|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 26 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
bysto
Četař
|
GBB M4
Čaute chalani, už dlhšiu dobu sa pohrávam s myšlienkou, že by som sa po dlhom čase vrátil k AS. Nakoľko ma nebaví chŕliť tisícky guličiek a aj taj uprednostnujem tlačáky zásobníky. Rozmýšlam nad zaobstaraním nejakej M4 na plyn. A teraz bábo raď. na CZ a SK toho teda moc veľa nie je. A kedže sa v týchto vodách moc nepohybujem, nemám ani prehľad o tom, čo sa oplatí a čo nie (ako diskusií som prečítal mnoho, ale o GBB toho veľa nie je). Takže do úvahy asi pripadá WE, či KingArms. Alebo aj niečo iné? No môj strop by bol asi niečo okolo 400-500 (cca 10 000CZK) za pušku a nejaké ešte 2 zásobníky navyše. Je reálne kúpiť schopnú mašinu, ktorá dokáže odohrať dajme tomu 4-5 zväčša vonkajších akcií za rok , uprednostňujem les, -možno 2000-3000 vystrlených gulí bez toho, aby do toho musel človek hrabať? Sú teraz tie GBB aspoň trochu spoľahlivé v takejto cenovej hladine? Je lepšie kúpiť to na SK/CZ pre prípadnú reklamáciu, alebo to nemá zmysel a je lepšie to ťahať zo zahraničia , aj za cenu CLA a DPH ? Na ehobbyasia.com som našiel väčší výber M4-iek, ale ako vravím, v tomto tápam a vážne neviem, ktoré zbrane predstavujú aké úskalia. Čo sa týka rozhodovania, na to mám kopu času, s vyzbrojovaním by som chcel začať na jar, zatiaľ by som rád získal nejaké odporúčania, + a -. Moja predstava je takéto niečo : http://shop.ehobbyasia.com/other-gun/ga ... BADGEuQcZY
|
10 zář 2014, 08:54 |
|
|
|
Samanek
Četař
|
Re: GBB M4
Já se v plynovkach tolik nevyznám ale mam lepší zkušenosti s kingarms než s we.Jinak já bych bral aeg a dal do toho tlačný zásobník, protože elektriky jsou více spolehlivé. Jinak bych kupoval na airsoftshopu když trváš na plynu, protože z Ameriky je moc drahé poštovné a nepojedeš do Ameriky jenom kvůli tomu že máš špatnej ventilek.
|
10 zář 2014, 12:42 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Samanek píše: Já se v plynovkach tolik nevyznám ale mam lepší zkušenosti s kingarms než s we.Jinak já bych bral aeg a dal do toho tlačný zásobník, protože elektriky jsou více spolehlivé. Jinak bych kupoval na airsoftshopu když trváš na plynu, protože z Ameriky je moc drahé poštovné a nepojedeš do Ameriky jenom kvůli tomu že máš špatnej ventilek. Pokud k tématu nic nevíš a nemáš co říct, tak neříkej nic.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
10 zář 2014, 13:47 |
|
|
|
Jekub
Major
|
No máš dvě cesty: WA systém - velice reálný ovládání a vnitřní díly, slabší je to se zásobníkama - momentálně se nedají sehnat extra spolehlivý zásobníky na CO2 a klasickej plyn zase omezuje v tom že potřebuješ mít vyšší teploty (tj. střílet spíš od května do září). Tam jsou osvědčený značky Inokatsu a Ratech....ale to všechno je mimo tvůj limit. WE systém - o něco méně reálný ovládání a vnitřní díly, na druhou stranu je velká podpora co se týče dílů a jsou už solidní zásobníky. Dost zajímavej je teď novej kalach http://www.armymarket.cz/we-ak74un-plyn ... tech-d5694 je to už opravdu jako ostrá, jen zase nejsou zásobníky na CO2. Osobně bych teď šel do HK416 od WE, popř. masady od WE a k tomu zásobníky na CO2. Ale i tyhle zbraně potřebují doladit, popř. vylepšit nějaký další díly... No a nakonec zkus se podívat sem: gasas.cz
|
10 zář 2014, 14:09 |
|
|
|
m.ape
Plukovník
|
Ja by som ti odporúčil M4 od KWA nakoľko mám s touto značkou veľmi dobré skúsenosti robia aj AK bohužiaľ zrejme kúpiš len v zahraničí cenovo je táto značka približne ako WE ale kvalitatívne a funkčné je niekde úplne inde. A chcel by dom opraviť jakuba s dobrým zádobníkom a dobrou zbraňou už dnes nie je problém používať plynovku aj pri -5C a Protech a propylén ďaleko prevyšujú svojimi vlastnosťami CO2. Pri veľkej spotrebe je vynikajúci technický propán v 10kg fľašiach ktorého cena je 10x nižšia ako bežný Green gas v AS schopoch v KWA zbraniach ho používal aj pri teplote okolo 10C všetky KWA zbrane sú bez úprav.
