|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 16 ] |
|
|
KP-05 CO2 problém s blow-backem
Autor |
Zpráva |
l&d&
Četař
|
KP-05 CO2 problém s blow-backem
Dobrý den, mám problém s KP-05 CO2. Hned po prvních výstřelech se kohoutek nenatáhne úplně a zůstane ve střední poloze (ani závěr se nenatáhne úplně, aby nabil kuličku).Po znova natáhnutí se to opakuje znovu. Chtěl bych se zeptat, jestli jste neměli také podobný problém. Zásobník jsem přetěsnil, ale problém furt trvá.
|
21 dub 2012, 21:54 |
|
|
|
Mansuet
Plukovník
Registrován: 28 zář 2008, 19:28 Příspěvky: 825 Bydliště: Česká Lípa
|
Re: KP-05 CO2 problém s blow-backem
Pravděpodobně ti drhne závěr. Zbraň máš promazanou? Tohle bude na dlouho, takové problémy, pokud se opravdu jedná o drhnoucí závěr, vyřešíš jedině jemným smirkl papírem a rozleštěním styčných ploch mezi oběma díly - závěrem a tělem zbraně. Ale jestli máš zbraň novou, uplatni záruku chlape.
_________________ 22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop - servisuji už jen M4/M16 a klony
|
22 dub 2012, 08:35 |
|
|
|
l&d&
Četař
|
No v závěru si myslím, že to nebude, protože to pravidelně mažu silikonovým olejem a taky proto, že tenhle problém jsem ze začátku neměl, začalo to blbnout až po jedné akci. Přitom síla výstřelu se nezměnila.
|
22 dub 2012, 10:39 |
|
|
|
Mansuet
Plukovník
|
Tak rozebrat a podívat je, v jakém stavu jsou styčné plochy mechanismu úderníku. Někde tam můžeš mít i jen bordel.
_________________ 22nd SAS Rgt. A Sqn. Mobility troop - servisuji už jen M4/M16 a klony
|
22 dub 2012, 12:35 |
|
|
|
l&d&
Četař
|
Já to rozeberu a pořádně vyčístim a nebo zkusim lepší těsnění, ale tim to určitě nebude. Ještě uvidim, jo a dík aspoň za nějakou radu.
|
22 dub 2012, 16:01 |
|
|
|
Mansuet
Plukovník
|
Jaký těsnění... žádný těsnění nevyměňuj. Máš to ještě v záruce?
|
22 dub 2012, 16:03 |
|
|
|
l&d&
Četař
|
No těsnění v zásobníku, dal sem nový. Jo a v záruce to nemám.
|
22 dub 2012, 19:17 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Novým těsněním v zásobníku jakože nic nezkazíš, ale pochybuju, že to tenhle problém vyřeší.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
23 dub 2012, 00:27 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
Registrován: 17 dub 2009, 11:58 Příspěvky: 570 Bydliště: Chomutov
|
Už jsi to vyřešil?
Pokud ne, zkontroluj ventil na zásobníku, zda je ok a pracuje v plném rozsahu.
Podíval bych se na bloubekovou jednotku - může být prasknutá pístnice (to červené). Nebo může být problém s přepouštěcím ventilem - je uvnitř. Může být také poškozen píst.
Je ale podivné, že zůstane kohout v první poloze. Teoreticky by ti měl ujít celý zásobník. Přerušovač, který uvolní klepadlo musí urazit delší pohyb a tím by mělo dojít k plnému natažení. Může být taky problém v klepadle – úderníku případně nedokáže klepadlo – úderník přetáhnout ventil zásobníku (častá závada – hlavně u přestaveb a stavěných zbrání).
Co se týče přebití je potřebné dokončit cyklus, aby se mohla stačit pístnice vrátit do původní polohy. Pokud nedojde k celému cyklu, tak nedojde k zasunutí kule do hlavně, v některých případech se to řeší výměnou pružiny pístnice – ale to jde o záměr.
Jinak to chce mít v prackách, pak by se to vyřešilo hned.
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4
|
27 dub 2012, 22:22 |
|
|
|
l&d&
Četař
|
No tak problém už sem vyřešil, bylo to v pístní pružince, musel sem jí trochu natáhnout a faká to v pohodě. Jinak dík za radu.
|
29 dub 2012, 21:36 |
|
|
|
Smas
Četař
|
Přesně tenhle problém se stejnou zbraní mám i já. Mam 3x zásobník na GG (šlapou skvělě) a 2x na CO2, který nepoužívám, protože neustále kravnou. Nejdřív oba ucházeli což sem jednoduše vyřešil, ale to že s nima nefunguje BB se mi uspokojivě vyřešit nepodařilo (BB pracuje velmi slabě nebo vůbec a po výstřelu musím závěr znovu natáhnout ručně.) Navíc mezi výstřelem a natažením závěru hlavní uniká CO2. Ve zbrani je jiný housing, piston head a valve (bulb) s blockerem + pár dalších nesmyslů, ale tím to není, problém přetrvává i s původními díly.
|
30 dub 2012, 16:47 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
Každopádně pokud dáváš nové díly je to potřeba celé sladit. Pouhá výměna nestačí.
