EOTech 557 a 4x FTS magnifier china recenze
Autorem recenze je NoraduPo několik týdnech mě konečně dorazil nový kolimátor s optikou, takže jsem se rozhodl napsat takovou mini-recenzi
pro lidi uvažující o stejné koupi.
Jedná se o čínskou repliku EOTechu 557 a 4x FTS magnifier koupenou z Ebaybanned, v reálu se tato kombinace prodává jako
MPO kit. Oboje došlo v pěkně vypolstrovaných krabičkách, u kolimátoru byl navíc pár AAA baterií, takovej poslepovanej letáček/manuál a hadřík na čištění. Magnifier se dodává včetně Flip-to-side základny.
EOTech 557 se od ostatních 551/2/3 odlišuje umístěním tlačítek na bok kvůli montáži magnifieru a zvýšenou ukousnutou základnou pro montáž na zbraně bez RIS předpažbí.
První čeho si člověk na replice kolimu všimne, je že se nejedná o přesnou kopii 557mičky, holt šikmoocí soudruzi v rámci snižování nákladů na výrobní linky (5 číňanek někde v garáži) trochu zjednodušili design a kovový kryt není speciálně tvarovaný, kolim je celkově kratší a rovněž postrádá originální potisk od EOTechu. Prostě vypadá to jako mutace 553ky a ještě je na pravé straně pod krytem baterky prapodivná škvíra
.
real vs. replika (ps: replika byla původně taky s černou krytkou)
Kryt baterií a částečně i tělo kolimátoru je z plastu, vnější kryt průhledu je z kovu. Jak jsem už zmínil, kolim papá AAA baterie ovšem značení + - je přehozené
přičemž pokud baterie dáte opačně, začnou se i s kolimátorem nehorázně zahřívat. Vertikální i horizontální korekce funguje (i když trochu zvláštně, zaměřovač se posune až při pootočení šroubu o celých 360 )
Sklo kolimátoru ztmavuje jen mírně, zaměřovací bod má tvar A65 a stiskem NV lze přehazovat mezi zelenou a červenou barvou. Jas bodu není nijak zázračný a na přímém slunci ho člověk chvilku hledá, ale vidět více méně jde. Ghost effect se u něj téměř vůbec neprojevuje, ale tohle asi bude kus od kusu.
4x FTS magnifierMagnifier je zpracován velice pěkně a robustně, FTS základna se na RIS šroubuje a jde z ní magnifier rychle odepnout pomocí páčky. Poměrně zajímavý je průhled, který je čtvercový a při pohledu přes kolimátor nic nevadí ve výhledu. Pro dobrý výhled jsem se musel víceméně namáčknout až na hranu magnifieru, s ESS ICE to šlo, ale řekl bych že s tlustšíma brejlema by to mohl být problém. Magnifier je pěkná pomůcka na pozorování, těžko říci jak moc bude užitečný pro střelbu na nepřítele.
(na poslední fotce zamořeovač neni pač jsem ji fotil bez kolimu)
Na závěr bych to celé zhodnotil asi tak, že to je pěkná hračka a parádně to vypadá
, ovšem jas bodu není žádný zázrak
a taky to sežere spoustu místa na zbrani.
linky:
China 557:
http://ebaybanned.com/product_info.php?products_id=18964xFTS:
http://ebaybanned.com/product_info.php?products_id=1660