|
10 zář 2014, 15:29 |
|
|
|
Jekub
Major
|
Jo na tom pohonu se pořád nemůžeme shodnout (a m.ape s tim má víc zkušeností než já). Ale o to nejde, čim to budeš pohánět rozhodneš ve chvíli kdy si řekneš jakej kvér a systém chceš.
|
10 zář 2014, 17:52 |
|
|
|
bysto
Četař
|
Co sa týka nákupu zo zahraničia v tuzemsku. Ma zmysel to tu kupovat? Je ta záruka vobec na nieco dobrá? Ked si zoberiem, ze to kupim na e-shope, tak na reklamáciu by som to asi posielal poštou a do ceska (na Slovensku predávajú len dekoračné zbrane bez záruky), co by vyšlo dost draho oproti cene samotného dielu. Tak co myslite? Dotiahnuť to z vonku alebo kupit v CZ s nejakou zárukou (len tam by som napríklad pri reklamácii platil aspon 20€ za balík - posta, poistenie). Co sa týka zbrani. AK určite nechcem . Najradšej naozaj M4. Pripadne ta masada, no. Najradšej by som mal vysuvnu pazbu, ale asi by som prežil aj so sklopnou u masady. Len musi byt možné zbraň zkratit. Co sa týka systému, tak mi ide o to, aby to bolo spoľahlivé a nemusel sa v tom človek stale rýpať. A samozrejme, výkonu by som chcel co najviac, rad by som totižto tankoval guličky 0,4 , obo vonku sa to vzdy hodi .
|
11 zář 2014, 05:11 |
|
|
|
bysto
Četař
|
Ten stil GHK416 sa mi paci. Noo, doladiť diely . Rozobrat viem hocičo, ale zas na nete je spúšťa navodou, tak by som to asi aj vedel zložiť. Ta zbraň je aj za fajn cenu, tak by tam ostal priestor na nejaky tuning.
|
11 zář 2014, 05:30 |
|
|
|
bysto
Četař
|
AEG nechcem, som pevne rozhodnuty pre GBB. Aj ked nakup planujem az v novom roku, tak mozno sa este rozmyslim, ale asi nie. Ako mi tu niekto odporucil to HK-cko, tak to vyzera velmi slubne. Co sa týka CO bombiček, +- su mi jasne. Ide mi len o to, kolko gulí, dá asi jedna bombička, alebo skôr, či to zvládne vyprázdniť 2 zásobníky, 60 výstrelov ?
