Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 16:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 59 ] 
Přejít na stránku 1, 2  Další
 P90 nestřílí 
Autor Zpráva
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Nový příspěvek P90 nestřílí
Zdravím

Chtěl bych poradit.. dal jsem do P90 M130 od airsoftpro a vystřílel asi 50 kulí po malých dávkach na ozkoušení. Pak mi to najednou přestalo střílet, tak
jsem šel nabít akumulátor, ale když jsem ho pak opět zapíchl do zbraně, motorek se ani nepohnul, žádné cvakavé zvuky. zbraň jako mrtvá.
Zkusil jsem další 2 čerstvě nabité akumulátory a nic. na kabeláži nejsou žádné viditelné závady, nic odtrženého. mechabox naprosto v pořádku.
Napadá mě jen, že jsem mohl odrovnat kabely, nebo motorek. co myslíte vy?

12 úno 2011, 20:10
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: P90 nestřílí
Zkus motorek mimo kvér, propípej kabeláž.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

12 úno 2011, 20:13
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Motorek mimo mech jsem také zkoušel. V pondělí přez zkoušečku otestuju kabely. Spíš mě zajímá, jeslti se to někomu už stalo a jaké s tím má zkušenosti:)

12 úno 2011, 21:36
Moderátor
Moderátor

Samozřejmě že už se to někomu určitě stalo, snad každá možná i nemožná závada na airsoftovym kvéru už se někomu stala :D A zrovna "po upgradu to dalo pár ran a přestalo fungovat" je klasika, která se řeší každou chvíli. Jako nemá cenu nad tim nějak teoretizovat, prostě pokud se to ani necukne, tak to budou kabely, spoušťovej mechanismus nebo motor, když baterku už jsi vyloučil.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

12 úno 2011, 21:51
Profil ICQ
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Kabely tedy vyzkouším a budu doufat, že to je kabelama. motorek už by mi přece jen trochu vlezl do peněz, pokud bych chtěl něco lepšího.

Jinak je to tokio marui. tak by mě celkem zklamalo, kdyby ten motorek takhle selhal po pár ranách na M130.

12 úno 2011, 22:02
Nadporučík
Nadporučík

lordofluck píše:
Jinak je to tokio marui. tak by mě celkem zklamalo, kdyby ten motorek takhle selhal po pár ranách na M130.

Ty máš základní motorek na M130 od ASPro?? :shock: ....to bych si teda netrofnul :oops: , já tahám M130 od ASPro na silnym Aimtop motoru, kola mám s nejpomalejším převodem, kabely 2,5mm silikon, spouštění přes relé a 11,1V LiPol ...ty péra od ASpro jsou trochu silnější

Zkoušels, jestli se ti točí motor mimo mecháč když ho připojíš na baterku?? Já bych to tipoval na spínací kontakty, ale spíš na motor...sice tam si je EG1000, ale copak má ten motor šanci s normálníma kolama na M130?? :shock:

Ehm, a co pojistka?

Only the strongest will survive!!!!

...kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE

12 úno 2011, 22:46
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Kola zátěžová. Motorek jsem vyndat zkusil, ale ani s jinými akumulátory se ani nepohnul. Pokud by to bylo motorkem, měl by se aspoň škubnout nebo ne?
Takhle to vypadá, jako kdyby do toho ten proud vůbec nešel.
Nu motorek budu kupovat asi nový od SHS... je to nejlevnější varianta a zatím se mi SHS celkem osvědčilo... tak uvidím.

Jinak tu M130 ASpro tam asi nenechám a zůstanu u m120. bojím se o ten mechabox. dávalo to dost velké rány když jsem střílel, až jsem se bál, že se to fakt rozlítne.

Asi mech VI vážně nebude stavěný na víc jak m120. Nebo máte někdo nějaký typ? napadlo mě koupit novou vzduchotechniku, s tím, že větší tlak vzduchu ve válci by mohl náraz trochu zmírnit...

13 úno 2011, 09:21
Moderátor
Moderátor

Připoj motorek přímo na baterku (bez kabeláže ve kvéru), proměř tu kabeláž, zkontroluj spoušťový kontakty. Bez toho se prostě nemá cenu hejbat dál, protože to může bejt kterákoliv z těchhle tří věcí a to nevyteoretizuješ, to prostě musíš ověřit.

