Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 13:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 
 Fullauto MP9 ,,Big Bird'' 
Autor Zpráva
Četař
Četař

Nový příspěvek Fullauto MP9 ,,Big Bird''
Zdravím,
mám problém s pistolí na Green Gas MP9 Big Bird od firmy WE.
Po zimě jsem ji vytáhl na akci (cca 20 stupňů nad nulou), naplnil zásobník municí (0,25g Tokio Marui) a plynem (používám tento: http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1024). Po vystřílení zůstal závěr v zadní poloze (tak jak to má být), ale po vložení zásobníku zpět a zmáčknutí vraceče závěru, zbraň vyprázdnila zásobník za vteřinu jako u plně automatické střelby a to bez zmáčknutí spouště. Stává se mi taky, že někdy kulička letí 30m rovně a někdy si lítá jak se ji zlíbí.
Zbraň po každé akci čistím od prachu a mažu pohyblivé a kluzné části silikonovým olejem Silkal 93. Mám jen jeden zásobník, který plním rychloplničkou. Zbraň má vystříleno cca 800 kuliček.
Prosím poraďte, co mám dělat, aby to fungovalo tak jak má.
Díky moc.

06 dub 2016, 17:04
Plukovník
Plukovník

Nový příspěvek Re: Fullauto MP9 ,,Big Bird''
V prvom rade nemaž to po každej akcii a už vôbec nie silikónom. To full auto môže byť práve so silkónu (okrem iných vecí) ako prvé treba celú zbraň odmastniť idealne ak by si vedel rozložiť celý vnútorný mechanizmu spúšte ak nie skús ho vystriekať WD40 tkou alebo podobným olejom.

Čo sa týka tých streleckých vlastností odporúčal by som vymeniť minimálne hop up gumu idálne aj hlaveň (skús Maple Leaf set hlaveň guma tesnosť hlavne 6,01mm tvrdosť gumy 75 - 80)

Po naplnení zásobník vždy ohrej.

Zbraň stačí len čistiť ak niečo niekde drhne tak zaleštiť mazať len občas najlepšie PTFE sprejom buď suchým alebo na báze minerálneho oleja prípadne minerálnym olejom napríklad na šijacie stroje. Mazať s citom neutápať.

07 dub 2016, 08:06
Plukovník
Plukovník

m.ape píše:
V prvom rade nemaž to po každej akcii a už vôbec nie silikónom. To full auto môže byť práve so silkónu (okrem iných vecí) ako prvé treba celú zbraň odmastniť idealne ak by si vedel rozložiť celý vnútorný mechanizmu spúšte ak nie skús ho vystriekať WD40 tkou alebo podobným olejom.

Čo sa týka tých streleckých vlastností odporúčal by som vymeniť minimálne hop up gumu idálne aj hlaveň (skús Maple Leaf set hlaveň guma tesnosť hlavne 6,01mm tvrdosť gumy 75 - 80)

Po naplnení zásobník vždy ohrej.

Zbraň stačí len čistiť ak niečo niekde drhne tak zaleštiť mazať len občas najlepšie PTFE sprejom buď suchým alebo na báze minerálneho oleja prípadne minerálnym olejom napríklad na šijacie stroje. Mazať s citom neutápať.

Já teda taky nedoporučuji mazat po každý akci, je to zbytečné a nedělá to dobrotu. Osobně mažu pistoli vždy po takové akci, kde prostě vím, že bude zadělaná (třeba po Protektoru, nebo akci, kde bylo počasí fakt na houby).

Akorát tedy používat WD40 úplně nedoporučuji. Za mě. Žere plasty a pryžové díly, rozpouští vazelínu. Pokud se ti to dostane jinam než do toho spoušťáku...plus nejsem si jistý, jak dobře funguje na měkké kovy (kterých jsou plynovky plné), protože to je přípravek dimenzovaný především na ocelové materiály, na zabránění koroze atd. Ale jak říkám, nejsem si jistý jak to má. Proto už léta každý výrobci i prodejci doporučují na plynovky silikon. Už jen proto, že ho můžeš použít na všechny plochy a díly na zbrani. Jinak to ale s mazáním nepřehánět, stačí jen tenoučký flim, žádná velká vrstva, nemusí to v tom plavat. Ať použiješ cokoliv.
Za mě WD40 do plnovky ne, určitě spíše silikon. Zničených airsoftových pistolí plných WD40 už jsem měli na krámě několik - i když je fakt, že nejčastěji od lidí co to mazali jak ostrou (tj. od lidí, co airsoftu nerozumějí a mají pocit že kdžy rozumí ostrým, rozumí i airsoftu).
Čímž neříkám, že to m.ape nemůže fungovat, ale minimálně on asi tuší jak na to - tj. pokud nemáš s údržbou pistole zkušenosti, použij spíše silokon, ale málo. Jinak teoreticky ano, můžeš použít WD40, ale jinam než na spoušťák by přijít nemělo, když už by tě to napadlo.
A počítej s tím, že pokud máš pistoli v záruce, tak pokud prodejce zjistí že jsi použil WD40, tak nemusíš s reklamací některých závad uspět.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