Domnívám se, že problém bude mezi dávkovacím ventilem zásobníku a Knockerem. Bude asi příliš dlouhý pro uvedený ventil. Toto je častá příčina závad. Buďto nedojde k výstřelu vůbec a nebo to jen pšoukne a případně závěr natahne kohout do mezipolohy.
Taky nemusí správně chodit dávkovací ventil zásobníku, vyměnil bych ho za jiný, měl by tam snad pasovat ten z těch BB.
No a ještě se stává, že u slabšího plynu ventil funguje a pokud se dá silnější, tak tlak plynu ventil přizvedne a knocker ho neotevře nebo jen částečně.
Jinak dobře sladěná zbraň pracuje jak s plynem 134a tak GG, Redgasem a CO2.
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
|
30 dub 2012, 18:21 |
|
|
|
Smas
Četař
|
Díky za tip! Popravdě tohle mě taky napadlo. Do CO2 zásobníku sem dal GG ventil, utáh bombičku, položil zásobník na stůl a PRÁSK. Ta pohyblivá část ventilu mi prosvištěla kolem hlavy (ventily jsou hodně odlišný). Podle mě je problém v tom že ten váleček, na kterej dopadá knocker je u CO2 zásobníku podstatně kratší než u GG, tudíž ventil pouští málo. Jinak zbraň je celkem slušně sladěná, s GG zásobníky šlape nádherně (nosim jí jako sekundárku, ale spíš je to takovej mazel )
|
01 kvě 2012, 15:21 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
Předpokládám, že ti odešlo těsnění u toho ventilu, nebo došlo k poškození kovových částí? To samé se mně stalo u zásobníku od TMka, byla poškozena gumíčka a vylítlo to taky ven Ještě je dost možné, že by pomohla silnější pružina pod kladivem nebo jiný knocker. Jinak knocker musí přetlačit ventil a zaaretovat se, po odsunutí závěru odpojovač knocker uvolní. Pokud nedojde k zajištění knockeru v koncové poloze, pak to blbne. Jinak pokud to střílelo dříve na CO, tak mohli také odejít těsnící gumičky. Ventil o pár desetin povyjede a už to nechodí. Jinak střelba s GG je nejlevnější (dnes láhev pořídíš za 180,- Kč), vyjde to lépe než CO a výkonově je to nastejno. Co se týče přesnosti a chodu (do předposlední rány to podává stejný výkon - u odladěnky v rozsahu 5-7 FPS), tak to jednoznačně vyhrává GG. Že se s tím dá střílet o pár stupňů níže, nehraje už takovou roli.
|
01 kvě 2012, 15:28 |
|
|
|
Smas
Četař
|
Já řešení vidim taky v tom používat jenom GG jen mi bylo líto ty dva na CO2 nechat ležet ladem (tak se asi pustim do custom přestavby na GG ) Navíc rozdíl v úsťovce CO2 oproti GG byl takřka minimální. A ještě mam jeden menší dotaz ohledně upgradu. Vyplatí se hlavy pístu používat protitlaký (jako u elektrik) např. http://shop.ehobbyasia.com/upgrade-part ... eries.htmlnebo klasický? Já sem dal protitlakou ale mělo to pár nevýhod. 1) hlava byla delší než origo a závěr nedojížděl na doraz dopředu (o 0,1mm) 2) občas se stalo, že se těsnění svlíklo a zbraň se zasekla.
|
01 kvě 2012, 15:59 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
Ten samej píst dělá 5ku čína za 5 USD. Lepších výsledků jsem ale dosáhl s pístem od Shooters design - je určen pro vyšší tlaky.
Jinak je to všechno potřeba vždy dopasovat (tedy i píst), aby to sedělo. Osobně jsem používal jiné těsnění (O-kroužek), takže píst šel lehce ztuha. Pístnici pak honí pružina od Airsoft surgeon. Výsledek - jsou menší ztráty plynu a větší zpětná rána. Běhá to díky tomu taky spolehlivě se všemi druhy plynů.
Jinak lze upravit ventil zásobníku, aby dával víc plynu a potom přepouštěcí ventil v pístnici. Zvedne to výkon o nějaký ten metr/s.
Jinak problém se svlečením gumičky jsem neměl. Proč mně neseděl ten ventil - nevím proč, ale zbraně s ním měli větší rozptyl.
|
01 kvě 2012, 17:33 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 16 ] |
|