SRC G36 - po přeskládání nestřílí
Autor |
Zpráva |
O´Neill
Podporučík
|
SRC G36 - po přeskládání nestřílí
Zdravím,
docházejí mi nápady, proto jsem se rozhodnul, že zkusím napsat zde, a třeba se společně dobereme řešení.
Poté co rozsáhlý upgrade mé G36ky od SRC skončil totálním fiaskem, rozhodnul jsem se, že díly prodám, a pojedu zpátky na původním vnitřku.
Atypické díly jsou tedy ve zbrani původní - hlava válce, tryska, zásobníková šachta i hop-up komora.
Po seskládání mechu mám ovšem problém - zbraň nestřílí. Tím nemyslím, že by nejel mech, ten dává subjektivně hodně slušné vzduchy, tryska jezdí jak má. Kámen úrazu je ovšem v době, kdy se mecháč dá do těla - kulička se zasekne lehce za límcem hop-up gumičky, a dál ani ťuk.
Hopka je poskládána v pořádku, pro jistotu jsem vyzkoušel vzít hlaveň i s komorou z jiné zbraně, kde funguje v pořádku, beze změny.
Jsem otevřen návrhům, protože už mě opravdu nic nenapadá...
|
14 pro 2011, 20:07 |
|
|
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
Re: SRC G36 - po přeskládání nestřílí
U SRC je strašně blbý uložení HOP komory. Ta tam prostě blbne a buď se to seká, nebo to pořádně nepodává...a nebo obojí dohromady. Mluvím z soboní zkušenosti - bratrova SRC G36 je něco strašnýho...strávil jsem u toho mnoho hodin. Chce to prostě rozebírat a skládat okolí hop komory, dávat ji tam a zase ji vyndávat a vychytat to. Nic jiného s tím bohužel asi nejde...
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
14 pro 2011, 20:17 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
A opět se potvrzuje to, co říkám celou dobu...SRC je prostě šrot...Hrajou si na svém písečku, dělají jako jedni z mála atypické díly...kdyby je alespoň uměli udělat pořádně.
Každopádně, na konkurenčním fóru jsem byl upozorněn na to, že toto je příznak vyoseného mecháče? V případě že ano (leč netuším, jak by se něco takového mohlo stát), je nějaká možnost ho dát do korektní polohy?
Druhá věc - mohlo by funovat spojení JG šachta + původní SRC díly + CA/ProWin komora?
EDIT
Ještě bych dodal, že kromě vyzkoušení hlavně s hopkou z jiného kvéru (který pochopitelně funguje správně), jsem zkoušel dát mecháč do jiné zbraně (CA tělo s SRC komorou, šachtou a mechem) - a naprosto identický problém jako je u mě.
Naposledy upravil O´Neill dne 14 pro 2011, 20:28, celkově upraveno 1
|
14 pro 2011, 20:25 |
|
|
|
Shav0
Kapitán
|
smoldova slova musim potvrdit...u mě byl problém že se nejdřív BBs nedostali vůbec do šachty , když už tak se zašprajcli a začlo se to dusit. Ale nějakým zázrakem když jsem stejnej postup zopakoval asi po 15tý tak si to sedlo tak jak má. Jelikož mám G36ku momentálně mimo provoz rozhodnul jsem se pustit do opravy a když už budu u toho tak upgradenout všechny pozměnitelný díly, který by neměli způsobovat problémy. Myslim že mám jasný program na celé Vánoce nejmíň
_________________ Airsoft 18+ Upgrade 120 Max
|
14 pro 2011, 20:26 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
No, to mám tedy pěkné vyhlídky...Každopádně, jak píšu výše, jakto, že mecháč nefunguje ani v jiném těle, kde je SRC komora v pořádku? To má SRC opravdu tolik proměnných, že málo co, jsou atypické díly, tak i mech co kus je jiný?
|
14 pro 2011, 20:31 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
Registrován: 05 zář 2011, 19:08 Příspěvky: 152 Bydliště: Plzeň, Rakovník
|
Zkoušel sis pohrát se šroubem pod pažbou? Povolit / víc utáhnout, vyndat apod?
|
15 pro 2011, 07:54 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Máš na mysli, ten, který se skrývá po odklopení pažby? ... On tam opravdu není jen pro přitáhnutí mecháče do těla?
