Re: G36 CYMA(CM011) vs Dboys vs JG
Doufám, že jsem si vybral správné téma, kam si své mudrcování odložit. Popravdě jsem nedávno sjížděl všechna témata co tu o čínské G36C jsou. Pořídil jsem sobě bazarovou, leč zánovní Cymu CM.011. Znáte to, kluk prudí, že chce hrát soft, rodiče pořídí zbraň, kamarádi záhy vymění airsoftky za pionýry a nebohá G36 jde na bazoš. Dokonce jsem musel seškrabávat origo rudý záruční vosk ze šroubků.
Moje challenge byla jasná: Postavit G36C s výkonem těsně pod 130 m/s (hraju kolem Pardubic, kde jsou limitované akce). V základu zbraň naměřila 105. Mohl za to fakt, že předchozí majitel prostě dostřílel na automat a zbraň tak nechal pár měsíců ležet.
Rozdělal jsem MB (premiéra s V3), vyměnil těsnicí kroužky hlav pístu i válce, přepodložkoval, promazal (Mogul-kovové díly a silikon-plast) a doplnil dva zásadní komponenty od ASPro: Trysku s dvojitým těsněním pro G36 dlouhá (25,2 mm) a pružinu ASPro M110. Těsní to celé příkladně a vzduch nikudy nezdrhá. Jak dlouho vydrží střed hlavy (kovový vs. plastové tělo) je ovšem otázka. Taky by možná nebylo od věci, vyměnit plastový trn za kovový.
Protože se mi doma válely kabely 1,5 mm se silikonovou izolací, napájel jsem je tam (bez mosfetu, furt lepší než základ) a osadil Deanama. Jo a ten kabel co vede podél hlavně je úplně zbytečný, baterii jde napojit přímo na vývod z MB.
Další na řadě byla komora a gumka. Sériová sice těsnila, ale já mám fetiš na lesklé věci. Bohužel ASPro (nedělám jim reklamu, jen je mám za rohem) má v popisu, že se s Cymou nekamarádí. I pořídil jsem sobě komoru z AliExpressu značky JJ Airsoft. Nakonec vznikl hybrid, kdy tělo bylo kovové a díly plastové, ale těsní to překvapivě... výborně. Ani nedošlo na obvyklou úpravu zámků (tam kde se komora zasekne o vnější plastovou sestavu hlavně). Nakonec zelená gumička AimTop (M90-120) a přes ní jedna otočka teflonkou.
Výsledek: 114.8 m/s na 0,25 (pardon, 0,2 prostě nemám).
Nejdražší na celém počinu byla baterie (Li-Po 7,4V 2000mAh typ nunchak) za 580 Kč.
Kam tímhle přísěvkem mířím? Až budete někdo řešit podobný požadavek na především levnou G36C, tohle se mi osvědčilo. Vlastně ani nedošlo na žádné vážné úpravy a všechno si prostě 'sedlo'.
Až/jestli se mi to rozbije, dám vědět co z toho bylo špatně