Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 19:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Základní nutné úpravy po koupi zbraně 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek Základní nutné úpravy po koupi zbraně
Ahojte,

jsem ve světě airsoftu novej, ale něco už jsem si o tom (o zbraních a o tom jak fungují) stihl načíst, tak snad o něčem mám i ponětí. Teď k věci.

Budu kupovat M4 Dboys RIS (zřejmě https://www.actionshop.cz/m4-m16/15253- ... lokov.html ). Zajímalo by mě, jaký budou nejnutnější úpravy (opravdu ty "základní nutnosti", nepotřebuju hned od začátku překopat celou zbraň - ani na to nemám), jejichž provedení bude víc znát, zbraň se po nich stane spolehlivější, přinesou větší výdrž (lepší kadenci, etc.) a po kterých budu mít do budoucna lepší výchozí pozici.

Co jsem stačil sám pochytit, tak v první řadě určitě baterku a nabíječku, takže budu shánět něco MINI (je tam akumulátor v an.peq-2) s napětím 8,6-9,4V. Tak se tedy ptám:

1) dokázal by mi někdo doporučit akumulátor a odpovídající nabíječku, které odvedou lepší službu (nechci top výrobek; jen něco co se vyplatí, je často kupované, je ozkoušené že za ty a ty peníze dobrej kup)?

Pak je prý dobré vyměnit hlavu válce a nechat zbraň přetěsnit (co konkrétně?). Je to tak? Pokud ano,

2) můžete mi doporučit kterou hlavu válce vzít a jakou těsnící sadu koupit (popř. rozměry jednotlivých o-kroužků, pokud stačí, když je koupím samostatně)?

A pak jsem se díval, že když už měnit baterku, vyplatila by se i výměna kabeláže, příp. dodělání mosfetu. O mosfetu jsem si něco už přečetl, sám bych to asi rozebrat a přepájet nedokázal (nebo spíš bych si netroufl). Takže

3) doporučili byste mi nějakou sadu (jefftron?) kabelů s mosfetem + konektor (deanT?) k akumulátoru, které bych jen nechal někým "nainstalovat" do zbraně abych musel co nejmíň sám pájet?

Ještě něco dalšího, co je "nutné" udělat s základní zbraní aby "aspoň trochu slušně chodila"? Podotýkám, že ji nechci překopávat, pouze udělat "nejnutnější" změny, bez kterých to s novou zbraní snad ani "nejde".

Pokud se hloupě ptám, opravte mě, prosím. Díky moc za každou odpověď.

20 lis 2014, 15:44
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Základní nutné úpravy po koupi zbraně
Nejlepší bude, když si najdeš nějakýho šikovnýho technika, kterej udělá, co bude potřeba. Zpravidla stačí zkontrolovat, vypodložkovat, promazat, případně přetěsnit a dát kabely s mosfetem. K tomu potom 7.4V lipolku (třeba Turnigy) s nabíječkou a je vystaráno.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

20 lis 2014, 17:22
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Díky za odpověď! :)

Vypodložkovat znamená co? Co se vypodložkovává? Co se promazává, co se přetěsňuje? Nebudu to dělat (prozatím sám), já jen abych věděl co se tam dělá.

Ta 7.4 bude v pohodě, když se na netu píše, že to chce 8.6V? Nabíječku jakou např., prosím?

Takže ta hlava pístu/válce není nutná měnit ze začátku (aspoň dokud to pojede)?

A ty kabely s mosfetem vzít který? A ty konektory jak jsem říkal DeanT?

Dík :)

20 lis 2014, 17:28
Moderátor
Moderátor

Podložkujou se kola, promazává se nečekaně mechabox a přetěsňuje se nečekaně vzduchotechnika. 7.4V lipol je ve srovnání s 8.4V nicd/nimh stejná či výkonnější. Nabíječka záleží na tom, kolik chceš investovat, ale stačí i nějakej levnej balancér...mrkni na hobbyking.com, tam najdeš baterky i nabíječky. Hlavu pístu a válce klidně můžeš nechat původní, ono pak už je lepší koupit rovnou celej novej vzduch a to už je spíš upgrade než nějaká nezbytná úprava. Kabely s mosfetem sám nekupuj, to si pořeší technik, kterej ten kvér bude dělat. Konektory jsou nejlepší XT60, ale DeansT jsou taky ok.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

20 lis 2014, 17:45
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Paráda, tak mrknu po nějaké lipolce a nabíječce s balancérem. Kabely teda nechám na technikovi (je v Brně místo, kam se co do kvality vyplatí zajít, co se týče kabeláže a mosfetu?). Nemám obstarávat sám nějakou sadu z jefftron?

Díky za reakce! :)

21 lis 2014, 00:30
Podplukovník
Podplukovník

Můžeš koupit od jeffa už udělanou kabeláž, ale když už ti technik bude ladit zbraň, tak bych si od něj rovnou nechal kabely udělat, ať je tam rovnou i nainstaluje. Můžeš kouknout do tohohle seznamu: viewtopic.php?f=117&t=13819&hilit=seznam
Určitě tam někoho v okolí najdeš.

AKS-74U Cyma M120 - 1.58J 25bb/s

21 lis 2014, 01:44
Podporučík
Podporučík

Pokud jsi z Brna a hledáš technika, rád ti pomůžu. Všechno můžu přímo sehnat a rád ti poradím.

Kdyžtak PM.

21 lis 2014, 10:47
Desátník
Desátník

Díky za rady a odpovědi :)

21 lis 2014, 11:16
Desátník
Desátník

Teď sem se zase víc přiklonil na stranu Cyma (ale to je jedno) a model CQB - ten nemá (oproti Dboys) akumulátor v an.peq, ale v pažbě. Podle fotek tam v pažbě jsou dvě komory na akumulátory. Tzn. že je třeba asi sehnat takovýto typ ( http://www.rc-modelar.cz/turnigy-nano-t ... i-pol.html ), že? Můj původně zamýšlený (do toho an.peq-u) byl tento http://www.rc-modelar.cz/turnigy-nano-t ... 3570c.html .

Je možno ten druhý dát "nějak" do pažby taky anebo prostě musím striktně hledat ty "rozdvojený" typy?

03 pro 2014, 20:52
Moderátor
Moderátor

Potřebuješ tu dělenou.

03 pro 2014, 21:01
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]