|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
|
Základní airsoftové sety pro cca osm lidí
Autor |
Zpráva |
Saniel_Duke
Svobodník
|
Základní airsoftové sety pro cca osm lidí
Zdravím, Na úvod: jsem naprostý noob, zelenáč, a vůbec airsoftu nerozumím. Ale baví mně to:) Takže když napíšu nějakou pitomost, opravte mně, prosím:) Dobrovolničím v neziskovce, a chceme rozjet takový sportovně preventivní projekt - máme na nákup asi 16-20 000, teoreticky i víc, ale musí se to osvědčit, takže v první vlně jen to. Chtěl bych vybavení pro šest až osm lidí. Potřeboval bych tip na nějaký základní, spolehlivý set (zbraň/brýle/případně akumulátory). Nemusí to být žádná sláva, potřeboval bych spíš držáky (půjčovnové modely?), bude se to půjčovat klukům z ulice. A trošku oříšek na závěr... asi bych radši, aby to byla elektrika. Není to moc troufalý? Dostanu za tuhle cenu vůbec něco, co se nerozsype po první akci, když se k tomu nebudou chovat úplně citlivě? Není to blbost, dát do ruky elektrickou zbraň lidem co nejspíš nikdy nehráli (ano, jsem zelenáč, tak mi to klidně řekněte:D)? Uvažoval jsem zatím o těchhle: - http://www.armymarket.cz/ch-ak47-kovovy ... m028-d1258- http://www.zbranelevne.com/?detail=101203- http://www.zbranelevne.com/?detail=101220Neplánujeme s tím dělat kdovíco, je to spíš takovej základ. PS. Je možný sehnat množstevní slevu? (8ks není moc, vim) Má s tím někdo zkušenost?
|
30 dub 2013, 19:42 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Re: Základní airsoftové sety pro cca osm lidí
Takhle, manuálky by ti ušetřily spoustu práce i peněz, ale samozřejmě AEG jsou úplně jiná liga. Pokud to budou základovky, tak nevidim problém v tom, aby je měli klidně úplní začátečníci, ALE: - Počítej s tim, že dřív nebo pozdějc budeš kupovat nový baterky. - Počítej s tim, že občas bude potřeba zainvestovat pár stovek korun do nějakejch náhradních dílů. - Hlavně počítej s tim, že se budeš muset naučit ty kvéry opravovat, protože poruchy se prostě stávat budou a pokud bys měl za servis platit, tak tě to přijde na strašný prachy. Jinak sis vybral dobře, kdybys chtěl zabrousit i do jinejch vod než jsou kalachy, tak bych doporučoval ještě třeba: http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/2948http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/1630http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... ts_id/2884Hlavně tu prostřední M4ku považuju za ideální "půjčovnovej" model, sice má relativně malej výkon a malý možnosti upgradu, ale je to spolehlivej kvér. Je teda potřeba dokoupit baterku, ale ty budeš kupovat i k těm čínskejm zbraním, i když třeba až za pár měsíců. Jinak potom brejle stačí nějaký pracovní (super jsou Astrilux), krom toho to chce jednu slušnou nabíječku na baterky a ideálně třeba i maskáče.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
30 dub 2013, 20:56 |
|
|
|
ramenr
Kapitán
|
Pokud tyto zbraně budou půjčovány,a to nezkušeným osobám,bude s nimi zacházeno,jako s cizími a proto budou velice trpět poruchovostí.Pro takovou činnost ti žádný prodejce nebude uznávat záruky,proto je nutno mít vlastního opraváře-technika.A za další, pokud to bude organizováno,třeba pod sdružením, je nutno míti KONCESI, ,,-Přechovávání,opravy,úpravy a půjčování zbraní.,,
|
01 kvě 2013, 09:46 |
|
|
|
Saniel_Duke
Svobodník
|
Díky za pomoc! Doufám, že to tu dotazama nezahltim:D 1) jeden teoretický: je nějaký reálný rozdíl, když výrobce garantuje 15 000 ran a když 30 000? 2) Akumulátor ke zbraním Docela uvažuju o tý M4. Je velký rozdíl mezi akumulátorem za 500 a za 750? Docela mně dostala tahle nabídka (díky, as forum:D): http://www.army-airsoft.cz/akumulatory- ... 1p-40-70c/ A pak jsem koukal ještě na tyhle: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=11060http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9459a ještě třešinka na závěr: http://www.va-models.com/eshop1/hyperio ... -3191.html4) Mosfety - má to smysl v mým případě? Docela dobrej článek o mosfetech, btw http://www.airsoftforum.com/board/MOSFETS-t196370.html Brejle jim seženu asi ty co říkáš, maskáče si budou kupovat sami, v armyshopech něco seženou. 5) K tomu půjčování a licenci: Díky za informaci! - Nebude to v žádném směru komerční, vážně na to potřebuju licenci? Záruka na nekomerční použití je stejná jako jinde, když to nekoupím na dekoraci, tak musí platit - imho prodejce/výrobce nemá co zjišťovat, k čemu jí používám, nebo komu jí půjčuju, jde jen o prostý fakt, zda případné poškození je výrobní, nebo není, ne? = vychází mi z toho, že pokud by měly být problémy s případnou reklamací z důvodu, že bych to někdy rozebral, pak je lepší jít do dekorační záruky a rovnou se s nikým už nebavit. = co se týče informace o koncesi, jdu si to nastudovat, pokud se to vztahuje i na nekomerční využití, musel bych to přehodnotit, vzdělání ve zbraních nemám. - Co se týče poruchovosti a půjčování - proto se snažim vybrat nějaký spíš jednoduchý model s výdrží, než superpřesnou-superdrahou zbraň, co mi pak hoděj do bláta.
