Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 11:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 270 ] 
Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další
 BAOFENG UV-5R - nastavení - problémy, zkušenosti atd... 
Autor Zpráva
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Nový příspěvek Re: BAOFENG UV-5R - nastavení - problémy, zkušenosti atd...
Jojo, než jsem to pochopil, dělal jsem to dvakrát... Musíš nastavovat výkon při ukládání, jinak je upravenej výkon jen dočasně :-)

31 pro 2014, 01:01
Profil Zobrazit autorovy stránky
Četař
Četař

Zdravím pánové, konečně se mi podařilo pročíst několik dlouhých fór o Baofengu. Nakonec jsem ale od přítelkyně dostal k Vánocům Intek KT-980HP, který je v podstatě kopií baofengu. I když dám zobrazení verze Firmwaru, tak napíše, že je tam v podstatě baofeng. Měl jsem problémy s tím spojit vysílačku s PC, nakonec se zadařilo přes CHIRP. A navíc to začalo fungovat zničeho nic. Prostě jednoho večera se to rozhodlo, že to bude fungovat. Ale ofiko software ne. Ten někdy načte do půlky, někdy načte začátek, někdy nic. V kabelu chyba není, to by CHIRP nefungoval vůbec. Nicméně můj dotaz.

Kolik je vlastně volných kanálů, na kterých se smí vysílat? Zde byl soubor s několika kanály, ty už mám naládovaných ve vysílačce, ale neříkejte že jich je tak málo. Na netu jsem našel odkaz na tuhle stránku a i když jsem ještě neprojížděl, co je to za frekvence, přijde mi, že jich je víc.

http://puxing.cz/content/7-Prehled-kmitoctu

06 led 2015, 12:56
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Tam máš totiž uvedené i jiné frekvence. Co jsem tak prolítl, tak tam jsou České Dráhy, Energetika, Policie, Hasiči.... Taky tam jsou frekvence na USA povolené "rodinné" frekvence. Všechno tam je napsaný, stačí jen číst...
Mně osobně teda na komunikaci s týmem a s velením nepřijde 18 kanálů jako málo...

08 led 2015, 18:13
Četař
Četař

Co tam tak čtu, tak právě tam je i kategorie nejen policie, hasičí apod, ale taky radioamatéři a to jsme my, ne? :-D

Nemyslím, že kanálů je málo, jen si občas říkám, že bych nerad někoho rušil aniž bych o tom věděl, když mi to nemůže říct kvůli slabšímu výkonu, či špatné anténě. Já si můžu myslet že je to pohoda a můžu mu rušit konverzaci někým jiným. Kdyby kanálů bylo jak na CBčku, tak by ta šance aby se něco takového stalo byla nižší.

Jinak mě to stačí samozřejmě. Ale můžu teda prohlásit, že víc kanálů, než je na úvodní tabulce veřejných není?

09 led 2015, 02:20
Podporučík
Podporučík

Ze mame vysilacku neznamena, ze jsme hned radioamateri. Na to potrebujes povoleni. ;-)
A co jsem jinak cetl, tak policie presla na digital, obcas pry jde chytnout mestaky na Ostravsku. Ostatni slozky maji analog pro jistotu.

09 led 2015, 06:53
Moderátor
Moderátor

Kostbone píše:
Jinak mě to stačí samozřejmě. Ale můžu teda prohlásit, že víc kanálů, než je na úvodní tabulce veřejných není?

Není. 5+5 sdílenejch a 8 PMR, to je všechno. Radioamatér neznamená, že jsi amatér přes rádia :D Abys byl radioamatér, musíš udělat zkoušky a získat licenci. PČR jede na Matře, což je kódovanej digitál, nepoužívá analogový rádia.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

09 led 2015, 08:57
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

hoši mám Baofeng UV-5R a dneska se mi stal takový problém, pořídil jsem si headset + ptt tlačítko zapojil jsem do vysílačky chvilku sem normálně komunikoval a potom najednou mě nikdo neslyší ve vysílačce, ale já slyšel veškerou komunikaci. V headsetu problém určitě neni, PTT tlačítko taky v pohodě, protože když jsem zkoušel normálně přes tlačítko na vysílaččce na reprák, tak jsem taky slyšel, ale nikdo mě neslyšel, když jsem vysílal. Nevíte co s tím ?

31 led 2015, 17:21
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Reklamovat, nastavením to určitě nebude...

