|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
Hertrost
Rotný
|
Oprava skeletu mechboxu
Zdravim Nezkoušel jste náhodou někdy někdo z vás opravit prasklý mechabox? Uvažuji o tom že bych to zkusil spájet mosazí nebo stříbrem, cínu až tolik v tomhle případě nevěřím. Nevím ale jak se bude chovat ta slitina mechaboxu při styku s plamenem. Máte-li někdo zkušenost či jiný nápad napište. Díky
|
13 kvě 2012, 09:22 |
|
|
|
rathy
Nadporučík
Registrován: 29 říj 2009, 19:17 Příspěvky: 300 Bydliště: Pardubice
|
Re: Oprava skeletu mechboxu
při styku s plamenem zmizí ani nemrkneš.....kdysi jsem opravoval prasklej přepínač střelby u AK, takovou tu páčku s ozubením.....je hroznej problém s tavidlem, já to dělal cínem a kalafunou, ptž jsem nic jinýho neměl a vubec se to na to nechytalo....když už se to začalo chytat, tak původní materiál začal mizet , nakonec se mi to povedlo opravit, ale hrozná čuňárna. Prasklinu bych doporučoval spíš nějak přeplátovat kusem plechu, než vyloženě zalejt roztavenym kovem....možná by momohlo i nějaký hitech 2složkový lepidlo, nějakej epox nebo tak. mecháč přebrousit a odmastit a na to plácnout nějakej plech a spojit.....ale těžko říct, co by to vydrželo
_________________ Výroba spoušťáků L96 a MB01.... kontaktujte: rathyarms@seznam.cz
Only the strongest will survive!!!!
...kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE
|
13 kvě 2012, 09:33 |
|
|
|
Polci
Štábní praporčík
Registrován: 05 zář 2011, 19:08 Příspěvky: 152 Bydliště: Plzeň, Rakovník
|
Dělá se to tak, že se vyrobí kovovej pásek, kterej se přišroubuje ze stran na mech tak, aby byl předepnutej a prasklou část stáhnul. Kdysi jsem viděl, jak to někdo vyřešil, že celej mech stáhnul ocelovym lankem, který bylo vzadu předepnutý pomocí šroubu. Ale bohužel jsem to jenom viděl na fotkách a hodně dávno, tak nemůžu líp poradit.
|
13 kvě 2012, 10:07 |
|
|
|
Jacob
Brigádní generál
|
eehm koupit novej mech??V dnešní době se to nevyplatí spravovat...
_________________ CaG3 ris - GD130- 155ms -> DMR Custom M4 - 110 - 133ms Tm AUG,Cyma Mp5,Cyma AK, JG G36 WE G17,Mp7,brokovnice https://www.facebook.com/TripleCanopyPraha/?fref=ts
|
13 kvě 2012, 10:15 |
|
|
|
smolda
Brigádní generál
Registrován: 09 bře 2008, 14:33 Příspěvky: 1407 Bydliště: Turnov (Liberecký kraj)
|
No ono se to snad nikdy nevyplatilo opravovat už to nikdy neopravíš přesně tak, aby si to zachovalo původní přesnost a souosost.
_________________ Tango down! ______________________________________________________ KAC SR 25 (PJ, komplet custom Smolda): 123 m/s s BLS 0.30g Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g
|
13 kvě 2012, 11:00 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
On má kopču CA33, která má atyp mech, dvojku s motorovou klecí...každopádně kromě těch čtyřech zářezů na klec je to standardní dvojka, takže bych spíš uvažoval o koupi novýho mechu a vybroušení/vyfrézování podle toho prasklýho než o opravě.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
13 kvě 2012, 11:03 |
|
|
|
Hertrost
Rotný
|
Dík za přesměrování sem. Ještě jeden rozdíl tam je, a to velikost toho očka ve předu co slouží k fixaci mechaboxu (je menší), ale to se dá řešit vložkou. Ta prasklina není na nějak zvlášť namáhaném místě. Je to ulomený roh na levé polovině (když koukám zezadu) ve předu u přepínače střelby, bohužel i s kolejničkou pro přepínač a kouskem lože pro spoušť. Takže tam není moc místa pro nějaké přeplátování. Samotný hitech lepidlo by asi stačilo. Ale protože se v nich opravdu neorientuju, mohli by jste mi nějaké doporučit. Přiznám se že do toho frézování se mi opravdu moc nechce. V nejhorším se pokusím vytvořit novou klec a jiným způsobem ji připevnit na standartní dvojku. Díky
|
13 kvě 2012, 12:13 |
|
|
|
fedi svitavy
Podporučík
Registrován: 09 srp 2009, 19:14 Příspěvky: 228 Bydliště: Svitavy
|
