Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 15:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 71 ] 
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Nejlepší maskování do zdejších lesů AČR? WOODLAND? BRITSKÉ? 
Autor Zpráva
Praporčík
Praporčík

Nový příspěvek Nejlepší maskování do zdejších lesů AČR? WOODLAND? BRITSKÉ?
Dobrý den.

Zakládáme tým, zatím jsme na počátku, většina máme maskáče z tesca, nebo od číňana za pár kaček, jen abychom nehráli v teplácích, ale postupně tým začíná přecházet do vyšší úrovně a kupovat si opravdové maskáče, chci už teď na začátku týmu dát nějaký směr, kterým se bude ubírat, nechci aby někdo měl woodland, někdo ačr, někdo britské maskování a někdo desert. Které maskování za něco stojí, dobře maskuje, ale protože nemáme zatím nikdo větší zkušenosti s typem maskování, které by se hodilo do lesů a nestálo příliš mnoho, proto se chci vás zeptat, které maskování v lesích (v Česku) nejlépe maskuje a ani mnoho nestojí. Děkuji za rady.

25 čer 2011, 18:09
Desátník
Desátník

Nový příspěvek Re: Nejlepší maskování do zdejších lesů AČR? WOODLAND? BRITSKÉ?
Já používám britskou blůzu a kalhoty, v českejch lesích sou pro mě ideální a ani sem za ně tolik nedal cca 600 Kč.České maskování je taky hodně dobrý podle mě vzhruba na stejný úrovni jaky ty britský.

25 čer 2011, 18:37
Brigádní generál
Brigádní generál

uprav si název na Nejlepší maskování do zdejších lesů

sice je to tady už několikrát ale...

Flectarn nebo woodlandový BDUčka bych koupil, oboje seženeš origo za pár kaček... levnějc teda vyjde ten BW flek, ale někomu by se to nemuselo líbit

z dražších pak MARPAT , ten funguje v létě hodně dobře

pak je eště možnost vz.95 nebo DPM, to je podle mě tak stejný, jenom pětaděvky má uplně každej... ale kombinace vz.95 a woodlandovejch věcí neni uplně špatná, když nejste uplně millitary..

Ale počítej taky s tim že přes to něco budete nosit, takovej nosič plátu dost demaskuje pokud neni ve stejnym vzoru, ale to určitě víš

25 čer 2011, 18:41
Kapitán
Kapitán

Bejt tebou a kluků zapřemejšlel bych o tom co vlastně chcete dělat. zda jen střílet a nebo časem postupně přejít do víc military. Aby jste teď něco nekoupili a zbytečně. Doporučil bych koupit vz. 95 protože v našich podmínkách docela obstojně maskuje, koupíš ho za přijatelný peníze a stačí to. Pokud pak by jste chtěli dělat military tak nákup české výstroje je docela nákladnej a roste to do řádů desetitisíců, v tom je zase lepší americká pěchota cca 80.90 léta kde se za cca 10-20k dá koupit kompletní plná polní což u novodobé ačr se asi těžko do tohoto rozmezí vejdeš. Nad britskou armádou bych asi neuvažoval, věci se špatně shánějí.

25 čer 2011, 18:43
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

Myslím, že do řádů desetitisíců výstroj nepůjde, zatím bychom potřebovali nějaké maskování za 1000kč kalhoty a blůza a pak něco k tomu dokupovat, jde nám spíše o zábavu a střílení, než o to jestli do detailů vypadáme jako opravdoví vojáci.

25 čer 2011, 19:26
Plukovník
Plukovník

Tady máš další dvě duplicity (+teď tvoje), můžeš si vybrat, kde vyřešíš svůj problém, diskuze jede zároveň v obou :lol:

viewtopic.php?f=119&t=8178&hilit=uniforma

viewtopic.php?f=119&t=5391&p=114498&hilit=vzor#p114498

25 čer 2011, 20:05
Armádní generál
Armádní generál

myslim ze best do CR prostredi zvlast pres jaro a leto jsou Cadpady

25 čer 2011, 21:53
Profil ICQ
Generál major
Generál major

Briti se neschanej nijak tezko, a nejsou tolik drahy ... pokud bys mel zajem tak pisni SZ ... psla jsi ze chces maskace do litra ... tak za litra ti sezenu ty maskace dvoje, nebo kalhoty, bluzu, bundu a jeste treba svetr nebo tryko ... =)

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

26 čer 2011, 12:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Brigádní generál
Brigádní generál

CADPAT... ehm, nejlevnější v česku jsem našel kopii za 1900 uniformu, ve střihu ACU

taky sem na něj myslel, ale díky dostupnosti jsem na to rychle zapoměl

26 čer 2011, 15:34
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Já používám woodland, ale nekupoval bych to od číňanů, dost se trhá.

