Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 17:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Aimtop M4 150ms - problem s tlačákmi 
Autor Zpráva
Podporučík
Podporučík

Nový příspěvek Aimtop M4 150ms - problem s tlačákmi
čaute, mam malý problém s tlačákmi.
Mám nakúpené 2 Dboy 68 ran a 1 CFG(alebo tak nejako) ties 68 ran a problém je takýto:

Na original točák nemam problem vystrielať cely zasobnik a hop up funguje normalne, usťovka je dobra, funguje to ako ma ...

Keď tam ale vloźím tlačák rapídne klesne úsťovka, zle to vela krát podáva a hop up neni. Tzn efekt je taký že gule padajú asi po 10 metroch na zem oobrovskym oblukom.

Tlačáky idú do zbraňe trocha dosť na tesno ale keď ich zasuniem tak je počuť ako sa odistí a potlačí BBčka.

Viete mi niekto poradiť kde bude s tlaćákmi problém ? Prípadne ako sa rieši ?

ďakujem.

Maskáče: BW flecktarn / MTP
Zbraň: M4 A1 [AimTop] 510FPS FlatHop + VisionKing 1,25-5x; Mosfet s aktívnou brzdou[Homemade]; Aku 11,1V 1800mAh 50-75C Li-Pol; Glock 17
Ostatné:Ultrafire C8; JPC Tan[GFC]; opasok + kydex sumky[Homemade]

09 říj 2012, 22:53
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Aimtop M4 150ms - problem s tlačákmi
a) Pokud je v tlačáku třeba jen 10-15 kulí, tak je problém stejnej? Nebo to je jen při plnym/téměř plnym tlačáku?
b) Co to je "zle to vela krát podává"? Znamená to, že to ve spoustě případů nepodá, nebo že to podává víc kulí najednou?

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

10 říj 2012, 00:14
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

a) Na tuto otázku ti neviem odpovedať uplne presne (som na internáte a k zbrani sa dostanem o týždeň až), ale mam dojem že to robilo úplne furt od plného až po prázdny zásobník. Ako hovorím keď vrazím zásobník do šachty je pekne počuť ako gule odistí a šupne ich do šachty ...

b) To že to zle podáva znamená že to prakticky takmer nepodáva. Ale vravím, s točákom original to ide pekne ako po masle. + ten problém že to nema žiadnu úsťovku potom a nehopuje to vobec. (nwm možno to nehopne iba kvoli strate rychlosti ?)

(Trisku som teras menil na AimTop Hlinik s dvomi tesneniami, pretesnil som vzduchotechniku v mechaboxe a na hop up gumu som natiahol trošíčka teflonky aby lepšie tesnila o hlaveň)

To je ale jedno lebo s tlačákmi mi to začalo robiť bordel už pred tým. Vlastne hned ako som tlačák CFG kúpil som z toho bol sklamaný, myslel som že je to tym CFG či ako sa vola, ten som mal prvy, ale teras som dokupil dva Dboy a problem je rovnoky alebo možno aj vecsiako pri tom prvom.

PS: teras ma napadlo, nieje možné že tie tlačáky majú to hrdlo kade idu BBčka inak daleko od predku zasobniku než ten aimtop originály? že by to v nejakom smere pohlo s hopkomorou ked tam šupnem zásobník ? Tým pádomby bolo možné že to posunie príliš dozadu a tryska potom neotvorí dostatočne alebo take niečo. Lebo ako nwm či poznáš AimTop ale je dosť problem kupiť zasobnik čo sa do šachty vobec vlezie :evil: , nie to ešte aby tam mal trošku vôlu.

