|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 18 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
Lerox
Četař
|
 Vsr 10, M24, Glock 18
Zdravím,
pročítal jsem si hodně příspěvků a pár základních informací už jsem asi pochytil, ale vždy když se rozhodnu pro jednu přečtu si někde něco jiného a jsem zase na začátku. Tak bych rád kdyby mi tu někdo, nejlépe vlastník zbraní, dal jeho ucelený náhled.
K nastínění situace, s airsoftem začínám, na pár akcích jsem již byl a vybral jsem si roli ,,snipera,,. Ano vím co to obnáší, vím že je to nejtěžší pozice, vím že to chtějí být všichni nováčci, vím že si spousta lidí kupuje snipu a pak přechází na elektriku, protože je to nebaví a v neposlední řadě vím že to bude stát moc peněz, času a tréninku než trefím aspoň stodolu. Vše to chápu a není třeba mě odrazovat. Vybral jsem si to přes všechny nevýhody, nebo spíše pro ně.
Potřebuji poradit s výběrem guny. Chci koupit kvalitní zbraně a postupně je upgradovat, nemůžu do toho narvat 30 000 na jednou ale během pár měsíců určitě.
Glock 18 V plynu pro mě jasná volba jako záložní zbraň. (vlastním i ostrou) ale mám k ní pár otázek od jakého výrobce (Glock 18C, GBB, Tokyo Marui ?) jaký upgrade - chtěl bych začít s tím nejdůležitějším a postupně vymazlit k dokonalosti
M24 vs VSR 10 Tady si nejsem jistý kterou zvolit, osobně se mi líbí více M24, ale četl jsem na ní pár špatných recenzí. U každé mě asi zajímá to samé. od jakého výrobce (M24 Socom, Classic Army?), (VSR-10 G Spec Version, Tokyo Marui?) pokud jiné jaké a proč? jaký upgrade - od největších priority až po nepatrné drobnosti
Koukal jsem že je tu o těchto zbraních celkem dost napsáno, ale v každém topicu něco jiného a nejsem z toho zrovna moudrý.
Děkuji předem za odpovědi
|
02 dub 2017, 18:50 |
|
 |
|
Lerox
Četař
|
 Re: Vsr 10, M24, Glock 18
Tak jak jsem se dočetl s Glockem bude trošku problém ho sehnat. Tak bych poprosil ještě nějaké info o tom jakou záložku, celkem se mi líbí ASG P09.
|
05 dub 2017, 12:39 |
|
 |
|
Mike_223
Poručík
|
Glock se zatím sehnat dá a za mě Tokyo Marui, vlastním G17 a kámoš G18C a nemůžeme si stěžovat. Z pušek je dobrá volba BAR-10 od JG, což je kopie VSRka (lepší než Well). Má skutečně zajímavý potenciál a dostatek ND. Srovnání s M24 ale přenechám povolanějším a sám se rád dozvím, jak na tom M24 je 
|
05 dub 2017, 14:17 |
|
 |
|
cibenopk
Poručík
Registrován: 02 kvě 2012, 13:29 Příspěvky: 265 Bydliště: Pezinok - Slovensko
|
Priklanam sa k TMku... fakt znesu vela
Co sa tyka pusky tak dve veci. Ak mas dost velky budget, tak kup Tokio Marui. AK chces usetrit tak kup urcite JG BARku. Ako pisal kolega, puska ma fakt potencial a velmi pekne telo.
Po vymene hop gumy ( PDI Whold ) a pritlacneho ramienka ( ASpro cervene ) a par domacich modoch ( ustova brzda, teflonova paska a podlozenie pruziny ) z nej urobi pouzitelnu pusku takmer z krabice. S tymto upgradom a modingom to ma asi 400 fps a .30tky gule lietaju okolo 60m ( effective ).
