Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 14:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ] 
 Vylepšení ASpro set 2010 
Autor Zpráva
Praporčík
Praporčík

Nový příspěvek Vylepšení ASpro set 2010
Dobrý den všem, Chtěl bych se s vámi podělit o zkušenosti s tímto setem v mé l96tce resp. MB05. Chci říct pár vychytávek které vám tento set trochu zlepší na funkčnosti a především tichosti. První zásadní chyba je v trnu(děkuji člověku který mi poradil zpilovat trn) musíte zpilovat trn o 5mm s tolerancí 1mm protože když toto neuděláte zbraň budete jen zteží natahovat i s m150 jelikož na zacvaknutí je třeba opravdu obrovská síla. Druhou vychytávkou je ložisko a dření pružiny o trn ..... ložisko funguje jak má ale je lepší na něj položit ještě gumovou podložku nebo muže být i plastová ale musí sedět přesně na trnu, potom se učinost ložiska ještě zvýší a pružinu nepatrně navýšíte na síle ale jen nepatrně asi m151 :D ( jen vtip ale neco takoveho to opravdu je). A třetí vychytávkou je dost podstatná věc pro hlučnost když nepočítám dukladné promazání je zapotřebí omotat trn páskou, kvalitní která je odolná proti vodě (mazání, silikonu) aby dobře držela musíte zapalovačem na konči trnu (blíž k pístu) opálit, samozřejmě s mírou ..... Tím sem vám chtěl poradit jen s chybami které se naskytli mě a myslím si že se mohou stát i vám, ještě bych zde zmínil takový protiklad na ASpro set ..... tím budou rozhodně kovové mikro piliny, spíše prášek který zbyl z CNC stroje .... male množství je ve válci ale jen malé a co mě překvapilo jak jsem měl zasranou hop gumu od pilin z komory také od ASpro ....... myslím si ale že za cenu 1590 Kč je tento set Špička a budu ho podporovat i kdyby se časem něco podělalo ..... opravdu chválím extrémně levný a vykonný set s navržením roku 2010 :)

"Máš strach ? to já o tebe jo"

16 úno 2011, 18:29
Praporčík
Praporčík

Nový příspěvek Re: Vylepšení ASpro set 2010
jeste chci dodat, že pokud chcete přesnost a nevíte jakou hlaveň volte jako já prometheus 6.03 je super akorát to chce taky kvalitní kule, já používám madbull 0,35 a jsou idální

17 úno 2011, 18:03
Nadrotmistr
Nadrotmistr

lukyneky píše:
Dobrý den všem, Chtěl bych se s vámi podělit o zkušenosti s tímto setem v mé l96tce resp. MB05. Chci říct pár vychytávek které vám tento set trochu zlepší na funkčnosti a především tichosti. První zásadní chyba je v trnu(děkuji člověku který mi poradil zpilovat trn) musíte zpilovat trn o 5mm s tolerancí 1mm protože když toto neuděláte zbraň budete jen zteží natahovat i s m150 jelikož na zacvaknutí je třeba opravdu obrovská síla. Druhou vychytávkou je ložisko a dření pružiny o trn ..... ložisko funguje jak má ale je lepší na něj položit ještě gumovou podložku nebo muže být i plastová ale musí sedět přesně na trnu, potom se učinost ložiska ještě zvýší a pružinu nepatrně navýšíte na síle ale jen nepatrně asi m151 :D ( jen vtip ale neco takoveho to opravdu je). A třetí vychytávkou je dost podstatná věc pro hlučnost když nepočítám dukladné promazání je zapotřebí omotat trn páskou, kvalitní která je odolná proti vodě (mazání, silikonu) aby dobře držela musíte zapalovačem na konči trnu (blíž k pístu) opálit, samozřejmě s mírou ..... Tím sem vám chtěl poradit jen s chybami které se naskytli mě a myslím si že se mohou stát i vám, ještě bych zde zmínil takový protiklad na ASpro set ..... tím budou rozhodně kovové mikro piliny, spíše prášek který zbyl z CNC stroje .... male množství je ve válci ale jen malé a co mě překvapilo jak jsem měl zasranou hop gumu od pilin z komory také od ASpro ....... myslím si ale že za cenu 1590 Kč je tento set Špička a budu ho podporovat i kdyby se časem něco podělalo ..... opravdu chválím extrémně levný a vykonný set s navržením roku 2010 :)

tak ja tam mam ten set (MB 01) se 170 pruzinou a natahnu to celkem v pohode, proc bych mel zkracovat trn? to se spis bude deformovat pruzina, ne? mne by spis zajimalo jak vylepsit vzduchotechniku... utesneni atd

