Mám G36C, zatim jsem ještě neměl čas jí pořádně otestovat, takže první dojmy:
- Tělo vypadá naprosto super, pevný, příjemný na omak.
- Sklopná pažba solidní, ze začátku nešel zmačknout záchyt, pak to povolilio, asi nějakej plastovej otřep.
- Napínací páka taková hračkoidní, nic moc zvuk ani pocit.
- Zásobník jsem hned poslal pryč a nainstaloval šachtu pro STANAGy, sedla tam v pohodě, zásobníky se v ní sice kejvou, ale podávaj
- Závit na flashhider je trošku větší než standard, dodávanej flashhider je na to dělanej, ale nacpat tam tlumič dalo pěknou práci a pak samozřejmě nešel odšroubovat, ale po pár našroubováních a odšroubováních už to jde docela normálně
- Dokoupené boční RIS lišty sedly na předpažbí jako p*del na hrnec, závity ve kvéru jsou kovové, takže by to mělo držet dobře
- Instalace baterky do předpažbí je neuvěřitelně debilní, což je ale chyba konstrukce, nikoli konkrétního kvéru. Složit tam baterku i s kabelama a pak to vrátit na kvér je pekelná práce, samozřejmě když budete mít na předpažbí třeba seštelovanej AN/PEQ tak to rozhodíte, pokud máte našroubovanej tlumič tak předpažbí nesundáte (což je v kombinaci s tím, jak ztuha jde šroubovat fakt veselé), čep držící předpažbí tam moc nedrží a vypadává. Vyvedení kabelů na pažbu považuji za nutnost.
- Kabely v předpažbí jsou plnohodnotné 1,5mm silikony, ale u mecháče to vypadá na klasickou čínu, asi potěmkinova vesnice.
- Přepínač režimu střelby je klasika G36, takže když je na safe jde trochu víc ztuha a člověk většinou posune až na auto jak za to zabere.
- Hopup jde štelovat hrozně ztuha (kamarádovi co si objednal se mnou taky jednu dokonce nešel vůbec), vypadá to že celkem zabírá, ale vidím to na novou gumku a možná i hliníkovou komoru.
- Chrono nemám, ale výkon bych odhadoval na těch cca 130m/s, co tvrdí, takže za tu cenu naprostá paráda.
- Dodávaná baterka vypadá použitelná, kvér s ní má kadenci slušnou, výdrž jsem netestoval, ale pár set ran by dát mohla, takže do začátku stačí. Samozřejmě je to nimh, takže v zimě smůla.
- Dodávaná "nabíječka" je samozřejmě k ničemu, dokonce má velký konektor (baterka i zbraň malý), takže i kdyby člověk stokrát chtěl, tak šance ji použít je nulová
Čímž Číňani nevědomky udělali ohromnou službu všem, kdo to nevědí a chtěli by nabíječku použít.