus a do neho zapadá tek kovový piestik / šróbik, ktorý má tiež kuželový tvar.
Pred tým som sa sekol...
Nechcel som napísať gumičky, ale pružinky ... tie sme aj naťahovali aj skúšali dať silnejšie.
Na tom nylone je vidieť pod lupov drobné ryhy na stičných plochách ktoré maju tesniť.

25 čer 2012, 09:38
Podplukovník
Podplukovník

Na tom nylone je vidieť pod lupov drobné ryhy na stičných plochách ktoré maju tesniť.

Jinak ty rýhy budou stopy po obrábění.

Tam může být zakopaný pes. Co bych ještě zkusil, zubní pastu na bělení zubů, obsahují abrasiva, kydnul bych to pod to nylonový těsnění a otáčel s ním, aby si to sedlo. Vše co tam nemá být se odbrousí. Občas tyhle věci taky fungují, ale opravdu s citem.

Ty zásobníky zlobili od začátku, nebo časem? Kolik bombiček každý vydržel?

25 čer 2012, 10:04
Podporučík
Podporučík

1 fučal už ako nový .... ostanté postupne odchádzali. Presne to neviem, klamal by som. Posledne sa začal srať bŕachovy pár týždňov do zadu - vydržal asi rok, ten vydržal najdlhšie.
Ono niektoré veci občas pomohli, ale časom to začalo znova ... nakoniec sa chalanom už nechce byť v tom furt strčený a srať sa s tým, tak to pomenili a je pokoj.

25 čer 2012, 10:55
Podplukovník
Podplukovník

Myslíš tím, koupili nový CO2 ventily. Každopádně GG ventily jsou míň náchylný.

25 čer 2012, 11:47
Podporučík
Podporučík

Nie, kúpili iné guny :) Na klasický plyn z flaše. Možno keby to bol priamo môj problém, tak by som sa mu venoval dlhšie a nakoniec ho odstránil ... väčšinou riešeniu venujem dlhšiu dobu,kým vec uplne zatratím. Ale ja som si naštastie v rovnakom čase ako oni kupoval TM Glocka a nikdy som nemal problém (... až do nedávna, ale to bolo spôsobene silným plynom - so Severanovou pomocom som na to prišiel ... Thanks :) ) .
Teraz sme sa s chalnmi ako uživatelia jak CO2 tak klasického plynu zhodli, že je pre nás výhodnejšie, jednoduchšie a praktickejšie "Green Gas" varianta zásobníkov.
Úšťovku neriešime - je to záložák tam nehrá rolu, je šetrnejší k zbrani, komfortnejšie sa plní ...
Je síce pravda že je jednoduchšie ťahať zo sebou dve bombičky ako flašu plynu, ale nejako to nepociťujem - do hry mi stačia 2 zásobníky a plyn doplním kludne aj na tom mrtvolisku. Na dlhých hrám mám batoh - tam sa flaša zmestí.

25 čer 2012, 12:47
Četař
Četař

Já osobně bych doporučil Green gas. Ovšem můžu ti říct že u WE máš šanci že narazíš na špatně vyrobený kus a mohou sním pak být problémy ovšem já vlastním 3 WE produkty a nemůžu si stěžovat.

15 zář 2015, 20:48
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]