|
11 zář 2014, 18:56 |
|
|
|
m.ape
Plukovník
|
Ak chceš niečo v čim sa nebudeš musieť vrtať tak M4 of KWA je skvelá voľba. WE má síce veľa modelov ale bez vrtania to nie je ono a to hlavné kvalitný zásobník nezoženieš. Na WA je síce veľa dielov ale bez vrtania sa to zrejme tiež nepôjde. Jediné čo dom tadiaľ u KWA musel je ladovať plyn a BB v 0,43g BB MP7 nemá žiadny problém napriek tomu že jej výkon je slabých 410-430 FPS. Vystreliť 80BB dávkou na jedno naplnenie plynom zvláda aj s podchladeným zásobníkom. http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/con ... Item&rs=M4 kwa&skeyword=M4 kwa
|
11 zář 2014, 20:31 |
|
|
|
ondrush
Svobodník
|
"... tak mi ide o to, aby to bolo spoľahlivé a nemusel sa v tom človek stale rýpať." prave vzhladom na toto by som GBBR neodporucal, aspon nie od WE. Sam mam http://www.armyburza.cz/inzerat/we-m4-gbbr-1 a prakticky kvoli tomuto by som ju rad pustil do sveta. Zo zaciatku ma aj bavilo sa v tom vrtat, nejak to ale preslo a zas som sa vratil k "bezudrzbovemu" AEG. Je to fajn, je to super hracka, dobry pocit zo strelby, ktory pri AEG s tocakom nikdy clovek nedosiahne. Ale kazdu chvilu s tym bolo treba nieco riesit, najviac teda so zasobnikmi, s tesnenim (CO2 s tym az taky velky problem nemaju ako plynove), s mrznutim... Co sa tyka CO2, tak tie dva zasobniky (60 ran) na bombicku sa daju, casto ale pri druhom zasobniku uz klesa vykon. Kvoli tomu som radsej pouzival plynove zasobniky, ktore vzdy po vystrielani 30 ran doplnim plynom a idem s plnym zasobnikom, v ktorom mi nedojde plyn po 20 ranach. Je ale pravda, ze s CO2 to kope vyrazne krajsie a funguje aj pri nizsich teplotach. Od GBBR ta ale urcite odhovarat nechcem, paci sa mi, ked sa to trochu viac rozsiruje medzi ludi. Predpokladam, ze za rok mi to zas bude chybat a zas nieco kupim, ale to uz asi radsej pojdem do KWA systemu.
|
12 zář 2014, 12:55 |
|
|
|
bysto
Četař
|
Pozeral som uz teda ak KWA M4. Ako som tak zbežne pozrel, tak ND a zásobníky by nemali byt problem. Co sa týka dolaďovania zbrane z krabice, proti WE systému, ktorý je komplikovanejsi?
Ďalej, co2 sa mi pozdávala kvôli možnosti požívať gun aj v nízkych teplotách. A ak správne chapem, tak pri plyne sa tento neduh da odstrániť použitím MAP/PRO propylenu, ktorého cena je na úrovni GG. Pri vyšších teplotách ma vraj aj väčšiu ucinnost. Avšak je PRO plyn vhodný aj na leto do takto "lacnej" zbrane? Vydržia v pohode zásobníky toto plnenie?
|
13 zář 2014, 07:27 |
|
|
|
m.ape
Plukovník
|
Ano vydržia pokiaľ ich nevystavíš teplote vyššej ako 50C. Rozdiel v tlaku pri 20C medzi MAPP a Green GAs je 10,5 bar / 8,9 bar K výraznejším rozdielom dochádza znižovaním teploty http://encyclopedia.airliquide.com/ency ... untryID=32tu si môžeš nájsť grafy závislosti tlaku od teploty a porovnať jednotlivé plyny MAP plyn je veľmi vhodný napríklad na presnú streľbu nakoľko má veľmi malé rozdiely v tlaku pri streľbe aj v chladnom počasí. Len tak na okraj so 190mm/6,03mm hlavňou som s MAPP dokázal dostreliť 0,3g BB na vzdialenosť väčšiu ako 70m a trafiť pri tom čupiacu postavu na prvom nadzemnom podlaží Je pravda že to BB tam doslova doplachtilo ale chalan len čumel. A to bolo po kolená snehu a teplota na slnku dosahovala cca 4C
|
13 zář 2014, 11:33 |
|
|
|
Jekub
Major
|
A dokázal bys posoudit o kolik klesl počet kulí v tom chladnym počasí? Výkon je to hezkej, sám jsem měl s redgasem podobný výsledky, ale na naplnění mi to dalo třeba jen půl zásobníku a to je pak v boji těžko použitelný (teplota byla prakticky stejná kolem 5°C)...ale lámeš mě, rozhodně to zkusim. Stejně přes zimu nebude co jinýho s tim dělat.
|
13 zář 2014, 12:26 |
|
|
|
bysto
Četař
|
No to s tym plynom je skvele, lebo ten MÁP neni tak drahý. A jedna, dve flasky si myslim, ze na rok vydržia.