Totiž...jeden na konkurenčním fóru mě tohle taky doporučoval, že prý to lehce mění polohu trysky (tzn. lehce to zvedá/snižuje mech), ale jsem vůči tomu velmi skeptický, protože když jsem dal oko přímo k trysce, a přitahoval jsem, nezdálo se mi, že by se poloha jakkoliv změnila.
|
15 pro 2011, 14:54 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
No tak právě to, že je tam na přitáhnutí mecháče do těla je ten důvod, proč by manipulace s ním mohla pomoci. A pouhým okem rozdíl nemusíš poznat, nebo samotné povolení šroubu opravdu nic neudělá, ale až to složíš, tak pokud to nebude utažené na fest, tak si to třeba lépe sedne. Já osobně bych ho zkusil úplně vyhodit a pak uvidíš.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
15 pro 2011, 15:04 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
V pátek si jdu pro hopku, tak to rozhodně vyzkouším, protože pravda je taková, že jsem to vždy zkoušel s maximálním přitáhnutím. Ale upřímně moc tomu stále nevěřím, viz. příloha (část, kde se šroubek šroubuje k mechu - je to rovné, tzn. neudělá to nic jiného, než mech přitáhne, aby se nekýval) + další věc je ta, že mecháč v poloze v jaké má být drží čep, který propojuje mecháč, šachtu a tělo. Každopádně kdyby opravdu pomohla taková prkotina, bylo by to úžasný...Jakmile budu mít hopku, ozvu se, jak to dopadlo. Případně kdyby měl někdo ještě nějaký návrh, prosím přispějte do fóra
Přílohy:
IMAG0182.jpg [ 1.2 MiB | Zobrazeno 15381 krát ]
|
15 pro 2011, 15:12 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
Mě to taky v kvérech rozdíl nikdy neudělalo, ale pár lidí se mi o tom zmiňovalo, že při špatnym utažení klesla úsťovka o 20m/s a podobně. Proto si myslim, že by to mohlo stát za pokus.
|
15 pro 2011, 19:35 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Bohužel mi to ovšem nefunguje vůbec...Ale co, budu optimista, když to někomu hodí 20ms rozdíl, tak u mě to klidně může způsobit, že zbraň bude/nebude střílet -_-
|
15 pro 2011, 20:48 |
|
|
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
Jo to utažení u SRC funguje. Já to povoloval asi o jednu dvě otáčky od plnýho utažení.
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
15 pro 2011, 21:43 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Dnes jsem měl chvíli čas, a tak jsem se na to mrknul. A bohužel to vypadá na vyosený mecháč, což opravdu nevím jak se dá vyřešit. Předem říkám, že jakákoliv manipulace se zmiňovaným šroubem nezměnila absolutně nic. Pohled č. 1 http://i42.tinypic.com/21j5920.jpgPohled č. 2 http://i41.tinypic.com/kmbfl.jpg-> Je nutno otevřít si obrázek v plné velikosti a dostatečně přiblížit - je patrné, že tryska není za rovno s hlavní. P.S.: Je v pořádku, že tryska při semi zajede zcela dozadu do komory, a vyjede při střelbě do cca půlky komory, a při fulloutu zajede tryska do čtvrt komory (není pak místo pro propadnutí kuličky do hopky), a při střelbě na konec komory? Ve kvéru je váčka. SEMI: http://i44.tinypic.com/v7h7w6.jpgAUTO: http://i40.tinypic.com/73feib.jpg
|
22 pro 2011, 18:22 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
stava se ti ze pri strelbe se jen kulicky vykutali z hlavne, popr. ze kdyz to vystreli tak treba az tri kule najednou?
|
23 pro 2011, 08:47 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
Myslel jsem si, že nesouosej mech má původ už od Marui, od který to všichni tupě okopírovali, ale nevěděl jsem jak si to ověřit. Teď jí mam na stole nasvícenou přes šachtu a je to to samý. Nedrhne ti ramínko? Jestli jo, tak mu na šmirglpapíru sraž podélný hrany. Taky je možný trochu prodloužit zdvih tim, že vepředu naohýbáš na přesně kolmej úhel a pak zbrousíš zepředu. Podívej se na mou fotku http://bmwascotgrun.rajce.idnes.cz/CA36K/#P1240925.jpg, je to GD s touhle popsanou úpravou. Když jsem tohle zkusil, tak mi začalo géčko pořádně fungovat. Nevim jestli ti to pomůže vyřešit tvůj problém, nepochopil jsem to z tvýho příspěvku úplně přesně. Jde o to, že tryska se dostane dál do komory, a to cca o 1mm.