18 úno 2011, 23:08
Praporčík
Praporčík

Ono je to u kazde zbrane China(well) asi individualni takze ten problem asi nastal jen u me ale napsal jsem resení ..... vzduchotechnika se dá jednoduše vypepšit tím že si zkontrolujes jestli tryska sedí v hopovce ... já jsem se radsi pojistil a dal jsem tam jednu vrstvu hodne slabou) černý izolepy ... a častečně se snižila i hlučnost výstřelu ..... protože pokud mas tvrdší hop gumu nemusí tryska tak dosedat na všech místek ...

19 úno 2011, 08:24
Plukovník
Plukovník

no kámoš měl taky mb01 s tím aspro setem se 160kou a byl tam asi ten samý problém co u tebe, u konce to nešlo vůbec natahovat, pomalu ani dvouma rukama, no a asi po 50ti výstřelech se ohnul píst ( je z bláta ) a trn zlomil :-(

19 úno 2011, 10:31
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Nadporučík
Nadporučík

Problém lámavosti trnu už by měl bejt vyřešenej, první serie měla trn cementovanej a v zadní části trnu, kde je prolis, aby se tam "zacvaknul" ten...nevím jak to pojmenovat :D ...trn, ze spoušťáku, o kterej se opírá trn pružiny, bylo málo materiálu a při cementaci se to pravděpodobně "prokalilo" skrz, takže to tam zkřehlo a ulítlo.

Ohnul se mu ten novej červenej píst??? :shock:

Only the strongest will survive!!!!

...kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE

19 úno 2011, 10:42
Plukovník
Plukovník

Já poté co jsem dal do čínského Baru / VSRky píst od AirsoftPro, tak je pravda, že to jde hůře natahovat. Každopádně chce to mít v ruce a pak už to jde samo. Ze začátku jsem to taky nemohl pořádně natáhnout.

19 úno 2011, 10:46
Plukovník
Plukovník

seth-catchme píše:
Já poté co jsem dal do čínského Baru / VSRky píst od AirsoftPro, tak je pravda, že to jde hůře natahovat. Každopádně chce to mít v ruce a pak už to jde samo. Ze začátku jsem to taky nemohl pořádně natáhnout.

nn byla to ta stará série, ikdyž byla chyba na straně aspra tak ti peníze nikdo nevrátí že. obecně platí že aspro sety jsou taková levná náhražka co nevydrží ale to není z mojí hlavy :-)

19 úno 2011, 12:26
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník

Jak jsem řek, zvykl jsem ji, problém mi to nedělá.

19 úno 2011, 12:58
Kapitán
Kapitán

Edit: Špatné téma.

Naposledy upravil Hiroshi dne 19 úno 2011, 21:12, celkově upraveno 1

19 úno 2011, 17:55
Praporčík
Praporčík

kazdopádne doporucuji kazdemu zbrousit trn o 5mm protoze riskovat ze se mu posere trn nebo pist je zbytecne .... jinak se snazim napomoci druhým se snipami ... a z praxe vím že není lehké hrat airsoft se snip 150m/s proti aeg nulová šance ..... prave budu davat do zbrane m180 na ASpro set .... do měsíce si udělám spoušták .. pokud to pujde ... :-/ a pak napíšu vysledky, jediné co mě zlobí pře te m150 je hop up .... nějak mi tam nefunguje přitlačnej valeček jako by byl při každe střele hop jinak dotáhlý .....

19 úno 2011, 20:20
Praporčík
Praporčík

vojtka píše:
seth-catchme píše:

nn byla to ta stará série, ikdyž byla chyba na straně aspra tak ti peníze nikdo nevrátí že. obecně platí že aspro sety jsou taková levná náhražka co nevydrží ale to není z mojí hlavy :-)

No nesouhlasím protože znám minimálně 5 lidí co má snipu a dokonce dva maj m190 a drží jim set od ty doby co je v prodeji .... ....... RATHY .... hele ja vim že na obrazku setu je červenej píst ale mě přišel celej ze stejnýho materiálu ... je to nerez nebo .... nevím ale ze stejného jako je ten materiál u záchytu

19 úno 2011, 20:31
Nadporučík
Nadporučík

4 lukyneky: Tak to pravděpodobně bude nějaká serie bez eloxu. Tělo je hliník a vzadu je zašroubovaná nerezová část pro záchyt pístu kvůli opotřebení. Celej z nerezu ten píst rozhodně není. Byl by strašně těžkej a drahej.