Chalani, zhodnete sa viacerí, ze cesta KWA bude najschodnejsia? A ako su na tom ich zásobníky? Je lepsie dokúpiť od inej značky - v rozumnej cene do 50€ kus? Stale, ked pozerám nejake všeobecne info(zahraničné), tak menia gas route , hlaven s hop up gumou - úpravy su nutne, alebo v pomere cena/vykon na začiatok veľmi vhodne?
|
13 zář 2014, 13:09 |
|
|
|
m.ape
Plukovník
|
Na KWA/KSC nikto iný zatiaľ diely nerobí teda je pravda že na glocka som videl pár dielov inej značky ale na ostatné zbrane nie zatiaľ to nikto vo veľkom nekopíruje a keďže zásobník je asi najdôležitejšia súčasť zbrane tak sa na ňom šetriť neoplatí originálne zásobníky sú veľmi dobré. Možno by som ešte spomenul značku GHK tiež sa javí ako veľmi dobrá značka ale osobnú skúsenosť nemám kamarát si od nich kúpil G5 ťku realnu predlohu to vraj nemá je to niečo medzi M4 a MP5 čo sa týka funkcie a spracovania je to nádhera. Ale tuším je to cenovo niekde inde ako KWA http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/con ... eyword=GHK
|
13 zář 2014, 13:19 |
|
|
|
bysto
Četař
|
Aha, tak, ze by som bol zle pozeral? Na hobbyasia som videl veci, co boli určené kwa. Ci ty si to myslel iba k zásobníkom, ze sa robia len od KWA? Táto hlaven nie je presne na m4 od kwa http://shop.ehobbyasia.com/upgrade-part ... BRIYtkay0c
|
13 zář 2014, 14:32 |
|
|
|
m.ape
Plukovník
|
Aj vnútorné diely aj zásobníky môžeš nájsť aj pod KSC čo je vlastne jedno a to isté vnútorné diely som zatiaľ od iných výrobcou tiež nenašiel až na pár drobností na glocka a tuším hop up gumu os A+ studio určenú pre KSC. Niekedy sa môžeš stretnúť aj s označením Umarex najmä u replík Hecler and Koch je to zrejmä kôly licencii ale stále je to jedno a to isté najviac dielov na KSC/KWA najdeš na tokyo model A ano zabudol som na vnútorné hlavne tie tiež môžeš nájsť aj od iných výrobcou. KWA do svojich zbraní štandardne montuje 6,05mm aspoň podľa údajou na ich stránke.
|
13 zář 2014, 19:26 |
|
|
|
bysto
Četař
|
Si ma najprv trochu vystrašil. Som sa zľakol, ze na tie zbrane nie su vobec ND. Len Ko tak pozerám, tak najst tie zbrane na sk, ci cz je skoro nemožné. Teda na sk som našiel jednu M4 od kwa, ale cena cez 5 stoviek je trochu odveci. Je nejaká zahraničná stránka, kde sa daju gumy objednat s donáškou za rozumne prachy? Z ehobbyasia stoji doprava 200dolkov, polovicu zbrane
|
13 zář 2014, 22:41 |
|
|
|
m.ape
Plukovník
|
Skús www.wgcshop.com alebo redwolfairsoft ak sa nemýlim
|
13 zář 2014, 23:39 |
|
|
|
bysto
Četař
|
Je podla teba v týchto zbraniach nejaky rozdiel? Tomu výkonu sa da veriť? Co vlastn eznamena to Taiwan version? Kwa, Píšu 390-410fps za 380usd http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/pro ... w_choice=aKwa, Tunak 410-440 za 470usd http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/pro ... w_choice=aKsc, 410-440 za 390usd http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/pro ... w_choice=a
|
14 zář 2014, 09:24 |
|
|
|
m.ape
Plukovník
|
Neviem prečo ale výrobca udáva u všetkých svojich zbraní rovnaký výkon takže keď chceš odpoveď najdi video kde strieľajú do chrona.
