|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
|
Zrolovanie Hop-up gumičky
Autor |
Zpráva |
Dubster
Podpraporčík
|
Zrolovanie Hop-up gumičky
Nazdar, prerábam trošku zbraň ale mám problém s dusením zbrane, hop gumička sa mi pri vysokej kadencii zroluje a gulička v nej uviazne. Je to Madbull x-shark červená. Mal som ju na 150 tke pružine guarder, cnc komora AP , tryska hliniková s 2 O-krúžkami, SHS kolesá 32:1, Li-polka 11.1V , hlaveň Guarder 6.02 mm a aktívna brzda. Zbraň šlapala bez problému ,žiadne rolovanie gumičky. Teraz som menil za SP130 Guarder, kolesá SHS 18:1, oneskorovacia vačka a nerezová hlaveň PDI 6.01 mm., strelivo BLS. Najskor sa mi gumička zrolovala aj na semi strelbe hneď po troch výstreloch, tak som rozobral hop a znova zložil, na semi išla bez problému ale na auto, sa to zadusilo asi po 20 tich výstreloch ( pri tej kadencii som to nestihol spočítať )... myslíte,že mám hneď vymeniť gumičku za Guarder, systemu ? alebo bude problém v tej kadencii, alebo aj v guličkách . Dík
_________________ SR 416 - SP130 guarder-152m/s , 22bbs/s
|
02 srp 2012, 10:07 |
|
|
|
Corwin
Podpraporčík
|
Re: Zrolovanie Hop-up gumičky
A sedí ti dobře ta guma tam? nejsou žádné otřepy na komoře? Známý měl problém s komorou z Aspro.. Možná bych zkusil nějakou novou gumku (třeba od Guarderu) a jestli bude dělat pořád to samé tak bude zrada někde jinde.. Tady máš zajímavé video.. http://www.youtube.com/watch?v=ueh8m0RL5Z0
02 srp 2012, 10:20 |
|
|
|
Dubster
Podpraporčík
|
No už mi to fachčí jak má, žiadne rolovanie ani zasekávanie , znovu som to rozobral prečistil a zložil a nejako to zázrakom funguje, len nato ,že mám PDI hlaveň 6,01 mm som myslel ,že to bude aj presnejšie, viem ,že som nemohol čakať zázraky ale za tie prachy to nejaký zázrak byť mohol.
|
02 srp 2012, 18:41 |
|
|
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
to ale neni jenom o tom ze tam nahazis super dily a ono to samo bude super strilet, musis is se zbrani pohrat a dily sladit, v tomto se prave pozna zkuseny technik
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
02 srp 2012, 19:15 |
|
|
|
Corwin
Podpraporčík
|
Dubster píše: No už mi to fachčí jak má, žiadne rolovanie ani zasekávanie , znovu som to rozobral prečistil a zložil a nejako to zázrakom funguje, len nato ,že mám PDI hlaveň 6,01 mm som myslel ,že to bude aj presnejšie, viem ,že som nemohol čakať zázraky ale za tie prachy to nejaký zázrak byť mohol. Ono je to dost důležité aby ti to dobře těsnilo. Nevím jaké zázraky jsi čekal nebo ne, ale já sem rozdíl poznal. Sice osobní zkušenost s PDI nemám (jen hop komora, né hlaveň), ale když jsem měnil hlaveň + hop komoru sám u sebe tak na delší vzdálenost to bylo vidět. Edit.. Jeff má mnoho expů na tomhle poli a sto pro pravdu. Chce to trpělivost hlavně.
02 srp 2012, 19:17 |
|
|
|
Dubster
Podpraporčík
|
Mne to je úplne jasné ,že to neni samozrejmosť, že všetko bude do seba krásne pasovať.Zase si nemyslite,že som to všetko dal do zbrane a čakal som,že to bude všetko stopercentné. Tú zbraň som ladil strašne dlho kým to začalo chodiť jak má, nerobím to prvý krát, každú drobnosť som kontroloval , brúsil , mecháč som rozoberal a skladal asi 20 krát kým som všetko poladil aby to išlo hladko bez zadrhávania.
