Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2025, 11:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 MP5 K-nenatáhne se(elektrika) 
Autor Zpráva
Rotmistr
Rotmistr

Nový příspěvek MP5 K-nenatáhne se(elektrika)
Zdravím.
Moje MP5 K stará 7 let asi od Warrioru.
Po 7 letech jsem se rozhodl že vyměním pružinu z 90 na 110.(po takové době 88m/s)
guarder 110 do ní šla krásně ale pak to přišlo.Mech jsem složil dobře jenže když chci vystřelit tak se píst natáhne asi jen pouze o 2 cm!víc ne.
rozebráno několikrát odzkoušeno bez pružiny-převody chodí z lehka.
Vyzkoušel jsem i motor na 130 a stejný problém.se starou pružinou to samé.
zkoušel jsem ze zoufalství i 11,1v ale nic.
Prosím o jakoukoliv radu.
děkuji

13 zář 2015, 09:59
Praporčík
Praporčík

Nový příspěvek Re: MP5 K-nenatáhne se(elektrika)
Tam bude někde zakopanej pes...
Zaměřil bych se na ty převody. Znova dobře vypodložkovat, zkontrolovat ozubení kol a hlavně ložiska! Jestli správně sedí protože nesouosost může způsobit zásek. Jak přesně se to projevuje?
Silnější motor i baterku (doufám, že dobře nabitou) jsi zkusil a i kdyby ne tak se základní pružinou by to mělo zase jít. Bylo by dobrý to svěřit někomu zkušenějšímu kdo na to přijde. Takhle na dálku těžko říct.

13 zář 2015, 16:21
Profil Zobrazit autorovy stránky
Rotmistr
Rotmistr

Ve zbraních se hrabu víc jak 10 let takže nějaké zkušenosti mám.Ale asi né takové jaké bych potřeboval na mojí zvláštní MP5 :D
Baterie byla nabitá 3S LiPolka.zrovna nabitá na plno cca 12,2v.
Asi 3x jsem zmáčknul krátce spoušť a pojistka nevydržela.To už bylo se silnějším motorem (130)
S ložiskama může být problém,protože nejsou kuličková.
Zvláštní je že předtím chodila krásně.
A další zvláštní věc je že když se pokusím šroubovákem pootočit převodovým kolem,tak se točí celkem zlehka a píst se také hýbe.
Děkuji za radu.Pokud seženu ložiska tak to jednoho dne přehodím.Ale obávám se že to nebude hned protože už se mi to fakt znovu rozebírat nechce....Těch hodin co jsem s tím už strávil by mi v práci zaplatilo novou!

13 zář 2015, 18:59
Praporčík
Praporčík

No já to nemyslel, že jsi nezkušený, ale tak, že je vždy někdo zkušenější... :wink: Věřím, že zde na foru pár zkušených a dobrých techniků je.
Ty ložiska jsem nemyslel, že by šli ztuha nebo tak, ale aby byly správně usazený. Nicméně to bude tasi aky mylná hypotéza, protože si nedovedu představit. že by stodesítka měla sílu na to aby je vymáčkla do mechu či jinak vyosila.

Teď mě napadla ještě jedna věc: Co spoušťový kontakty? Nedávno jsem řešil problém kdy se při stisknutí spouště seply na začátku a pak se rozpojily. Způsobovalo to podobnej problém...
Musím se přiznat, ten tvůj kvér je pro mě pěkná záhada. Zkus počkat jestli ti někdo zkušenější (než já) nenapíše.

13 zář 2015, 20:35
Profil Zobrazit autorovy stránky
Rotmistr
Rotmistr

kontakty jsou v pořádku.

16 zář 2015, 08:25
Poručík
Poručík

Podobny problem u kamosovi MP5K od Galaxy. Roky makala bez problemu - akurat to chtelo obcas vycistit a promazat... Pak na 1 akci se sekla a slus. Motor se evidentne snazil, ale nic - dokonce se nakonec behem 1 testu odpalil i mosfet (jenom se z nej zakourilo).
Zbran sem X krat rozebral a slozil - pred tim vdyz vsechno odskousel na necisto (kola se protaceli atd). Mozne chyby mohli byt - kabelaz, nebo loziska... Kabelaz sem komplet vymenil a vyzkousel 3 sady lozisek - na tech prvnich (puvodni a 1 nova SHS) to neslo... Pak sem zkusil este nejaka cerna (nepamatuju si vyrobce) a ejhle - zbran opet jede jak po masle...

16 zář 2015, 08:47
Rotmistr
Rotmistr

Tak už střílí!Našel jsem superzáťěžová kola100:300,tak jsem je tam namontoval.
S G&P motorem(customM120) se to ani nehne,nevím proč.Jen co jsem tam dal ten původní pochybný motůrek tak s 11,1v baterií to střílí.S nadšením jsem šel změřit výkon a.........................................................Předem upozorňuji že s hooodně starou pružinou a dlouhá léta nemazaným vnitřkem to dávalo 88m/s.Což je krásný.Se 110 Guarder to dává ..........................
rovných.............92!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to je hrůza!
Ještě horší věc je že to natáhne opravdu jen silnější baterie.Zkoušel jsem 8,4v
a 9,6(kvalitní baterie) a to se natáhne pouze do 3/4.
Závěr je takový že lepší bylo se v tom nehrabat.Když čína funguje,NEHRABEJ SE V TOM!

04 lis 2015, 19:19
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]