Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 11:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Bren/Masada vs AK/M4 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek Bren/Masada vs AK/M4
Ahoj, jak už asi tušíte, otázka je jednoduchá.

http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... s_id/13817
(kdyžtak článek http://airsoft.cz/elektriky/asg-cz-805- ... ge=2#posts)

případně

http://www.evike.com/products/49897/ (aneb něco na ten styl - masada)

vs

http://www.evike.com/products/60602/ (pouze příklad nějakého toho AK, jak bych si ho asi představoval, případně M4, všichni známe a víme jak vypadá)

Po mé dnešní první akci, osahání zbraně a vyzkoušení, jsem dostal tip, že AK jsou nejspíše jedny z nejlepších zbraní co se cena/výkon týče. A já bych se chtěl zeptat, co je na tom pravdy. Je mi jasné, že náhradní díly pro AK(M4), které jsou 10x používanější asi bude mnohem lehčí sehnat a všechny další věcičky a přídavky, ale co se týče stock výbavy, nějaký názor? Případně je ten rozdíl té dostupnosti přídavné (případně upgradující) kompatibilní výbavy opravdu tak velký, že se nevyplatí pro nováčka, který má na zbraň a doplňky k dispozici zhruba +- 10.000kč,- ? Samozřejmě případné upgrady/úpravy (kromě těch nezbytných) by se prováděly až později, co bych nabral trochu zkušeností, něco si o zbraních přečetl, zjistil jestli je vůbec potřebuji, a hlavně, vydělal si na ně.

Dále jsem četl, že zbraně s R.I.S lištičkami jsou výrazně dražší a nevyplatí se kupovat zbraně jimi přímo vybavené. Logicky R.I.S lišty chci již jen kvůli usnadnění přidání jakéhokoliv doplňku, především tedy kolimátoru, otázkou tedy pouze zůstává, zda a pokud existuje, případně je lepší zvolit nějakou jinou variantu/cestu?

Druhá věc... Použíté zboží... Každý má samozřejmě svou zkušenost. Nicméně nějaký objektivní názor? Jaké jsou šance, že naletím, vyplatí se to, ...? Normálně bych se tomu vyhýbal jako čert kříži, ale bohužel, nemám trvalé zaměstatnání (v současné době ani brigádu) a tak mě tlačí finance.

Děkuji případně za názory i návrhy, ocením i rady, jak se vyhnout poškozeným/"fake" bazarovým zbraním (osobní odběr samozřejmost), na co si dávat bacha.

15 dub 2017, 16:58
Kapitán
Kapitán

Nový příspěvek Re: Bren/Masada vs AK/M4
Masada a Bren maju vnutornosti z velkej casti kompatibilne s V2/V3, takze zakladny upgrade a opravy nie su problem. Takze ak sati nestane nieco malo pravdepodobne nemal by to byt problem.

AK maju navrch hlavne v pevnosti tela v pomere k cene.

Bezne maju AEG vykon cez 400 FPS a to je hodnota pri ktorej upgrade moc netreba.

Ak chces RIS tak si spocitaj cenu zbrane bez RIS +RIS a porovnaj ju s rovnakym modelom s RIS v zaklade.

Ak sa sam nevyznas v zbraniach alebo nemas niekoho kto sa vyzna, tak sa bazarovkam vyhni.

Za 10k sa da postavit pekne AK/M4 aj s doplnkami, alebo BREN/Masada v zaklade, ktora ti posluzi celkom pekne.

15 dub 2017, 17:57
Poručík
Poručík

A co takhle PAR Mk.3 od ICS a nechat ji v základu? Pořizovací cena je vyšší, ale zbraň v podstatě nevyžaduje žádnou další investici.
Bren není až takový zázrak (ber to tak, že si kupuješ tělo, vnitřek je zkrátka základ) a Masadu s ohledem na zkušenosti kamaráda, který měl neskutečné potíže s hop komorou, osou mechu a kdo ví co ještě, bych nedoporučil, zvlášť, když ti finance nedovolí dělat pokusy.

Za mě Mk.3 nebo AK (ideálně EL, případně pak Cyma+ upgrade) nebo M4 od GP (ale fajn je i EC, SA) s lehkým upgradem.

Bazar nemusí být nutně problém. Můžeš pořídit i parádní kousky za parádní ceny. Přizvi se ale na pomoc zkušeného kamaráda, který ví, co a jak na bazaru chodí.

15 dub 2017, 20:02
Plukovník
Plukovník

Čínské masadě bych se doporučoval vyhnout. Velký problém s některými náhradními díly, plus ta zbraň se ti brzo začne rozpadat.
To raději ICS CXP-APE, jestli něco jako MASADu.

Každopádně klasické AK není vůbec špatná volba. Dobré na upgrade, dobré na kompatibilitu, je na to dost doplňků a může vypadat moderně i oldschool.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

16 dub 2017, 18:34
Profil Zobrazit autorovy stránky
Desátník
Desátník

Děkuji všem za tipy. Nakonec jsem koupil CM003 (G36C) díky našemu veliteli skupiny, co mi pomáhal hledat a vybírat vhodně zbraně na bazaru. Zbraň by měla být minimálně opotřebovaná a cena přitom klesla o nějakých 30% z původní ceny. Jako student, co nemá příjem a je omezen tím, co si vydělal o prázdninách, naprosto paráda. Zbraň by měla mít již v základu dostřel zhruba 65 metrů, z toho tak 40 efektivních a rychlost 130m/s. Zatím se zdá, že jde o naprosto výbornou koupi pro CQB, případně použitelnou v případě středních vzdáleností, nemluvě o tom, že jako nováček velmi uvítám fakt, že není třeba nic upgradovat. Co víc si přát :)

18 dub 2017, 13:52
Plukovník
Plukovník

Newstory píše:
Děkuji všem za tipy. Nakonec jsem koupil CM003 (G36C) díky našemu veliteli skupiny, co mi pomáhal hledat a vybírat vhodně zbraně na bazaru. Zbraň by měla být minimálně opotřebovaná a cena přitom klesla o nějakých 30% z původní ceny. Jako student, co nemá příjem a je omezen tím, co si vydělal o prázdninách, naprosto paráda. Zbraň by měla mít již v základu dostřel zhruba 65 metrů, z toho tak 40 efektivních a rychlost 130m/s. Zatím se zdá, že jde o naprosto výbornou koupi pro CQB, případně použitelnou v případě středních vzdáleností, nemluvě o tom, že jako nováček velmi uvítám fakt, že není třeba nic upgradovat. Co víc si přát :)

To taky není špatná volba.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

18 dub 2017, 15:01
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]