|
01 kvě 2013, 14:51 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
1) Ne, jsou to nicneříkající čísla vycucaný z prstu. 2-4) Pokud chceš používat lipol, potřebuješ mosfet. Tady se nabízí otázka, jestli pro tebe bude lepší zainvestovat do mosfetů a pak koupit lipolky, nebo koupit klasický NiMh baterky. Pokud by sis uměl mosfety udělat sám, tak je to jasná věc a stojí to za to, ale pokud bys je kupoval a nechával od někoho instalovat, tak ti na to padne třetina rozpočtu, což je dost síla. Jinak pokud by ses rozhodnul pro lipolky, tak ty za 2-3 stovky budou pro tvoje účely stačit bohatě. Nabíječka je skvělá, to je ideální volba. 5) - Přiznam se, že si tady nejsem stoprocentně jistej a určitě si to pořádně nastuduj, ale podle mě je v případě neziskovky blbost, abys potřeboval koncesi...vzhledem k tomu, že koncese se uděluje pro živnost, a v definici živnosti je, že se jedná o činnost provozovanou za účelem zisku, tak nevidim důvod, proč bys měl koncesi potřebovat, když to budeš dělat neziskově - to je přeci jasnej rozpor. - Samozřejmě v případě reklamace nezáleží na tom, jestli jsi z kvéru střílel ty, nebo jsi ho někomu půjčil, do toho je prodejci s prominutím hovno - jediná otázka je, jestli se jednalo o vadu, nebo jestli ti ten kvér někdo poškodil špatnym zacházenim. Poškození špatnym zacházenim je v případě půjčování samozřejmě relativně pravděpodobný, ale to na věci nic nemění. Faktem ovšem zůstává, že s uznáváním záruk bývá u airsoftových zbraní dost často problém, takže ve finále je fakt nejlepší to koupit na dekoračku a závady si opravovat sám.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
01 kvě 2013, 19:15 |
|
|
|
reyes102
Armádní generál
Registrován: 26 črc 2009, 14:12 Příspěvky: 3071 Bydliště: Slavkovské Bojiště
|
Trochu jsem k tomuhle přičuchl na dětským táboře, což se asi teda něco jinýho, ale stejně... co jsem vypozoroval tak ikdyž jsme měli jo blbovzdorný zbraně vyladěný na spolehlivej provoz (cm.028), tak se to při pujčování sralo neskutečně. Lidi co to maj poprvé v ruce ti nepoznaj žádnou závadu - typicky zádus kuličky ve špinavý hlavni a prostě s tím budou zkoušet střílet tak dlouho dokud jim to nesebereš. Nebo prostě jakoukoliv závadu nepoznaj a chce to mít tam člověka co podle zvuku okamžitě pozná jestli je dobrej nápad ještě jednou zmáčknout spoušť, nebo to radši otevřít. O chování k pujčený zbrani ani nemluvě. Další věc, pokud budeš mít 8 kvérů a pozveš si na hru 8 lidí tak máš problém když se ti jeden vysype a nebudeš schopnej vyřešit to na místě, prostě to chce zálohu a to i finanční. S napnutým rozpočtem podle mě dost riskuješ. Takže si to všechno dobře promysli a pokud to chápu dobře že s tím nemáš zkušenosti a nemáš k tomu ani nikoho schopnýho, tak bych radil si především sehnat někoho kdo se kolem softu vrtá už delší dobu, bude schopnej ti udělat základní servis a údržbu a nebude mu dělat problém ti s tím pomáhat, protože bez někoho schopnýho se podle mě nějaký půjčování zbraní smysluplně dělat nedá. Koncese u neziskovky je imho kravina a zbrojní licence na tohle taky nebude potřeba, ale radši se někde poptej.
