Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 12:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Mechabox v.3 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Nový příspěvek Mechabox v.3
Až je mi trapné se ptát,ale nějak nemám na výběr...Nedavno se my vylámaly zoubky na pístovém kole a samotný píst byl lehce pochroumaný.Koupil jsme si tedy nová kola http://www.anareus.cz/detail.php?id=1286 ty jsem tam měl i předtím tak mám aspoň nhradní kdyby náhodou ruplo jiný.Koupil jsme i nový píst teď přesně nevím co to bylo za značku jen že mi přišel na 600...Měl by to být ale taky ten co jsme tam měl původně.Polykarbon s jedním výměným zubem.
Vypodložil jsem krásně kola (nedělal jsem to prvně) a když jsem to složil a zkusil tak to párkrát střelilo a kouslo se to.
Zjistil jsme,že ten výměný zub prasknul.TAk jsme tam dal ten zub ze starýho pístu a po složení... No ten píst mi to ojelo komplet do hladka.

Mám tam pružinu m130 aby si kola odpočnuly,ale z nějakého důvodu mi to ohlodává píst.Poradil by někdo zkušenější?

27 črc 2012, 06:07
Podporučík
Podporučík

Nový příspěvek Re: Mechabox v.3
Prišiel si na to prečo ti tá pôvodná zostava odišla? ... ked už si sa rozhodol použiť rovnaké diely.
Môže to byť vela vecí ...
Predovšetkým ... použil si piest s polovičným ozubením ? (kolesá sú polovičné)

Keď si podložkoval piestové koleso mal si osadený aj piest, aby si overil či sa nestretnú "nezáberové" zuby kolesa s piestovými?

Môže to byť zle zložená hop-komora = zádus = okúsaný piest.

Môže to byť nekompatibilný piest s tvojou zostavou - skúšal si chod piestu v otvorenom mechu?
piest nabere správne prvý zub?
správne vypustí piest z posledného zuba ?
nič ho neblokuje v posune (napr hlava piestu o hranu mechabochu),
neni moc široký ?

Skús zistiť čo si tam dával za piest a daj link...

27 črc 2012, 07:48
Svobodník
Svobodník

Myslím že to byl tenhle od Guru ,ale s polovičními zuby http://www.anareus.cz/detail.php?id=2603

Mnoproč se to stalo to jsem nezjistil.Ale kola jsou pěkně vypodložená.Mají hladký chod na prázdno.To jsme vše zkoušel.Pak jsme spřdal jako vždy píst a zabíraly ty správné zuby.Zuby zabíraly do třičtvrtě zubu pístu a na ten poslední zub pístu zabral poslední zub pístového kola celou plochou.
Při skládání jsem vše kontroloval po krocích a zkoušel jsem samotný mechabox,tak jsem ho ani nestrkal do zbraně.

27 črc 2012, 15:10
Moderátor
Moderátor

Tak Guru nikdy písty s polovičmíma zubama nedělalo...

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

07 srp 2012, 22:35
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

griffon: kdysi guru delal pist s plnym kovovym hrebinkem s polovicnima zubama, ale to jsou tak 2 roky zpatky. V dnesni dobe jsem nenasel pist s polovicnima zubama, ktery by vydrzel pruzinu m150++

08 srp 2012, 05:10
Profil Zobrazit autorovy stránky
Major
Major

SHS dělá s polovičními zuby, některé kusy se při M120 rozpadnou (celý hřebínek se vylomí ven) a některé drží na M150 bez problému. Tak i tak bych tento píst bych moc nedoporučoval.....

08 srp 2012, 06:24
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]