Lépe těsnící vzduchotechnika nárazy určitě zmírní, k tomu co nejlehčí hlava pístu a píst a samozřejmě správný objem vzduchu ve válci.

13 úno 2011, 10:01
Profil ICQ
Nadporučík
Nadporučík

Znak shořenýho motorku je, že se ani nehne, ptž je přerušený vinutí :D . Ale jak píše Griffon, motorek připoj rovnou na baterku ať máš jistotu.
Pokud to teda bude tím motorkem, tak bych ještě zkontroloval vypodložkování kol. nevím, kdo ti to dělal, ale já si spálil zátěžovou sytemu ptž jsem měl špatně vypodložkovaný kola, taky to ze začátku chvíli střílelo :D

Chce si to pohrát s tím vzduchem a myslím, že by to šestkovej box měl vydržet, vždyť je to v podstatě trojkovej s kolama jinde.

4 Griffon: Prosimtě, máš nějaký zkušenosti s odlehčováním pístů a hlav pístu?? Vím, že by ta pohybující se hmota měla bejt co nejlehčí, ale jak toho docílíš, když všechny vážej skoro stejně....třeba na sp170 nemáš moc na výběr, prostě musí bejt kovová hlava a píst s celokovovym ozubenim. Jde tam třeba nedat ložisko v pístu, že by stačilo jen na trnu?

13 úno 2011, 11:46
Moderátor
Moderátor

Přesně jak ty říkáš, tak nejzákladnější krok je vyhodit ložisko. To na váze docela ubere a přitom se to bez něj v pohodě obejde, dřív to bylo bez ložisek všechno a taky to normálně fungovalo...to je to samý jak s mosfetama. Potom samozřejmě plastová hlava pístu a míň kovovejch zubů na pístu, ale to se u M170 jak ty říkáš aplikovat nedá...nicméně pokud děláš upgrade na M170, tak prostě musíš počítat s tim, že bude třeba dát prachy za mecháč, kterej to udrží (čili CNC hliníkovej).

13 úno 2011, 12:02
Profil ICQ
Nadporučík
Nadporučík

Na hliník asi časem dojde, ale i airsoftguns, když jsem jim popsal mojí sestavu a využití napsali, že TM mecháč by mohl nějaký rok vydržet :D, ale je to holt loterie :shock:
OK, takže vyhodit ložisko....teď mě napadlo, že by šlo nahradit gumovym dorazem a např podložkou z 0,5mm hliníku, aby se pružina neopírala přímo do gumy...mohlo by to trochu zmírnit nárazy na hlavu válce a na váze by to nepřidalo.
Nemáš nějaký zkušenosti s odlehčováním pístů, třeba odfrézovat díry v horní straně??

13 úno 2011, 13:49
Moderátor
Moderátor

Na nějakej gumovej doraz a podložku se vybodni, prostě tam nedávej nic :D Hele takovýhle odlehčování pístů jsem nikdy nezkoušel, ale mám pocit, že to moc velký rozdíl neudělá...

13 úno 2011, 14:01
Profil ICQ
Nadporučík
Nadporučík

jen takovej nápad :D , ale možná to zkusim :oops:

Jak jsem tak koukal na písty, tak nejlíp na tom je s váhou Guru s celokovovym ozubenim....má o 2g míň než můj AT a to ten můj má okýnka na odlehčení.
Asi v Guru věděj co a jak :D

13 úno 2011, 14:51
Kapitán
Kapitán

Tenhle problem moc dobre znam :mrgreen: a resenim je mosfet .

PS : Sice je fakt ze to je celkem zaber na zakladni TM motor ta 130 ASP , ale neznici se ti jiste po par vystrelich .
A kdyztak kdyby ses rozhodl pro M120 jiste ber GD a myslim ze na 120 mosfet neni zas tak potreba staci rele.

13 úno 2011, 15:12
Moderátor
Moderátor

Duke1 píše:
myslim ze na 120 mosfet neni zas tak potreba staci rele.

Hele tohle je docela nesmyslný tvrzení, mosfet a relé plní úplně tu samou funkci...

13 úno 2011, 16:21
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán

Griffon píše:
Duke1 píše:
myslim ze na 120 mosfet neni zas tak potreba staci rele.

Hele tohle je docela nesmyslný tvrzení, mosfet a relé plní úplně tu samou funkci...