KWA má jednu továreň myslím v USA a jednu na taiwane a KSC je v Japonsku japonské verzia aspoň pištolí používajú plastové závery kôly miestnym zákonom ale stále je to tá istá a rovnako spoľahlivá zbraň. Cena sa môže líšiť výbavou a modelom niekedy nájdeš aj upgrade custom verzie kde je viac výbavi doplnkou alebo zvýšený výkon.
|
14 zář 2014, 10:36 |
|
|
|
bysto
Četař
|
m.ape píše: Neviem prečo ale výrobca udáva u všetkých svojich zbraní rovnaký výkon takže keď chceš odpoveď najdi video kde strieľajú do chrona.
KWA má jednu továreň myslím v USA a jednu na taiwane a KSC je v Japonsku japonské verzia aspoň pištolí používajú plastové závery kôly miestnym zákonom ale stále je to tá istá a rovnako spoľahlivá zbraň. Cena sa môže líšiť výbavou a modelom niekedy nájdeš aj upgrade custom verzie kde je viac výbavi doplnkou alebo zvýšený výkon. Chrono merania som pozeral niekoľko hodin na YT a nič som nenašiel. No neva. Takže podľa teba osobnú su WA systémy menej náročne na údržby a v podaní KWA/KSC príde funkčný výrobok? Jedná sa len o to, že ako som tak snoril po webe, tak názory ľudí boli rôzne, jední uprednostňovali WE kvôli menej poruchám a väčšiemu výkonu - zas na druhú je pravda, že sa jednalo o príspevky z roku 2013, tak za ten rok sa mohlo kadečo zmeniť. No a ešte jedna vec, na KWA/KSC sú dostupné všetky náhradné že? Aby sa teda a náhodou nestalo, že sa niečo odsere a môžem hodiť zbraň do koša
|
15 zář 2014, 09:41 |
|
|
|
m.ape
Plukovník
|
Ja som skôr cez pištole a na tie som našiel všetko. M4 som nesondoval ale určite to bude podobné skús čeknúť tokyo model. WE s krabice práveže dosahuje veľmi malý výkon navyše je poskladané s podstatne slabších materiálov ako KWA /KSC je síce lacnejšie aj zásobníky sú lacnejšie ale to najdôležitejšie zatiaľ nie je a to kvalitné gas route a aj plniace ventily za veľa nestoja. Čo som pozeral tak WA systém kopíruje kde kto tak záleží na čo narazíš a v akej kvalite to bude a originál Western Arms je tiež ťažko zohnateľný a drahý. KWA mám osobne odskúšané mám USP compact USP match a MP7 pre porovnanie výkonu USP compact 75mm/6,05mm hlaveň výkon 320-330 FPS cca 1J (WE glock 19 s 87mm hlavňou dosahuje cca 250-270 FPS) USP match (150/6,05mm výkon 380-400 FPS) MP7 (200mm/6,05mm výkon cca 410 -440 FPS) V závislosti od dlžky hlavne môže byť výkon M4 v základe niekde od 430 do 500 FPS výber je samozrejme na tebe ale z vlastnej skúsenosti ti poviem že do WE by som už dnes nešiel síce stály menej aj upgrade a tie nervy a čas za to nestály ak by som dnes mal kubovať plynovku tak nič iné ako KWA by som nechcel. Určite nájdeš aj iných výrobcou s podobnou kvalitou ale znova len mimo ČR a SR http://www.tokyo-model.com.hk/shop/gbb- ... 0_149.htmlDnes sme skúšali dostrel MP7 tak na 38 krokov sme strieľali 10 výstrelov do kruhu cca 12cm v stoji bez opori na jedno naplnenie plynom sme dokázali vystreliť 80 BB na full auto a ešte ďalších 10 na semi s tým že pred tým sa vystrelilo cca 4 zásobníky po 40 BB to znamená že zásobník bol pri teste značne podchladený po každej dávke ostal záver zaseknutý to som ešte žiadne WE nevidel dokázať ani v horúcom letnom počasi nie to ešte v neskorí letný podvečer Myslím že som vyčerpal asi všetko prajm správny výber. Neviem či som to už písal ale skús čeknúť http://www.gasas.cz je to forum čisto pre plynovkárov dajú ti viac info o WE a WA. A ešte na záver hlavný dôvod prečo KWA odporúčam je ten že ho stačí vybrať s krabice naplniť BB a plynom a nič viac riešiť netreba je skvelé také aké je. Má vysoký výkon dobré spracovanie dlhú životnosť silný blowback proste všetko čo má mať.