|
23 pro 2011, 17:46 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
Ještě jsem si řikal, dát hlavě válce volnost, aby se mohla naklápet nahoru a dolů, když rozebereš Marui v základu, tak tryska neni rovně, ale šikmo nahoru. Znamenalo by to nejspíš zbavit se jednoho o-kroužku, na experiment by to mohlo stát, akorát by pak bylo třeba utěsnit hlavu jinym způsobem.
|
23 pro 2011, 17:55 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
vanhouten: Ano, že kulička se vyloženě vysype z hlavně se stává pokaždé. Tři kule najednou to nikdy nevystřelí, protože ono to nikdy nevystřelí - jen vykutálí kuličky. Polci: V tom případě, je tady šance, že to rozjedu, když říkáš, že máš to samý. ("vyosený" mech) Každopádně jak to vidím, mech budu muset přeskládat, tak určitě vyzkouším tvůj popisovaný postup, pak dám vědět. Jen jsem trošku nepochopil "že vepředu naohýbáš na přesně kolmej úhel a pak zbrousíš zepředu." - můžeš vysvětlit, co brousím a kde? Mrknu se na to asi v průběhu příštího týdne. Jinak, abych ti to dovysvětlil v čem je problém (krom teda pochopitelně toho, že to nestřílí) - když střílím semi, tryska zajede zcela dozadu do komory (takže kulička do komory propadne), a po výstřelu se tryska dostane do cca půlky hop up komory. Při full auto se tryska nikdy nevrátí zcela do zadní polohy (takže kulička do hopky přes šachtu nikdy nepropadne), ale naopak při střelbě vyjede až skrz celou komoru dopředu. Zatím děkuji za pomoc, a všem vám přeju bohatého Ježíška, pěkný zbytek svátků, a šťastný Nový rok!
|
23 pro 2011, 22:12 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
Tryska zůstane vzadu pokaždý jinak, to je normální. Při tom semi se setrvačností kol ještě stihne trochu vrátit, protože jediný, co ty kola brzdí je motor a pružinka ramínka.
Úprava ramínka ... ten úhel, o kterym jsem se bavil, je úhel podélný osy ramínka s tou "částí co jde nahoru a tahá za trysku". Když je jinej než 90° (je jedno jakym směrem), zkrátí se zdvih. Takže to prostě narovnat, třeba GD ramínka to mívaj. A pak tohle zepředu zbrousit, můžeš to vlastně zarovnat až s drážkou trysky, když se podíváš na tu fotku co jsem posílal, tak je to podstatně tenčí než zbytek ramínka. Maličko to prodlouží zdvih.
Podle mě tohle géčka dělaj, když je na trysku moc velká síla a ta nemá sílu, aby úplně uzavřela komoru. Ještě mě teď napadlo - a to mam taky ověřený že dokonce lehce zvedá úsťovku, předevšim u plnýho tlačáku. Dej tam co nejsilnější pružinku ramínka co najdeš.
|
24 pro 2011, 09:59 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Díky za vysvětlení, teď již vím, co myslíš. Určitě to vyzkouším. Jinou pružinku ramínka nemám, ale zesílit ji (aspoň lehce) by neměl být problém.
Mimochodem, jaký přítlak používáš do té CA komory? Klasický váleček? Já totiž ztratil ten železný přítlak od SRC hopky, ale mám CA hopku, tak že bych tu CA komoru vyměnil za SRC komoru od kámoše (já mám asi nějaké chujové tělo, nebo mech, ale kvér nefunguje s jinou komorou než JG - samozřejmě se bavíme po nahození ASPro hlavy válce + ASpro trysky + zásobníkové šachty CA), ale zajímalo by mě jak je to s tím přítlakem u CA? Abych když to s ním changnu, tak věděl, že jemu to pojede.
|
24 pro 2011, 13:39 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
Takhle, já nepoužívám CA, ale prowinu. Standartní přítlak pro géčku je ve tvaru hranolu s půlkruhovou výdutí pro přítlačnou bužírku a na druhý straně s tenkym výstupkem, kterej zapadne do šnekový drážky v přítlačnym válci. Co já vim, tak SRC má to samý, jenom z kovu. Ale zase se to mohlo změnit, já se v nový SRC hrabal naposledy dva roky zpátky.