Vsak plni jenomze mosfet se dava pri silnejsich pruzinach , rele se ma pouzivat do 120 ,aspon jsem si to tak vzdy myslel ,kdyztak si me vyvedl z omylu pokad myslis , ze je jedno jestli se pouzije mosfet nebo rele na silnejsich pruzinach tj . 130 - a dal .

13 úno 2011, 17:34
Moderátor
Moderátor

Samozřejmě že je to jedno, pokud se použije relé s odpovídajícíma parametrama, tak se dá stejně jako mosfet použít i na ty nejsilnější pružiny. Jediná (bohužel docela zásadní) nevýhoda relé oproti mosfetu je jeho velikost, jinak funguje úplně stejně a v některejch ohledech je podstatně lepší (jednoduchost montáže, "blbuvzdornost"...). Do M120 se dá v pohodě fungovat s obyč kabeláží bez relé/mosfetu.

13 úno 2011, 17:40
Profil ICQ
Nadporučík
Nadporučík

Ještě bych poznamenal, že mosfet jako polovodič má stabilní malej "klidovej" proud takže vybíjí aku i když nestřílíš a kver se ti valí pod postelí....tudíž je dobrý aku odpojovat. U relé nic takovýho řešit nemusíš.

13 úno 2011, 17:51
Moderátor
Moderátor

odpojovat od baterie to chce z bezpecnostniho hlediska s jakoukoliv kabelazi

13 úno 2011, 18:05
Profil Zobrazit autorovy stránky
Desátník
Desátník

Pokud si nejseš jistej, že je motor v pořádku, jak píšou kluci. Připoj ho na baterku a pootáčej pinem. Tím zjistíš, které vinutí ti shořelo a pokud nebude reagovat v žadné poloze, je sním ámen a kup si nový. Na EG1000 sem tahal i M150 a šlo to. Se superzátěžovímy koly. :-)

14 úno 2011, 20:22
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Griffon píše:
Připoj motorek přímo na baterku (bez kabeláže ve kvéru), proměř tu kabeláž, zkontroluj spoušťový kontakty. Bez toho se prostě nemá cenu hejbat dál, protože to může bejt kterákoliv z těchhle tří věcí a to nevyteoretizuješ, to prostě musíš ověřit.

Lépe těsnící vzduchotechnika nárazy určitě zmírní, k tomu co nejlehčí hlava pístu a píst a samozřejmě správný objem vzduchu ve válci.

I tak mam ale strach, aby se to po 6ti akcich nerozlitlo ikdybych tam mel na krasne novy vzduch. myslis, ze by to mohhlo vydrzet treba rok?

14 úno 2011, 22:19
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Dobra. Predpokladam ze k vyzkjouseni motorku bude stacit, kdyz dam piny od aku k mistum, kde je na motorku pripajena kabelaz :) jinak k tomu ze mech VI je jako III s jinak polozenejma kolama si nejsem tak jistej. rozebrany jsem je mel na stole hodnekrat oba a kdyz to srovnam, tak III je na tom mnohem lip... i kdyz tam narvu 14 na zakladni vzducharne tak to nezni tak jako ten mech VI na M 130 :D ptal jsem se na to servismana z anareusu a ten mi akorat vynadal, ze do toho chci dat vic jak M120 :mrgreen:

Jinak co se tyce mosfetu snazil jem se o tom sehnat co nejvice materialu a stejne si nejsem uplne jisty v kramflecich kdyz se koukam na jeho schema. jak moc tezke je podle navodu nainstalovat mosfet? nechce se mi platit servismena.

14 úno 2011, 22:31
Nadporučík
Nadporučík

Na motor bacha, když ho zapneš a nedržíš ho, tak rád skáče po stole :D

Tak mi vysvětli zásadní rozdíl v konstrukci a množství materiálu v místech kde je pružina a válec :wink:

http://www.airsoftgunrepair.com/i/tech% ... x_v3_1.jpg

http://www.arniesairsoft.co.uk/reviews/ ... earbox.jpg

Co se týče kraválu mechu, tak záleží taky na uchycení ve zbrani

Sice nevím, proč ti ten týpek z Anáče nadával, ale myslím, že je to spíš neetický než, že by měl prasknout mecháč....já totiž s tou M130 od ASPro tahám až 156m/s....to se mi na malou "fullcontact" P90 už zdá docela dost :D

S mosfetem nemůžu poradit, mám autorelé :oops:

14 úno 2011, 22:51
Moderátor
Moderátor

Jo, kontakty přilož na packy motorku, ale můžeš je píchnout třeba i na tu pružiku. Mosfet se dá zvládnout i na P90, je to jen trochu specifické. Mech verze VI drží i M150, takže pokud to nebyl od servisáka výchovný krok, je to šoula.