|
15 zář 2014, 15:04 |
|
|
|
bysto
Četař
|
m.ape píše: Ja som skôr cez pištole a na tie som našiel všetko. M4 som nesondoval ale určite to bude podobné skús čeknúť tokyo model. WE s krabice práveže dosahuje veľmi malý výkon navyše je poskladané s podstatne slabších materiálov ako KWA /KSC je síce lacnejšie aj zásobníky sú lacnejšie ale to najdôležitejšie zatiaľ nie je a to kvalitné gas route a aj plniace ventily za veľa nestoja. Čo som pozeral tak WA systém kopíruje kde kto tak záleží na čo narazíš a v akej kvalite to bude a originál Western Arms je tiež ťažko zohnateľný a drahý. KWA mám osobne odskúšané mám USP compact USP match a MP7 pre porovnanie výkonu USP compact 75mm/6,05mm hlaveň výkon 320-330 FPS cca 1J (WE glock 19 s 87mm hlavňou dosahuje cca 250-270 FPS) USP match (150/6,05mm výkon 380-400 FPS) MP7 (200mm/6,05mm výkon cca 410 -440 FPS) V závislosti od dlžky hlavne môže byť výkon M4 v základe niekde od 430 do 500 FPS výber je samozrejme na tebe ale z vlastnej skúsenosti ti poviem že do WE by som už dnes nešiel síce stály menej aj upgrade a tie nervy a čas za to nestály ak by som dnes mal kubovať plynovku tak nič iné ako KWA by som nechcel. Určite nájdeš aj iných výrobcou s podobnou kvalitou ale znova len mimo ČR a SR http://www.tokyo-model.com.hk/shop/gbb- ... 0_149.htmlDnes sme skúšali dostrel MP7 tak na 38 krokov sme strieľali 10 výstrelov do kruhu cca 12cm v stoji bez opori na jedno naplnenie plynom sme dokázali vystreliť 80 BB na full auto a ešte ďalších 10 na semi s tým že pred tým sa vystrelilo cca 4 zásobníky po 40 BB to znamená že zásobník bol pri teste značne podchladený po každej dávke ostal záver zaseknutý to som ešte žiadne WE nevidel dokázať ani v horúcom letnom počasi nie to ešte v neskorí letný podvečer Myslím že som vyčerpal asi všetko prajm správny výber. Neviem či som to už písal ale skús čeknúť http://www.gasas.cz je to forum čisto pre plynovkárov dajú ti viac info o WE a WA. A ešte na záver hlavný dôvod prečo KWA odporúčam je ten že ho stačí vybrať s krabice naplniť BB a plynom a nič viac riešiť netreba je skvelé také aké je. Má vysoký výkon dobré spracovanie dlhú životnosť silný blowback proste všetko čo má mať. Dik za vycerpavajucu odpoved . Tak uz v tom mám skoro jasno . O gasas viem, len chalani tam nemajú sekciu s poradnou, tak som to tam nechcel zbytocne duplicitne zasierat. Ked uz budem mat nachystany cash, tak si tam este nechám odsúhlasiť vyber presného gunu. Za zimu sa este môžu objaviť nejake ponuky
|
15 zář 2014, 15:45 |
|
|
|
Jekub
Major
|
Nákup kvéru tam taky řešíme. Není žádnej problém tam založit téma kde by se to řešilo, tak to tam taky hoď ať máš info z dalších zdrojů. Když by to bylo téma zbytečný tak se prostě smaže a je klid Jinak pro představu moje M4 od Ratech dává na redgasu stabilně 120-125m/s s .4, účinej dostřel 75 m a je potenciál jít ještě dál.
|
15 zář 2014, 20:37 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 26 ] |
|