|
02 srp 2012, 23:00 |
|
|
|
Corwin
Podpraporčík
|
Dubster píše: Mne to je úplne jasné ,že to neni samozrejmosť, že všetko bude do seba krásne pasovať.Zase si nemyslite,že som to všetko dal do zbrane a čakal som,že to bude všetko stopercentné. Tú zbraň som ladil strašne dlho kým to začalo chodiť jak má, nerobím to prvý krát, každú drobnosť som kontroloval , brúsil , mecháč som rozoberal a skladal asi 20 krát kým som všetko poladil aby to išlo hladko bez zadrhávania. Oki, nikdo Ti neříká, že si trdlo Jen je tu na foru dost lidí, co dělaji to, co výše Jeff zmínil.. Tak se nám nediv.. Jinak hop dělá na zbrani s přesností taky dost.. Ještě bych možná zkusil tu novou gumu.. Ono to není žádná částka a když už máš vše poladěné... Jestli ta stará už není opotřebená tím jak se ti tam rolovala..
03 srp 2012, 06:12 |
|
|
|
Dubster
Podpraporčík
|
V pohode , ten moj príspevok vyznel trochu amatérsky, moja chyba. K tej gume:Na gumičke neni poznať žiadne opotrebenie ani zdeformovanie, ale aj tak skúsim pár ďalších gumičiek, či tam bude nejaký vyditelný rozdiel. V Airsoftpro som videl teraz novinku : http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=2204 ... skúsim čo to povie.
|
06 srp 2012, 14:13 |
|
|
|
Dubster
Podpraporčík
|
Tak zadovážil som si tie nové hop gumičky od AP -biele. V zbrani mám madbull x shark. S ňou mám na pružine 130 guarder 450 fps-136-140 M/s. (podotýkam ,že tá pružina má už vela tisíc gulí vystrielaných). Tak som skúsil čo povie tá biela gumička. S ňou som nameral velmi podobné hodnoty ako s X-shark. Tiež som skúsil čiernu guarderu( nová) no tá ma velice sklamala. Mala len 125 m/s - 414-416 fps, čo neni moc dobrý výsledok, nato ,že ju všetci vychvalujú. Takže zatial nechám moju x-shark, s ktorou som spokojný.
|
11 srp 2012, 12:05 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Errr, úsťová rychlost opravdu není dobrý měřítko kvality hopgumky, zvlášť když jsi měření prováděl v jedinym kvéru.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
11 srp 2012, 12:32 |
|
|
|
Jerri7
Štábní praporčík
Registrován: 02 pro 2010, 19:14 Příspěvky: 140 Bydliště: Trenčín, Slovensko
|
suhlasim s griffonom, FPS neni dobre meratko, ale nove hop gumy treba skusat tak ci gulicky dobre rotuju a ci gulicky letia vzdy po tej istej drahe do toho isteho ciela, vtedy hop guma dobre roztaca tak isto gulicky a od toho sa javy mensi rozptyl guliciek tudiž kvalita hop gumy dufam ze som to dobre napisal pri pruzine M120 ma zatial silikonova Guardera nesklamala pri pruzine SP 130 by som navrhol sistemu spolu s kvalitnou hlavnou by to malo byt super a tie nove hop gumy by mohol tiez niekdo poskusat ako su na tom
|
11 srp 2012, 18:02 |
|
|
|
Dubster
Podpraporčík
|
Tak samozrejme, že to neni jediný ukazatel kvality gumy, ale myslím ,že tesnosť gumičky a trysky je tiež doležitá,teda aj FPS. Vela hráčov upgraduje ani nie tak koli presnosti ako dostrelu. To už závysí od hráča, či hrá na semi, tak to potrebuje mať presné a ten čo vysolí 10 gulí za sekundu,to nemusí mať tak presné a trafí sa. Dnes idem otestovať tie nové gumičky od AT na presnosť,tak vám dám vedieť.
|
12 srp 2012, 13:26 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Jenže v jinym kvéru s jinou tryskou a komorou by to třeba bylo úplně naopak a nejvyšší úsťovku bys dostal s GD gumkou. Důležitý je, jak dobře sedí kombinace tryska-guma. Jo kdybys ty gumy vyzkoušel v deseti různejch kvérech a ve všech (nebo ve většině) jsi dostal s GD gumkou nižší úsťovku, tak to už je docela objektivní a dalo by se na základě toho říct, že GD gumka není moc dobrá...ale prohlašovat to na základě jednoho kvéru je blbost.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
12 srp 2012, 14:38 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|