Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21 lis 2024, 19:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Manuál do 1400. 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek Manuál do 1400.
Dobrý den, s airsoftem začínám a mám slušně omezené výdaje.
- jak je v popisu chtěl bych manuálku spíše do lesa.(jestli se za tolik peněz najde)
Žádné speciální požadavky nemám,výběr zbraně jsem přečetl 5x,ale nevím jestli škorpióna +náhradní zásobník nebo colta + z + vybavení.
Nemusí být na výběr mezi těmito dvěmi,klidně pište jiné.Díky
- dlouhý/krátký manuál to je mi jedno.

04 črc 2014, 06:53
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: Manuál do 1400.
Šel bych do brokovnice nebo jetýho SVDčka.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

04 črc 2014, 08:59
Profil ICQ
Praporčík
Praporčík

Koupili jsme si v tymu zesrandy na zimu manualni brokovnici za par kacek... Tuhle http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_ ... ductId=278

A nestacil jsem se divit je opravdu presna a rad si sni sem tam zabeham kdyz se nas sejde jen par... Ale pujcuji ji kamosovi co snama sem tam chodi a nemuze si stezovat za ty prachy opravdu luxus :) samozrejmnee ze to nemuzeme srovnavat s uphradovanymi zbranemi... Ale urcite to nebyla spatna koupe ;)

̶C̶A̶ ̶M̶P̶5̶ ̶S̶D̶2̶

06 črc 2014, 16:06
Moderátor
Moderátor

Crack píše:
Koupili jsme si v tymu zesrandy na zimu manualni brokovnici za par kacek... Tuhle http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_ ... ductId=278

A nestacil jsem se divit je opravdu presna a rad si sni sem tam zabeham kdyz se nas sejde jen par... Ale pujcuji ji kamosovi co snama sem tam chodi a nemuze si stezovat za ty prachy opravdu luxus :) samozrejmnee ze to nemuzeme srovnavat s uphradovanymi zbranemi... Ale urcite to nebyla spatna koupe ;)

Jop, ta je dost fajn, mám doma dvě...někde na ASM je i moje recenze, myslim, že je to u tý dlouhý varianty :-)

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

06 črc 2014, 21:17
Profil ICQ
Moderátor
Moderátor

Tak jsem to našel, cituji sám sebe:

Citace:
Tyhle brokovnice mám doma dvě (krátkou a dlouhou) jen tak pro radost a moje zkušenosti jsou následující: Výkon - Na natahovačku za tuhle cenu hodně nadprůměr, účinnej dostřel min. kolem třiceti metrů, přesnost slušná. Do manuálních přestřelek nebo jako záložní kvér (to asi spíš v krátkej verzi) vzhledem k rychlýmu natahování paráda. Hopup funguje a jde i štelovat, ale na jakoukoli normálně těžkou munici (0.25g nebo nedejbože víc) je stejně potřeba ho mít vždycky na maximum. Zpracování vnitřku/spolehlivost - Vnitřek je dost jednoduchej a samozřejmě komplet plast (kromě hlavně, ta je hliníková a samozřejmě pružiny), ale s žádnejma závadama jsem se zatim nesetkal, kupodivu všechno drží dobře. Oprava případný poruchy je jednoduchoučká. Výhoda je pojistka, která neumožní výstřel, pokud není předpažbí úplně vpředu (zároveň umožňuje oblíbené "držím spoušť a pumpuju"). Vnější zpracování - to už je horší, plasty nejsou nijak extra kvalitní, použití samořezných šroubků je docela fail, viditelný velký posuvník štelování hopu taky nic moc a časem se kvér dost rozvrže, případně i popraská v okolí hlav šroubků. Celkově nevypadá špatně a některé detaily (gumová botka pažby, plechový heatshield...) jsou vcelku pěkné, ale prostě je to plasťák. Zásadní průšvih zbraně je, že jí dřív nebo později zlomíte vejpůl. Imitace nabíjecí trubky je kupodivu kovová, zároveň je tudíž ale dost těžká a je našroubovaná na plastovém těle, takže to prostě časem nevydrží a rupne. Není to fatální porucha, s trochou šikovnosti se to dá slepit a bez problémů používat dál (já už mám slepené obě), ale každopádně to zkazí den. Pokud se vám to stane v boji, tak to chce hlavně neztratit záchyt zásobníku, který přitom zpravidla vypadne. Zásobníky - plní se dobře, podávají dobře, tři kousky jsou v kombinaci s rychloplničkou slušná zásoba. Není co dodat. Sečteno a podtrženo - je to jednoduchá a laciná plastovka, která ale nevypadá špatně, střílí nadprůměrně a za ty peníze rozhodně stojí.