14 úno 2011, 23:07
Profil ICQ
Kapitán
Kapitán

lordofluck píše:
Dobra. Predpokladam ze k vyzkjouseni motorku bude stacit, kdyz dam piny od aku k mistum, kde je na motorku pripajena kabelaz :) jinak k tomu ze mech VI je jako III s jinak polozenejma kolama si nejsem tak jistej. rozebrany jsem je mel na stole hodnekrat oba a kdyz to srovnam, tak III je na tom mnohem lip... i kdyz tam narvu 14 na zakladni vzducharne tak to nezni tak jako ten mech VI na M 130 :D ptal jsem se na to servismana z anareusu a ten mi akorat vynadal, ze do toho chci dat vic jak M120 :mrgreen:

Jinak co se tyce mosfetu snazil jem se o tom sehnat co nejvice materialu a stejne si nejsem uplne jisty v kramflecich kdyz se koukam na jeho schema. jak moc tezke je podle navodu nainstalovat mosfet? nechce se mi platit servismena.

Muzu svedomite rict ze to tezke neni ,staci jen spravne postupovat podle obrazku , ktere jsou na chrudim as tymu .

15 úno 2011, 13:23
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Ok děkuju. zítra se na to na všechno vrhnu. Teď už jsem teda naprosto zmatený... názor, že mech VI vydrží m150 rozhodně neslyším poprvé, ale zároveň mi spousta lidí tvrdí, že není stavěný na víc jak m120. Jinak s P90 chodím spíš do lesa, takže obavy že bych s tím chodil střílet na pár metrů do budovy jsou zbytečné ;)

Jinak jsem koukal po nových kabelech spolu s mosfetem http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=1504
Asi bych koupil tohle... ale pokud mi poradíte levnější alternativu, určitě se přikloním k ní.

15 úno 2011, 18:51
Moderátor
Moderátor

Levněji to vcelku asi neseženeš. Leda si řekneš o domácí (což je naprosto stejné).

15 úno 2011, 19:35
Profil ICQ
Desátník
Desátník

To, že ti kluci z Anareusu řekli, že pružina M150 do P90 není vhodná je pochopitelné. Jsou stím většinou problémy.
- na tak silnou pružinu se to dost těžko podložkuje a fakt si musíš dát záležet
Mech III je v tomto ohledu lepší a kompaktnější jako celek.
To samé platí i pro Thompson.
- při těchto silných upgradech dost často praská vyhazovač jezdce a ten se
špatně shání.
VI vydrží M150. V tomto mají kluci pravdu. Část kde je uložená pružina s pístem je defakto stejná jako III.
Proč se používá max. M120... S takovým upgradem nejsou žádné problémy a nemusíš řešit vstup do budovy. Navíc P90 má krátkou hlaveň a s M150 nebudeš mít nikdy takový užitek jako M150 v např. M16, SL8 atd.

15 úno 2011, 21:52
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Moc díky. Asi si tam zatím i tak nechám m120 s tím,. že za pár měsíců si koupím tlumič, dám do toho prodlouženou hlaveň a až pak tam m130 dám.

16 úno 2011, 11:40
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Tak jsem se v tom dnes trošku hrabal. Motor funguje, takže huraa :)
Kabely nefungovaly, takže jsem vyndal pojistku a problém byl v ní.
Ty dva drátky uvnitř byly od sebe a úplně zmuchlané.

Takže koupím novou. Doporučíte mio nějakou? co se pojistky týče, nemám ani páru, jakou koupit pro akumulátor 9,6 V/1600mAh
Poraďte prosím. Pokud možno přímo odkazem... Bydlím v plzni a od GM electronics to mám kousek, tak pokud tam je nějaká vhodná, bylo by to asi nejlepší.http://www.gme.cz/cz/search/

16 úno 2011, 14:30
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 59 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další