19 úno 2011, 21:04
Praporčík
Praporčík

To asi není no mas pravdu ale příjde mi vzhledove kvalitnější ..... uvidíme co to udělá s m180 :) , jo jinak už mam domluvenej spoušták kdyžtak se s tebou poradím ...napišu o něm pak asi recenzi ... pokud se to vypiluje .... telo mam domluvený a ten zachyt pístu, tu asi 2cm velkou součastku, budu klidne pilovat celej vejkend z toho nejkvalitnejsiho kovu co najdu ... pak jeste drzák pruziny ale ten bude rychlej ...

19 úno 2011, 21:43
Nadporučík
Nadporučík

ASPro je z Pardubic, tak jim jako patriot fandim a často se tam zastavuju na pokec.....ale přiznám se, že bych občas něco udělal jinak :oops:

Právě kvůli velikosti není jednoduchý ten záchyt pořádně vypilovat.
Pokud to budeš dělat podle originálu, doporočím ti jeden postup :)
1. Sežeň si pořádnou ocel, teď nevím, co to je za rozměr ale tuším, že 6mm a ať je to vetší plocha, třeba 5x5cm
2. Do tý plochy si v přesný rozteči na STOJANOVÝ vrtačce!!! vyvrtej díru pro osičku a pro ten tenkej čep o kterej zabíraj pružinky. Na stojanovce to musíš vyvrtat proro, ptž potřebuješ díry přesnejch 90°, jinak ti to tam v životě nesedne.
3. Jako první vypiluj styčnou plochu pro píst a pro páku na uvolnění. A po stranách si nech dost plohy na to abys mohl odměřovat pravej úhel pro ty dvě malý styčný plošky. Pokud se ti to nebude opírat o píst nebo o tu páku celou plochou, tak to nebude dělat dobrotu a životnost taky nic moc.
4. Pak teprve odpiluj to okolo :)

19 úno 2011, 22:05
Praporčík
Praporčík

j zkusim si s tím nějak pohrát .. jen si myslím že je zbytečný dělat to z 4.5 plechu stačí i 3 nebo 2.5 to vydrží pokud nehces m190 na tu m180 si myslim ze to bude dlouhodobý

20 úno 2011, 14:02
Nadporučík
Nadporučík

lukyneky píše:
j zkusim si s tím nějak pohrát .. jen si myslím že je zbytečný dělat to z 4.5 plechu stačí i 3 nebo 2.5 to vydrží pokud nehces m190 na tu m180 si myslim ze to bude dlouhodobý

Bavíme se oba o záchytu pístu??? Ty ho chceš dělat z 2,5mm plechu??? Záchyt pístu musí vypadat minimálně tak, jako je originál. Jak kvůli pevnosti, tak kvůli správný funkci. Když vyvrtáš do 2,5mm plechu 3mm díru a nasadíš ho na osičku, tak se bude pěkně vaklat do stran a nebude držet rozhodně pravej úhel vůči osičce.
No, dělej jak myslíš :)

20 úno 2011, 19:27
Praporčík
Praporčík

Ne zachyt pístu bude mit rozmery jako original ale pouzdro ve kterým budou součástky budu dělat buď z 3 plechu a nebo 5 ale uvidim ....ale 3 vydrží všechno neni to předci plast ....

20 úno 2011, 19:32
Nadporučík
Nadporučík

tak to se omlouvám, já psal o záchytu pístu

Bočnice můžou bejt samozřejmě tenčí, určitě to unese i 2-2,5mm.....ale musí to bejt ocel, hliník by se mohl vymačkat. Já to dělal z 5,5, ptž jsem do toho chtěl řezat závity a zapustit hlavy šroubů, matky a hlavy šroubů by se mi tam jinak nevešli, kdyby to bylo tenčí a nešlo to zapustit. Prostě mě tam tlačila ta šířka cca 23mm základního spoušťáku.
Měl jsem 5,5mm bočnice a dovnitř hliníkovej plocháč 12mm, což dá přesně těch 23mm :D

20 úno 2011, 20:06
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]