Zbraň: M4 A1 [AimTop] 510FPS FlatHop + VisionKing 1,25-5x; Mosfet s aktívnou brzdou[Homemade]; Aku 11,1V 1800mAh 50-75C Li-Pol; Glock 17

11 říj 2012, 13:09
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

tak hopup komoru by si mal mať narazenú čo najviac na mechabox takže ak ti zasobník pohne komoru ,tak maximalne v smere dopredu.čiže tryska by nemala zavadzať.Nemáš v okolí niekoho čo má tiež túto aimtopku?lebo už ich tu je plná riť..
inak riešilo sa to tu zopár krát .
viewtopic.php?f=113&t=6163&p=164769&hilit=aimtop+z%C3%A1sobn%C3%ADk&sid=f925da20c97b7be670a0c352e3078b4b#p164769
možno ti to pomože.
Edit : ked tak sorry Griffon za postnutie tvojho prispevku

Naposledy upravil madafaka dne 11 říj 2012, 14:29, celkově upraveno 1

11 říj 2012, 13:15
Moderátor
Moderátor

Jak říká madafaka, napřed je potřeba vymezit komoru, aby se vůbec nemohla hejbat a pak teprve případně řešit tohle. Jinak AT kvér mám a jediné zásobníky, co se mi do něj nevlezou, jsou ty prodloužené na 450BB. Jinak jsem nikdy neměl problém a že tam jdou ztuha je naopak fajn, alespoň tam drží a nevaklá se to jak u jinejch kvérů.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

11 říj 2012, 14:28
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

Ja som skušal nejake v brňe v ActionShope a to bolo nejake plastove tlačáky a tie mie tam moc nešli ... ale možno to bude aj tým že som tam mal MagWell Grip ale aj tak .. proste tie mi tam nevošli a ten od CFG išiel aj cez ten magwell aj ked dosť drsne ...

PS: vyskúšam to vymedzenie a pokukám to lepšie keď budem doma (o týždeň). Potom dám vediet ako to vypadá a či sa nejako komorá hýbe, Skúsim aj pomerať zásobníky ako sú na tom s vedlkosťou a umiestnenim otvoru a podobne. Zatial dik, ked budem mat nove INFO ozvem sa. Ak niekoho napadne este nieco dajte vediet budem iba rad :)

11 říj 2012, 22:42
Profil ICQ
Nadporučík
Nadporučík

Určitě zkus šuplerou přeměřit komplet zásobníky, i ty místa, který ti přijdou normální - já teď kupoval 2 cyma tlačáky do AK a ačkoliv jsou uplně stejný jak ten točák co jsem ho ke kvéru dostal, tak se tam prostě nevlezly, stačilo upilovat trošku tady a trošičku támhle a bylo po problému. Hlavně jestli se ti vrtí komora, tak je něco špatně, by měla držet fest a zásobák by tam měl zapadnout tak, aby s ní nijak nehejbal.

(mě se to teď kecá když mi dal kvér dohromady profík) :lol:

Tak jako tak, bude asi problém v rozměru zásobníku, případně v umístění tý "trubky" kterou to podává kule, takže možná někde upilovat, a někde oblepit, tím bych asi začal, ono je to nejlevnější a nejlehčí řešení :)

http://www.airsoft-forum.cz/viewtopic.php?f=245&t=5307

12 říj 2012, 21:58
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

Takže tu sú moje postrehy. Prišiel som na to že Hop komora sa v tele pohybuje. Kúpil som si také tie tesnenia čo sa navlečú pred Hop komoru a zabezpečujú že sa komora dobre natlačí až na mecháč. Problémom ale stále zostáva pohyb ktorý komora vykoná keď na ňu zo spodnej strany zatlačím pevným predmetom ako napríklad šraubovákom alebo zásobníkom. Stane sa to že oproti hlavni sa posunie smerom hore takže sa vlastne skríži čo robí s tryskou Airsoft Pro s dvojitým tesnením veľký problém. Vyrobil som si z tenkého pásika izolačky jednoduchý dištančný krúžok tkorý v prednej časti hopupu býva pri kvalitnejších hopoch. Takisto som prišiel na to že v zadej časti hopu je vonkajší priemer o dosť menší ako priemer dieri ktorá je v mechaboxe okolo trysky. To spôsobuje zbytočnú vôľu a tam dochádza pri pohybe a krýžení komory. O niečo som sa pokúsil pribrúsiť rozšírenie v zadnej časti trysky preto že táto časť zachytáva v originálnej hop up komore ad Aimtopu. (čierna plastová) po skúškach to ale moc nepomohlo takže som pomocou vyťeráku hlavne a návleku z šmirglu a akumulátorovej vŕtačky vyrobil jednoduchú brúsku ktorou som o pár desatín možno o pol milimetra alebo tak zväčšil vnútorný primer hopupu v miestach pokiaľ zasahuje pri behu zbrane rozšírená časť trysky. (rozśírenie nemá žiaden vliv na tesnosť vzduchotechniky, podla všetkého tesnosť nastáva až pri úplnom pohybe trisky dopredu kde kónus na tryske dosadne na hop gumu, aspon teda dúfam že to tak je :), ak nie tak ma opravte strelbu s BB som ešte neskúšal, iba pohyb trysky samotnej)