06 črc 2014, 21:26
Profil ICQ
Rotný
Rotný

Hele pokud máš rozpočet 1400 tak jedině krátkej manuál od Marui + 2 zásobníky a ňáký pouzdro. To ti vyjde akorát cenově. Rozhdně se vyhni CyberGunu (viz. viewtopic.php?f=112&t=13595&p=198367#p198367 )

A taky se vyhni warrioru (Bohemia Airsoft) pokud nechceš řešit zbytečný problémy.

Z těch Maruiek můžu doporučit Socoma Mk. 23, ten se dá použít i jako hlavní zbraň pokud hraješ jenom proti manuálům. Je spolehlivej, dá se s nim kropit bez rizika záseku nebo poškození a je "za co ho chytit". To je u manuálu hodně důležitý. Vyhni se Berettě kvůli úchopu a natahování (neni za co jí chytit) a vyhni se Glocku, ten má konstrukci jako čongovka za stopade akorát s Marui plastama.

Většina dlouhejch manuálů má stejnej nebo jenom lehce vyšší výkon než pistole takže tim si moc nepomůžeš. Ty brokovnice můžou bejt dobrá alternativa, ale moc tomu nevěřim. Ňák se mi nezdaj. Chtěl jsem brokárnu, ale nedokázal jsem si žádnou vybrat.

PS: Manuály od Umarexu jsou co se týče kvality taky přijatelný. Výkon je ale naprosto standardních 60 m/s a u dlouhejch je to skoro stejný.
Taky některý UHCčka jsou za ty prachy dobrý, ale musíš počítat s míň reálnym vzhledem a bez originálního ražení. Mam od UHC Colt 1911 a jsem s nim strašně spokojenej, mam ho jako svojí "hlavní záložku". Mam v něm pružinu z Maruiáckýho Socoma a mam ho přestříkanej na olivově zelenou a za rok neměl jedinej problém, jedinou poruchu, prostě paráda. Vnitřní konstrukce UHCček je kopie Marui, takže se toho bát nemusíš. Navíc UHC používá klasický gumový těsnění na pístu což je dokonce spolehlivější a těsnější než silikon u marui kterej jde snadno zničit při neopatrný rozborce nebo čištění. Samozřejmě guma musí bejt pořádně promazaná, jinak to nejede. ;-) UHCčko musíš po koupi hned rozebrat a promazat.
Jo ještě má ten Colt moc nízkou mušku, lítá to dolů. Já jsem si vyrobil svojí (o něco vyšší, tak aby to lítalo přesně), předpokládam ale že tohle řešit nechceš, takže => Marui.

Jinak abych trochu dokázal že muj názor má váhu: Hrabu se v "kuličkovkách" od 8 let, v 11 už jsem tunil čongovky všem z celýho sídliště a dneska krátký manuály sbíram. A když řikam VYHNI SE CYBERGUNU tak se ku*a VYHNI CYBERGUNU. ;-)

24 srp 2014, 21:25
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Jenze dlouhe manualy jsou mnohem presnejsi coz je taktez nezanedbatelny fakt u manualnich akci.

25 srp 2014, 09:25
Moderátor
Moderátor

Přesně tak, navíc s tímhle rozpočtem si člověk už může koupit fakt třeba to jetý SVDčko nebo nějakou základovou Well MBxx, což jsou pušky výkonem a přesností úplně někde jinde. Brokovnice má zase obrovskou výhodu v rychlosti střelby, protože natahování je fakt rychlý a není potřeba po něm znovu mířit.

25 srp 2014, 09:52
Profil ICQ
Rotný
Rotný

"Jenze dlouhe manualy jsou mnohem presnejsi....."

Nejsou. Samozřejmě se nebavíme o trefování terče, ale o trefování postavy na vzdálenosti kolem 20m. Leda že by koupil zase pořádnej značkovej, třeba od Marui. Ale to už je mimo rozpočet.