Ještě zkus dát do mechu jen ramínko podavače s pružinkou, a jestli bude drhnout, tak mu sraž hrany. Ještě počítej s tim, že jak zbrousíš tu přední stěnu, tak na spodní hraně udělej radius, aby ti to neviselo v rohu mecháče.
|
24 pro 2011, 13:51 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Dobrá, mrknu na to, ale ne dnes, Vánoce si rozhodně rozborkou mechu nezkazím ) Ke komoře - tak to je docela špatný, jelikož právě to, o čem mluvíš (ano, SRC to má stejné, jen z kovu) jsem ztratil, a samotné to nejspíš neseženu :/ Takže budu muset koupit asi novou hopku.
|
24 pro 2011, 13:57 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
To jistě půjde vyrobit.
|
24 pro 2011, 13:58 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
No pochybuji, Knaak mi v v jiném tématu postoval přesné rozměry, a nechat toto vyrobit, opravdu nevím nevím...
|
24 pro 2011, 16:02 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
|
Aha, tak je jinej, ten půlkruh neni ven ale dovnitř - je to vydutý. Jinak věřim že trocha času s pilníkem by přinesla výsledek.
|
24 pro 2011, 17:22 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Takže, dnes jsem po opravdu dlouhé době měl chuť se na to mrknout a dopadlo to následovně.
Mech jsem kompletně přeskládal, a žádný problém jsem neobjevil. Přeskládání jsem sice dělal o dost déle než jindy, sviňa západka prudila více než je zdrávo, ale nakonec jsem to dal dohromady.
A jak to teď střílí?
Špatně. Pakliže mám zbraň obrácenou vzhůru nohami, a dám 1 kuličku do hopky, vystřelí subjektivně dobře, ale tipuju max. 120m/s. Pokud dám 4 kuličky do hopky, tak všechny 4 kuličky vystřelí plynule zasebou.
Pokud ovšem dám do zbraně zásobník, není šance. Pár kulí jdou, po chvilce se to hned zadusí. Tak samo pokud dám pár kulí do hopky, mám prst na šachtě aby nevyletěli a zbraň dám do klasické polohy - okamžitý zádus.
Se zadním šroubem jsem si zkoušel hrát, až na cca 95% utáhnutí, tak jsem ho zkusil o 2-3 otáčky povolit, že tam zkrátka byl aby se neřeklo.
Ještě jednou tedy připomínám, že se jedná o původní SRC komoru, hlavu válce i trysku.
|
18 led 2012, 16:26 |
|
|
|
Shav0
Kapitán
|
Myslim že tenhle problém nebo dost podobný jsem měl taky, přestalo se to dusit když jsem povolil hop-up. Možná to je stupidní připomínka ale většinou ty nejtěžší věci bejvaj jednoduše řešitelný
|
18 led 2012, 19:51 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
Shav0 píše: Myslim že tenhle problém nebo dost podobný jsem měl taky, přestalo se to dusit když jsem povolil hop-up. Možná to je stupidní připomínka ale většinou ty nejtěžší věci bejvaj jednoduše řešitelný jasne, ale kver se 120 nebo 130 brkem s povolenym hopem ti bude flusat 20 metru, takze celkem dost k hovnu nemyslis?
|
18 led 2012, 21:44 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Samozřejmě, že hop je v pořádku...Kdybych byl tak tupý, a půl roku v kuse spravoval kvér, a chyba byla ve špatně nasazený hopě, tak jdu hlavou tlouct hlavou o zeď...
|
18 led 2012, 23:32 |
|
|
|
Shav0
Kapitán
|
vanhouten píše: Shav0 píše: Myslim že tenhle problém nebo dost podobný jsem měl taky, přestalo se to dusit když jsem povolil hop-up. Možná to je stupidní připomínka ale většinou ty nejtěžší věci bejvaj jednoduše řešitelný jasne, ale kver se 120 nebo 130 brkem s povolenym hopem ti bude flusat 20 metru, takze celkem dost k hovnu nemyslis? myslim že když se s tim plácá už takovou dobu tak bych bral jakoukoliv blbost..ale jak sem řikal může a očividně to je stupidní připomínka... Osobně mám momentálně s tim svym zázrakem taky problémů až nad hlavu a budu rád když se tady objeví nějaký řešení který by třeba fngovalo...musim říct že poslední dobou uvažuji o nové "kamarádce"
|
19 led 2012, 12:15 |
|
|
|
O´Neill
Podporučík
|
Já jen čekám na know how od Montyho, pokud se mu tedy osvědčí, a pokud mi to ani potom nepůjde, kupuju JGčko, nahodím novej vzduch, kola, motor, kabeláž, gumičku ze současného SRC, a budu vysmátej...
|
19 led 2012, 22:07 |
|
|
|
|