_________________ http://www.Sniperblog.cz
|
01 kvě 2013, 20:15 |
|
|
|
Alfred
Plukovník
|
Můžu potvrdit, že sebekvalitnější zbraň se v rukou neznalého člověk stáva velmi poruchovým zbožím. Zvláště, půjde-li o půjčovací zbraň. Počítej, že půjčovací zbraně prostě budou odcházet a budeš je muset nahrazovat novými. Já znám pár lidí co půjčůjí zbraně a vím jak ty zbraně vypadají. Je to děs a hrůza.
_________________ Airsoft je jen hra a s reálem má společné leda tak maskáče. ----------------------------------------------------------------------- STAR L1A1 CA HK53 KA FN FAL Maruzen Vz.61, Micro UZI Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun
|
02 kvě 2013, 12:27 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
my meli v praci cca 30 airsoftek. jeden kolega to teda pujcoval vsude mozne a kvery vydrzely 1-2 roky nez se rozpadly a par kusu drzi dodnes. byly to prvni generace PJ M4ek (ty s plastovym telem) - vsechny na kasi, druhe generace CM028 - temer vsechny na kasi, MP5 od JG - jedou dodnes, M249 od A&K - na kasi, MB01 - jedna jede, zbytek na kasi. kdyz pominu to, ze odesly baterky do vsech zbrani do roka (kupovat cca 25 baterek bylo docela likvidacni - zvlast v dobe, kdy lipolky jeste nebyly), tak i presto ze se kolega o to staral a opravoval, tak se kvery rozsypaly spise zvnejsku nez zevnitr. lidi se proste k tomu chovali jak prasata, protoze to nebylo jejich. takze kvery za cca 100k byly z 90% nepouzitelne po dvou sezonach (a to i s lehkym servisem).
|
02 kvě 2013, 13:35 |
|
|
|
Bohuš
Podplukovník
|
Poridil bych klasicke cinske plastove kalachy a misto mosfetu bych pouzil rele je to blbuvzdone a levnejsi reseni. K tomu bryle z zelezarstvi (proti rychle leticim castcim jednou jsem potkal i nejake u kterych bylo proti pomalu leticim a ty rozsekalo i zakladove TM).Chtelo by to i kvalitni nabijecku ktera zvlada vic baterek najednou, protoze mit v baraku zapnutych 8 cinskych nabijecek bych se docela bal.
|
02 kvě 2013, 16:27 |
|
|
|
Saniel_Duke
Svobodník
|
S mosfetama myslim nebude problém, znám kluka, kterej si na střední vyrobil stmívače v pokoji na vlastní dálkový ovládání, pak to vystudoval a teď kreslí v soukromý firmě tištėný spoje:)
Asi je to teda jasný - - Foxy lipolka z army airsoft.cz - 8 kusu - 2160 - nabíječka ECO 6 z hobbyking.cz - 18 dolarů (možná nebudu mít nerva měnit to 8x a koupim dvě) - cca 360 - zbraně - buď toho třetího kalacha co jsem psal (19 520 celkem), nebo tu M4 co radil Griffon (17 536) - a zkusim nějak ukecat množstevní slevu. - brejle Astrilux čiré 8x - 600 - mosfety zkusim kámoše (na materiál pár stovek dám ale to je spíš na úvaze s ním)
Celkem jsem na 20 656 korunách, respektive 22 640 bez slevy a bez materiálu na mosfety (u toho kalacha se ale daj odložit ty baterie na pozdějc, v podstatě je to dražší o ty baterky na vyzkoušení, což jsou imho vyhozený peníze). Níž se mi moc s cenou jít nechce, aby to mělo smysl - i tak už se pohybuju na úplnym low endu. Kdyby se extrémně zadařilo, s radostí bych koupil devátou zbraň, aby byla technická rezerva, jak radil Reyes, ale pokud se nevejdu, nedá se nic dělat. Pro všechny kdo to budou číst po mně - kupuju to na grant pro neziskovku, kterej je na sportovní vybavení, tudíž sleva na dekoraci nejspíš nepřipadá v úvahu, jak mně správně upozornil brácha, nešlo by to dát do účetnictví.
Ps. na "schopnýho" si asi budu muset hrát já, holt to je poprvý, nabírám zkušenosti - pár známých, co dělají as mám, když bude krize, pomůžou mi - a mám taky tohle fórum, bez vás bych se tak rychle rozhodně neposunul, nějaká rada na servis by se tu v historiích snad taky našla:)
|
03 kvě 2013, 11:19 |
|
|
|
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
kdyz uz kupujes nabijecku na hobbykingu tak tam kup i ty baterky, i kvalitnejsi (zn. turnigy) tam vyjde o dost levneji nez ty smejdy u nas.
|
03 kvě 2013, 12:54 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|