Za 1400 Kč podle mě prostě jedině manuální pistoli. Plynovka je nesmysl za ty prachy. AEP taky protože do toho člověk ještě další prachy musí vrazit (baterka, nabíječka.....). A když bude kupovat ňákýho kalacha od CBG tak nevěřim tomu že bude mít navrch oproti značkový krátký manuálce. :wink:

25 srp 2014, 15:57
Moderátor
Moderátor

http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_ ... uctId=1304
Kámoš ma tým sundal na cca 45 metrov..hanbil som sa ako pes 8-D
No potom mi to požičal a striela to fakt pekne..a dlhšia no drahšia verzia ani nehovorím.

25 srp 2014, 16:43
Moderátor
Moderátor

- Dlouhej manuál je přesnější, už jenom díky možnosti zalícení při míření. Trefit se pistolí je mnohem těžší, než trefit se puškou nebo brokovnicí, i kdyby soustřel byl stejnej. Dají se najít i levný manuály, jejichž přesnost je více než slušná, třeba zrovna ty čínský brokovnice.
- Čínský AEP pořídíš do 1500 i s lipolkou a nabíječkou a do přestřelek, kde se pohybujou manuálky a celkově slabý kvéry to taky neni špatná volba.
- S nějakým plastovým kalachem nebo MP5, kterýžto se bazarově dají koupit kolem tisícovky, bude mít oproti manuálkám, natož potom pistolím, obrovsky navrch, o tom není pochyb.

25 srp 2014, 16:51
Profil ICQ
Rotný
Rotný

No, ale AEPčka maj výkon jako hodně průměrnej manuál a nedá se s tim moc dělat. :lol: Je fakt že zalícení je uřžitečný, ale co mam tak ozkoušeno tak na vzdálenosti na který se střílí při airsoftu je přesnost pistole naprosto dostatečná a zalícení neni dak důležitý. Trefit postavu na 20m neni problém i jentak od oka bez míření. Samozřejmě nic nemam proti dlouhýmu manuálu ale za ty prachy? radši pár set přidat a koupit toho Dragunova (s plastovou pažbou). Viděl jsem někde na netu týpka co ho měl zkrácenýho se slabou pružinou a používal to normálně na manuální (ne jako sniperku) akce. Podle mě je to výbornej nápad. :wink:

Tahle brokovnice co má 130 m/s je dost známá, že má výkon to se ví, ale za ty prachy tomu prostě nevěřim. Buďto prdne záchyt pístu a nebo se obrousí a přestane zachytávat. U takový malý zbraně prostě 130 fakt ne. Navíc někdo kdo začíná by podle mě ani neměl hned jít na takový výkony. To jenom dneska maj lidi vymaštěný mozky a myslej si že 120 - 130 m/s je základ. Prd, základ je kolem tý stovky a na manuální akce je víc zbytečnost. Nehledě na to že s touhle brokárnou zalícit taky nemůže protože nemá pažbu. Ale osobní zkušenost s ní nemam, možná že jí křivdim.
A elektriku do začátku fakt nedoporučuju, lidi co začínaj rovnou elektrikama maj často špatný základní návyky a špatnou taktiku. Jsou prostě od začátku zvyklý hrát stylem "ratatatatata"

Ale nikomu nic nenutim, jenom muj názor. :wink:

25 srp 2014, 20:20
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Puska je mnohem presnejsi z hlediska manipulace, nemusis licovat jak tady tvrdite ale proste tim jak ten klacek drzis obouma rukama daleko od sebe mas mnohem presnejsi odhad drahy letu a smeru mireni... s pistoli pri promackavani proste uhnes vzdy pricemz s puskou si osu strelby drzis levou rukou.... snad sem zasadni rozdil popsal dobre.... po trech letech litani s tm xm177 a manualnima pistolkama mam tak trosku odmanualovano.... pistol je supr do 10 metru... na vic je to vazne o nicem :( navic i manualni zbrane jdou drastickym zasahem vytunit silnejsi pruzinou... viz moje 10 let stare XM, a kupodivu ta plastova bestie stale funguje i s m120 :D

Dan Wesson 1.9J CO2 Erotika
TM XM177e2 1.2J Manuální otvírač pubertálních namyšlenců
MB06-SR2 4J Čistič hmyzu a postrach potkanů

26 srp 2014, 15:33
Rotný
Rotný

Jo, když budu střílet kalachem na 300 metrů tak to bude rozdíl. Na těch 30m opravdu s pistolí problém neni. Ale samozřejmě u pušky je zamíření rychlejší a přesnější, jenom řikam že to s pistolí oproti dlouhejm manuálům neni žádná velká nevýhoda. Jednoruční zbraň má zase plno dalších výhod.

26 srp 2014, 20:12
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]