31 led 2015, 17:32
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Tak jsem se poprvé dostal k nějakému většímu testování a narazil jsem na celkem podstatný problém.
FW: BF297
Když zapnu vysílačku, jsem schopný slyšet jen první nastavený kanál (čili A). Když přepnu na B, tak neslyším ani kanál B, ani kanál A. Při přepnutí zpět na A musím o frekvenci výš a znovu níž, aby se opět "chytla" a já slyšel alespoň něco z A.
Jinak je vysílačka v pohodě. Slyším i vysílám naprosto čistě a bez výpadků. Jde o chybu někde v nastavení? Nebo jí mám poslat na reklamaci?

10 úno 2015, 16:45
Desátník
Desátník

Našel by se borec, který by mě pomohl nastavit vysílačku pomocí kabelu a případně vysvětlil nejběžnější činnosti s ní? nejlépe v Praze.

15 úno 2015, 15:22
Kapitán
Kapitán

Janez
Budu tě citovat
Janez píše:
Reklamovat, nastavením to určitě nebude...

Pochybuju, že takové kurvítko se dá někde nastavit...

Ultramat 14; battery master 6
"Zbrojíř, Velkokapacitní, Odhodlaný, Kutil, Silikonová huba, Obchodník se smrtí, Hipík, Sochař, Vítězství nebo smrt"

20 úno 2015, 21:04
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

firstik: Myslel jsem si to... Jen jsem si nebyl jistý, jestli se nedá vysílání/přijímání nastavit jen na jeden kanál :-D

Edit:
Takže pozor! S firmware verze BF297 se našla jedna chyba. Pokud se vypne pípání kláves, vysílačka přestane přijímat. Podle technika jde o chybu přímo ve FirmWare a nedá se odstranit.

23 úno 2015, 15:52
Svobodník
Svobodník

plánuji koupit tuto vysílačku, máte někdo nějakou zkušenost od jakého prodejce ji mám na ebay koupit? ještě jsem koukal i na amazon.com, platí se clo nebo DPH? díky

http://www.amazon.com/BaoFeng-UV5R-Dual ... feng+UV-5R

10 bře 2015, 09:58
Kapitán
Kapitán

Původní cena 3300 :D :D to jo, no ale každej chce vydělat. Na DX.com to máš ještě za míň i bez té extrémní slevy, poštovný zdarma akorát si budeš muset nějaký ten týden počkat...

"Zbrojíř, Velkokapacitní, Odhodlaný, Kutil, Silikonová huba, Obchodník se smrtí, Hipík, Sochař, Vítězství nebo smrt"

12 bře 2015, 01:03
Desátník
Desátník

Janez píše:
Edit:
Takže pozor! S firmware verze BF297 se našla jedna chyba. Pokud se vypne pípání kláves, vysílačka přestane přijímat. Podle technika jde o chybu přímo ve FirmWare a nedá se odstranit.

Už i já jsem se s tím setkal.

18 bře 2015, 21:42
Četař
Četař

Ti co po krátké chvíli po zapnutí neslyší příjem, mají chybu ve firmwaru N5R-20 a N5R-30 hlásícím se také jako BFB297.

Pro odstranění chyby musí opět zapnout fci BEEP (8) v menu.

Chyba popsána zde:
http://www.miklor.com/uv5r/UV5R-RecoverN5R.php

Ostatní, co občas mají problém s příjmem a vysíláním doporučuji nastavit položky TDR (7), TDR AB (34) na OFF. - v některých verzích FW není u TDR-AB položka OFF (vpodstatě není potřeba)

Dále povypínat fce R-DCS (10), R-CTCS (11), T-DCS (12), T-CTCS (13) také na OFF.

V poslední řadě si zkontrolujte jestli máte položku OFFSET (26) nastavenou na 00.000 a SFT-D (25) na OFF.

Jinak vše k této vysílačce je popsáno na:
http://www.miklor.com/uv5r/
- Návody, drivery, programovací software, náhradní díly, prodej na amazonu.

15 dub 2015, 09:21
Svobodník
Svobodník

Ahojky.
Koupila jsem si UV-5R resp. Intek KT-980HP.
Nainstalování programu a nahrání konfiguračního souboru do vysílačky jsem zvládna hned napoprvé, vůbec žádný probém, jak tu popisujete.

