Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 17:04

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 M4 RIS Dboy - nechtěný "downgrade" 
Autor Zpráva
Četař
Četař

Nový příspěvek M4 RIS Dboy - nechtěný "downgrade"
Brej den,

takže od začátku. Dostala se mi do ruky M4 která byla prostě a jednoduše kouslá. Po rozebrání mechu jsem jedinou chybu našel ve válci, respektive špona jako prase byla zatlačená a kouslá v dorazové gumě. Po vyndání a vyčištění zbraň zase fungovala jako nová.

Potom jsem na přání majitele dal hliníkovou trysku, nové kabely, Mosfet. A problém. Nejprve z původních cca 115 m/s šel výkon na 110. Tak jsem si myslel že jen mnou sestavené chrono je na pytel. Nechal jsem tedy M4ku změřit na profi chronu a s 0,25 kuleme 54 m/s ?!? What? (po přeměření doma jsem alepoň přišel na to že mnou sestavené chrono funguje dobře) - ale bez jediné výměny šel výkon jen tak ze 110 m/s na 54 m/s, to mi opravdu nejde do hlavy.

Zbaň jsem včera asi 5x rozebral a složil, s tím že jsem zkoušel původní trysku - to samé - kolem 70 m/s.
- Pak jsem dal hliníkovou trysku s tím že jsem si dal opravdu pozor jestli na "nosu" hlavy válce jezdí bez drhnutí a výkon šel na 100 m/s (bez žádné jiné změny)
- přidal jsem teda o fous silnější pružinu (dle "přesného" testu na váze) a zase jsem na 60 m/s :evil: :twisted: :evil:

Pak mě napadl hop-up, zda li není uplně v řiti. No byl plnej oleje (a to sem si fakt dával pozor - poučení pro příště, nebejt prase) vyčištěno a stejně nic.

Zdá se mi že v mechaboxu nemám nic špatně. Může špatně utěsněná hop-up komora ovlivnit výkon o 50 m/s ???

Díky předem za rady a poznatky

09 říj 2013, 10:07
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: M4 RIS Dboy - nechtěný "downgrade"
Vyzkoušel jsi pořádně těsnost vzduchotechniky? Pokud se do ní dostaly nějaký špony, může bejt třeba odrbaný těsnění na hlavě pístu nebo podobně. Jestli jsi si jistej, že tam problém neni, tak to určitě může bejt hopem, zkus ho pořádně natlačit na mecháč, případně dát jinou gumu, delší trysku...

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

09 říj 2013, 10:17
Profil ICQ
Četař
Četař

Když jsem zkoušel těsnost s hliníkovou tryskou, tak jsem píst nedotlačil jak to pěkně těsnilo. Zkusím si teda pořádně pohrát s usazením komory a dám jinou gumu. Uvidíme.

jinak ta základní komora je fakt strašná, tomu průhlednýmu plastu nevěřim ani to že je to plast :?

Dík za radu

edit: Teď jsem si vzpomněl že zámek co drží hlaveň v komoře je zlomený, takže tam drží na dobrý slovo. Může být příčinou?

09 říj 2013, 10:39
Moderátor
Moderátor

Asi bych zkusil rovnou sehnat jinou komoru hele.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

09 říj 2013, 10:52
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

Pokud ti cestuje komora po hlavni tak je to jasný ;)

09 říj 2013, 10:59
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Generál major
Generál major

tak, no, souhlas ... dystak mam doma naky src zakladni komory ...

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

09 říj 2013, 12:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Podporučík
Podporučík

Ještě jedna věc tu nebyla zmíněna a to je souosost mechaboxu s hlavní. Dost často dotažení šroubu v pažbe zvedne přední část mechaboxu třeba o milimetr nahoru, což pak způsobí, že tryska chodí křivě do komory a netěsní.

Nejdřív tedy zámek hlavně, přítlak (o kroužky) komory na mechabox a pak případně podložit zadní část mechaboxu mezi tělo (například kus gumy z kola).

I obyčejnou čínskou komoru můžeš utěsnit velice dobře, tak se spíš ujisti, že máš vše ostatní rovně, to tě nic stát nebude...

09 říj 2013, 17:05
Četař
Četař

Tak díky nefunkčnímu zámku stačilo nepatrně ťuknout do hlavně a jezdila si tam jak ... nevim nic mě nenapadá.

Dal jsem nový zámek + jsem koupil novou hop gumu, černou od guardera. A hurá. Funguje. +/- 120 m/s

Díky za rady :wink:

15 říj 2013, 21:11
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]