08 dub 2016, 07:44
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník

Silikon ti plynovku iba ak zničí. Dôvody nebudem rozpysovať je to na dlho to WD 40 je prvá pomoc pri zbrani znečistenej práve silikonom. Rozpustí sajrajt a silikon v spúšťaku a tým pádom nemusíš rozoberať. Ano treba dať pozor hlavne na gumy.

Potom si treba kúpiť na mazanie buď minerálny olej alebo PTFE sprej suchý alebo na báze syntetického či minerálneho oleja.

Prípadne ak poznáš niekoho s ultrazvukovou čističkou tiež môžeš skúsiť.

To full auto môže robiť práve preto že silikon po pár dňoch sa začne správať ako lepidlo nachytá na seba prach a inú špinu a diely spúšťového mechanizmu nefungujú ako by mali. Najideálnejšie je to celé rozobrať a vyčistiť v saponáte a teplej vode ale ak nie si dosť zručný a hlavne si to ešte nerobil nie je to sranda to WD 40 by ti mohlo pomôcť. Ak nexceš používať WD skús Baufitx Univerzálny olej nie je taký agresívny ako WD. Baufix mi už veľakrát ušetril čas s rozoberaním.

08 dub 2016, 13:54
Plukovník
Plukovník

m.ape píše:
Silikon ti plynovku iba ak zničí. Dôvody nebudem rozpysovať je to na dlho...

Rád se poučím. A to myslím seriózně, bez nějakého sarkasmu. Moje znalosti a zkušensoti s WD40 říkají, že je velmi viskózní, rychle stéká, odpařuje se. WD40 je dobré na čištění, pro ochranu proti korozi atd. Je to olej na údržbu, ale na mazání není až tak vhodný. Oproti silikonu, který se právě lepí, což je požadovaná vlastnost. Tedy dle mých zkušensotí je vhodnější. A ani výrobci by ti nedoporučili nic jiného než silikon. Ale rád si podrobně vyslechnu i jiné zkušenosti, věcně, bez emocí, skutečně mě tahle problematika zajímá a pokud by to někomu přišlo moc off-topic, ať to přesune.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

11 dub 2016, 08:40
Profil Zobrazit autorovy stránky
Plukovník
Plukovník

Ano myslím to seriozne WD40 je PTFE (zlepšuje klznosť) na báze rozpúšťadla je vhodný na mazanie plus rozpúšťa hrdzu a iné usadeniny. Skvelé ako prvá pomoc proti silikonu ktoré začne počase lepiť a to sposobuje problémy so zasekavaním dielov spúšťového mechanizmu záveru ak namažeš napríklad hlavu piestu prilepí sa k tryske a tak podobne.

nakoľko robím AIPSC stretávam sa s týmto problémom často preto som hľadal alternatívu k silikónu.

Ako univerzálne mazivo minerálny olej napríklad na šijacie stroje. Je použiteľný do celej zbrane.

Na čisto kovové diely ako je spúšťový mechanizmus drážky záveru je vhodný suchý PTFE sprej alebo na báze minerálného oleja.
Na tesnenie hlavy piestu môžeš použiť glycerínový olej napríklad olej na detské zapareniny z lekárne. Mne sa na hlavu piestu najviac osvetčilo mydlo a teplá voda.

Inak ak na GBB niečo drhne treba skontrolovať povrch či tam nie sú nejaké nerovnosti ak ano zahladiť trocha PTFE alebo kvapka minerálného oleja a udrživať plochy pohyblivých dielov čisté inak to nepotrebuje žiadnú špeciálnu starostlivosť ako sa často spomýna ako jedna z nevýhod GBB.

Na záver 90% zbraní čo sa ku mne dostane na opravu nefunguje práve z dôvodu mazania silikonom.

Minerálny olej alebo PTFE spreje sú lepšou alternatívou jediné miesto kde silikon pomáha sú tesnenia pätky zásobníka

11 dub 2016, 11:39
Četař
Četař

Díky moc za ochotu. Také jsem několikrát četl, že WD40 rozežírá plasty a měkké kovy a že silikon je to, čím bych měl zbraň mazat. Spoušťák sem tedy prostříkl WDčkem a zbytek odmastil a vyčistil. Půjdu to brzy otestovat jak to funguje. Pořídím si tedy ten PTFE olej a budu s ním mazat kluzné plochy závěru.
A ještě jedna věc mne napadla: je vůbec možnost použít zásobník na CO2 bombičky místo toho na GG (v mé pistoli myslím)?