Lepidlo se neoplatí pořizovat, za nějaký "kvalitní" dáš okolo 200,- a stejnak to nic nevydrží. Zkoušel sem takhle slepit pant na sklopce od AKčka a hned to prdlo. Takže se asi oplatí si ty dvě kila došetřit na novej mech
_________________ PAMWE CHETE
|
13 kvě 2012, 12:58 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Jenže furt je tady problém s tou atypičností, kdyby to byla klasická dvojka, tak neni co řešit, ale takhle by se o tom lepení podle mě vyplatilo zauvažovat, zvlášť když to je takovýhle místo, kde to bude bez problémů držet dlouhodobě, pokud se to přilepí dobře.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
13 kvě 2012, 13:37 |
|
|
|
rathy
Nadporučík
Registrován: 29 říj 2009, 19:17 Příspěvky: 300 Bydliště: Pardubice
|
ještě mě napadlo to obalit laminátem, možná by to drželo líp než plát kovu a pevnost není špatná, zvlášť když to není nějak namáhaný místo. Naposledy jsem používal tohle http://www.rcm.cz/e-shop/barvy-lepidla- ... 1387.eshop náhodou se mi to dostalo na nějaký nerezový věci , co se mi válely kolem a měl jsem co dělat, to z toho sundat. Pokud tu plochu zdrsníš šmirglem a pořádně odmastíš, tak by se na tom pár vrstev skelný tkaniny určitě vešlo, dá se koupit i uhlíková tkanina, teď nevím, co má v praxi větší pevnost v tahu. http://www.rcm.cz/eshop-vyhledavani/?id ... xt=tkaninaKdybych to dával na nějakou prasklinu na ploše, tak tu plochu obrousím, odmastím....chce to uděla tak, aby to drželo na co největší ploše, pak si nastříhám tkanitu jakej tvar potřebuju(použil bych asi co nejjemnější tkaní), třeba 4 vrstvy, místo pomatlám epoxidem, dam první vrstvu, tu zase pomatlám epoxidem, druhou vrstvu atd.....no a pak to ideálně zmáčknout nějak mezi 2 plochy nebo do svěráku......po zatuhnutí to jde brousit atd stačí trocha fantazie a šikovnosti bacha na mýchání epoxu, jsou to hmotnostní poměry, ne objemový
_________________ Výroba spoušťáků L96 a MB01.... kontaktujte: rathyarms@seznam.cz
Only the strongest will survive!!!!
...kdo se bojí, nesmí do lesa - MAXIMUM UPGRADE
|
13 kvě 2012, 14:38 |
|
|
|
Kečup
Podplukovník
Registrován: 31 říj 2010, 08:36 Příspěvky: 610 Bydliště: Rozsochatec
|
Včera jsme s tátou kupovali 2 složkový lepidlo na prasklou hlavu motoru a chlapík nám prodal lepidlo od loctite- chemický kov. Slepíš s tim uplně všechno. Ocel, hliník, měď, plasty atd. V návodu píšou že je pevnější než lepený materiál. Dokonce se to lepidlo dá vrtat nebo do něj dělat závit. Stálo 180 Kč, tak to s tím zkus
_________________ Nový povoz - Leon Top Sport Kvér stále moje stará láska - cm.031 - původní pouze skelet mechaboxu. Cca 140 m/s
|
13 kvě 2012, 16:46 |
|
|
|
PeterHarris
Nadpraporčík
Registrován: 11 srp 2011, 13:43 Příspěvky: 122 Bydliště: Vyšší Brod
|
Tohle lepidlo je strašně křehký... Už jsem s tím zkoušel zalepit D-Boy mech. a vydrželo to jednu ránu a pak to zas ruplo.
|
13 kvě 2012, 16:56 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Tak jestli jsi lepil předek, kde to dostává rázy od pístu, tak se neni čemu divit, tam považuju za nemožný, aby to nějaký lepidlo udrželo. Tenhle případ je něco jinýho, je to místo, na kterym ten mech je namáhanej málo...popravdě řečeno by mi zajímalo, jak se to někomu povedlo prasknout
|
13 kvě 2012, 17:03 |
|
|
|
C4R
Major
|
V tomhle případě bych zkusil to dvousložkový lepidlo (S tim zalepíš i topení na 10 let dopředu ). Pájet to nemá vůbec žádnej smysl, tím bys to akorát ještě víc pok*rvil EDIT : Jednou jsem s tim lepil spoušťák na sniperce ( Nebyly penízky na novej). A drželo to hodně dlouho na tak "namáhanej" díl. Ale jméno ti fakt neřeknu, táta to přinesl z práce kde si to sám namíchal.
|
13 kvě 2012, 17:40 |
|
|
|
Hertrost
Rotný
|
to Griffon Mě taky. Koupil sem to loni jako quasivrak od někoho myslím z Chomutova na Aukru. No nic, tak budu shánět nějaký kvalitní lepidlo. Škoda že už skončila doba poctivejch výkovků, odlitků atd., kdy šlo všechno vařit a letovat.
|
13 kvě 2012, 19:20 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|