26 čer 2011, 16:11
Moderátor
Moderátor

Crazybasilisk píše:
Já používám woodland, ale nekupoval bych to od číňanů, dost se trhá.

Chtějí si koupit opravdové maskáče, takže od číňanů to opravdu kupovat nebudou :D

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

26 čer 2011, 18:43
Profil ICQ
Rotný
Rotný

Já preferuji Flectarn ... Podle mě ale hodně záleží v jakém lese jsi. Mě s flectarnem vyhovuje les kde je dost jehličí . Jinak od nás maj kluci vz.95 a oni jsou zas neviditelný jinde :D

PS: doufám že jsem nenapsal ptákoviny ... :D

26 čer 2011, 19:07
Praporčík
Praporčík

Já jsem zas anglán, takže za mně jasný DPM. Nebo, když budete jó chtít utrácet, tak MTP...

26 čer 2011, 21:09
Podporučík
Podporučík

Mtp se fakt blbě schání. Jedině tak z britskech skladů, jelikož to nedávno fasovali.
EDIT: to Woseonekid: ale ty to vlastně víš, vždyť sme si psali PM ....

12 črc 2011, 07:29
Četař
Četař

my řešíme s klukama naprosto stejný problém, takže v tom nejste sami :-), já osobně mám velmi dobré zkušenosti s woodlandem a dneska se dá sehnat opravdu za kačku, vyrábějí ho už v nových střihách ( z katalogu bullu pro rok 2011 ) , ve woodlandu je mraky výstrojních součástí a jeho krycí schopnosti mi přijdou do našich krajin ideální. Koketujeme ještě s myšlenkou marpatů a snad se rozhodneme do prosince, kdy chceme oficiálně přejít z fyzické přípravy na rozjezd jednotky. Britské maskáče ( ať mi britové prominou :-) ) na mě osobně působí trochu jako tepláky :-) Německé budou krýt asi velmi dobře, ale srdce nám nějak neokouzlili a chodit pak nasranej po lese, že mám maskáče, který se mi nelíbí by asi nebylo to pravý ořechový, co se týká českých, tak těch sem si užil dost na vojně a má je každej rybář a ukrajinský dělník na lešení :-), takže to asi vyhrajou buď ty woodlandy nebo marpaty.

14 črc 2011, 17:22
Moderátor
Moderátor

Komerční kopie wdl nebrat! Ani z Bullu, ani odnikud jinud, je to drahý a na houby, zkusil jsem jednu blůzu a nevermore. Jedině originály!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

14 črc 2011, 17:24
Profil ICQ
Četař
Četař

a já sem si myslel, že bull je záruka kvality, díky za info

14 črc 2011, 17:34
Plukovník
Plukovník

baltazar píše:
a já sem si myslel, že bull je záruka kvality, díky za info

a hlavně z Bullu to jde strašně dlouho. Táta si tam objednal tu jeepovou pletenou čepici (tu co nosil Radar v MASH) a přišla mu za půl roku. :roll:

14 črc 2011, 17:56
Četař
Četař

Já tam naposledy kupoval černej goráč a došel v pohodě asi do 10 dnů, ono asi jak co

14 črc 2011, 18:00
Generál major
Generál major

baltazar píše:
my řešíme s klukama naprosto stejný problém, takže v tom nejste sami :-), já osobně mám velmi dobré zkušenosti s woodlandem a dneska se dá sehnat opravdu za kačku, vyrábějí ho už v nových střihách ( z katalogu bullu pro rok 2011 ) , ve woodlandu je mraky výstrojních součástí a jeho krycí schopnosti mi přijdou do našich krajin ideální. Koketujeme ještě s myšlenkou marpatů a snad se rozhodneme do prosince, kdy chceme oficiálně přejít z fyzické přípravy na rozjezd jednotky. Britské maskáče ( ať mi britové prominou :-) ) na mě osobně působí trochu jako tepláky :-) Německé budou krýt asi velmi dobře, ale srdce nám nějak neokouzlili a chodit pak nasranej po lese, že mám maskáče, který se mi nelíbí by asi nebylo to pravý ořechový, co se týká českých, tak těch sem si užil dost na vojně a má je každej rybář a ukrajinský dělník na lešení :-), takže to asi vyhrajou buď ty woodlandy nebo marpaty.

sory za OT ale to je na britech prave to dobry, sou to proste hadarci ... =) as tet v MTP vyopadaj jak normalni vojaci ....