Můj dotaz zní. Jsem na vozíku a přes den toho moc nemám co dělat. Tak jsem chtěla poslouchat záchrané složky a jiné jeřábníky, radioamatéry, atd.. Bez toho, abych na těchto pásmech vysílala.

Ale v tom konfiguračním souboru jsou jenom uživatelské kanály.
Neporadí mi někdo, jak si nastavit konfigurační soubor o další kanály prosím?

Byla bych moc vděčná.

21 dub 2015, 17:05
Svobodník
Svobodník

Ahoj kluci mám tu menší pro vás a těžší problém pro mě potřeboval bych poradit jak nastavit pod kanál na Baofengu ÚV 5-r díky moc za rady.

21 dub 2015, 17:54
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Zdravím

Koupil jsem UV-5R a nevím jestli je to chyba nebo vlastnost ale pokud změním kanál a nerestartuju apk vysílačku tak vysílačka nepřijímá signál, vysílat normálně jde ale přijímat vůbec. Zkoušel jsem to zatím jenom se svým puxingem 888K ale myslím si že to bude chyba baofenga. Má někdo s něčím podobným zkušenosti ?

e: Tak se omlouvám za zbytečný příspěvek. Problém tady už řešit někdo pár příspěvků nademnou přesněji
"Edit:
Takže pozor! S firmware verze BF297 se našla jedna chyba. Pokud se vypne pípání kláves, vysílačka přestane přijímat. Podle technika jde o chybu přímo ve FirmWare a nedá se odstranit."

Taky jsem zjistil že vysílačka přijímá ale když se přepne kanál tak přestane. Pak je třeba ji restartovat.

To problém vyřešilo, tímto autorovi děkuju.

26 dub 2015, 11:45
Četař
Četař

rosta píše:
Ahoj kluci mám tu menší pro vás a těžší problém pro mě potřeboval bych poradit jak nastavit pod kanál na Baofengu ÚV 5-r díky moc za rady.

Na tom není co k vysvětlování. Potřebuješ li s někým komunikovat pomocí subkanálů, ať už kvůli přehlcení ve městě či prostě jen nechceš aby tě někdo náhodou rušil, nastav si položku 11 a 13, to jsou CTCSS subkanály. DCS ti raději vysvětlovat nebudu. U těchto položek si nastav frekvenci kterou potřebuješ. Nezapomeň si ji nastavit u obou položek stejně. První je pro příjem, druhá pro vysílání. Můžeš sice mít u každé jinou CTCSS frekvenci, ale v praxi nevím, jak bys to (ty) využil. Protistrana pak musí mít nastavenou stejnou frekvenci. Pokud protistrana nemá frekvence, ale jen čísla podkanálů, pod kterými jsou ty frekvence už přednastavené, řiď se třeba podle této tabulky:

https://drive.google.com/open?id=0B_jcWGjF-V1WZzZKXy16Z21ZSEU&authuser=0

26 dub 2015, 20:52
Četař
Četař

anickabalounova píše:
Ahojky.
Koupila jsem si UV-5R resp. Intek KT-980HP.
Nainstalování programu a nahrání konfiguračního souboru do vysílačky jsem zvládna hned napoprvé, vůbec žádný probém, jak tu popisujete.

Můj dotaz zní. Jsem na vozíku a přes den toho moc nemám co dělat. Tak jsem chtěla poslouchat záchrané složky a jiné jeřábníky, radioamatéry, atd.. Bez toho, abych na těchto pásmech vysílala.

Ale v tom konfiguračním souboru jsou jenom uživatelské kanály.
Neporadí mi někdo, jak si nastavit konfigurační soubor o další kanály prosím?

Byla bych moc vděčná.

Myslím že záchrané složky, stejně jako policie a hasiči mají svůj systém, aby je někdo běžný neposlouchal, nikdy jsem se o ně víc nezajímal, tak neupřesním. Jeřábníky, montážníky, bagristi, prostě běžní pracovníci, nebo třeba i pneuservis vedle mě, ti všichni jednou na běžných PMR kanálech. Aby totiž mohly vysílat na něčem jiném, museli by mít povolení a každé povolení dnes něco stojí, a když stačí PMR tak proč cpát peníze do něčeho jiného. Radioamatéři jedou na různých frekvencích, to už bys musela zabrousit na radioamatérská fóra a ne se na AS fórum a topik kterej se věnuje jen obsluze Baofengu UV-5R, nikoliv raioamatérství obecně. Nicméně pokud si chtěla jen poslouchat, měla sis asi vybrat jiný stroj. UHF i VHF frekvence tak dobře neprotoupí terénem jako třeba CB. Tam bys chytala lidi z širšího okolí a měla bys i větší šanci někoho chytit. Ale stejně všechno záleží i od toho kde bydlíš apod. Každopádně jestli hledáš nějaký freelisting frekvencí, na kterých různé složky vysílají, asi jen tak nepochodíš, i když něco podobného jsem našel, všechno je mimo tvůj pár kilometrový dosah ručky.

