Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 16:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Klesající napětí, kadence, zásek 
Autor Zpráva
Četař
Četař

Nový příspěvek Klesající napětí, kadence, zásek
Byl bych moc rád, kdyby mi někdo pomohl s již dlouhotrvajícím problémem. :-D

Při delší dávce mi pomaličku začne klesat kadence, nakonec už motůrek není schopný otočit koly a je dostříleno. Dnes jsem vyndal motůrek z mechu, připojil multimetr přímo na motůrek a zjistil, že když zmačknu spoušť, tak jde do motůrku něco kolem 5V a postupně se snižuje snižuje a snižuje, jedné baterky zhruba na 3.6V a u druhé dokonce na nulu!! A tak se chci zeptat, co s tím může být? Předpokládám, že baterky jsou v p..... (když je připojím na nabíječku, tak se rosvítí červená kolonka a po chvíli začne blikat, nevím co to znamená ale asi to je špatně). Může být například špatná kabeláž? Slabá? A jak je možné, že odešly obě baterie? Motůrek mám systema AZ, baterky 9.6V 4600mAH VB large a nabíječka tato http://www.anareus.cz/detail.php?id=4368

18 říj 2013, 21:02
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Klesající napětí, kadence, zásek
vem baterie ke kamaravodi a nech je nabit na jeho nabijecce nebo zkus jeho baterie, tim zjistis, zda je problem v baterii nebo nabijecce. Spis bych to videl na nabijecku, protoze to blikani indikuje nejaky problem. muzes si i pujcit motor a zkust, jak to poslape ve zbrani

18 říj 2013, 23:07
Profil Zobrazit autorovy stránky
Četař
Četař

No, já si myslím, že to bude těma baterkama, protože ta červená kontrolka blikala jen u jedné baterie. Včera to s tou jednou baterkou normálně střílelo. Dneska jsem dal novou pružinu, hop gumičku, udělal zátěžovej testík a najednou začala klesat kadence, tak jsem dal baterku do nabíječky a začala blikat. Teď jsem dal baterku nabít a normálně se nabila na 8,3V. (musel jsem jí dát nejdřív vybít). Ale je mi divné, že odešly obě...

18 říj 2013, 23:34
Moderátor
Moderátor

Základem každého řešení jsou možnosti podaných informací. Od začátky si neřek co to je za motor myslšno jaká značka. No a po pravní radě najednou řekneš že si dal jinou pružinu což muže mít na vliv chodu motoru a baterky doooooost podstatnej rozdíl. Takže by bylo doberé říct i co si tam dal za pružinu a v neposlední žadě podat infotmaci co to je za zbraň.

Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.

19 říj 2013, 06:53
Moderátor
Moderátor

Pokud se baterka nabila na 8.3V, tak je to samozřejmě málo a problém je v baterce. Blikající červená kontrolka na nabíječce může znamenat i problém s baterkou. Jinak fakt nechápu, proč uprostřed řešení podobnýho problému cpeš do kvéru novou pružinu...

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

19 říj 2013, 11:19
Profil ICQ
Četař
Četař

Psal jsem, že motor je systema AZ. Jinak zbraň ja AK 74 od CA. Pružina je tam SHS 130. Je to stejná pružina, jako původní. Dal jsem jí tam, protože s tou původní pružinou jsem měl jen 135 m/s a problém ze zdál být vyřešen, když mi po několika stovkách výstřelu motůrek fungoval pořád stejně, bez poklesu kadence, žádný zásek...

19 říj 2013, 12:14
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]