PS: jezdime za brity takze je muj nazor pochopitelnej =)

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

14 črc 2011, 20:44
Plukovník
Plukovník

Griffon píše:
Komerční kopie wdl nebrat! Ani z Bullu, ani odnikud jinud, je to drahý a na houby, zkusil jsem jednu blůzu a nevermore. Jedině originály!

Co to bylo za blůzu? Uvažuju že bych koupil lepší kopču (třeba Helikon) ve střihu ACU, abych nemusel znovu přešívat kapsy na rukávy, stávající blůza začíná blednout

151.SOF!

15 črc 2011, 14:48
Moderátor
Moderátor

Tru Spec

15 črc 2011, 16:27
Profil ICQ
Četař
Četař

a já měl za to, že Tru spec vyrábí originály.....

15 črc 2011, 20:30
Desátník
Desátník

Omlouvám se, že vytahuji nahoru starší téma, ale přišlo mi to jako menší zlo, než zakládat nové. S AS jsem začal letos, poměrně pozdě, takže jsem podzim tak porůznu přežil v ohozu "co dům dal", povětšinou jsem byl komplet v černé.

Teď bych rád vybral maskáče, otázka je které? Poprosil bych zkušenější o radu, co na sebe?

Na doporučení jsem si pořídil M4A1 od AimTopu a plná spokojenost, čiže od toho bych rád odvíjel i odpovídající oděv. AS je koníček, maximálně o víkendech a to ještě ne vždy -> nehodlám dělat reenacting nějaké jednotky, jen bych nerad vypadal jak trotl. V drtivě většině válčím po lesích (jehličnaté, smíšené i listnaté). Hraju sám, resp. nejsem v žádné jednotce nebo týmu, takže bych asi i nějak se sebezapřením zkousnul "žoldák styl", ale rád bych se toho vyvaroval. Vzhledem k výše uvedenému pro mě připadá oděv užívaný US Army, USMC případně jinou armádou/ozbrojenou složkou používající M4.

Ocenil bych i slušnou maskovací schopnost, pač jsem velkej pomalej cíl a když nejsem vidět, tak po mně nestřílí :)
Rozpočet na komplet (kalhoty+blůza) cca 1500,- do 2000,-

Co připadá v úvahu.
Vzor 95
- jen v krajním případě, provařený, nelíbí se mi, tluče se s M4, byť se v AČR (prý) pár kousků najde.

Klasický woodlandy nebo britská kamo
- imho děsivě nevkusný vzor, vypadá to jak tepláky, osobní antipatie, byť zřejmě budou fungovat dobře

Flecktarny
- líbí se mi, supr cena, jen se to tluče - bundeswehr a M4 nejdou dohromady (opravte mě, pokud je tomu jinak)...

ACUPAT
- líbí se mi, soulad se zbraní, ale děsně svítí na dálku, v tmavým lese obzvlášť, i když na podzim na babě jsem v tom viděl týpka, kterýho jsem viděl na mrtvolišti ...a pak až když vylezl z lesa :shock: (dobrá konstelace?)

MARPAT
- vyšší cena, do lesa zřejmě woodland varianta, ke které mám výhrady, co jsem navíc vyčetl tady na fóru, MARPATy hodně světlají/šednou. Zásadní překážka - obměňovat po roce mundúr opravdu nechci.

MULTICAM
- drahé, cena nad rozpočet, vzhledově přijatelné, do lesa zřejmě funkční. Na fóru jsem vyčetl, že jsou problémy se stálostí barev stejně jako u MARPATu?

METRO
- "neofiko" vzor, byť se mi líbí, do lesa nevhodný a spíš byl byl pro srandu

CADPAT
- asi už moc velká exotika...

OLIVE
- čistá olivová zelená, bez maskovacího vzoru... to bude asi hodně svítit na dálku? Bylo by to přijatelné? Používá to takto vůbec někdo?

