|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
|
Mosfet - nesprávná funkce
Autor |
Zpráva |
Zvedák
Nadrotmistr
|
Mosfet - nesprávná funkce
Zdravím, jelikož mám dost úprav od jistého servisu, po kterých zbraň fungovala stejně, jako když tam přišla (pouze vyměněny díly), rozhodli jsme se s kámošem, že se pokusíme zbraním alespoň trochu porozumět, a že si je opravíme sami (žádné komentáře prosím, o to tu nejde). Ovšem narazili jsme na problém s Mosfetem. Koupil jsem: http://www.airsoftguns.cz/koment.php?&page=2&proid=1504Vše bez problémů, kontakty funkční, správně zapojeno. Ovšem po zapojení baterky se točí motor nezávisle na spoušti. Zkoušel jsem proměřit kabely a vskutku, nezávisle na sepnutí/rozepnutí spoušťových kontaktů mi stále mezi červeným a černým kabelem k baterii multimetr píská. Tento problém má i jeden člověk, který koupil to samé: Mizi44 Citace: dobrý den dnes mi přišel tento mosfet a měl sem sním v původní zbrani dobré zkušenosti ale ted je zřejme udělán špatně ( nejaká výrobní vada) zapojim to přesne podle plánku a už 3x sem to kontroloval a všechny kontakty mám spráně a proste jakmile zapojim baterku tak se ihned rozjede motůrek anižbych zmačkl zpouš a tak sem rozmontoval mechabox a zkusil na prázdno a proste to dělá furt asi nejaká vevnitř v zalaminátovanim cim to může být ? Citace: no to nevím ale myslím že se mi nepřehřál hned jakmile sem zapojil baterku tak to začlo střílet a to sem mel i rozložený mechabox azačal se točit motůrek anižbych spojil spouštové kontakty no co bylo šptně jak bych to popsal když sem to rozřízl taktam vede těch 6 kabelů a je to ta část kam vedou 3 velky hned vedle sebe tak tam byli nejak spojený spoluasi nejak omylem se dotýkali kontakty ta část kam vede 1 velkej a 2 malý ta byla vpořádku Může to znamenat, že jsem chytil vadný kus, nebo jsem někde přehnal teplotu při pájení? Do Mosfetů zrovna nevidím, sice tuším jak má fungovat, ale tohle nedokážu posoudit. Jak to vidí moudré hlavy?
_________________ G36 předěláno na G36C (CA) - 119 m/s (M120 systema - ano, byl jsem nezkušený a hloupý) M4A1 (CA) - 147 m/s (M130 SHS) Servis? Už jedině sám...
|
24 srp 2012, 17:15 |
|
|
|
hlodaQ*
Major
Registrován: 09 črc 2011, 22:55 Příspěvky: 447 Bydliště: Votice, Střed. Kraj
|
Re: Mosfet - nesprávná funkce
Tohle je případ proražení mosfetu vlivem elektromangetického pole které vytváří při sepnutí trafopájka. Jestli jsi mosfet pájel trafopájkou, a nevíš o tom že nesmíš pájku spínat blízko u mosfetu, vodiče, tak je to jasné. Nevim jak vypadá ten asguns mosfet, ale normálně stačí vyměnit pouze ten tranzistor.
edit: Pravda Griffone, na to jsem zapomněl.
Naposledy upravil hlodaQ* dne 24 srp 2012, 21:50, celkově upraveno 1
|
24 srp 2012, 17:27 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Jenom doplnim, že proražení mosfetu nemusí mít nutně na svědomí trafopájka, ale samozřejmě třeba i nějakej zkrat nebo podobně.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
24 srp 2012, 20:14 |
|
|
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
zvedák: reklamuj mosfet, v tomto bode nevime, zda je chyba u tebe ci u nich
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
26 srp 2012, 12:12 |
|
|
|
Zvedák
Nadrotmistr
|
Díky. Z nouze jsem pájel trafopájkou, znal jsem rizika. Ovšem nepájel jsem nic vyloženě blízko mosfetu. Zkusím se zeptat kluků, co mi to prodali.
_________________ G36 předěláno na G36C (CA) - 119 m/s (M120 systema - ano, byl jsem nezkušený a hloupý) M4A1 (CA) - 147 m/s (M130 SHS) Servis? Už jedině sám...
|
27 srp 2012, 15:52 |
|
|
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
kdyz pajis kabel, ktery je z druhe strany pripojeny k mosfetu je to stejne jako by jsi pajel na samotnem mosfetu
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
27 srp 2012, 17:14 |
|
|
|
Zvedák
Nadrotmistr
|
Tušil jsem to. No, příště už budu chytřejší, každopádně do krámu zajedu a po sehnání dobrý mikropájky se pokusím opravit.
|
27 srp 2012, 19:15 |
|
|
|
Zvedák
Nadrotmistr
|
Vyřešeno, tranzistor byl v háji. Koupen jiný a vše funguje jak má. Díkes a poprosím o LOCK.
|
09 říj 2012, 15:52 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|