12 dub 2016, 21:18
Plukovník
Plukovník

Ak taký kúpiš tak ano ale nie je to dobrý nápad. Drahá prevádzka nestály výkon (čo by možno až tak nevadilo) veľká poruchovosť zásobníkov a aj funkcie zbrane vďaka negatívnym vlastnostiam CO2 oproti GG, RG, Propylén

13 dub 2016, 15:17
Četař
Četař

Tak jsem byl pistoli otestovat, ale problém stále přetrvává. Ještě se pokusím rozebrat spoušťový mechanismus a vykoupat ho v saponatové vodě.
Jinak už nevím co bych s tím mohl dělat a do sevisu se mi to moc posílat nechce.

14 dub 2016, 08:56
Plukovník
Plukovník

Ešte pred rozoberaním mechanizmu skontroluj trysku či nemá úniky (prasklina), či tesní prepúšťací ventil v tryske a či tesní hlava piestu a až potom rozoberaj mechanizmus môže byť nejaká súčiastka poškodená.

14 dub 2016, 10:15
Četař
Četař

Tak jsem to ještě rozebral a narazil jsem na trysce na ulomenou plošku, tak zda-li to není ten problém.
Příloha:
P4140021.JPG
P4140021.JPG [ 2.41 MiB | Zobrazeno 17022 krát ]

14 dub 2016, 15:14
Plukovník
Plukovník

Skontroluj tú trysku na tesnosť a rovnako aj ten ventil vo vnútri.
Trysku skontroluješ tak že upchaš prstami dva diery a do tretej fúkni.
Ventil v tryske zo zadnej strany zatlač a spredu fúkni

14 dub 2016, 15:32
Četař
Četař

Když zadělám dvě díry a do třetí foukám tak nikde nic neuniká, nedá se profouknout. Při zmáčknutí ventilu a foukání zepředu trochu vzduchu uniká ale opravdu jen trochu, netěsní na 100%. Když to přitlačím silou tak už nic neuniká. Jinak žádné praskliny ani poškození jsem nenašel.

14 dub 2016, 16:21
Plukovník
Plukovník

Ten ventil by mal tesniť aj bez veľkej sily ale viac menej je to v poriadku ešte nasať trysku na hlavu piestu a tiež skontroluj či to nemá veľký únik. Potom už ostáva len spúšťový mechanizmus.

14 dub 2016, 18:06
Četař
Četař

Taktéž vyzkoušeno a bez sebemenších problémů, těsní tak jak by měl. Už jsem vyoperoval spouš. mech. a vykoupal ho v saponátu. Už jsem to i vysušil a osadil zpět. Teď už jen teplo abych to mohl jít otestovat. :) Dám vedět jak to dopadlo.

14 dub 2016, 18:35
Četař
Četař

Dnes testováno a problém stále trvá. Vystřelím 2 střely normálně a pak se závěr zblázní a vyprázdní se všechen plyn a tak polovina kuliček ze zásobníku.
Všechno jsem dělal: kontrola trysky, pístu, celkové odmaštění, koupání v saponátu, nic nejeví známky poškození.

16 dub 2016, 14:42
Plukovník
Plukovník

Urobí to Fullauto? aký plyn používaš? V spúšťovom mechanizme si nenašiel nijaké poškodenia?

16 dub 2016, 17:10
Četař
Četař

Dělá to samé jako na začátku a v mechanismu jsem nic nenašel, nic mi nepřipadá poškozené. Používal jsem Green Gas od AimTopu

16 dub 2016, 17:13
Plukovník
Plukovník

Máš len jeden zásobník či viac. Ak viac robí to na všetkých. ohreješ po naplnení zásobník alebo rovno strieľaš. Je možné že plyn čo máš nie je vhodný na toto počasie plyn je veľmi studený a nedostatočne sa odparuje.

Skús zásobník po naplnení ohriať aspoň na cca 20C či sa to nezlepší.

16 dub 2016, 17:34
Četař
Četař

Bohužel to jsem také už zkoušel a nemělo to vliv. Naplnil jsem ho doma a pak ho nechal v kapse aby se hřál. Ano mám jen jeden zásobník. Našel jsem ještě fakturu, tak to budu asi muset poslat na reklamačku. Mám to ještě 4 měsíce v záruce.

Nebo je ještě něco, co můžu vyzkoušet ?

16 dub 2016, 17:38
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 20 ]