Podzim jsme zvládl komplet v černé, jen jsem působil asi dost exoticky a černá moc nemaskuje... Pouštní/městské varianty se mi líbí plošně, ale opět, do lesa krajně nevhodné.

..tak a teď babo raď :)

Čím víc nad tím dumám a čím víc kolem toho načítám, tím méně si vím rady :? Uvítám jakékoliv rady, tipy, postřehy...

Díky všem, kteří to dočetli až sem.

27 pro 2011, 22:16
Major
Major

Ackoliv se ti nelibi, tak jsou idealni DPMka, relativne dobre maskujou, stoji par kc, sezenes k nim za par stovek i vestu (nejakej dpm chest rig / assaultku), bunda stoji taky par stovek oproti jinejm armadam ..

28 pro 2011, 17:07
Armádní generál
Armádní generál

volil bych nejake lesni vzory (celkem logicky) takze woodland, DPM, vz.95. jelikoz z toho co pises se ti vicmene nic nelibi bral bych olivu - je to sice spise PMC styl, ale myslim ze svitit moc nebude, ale bude maskovat hur nez nejake maskovaci vzory.

pokud se nepletu tak olivy nebo neco tomuhle podobne tahaji izraelci.

multicam - drahy, ale treba by se dal pouzit camogrom od helikonu, je to dosti podobne -

http://www.popularairsoft.com/files/ima ... atalog.jpg

28 pro 2011, 17:31
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán

Co se týče vz multicam a wdl marpat tak s barvama mají problémy levné kopie a také zn TruSpec....Helikony jsou na tom moc dobře a do ceny 2k se vpohodě vejdeš. Dokonce jsem někde četl, že Helikon šije wdl marpaty z origo látky, ale to se mi nezdá i když tam jsou usmc značky...každopádně jsou moc povedené jak střihem, tak kvalitou látky - barvama.

28 pro 2011, 18:18
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Ke vz.95 - AČR (konkrétně šestka) používá M4A3 Bushmaster, takže out to rozhodně není.
K flecktarnu - ano, tohle je už out, když už, tak HK 416.
K wdl a dpm - tohle už je použitelné, podepíšu se za to, že dpmko je fakt šílený, ale dobře maskuje.
K "acupat" - je to UCP (ve střihu ACU), podle mě pokud nenapodobuješ, tak není potřeba ze sebe dělat sněhuláka - chceš přece aby to aspoň trochu maskovalo.
K marpatu - jde o to, jakýho výrobce koupíš, že. Nejlepší bude origo, ale pokud na něj nemáš, tak dobrou kopii dělá Helikon (osobní zkušenost).
K multicamu - zase jde o to, od jakýho výrobce to vemeš. Pokud bych si měl vybrat mezi marpatem a multicamem, tak jdu do marpatu.
K metru - nice try, son....
Ke cadpatu - osobně se mi líbí, ale dávat za to ty prachy, ještě ve špatný střihu, nešel bych do toho - i když se mohou zdát jako digitalizovaný devadesátpětky.
K olivě - svítit nebudeš, ale nezapomeň, že to není maskovací vzor, tím pádem nebude maskovat líp než předchozí maskovací potisky.

28 pro 2011, 18:26
Plukovník
Plukovník

Tak lesní marpaty jsou fajne. Osobně mám propper, ale z teamu má jeden helikony a ty barvy jsou vyvedený ;) Takže helikonem chybu neuděláš

28 pro 2011, 18:33
Moderátor
Moderátor

Britský maskáče samy o sobě fakt vypadaj lehce hadrácky, ale zase jak říká Mitchell, do svýho cenovýho limitu se u nich vejdeš i s nějakou výstrojí a pak už to vůbec špatně nevypadá. To samé se dá víceméně říct i o klasických amerických woodlandech, ale ty imho nevypadaj nijak blbě ani samy o sobě, ale samozřejmě to chce origa, kopie jsou strašný. Obojí je přitom do našich podmínek parádní maskáč.

No a pak bych bejt tebou uvažoval o wdl MARPATech, které vypadají pěkně, moderně, u nás maskujou naprosto skvěle a problémům s blednutím barev se vyhneš jednoduše koupí originálů, u kterých to fakt nehrozí. Kolem těch dvou tisíc se sehnat daj.

28 pro 2011, 18:45
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 71 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další