26 dub 2015, 21:06
Svobodník
Svobodník

jack0b píše:
Janez píše:
Edit:

Už i já jsem se s tím setkal.

potvrzuji uplně stejná zkušenost BFB297

11 čer 2015, 19:06
Podpraporčík
Podpraporčík

Zdravím hoši, tak jsem si zase pořidil baofenga, ale mam problem, když vysílám na PMR kanálech tak mam jen 2-3 čárky signálu, za to kamarádův baofeng vysílá na plnej. Jak je to možné?

11 srp 2015, 14:20
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Tipoval bych, že ty vysíláš na nízký výkon, který je i tak dost vysoký, zatím co kamarád to pálí na 5W.
A pokud tě ti, co voláš, slyší, neřešil bych to nijak víc, než upozorněním kamaráda na špatný nastavení...

11 srp 2015, 14:28
Podpraporčík
Podpraporčík

jo a ještě bych měl 2 problemy. Dnes jsem s koupil programovací kabel a podle návodu se to snažil naprogramovat, ale program který je v tomhle vláknu je nefunkční respektivě odkaz na něj. Tak jsem zabrouzdal po googlu a našel pár programku, nejspíš podobný tomuhle. Tak jsem ho teda stáhnu a podle návodu udělal. Jenže když spustím program tak furt blíka a nehnu se dál. Poté jsem zkoušel CHIRP , ale tam je asi jine nastavení nebo nevim nevyznám se v tom. Prosím poraďte mi. (prošel jsem celé vlákno a nikde žádný funkční odkaz na program).

2. problem... na dolní frekvenci, když chci zadat PMR frekvenci tak se mi to furt zaokrouhluje na 000(příklad 446.010, tak se tam objeví 000)

moc děkuji za pomoc

edit. takže problem č.2 jsem vyřešil. ohledně toho programování, tak jsem našel postup přes ten CHirp, ale když tam uploadnu ty pmr frekvence a sdíláky, tak mi to po stisknutí import to radio napíš image not supported by radio + nějaký znaky

11 srp 2015, 14:46
Kapitán
Kapitán

Tak si tam ty frekvence přes program zadej ručně, můžeš si to pojmenovat podle sebe a rozházek kanály kam chceš, nemusíš to mít podle někoho.

19 srp 2015, 17:42
Četař
Četař

Dávám k dispozici práci, co jsem dával dohromady pro náš team. Ať slouží ;)

Návod na Baofeng/Intek
https://docs.google.com/uc?authuser=0&id=0B_jcWGjF-V1WcmF5RHh0Q3FDc0U&export=download

- odkaz je vždy aktuální

27 srp 2015, 08:42
Rotný
Rotný

velmi velmi pěkné, dobrá práce :D

27 srp 2015, 17:47
Podpraporčík
Podpraporčík

super tohle jsem potřeboval :) diky

02 zář 2015, 18:46
Četař
Četař

Ahoj - mám problém s Baofengem, nebo spíše s k němu používaným krkafonem. Dneska na akci při průzkumu jsem se snažil ohlásit velitelovi, ale po neúspěšném pokusu jsem zjistil, že vysílám, aniž bych měl zmáčknuté PTT tlačítko.
Po vypojení jsme se spojili s velitelem a zjistil jsem, že jsem vysílal alespoň deset nebo patnáct minut. Potom kdykoliv jsem připojel tento krkafon do vysílačky - okamžitě se mi spustilo vysílání. Potom jsem vyzkoušel jiný headset a ten fungoval naprosto bez problému! Nevíte čím by to mělo být, co opravit nebo na co se podívat?? Předem děkuji :(

Přílohy:
11995414_1111260638903895_1719898110_n.jpg
11995414_1111260638903895_1719898110_n.jpg [ 51.55 KiB | Zobrazeno 37131 krát ]
12 zář 2015, 20:21
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 270 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další