Testovanie s tlačákmi urobím v najbližšich dňoch ale mám taký dejem že ked na komoru zatlačím cez šachtu tak vidím že tryska má pekný úplný pohyb takže by to už malo aj s tlaćákmi hádam fungovať.

Neviem či je to problém mechaboxu že je v ňom príliš velká ďúra aleboskorej hopu že má malí vonkajší priemer ale zjavne to proste spolu nesedí. Ozaj tento rozdiel priemerou skúšam práve vymedziť takým spôsobom že malého hadíka tavného lepidla nanášam na zadnú časť hopu a pritlačím ho na mechabox čo by dúfam malo vymedziť vôľu zabrániť pohybu hopu (po roztlačení hadíka je nutné odrezať všetok prebytočný materiál ktorý odďahuje telo hopu smerom dopredu od mechaboxu !)

Dúfam že to pojde už. Ak by vás napadlo čo s tým ešte spraviť zverte sa :).

PS: neviete zistit aký je presný vonkajší priemer ústia zadnej strany hopupu od AirsoftPro (zá časť ktorá zapadne do mechaboxu) ? CNC ? rozmýšlam totiž časom nad kúpou ale ak má hrkať v tej diere okolo trysky tak ako tento pôvodní tak to sa na to môžem vykašlať.
Ďakujem.

PSS: Sry za chyby v pravopise, je skoro pol druej ráno a mne sa to fakt nechce po sebe čítať :-D hádam odpustíte :-D

23 pro 2012, 01:20
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Počkej, vždyť komora je zasunutá v těch "kolejničkách", ty by měly vertikálnímu pohybu komory zabránit...pokud ne, tak to chce vypodložit právě v těch kolejničkách.

23 pro 2012, 01:36
Profil ICQ
Podporučík
Podporučík

Aha, tak to ma nenapadlo, každopádne s komorou už problém nieje. Vypadá to že aj tlačáky ktoré pred tým moc tlačili na komoru už nespôsobujú problém.

Dboys 68 BB mi teras podávaju super

CFG 68 BB mi podáva celkom dobre ale na zásobníku som robil menšie úpravy takže sa teras troška viklá ale to sa spraví, iba musim rozobrať a pokrúťiť trocha plech

AimTop 300 BB točák podáva takisto bez problémov.

Na ďalšiu sezónu idem asi kúpiť ešte zo pár tých Dboys zásobníkov a a dúfam že to bude celé už len OK. Teras by som už len chcel z vonku pomeniť pár vecí ako predpažie a podobne aby to pekne vypadalo a dobre sa s tým hralo. (Ris predpažie, grip, možno pažbu za tú zaistitelnú CTR)

23 pro 2012, 16:42
Profil ICQ
Rotmistr
Rotmistr

taky jsem mel tenhle problem.vyresil jsem to tim,ze jsem odvor v mechu asi o 0,1mm vzetsil vrtakem,aby byla dira pekne kulata a netahalo to komoru z osy.a na soustruhu vytocil krouzek ze silonu.ten jsem navlekl na komoru zajistil lepidlem a bylo to. :)

23 srp 2013, 13:43
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]