Plus na konci Maja vyda Airsoft Pro upgrade set ( creva a spustak ). Ak udrzia pricing tak to bude asi 80 eur a budes mat z toho pusku s ktorou sa da fakt pekne strielat.
_________________ Proud member of the MFC
ICS MARS DMR ( 485 fps ) JG BAR10 Gspec ( 550 fps ) ICS BLE XAE
|
05 dub 2017, 15:33 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
Rozhodne by som doporučil G17 ako G18c hlavne pre začiatočníka lepšia voľba TM sú spoľahlivé ale ak to plánuješ hodne používať rátaj v budúcnosti s ďalšími výdajami praská záver poškodzuje sa tiahlo spúšte. Z hľadiska ceny je a hlavne ak to budeš upgradovať je WE momentálne lacnejšia voľba.
Čo sa pušky týka súhlasím TM je fajn ale ak pôjdeš do upgrade na vyššie výkony ostane ti len telo tam je potom Bar alebo well ak ju zoženieš za 70 Eur lepšia voľba. Teda skôr lacnejšia voľba.
|
05 dub 2017, 17:02 |
|
 |
|
Lerox
Četař
|
Tak jsem si to s tím Glockem rozmyslel a podíval se jinde, asi nejideálnější mi přijde http://airsoftshop.cz/product_info.php/ ... s_id/12869 máte s ní někdo zkušenosti? Co se snipy týče tak jsem o tom tak přemýšlel a fakt je že po upgradu mi tam vlastně nic krom těla opravdu nezbude, takže asi nemá smysl kupovat dražší TM když to všechno více méně vyhodím. Otázka je jaký upgrade do toho nacpat. Jako dobrá cena/kvalita mi přijde podle recenzí asi ASPRO. http://airsoftpro.cz/cz/dily-zbrani-upg ... r.3-detailhttp://airsoftpro.cz/cz/dily-zbrani-upg ... -03-detailhttp://airsoftpro.cz/cz/dily-zbrani-upg ... ...-detailhttp://airsoftpro.cz/cz/dily-zbrani-upg ... vsr-detailhttp://airsoftpro.cz/cz/dily-zbrani-upg ... -10-detail
|
05 dub 2017, 17:53 |
|
 |
|
Mike_223
Poručík
|
Spoušťák, válec a hlava jsou dobrou volbou. Hlaveň ne. Mrkni na hlaveň a gumy pro VSR od Maple Leaf, obojí má Anareus. Rovněž bych váhal nad komorou. VSR hop guma je lepší, než AEG hop guma. Proč tedy utrácet za věc, která bude v závěru horší (ASpro komora je na AEG gumy)?
Jinak, co ta M24? Říká se, že je horší než VSR, ale osobní zkušenost s ní nemám. Vysvětlí někdo, proč?
|
05 dub 2017, 19:48 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
No možno to bude tým že je proste VSR od TM a jej kópie JG BAR a MB 03 (pomerne presné kópie.) Po novom už aj CYMA - tá neviem ako U m 24 je to zložitejšie. Za základ považujem M-24 od CA, potom tu je SW, JG, CM. MOD. Tu dochádza k atypovosti vnútorností. CA má hop up štelovanie na imbus, ostatné ak sa nemýlim majú hop up ako u VSR (lepšie riešenie) ďalej sú tam rozdiely vo valcoch atď. ale mám v tom už taký guláš že fakt neviem ktorá m24 je voči čomu aký atyp a čo naopak je kompatybilné atď. napr s VSR. M-24 teda nemusí byť nezbytne horšia, treba však zistiť ktorú..čo bude zrejme väčšia maturita ako u VSR. VSR má výhodu snáď v jednoduchšom zásobníku. čomu by som sa pozrel na zúbok sú tie m700, VSR a m24ky od CM. Striela to za tie prachy moc pekne no netušim čo v tom je a akú to má kompatibilitu. EDIT : zrovna som našiel aj týpka čo s ňou točí videá : https://youtu.be/z_c2kK3dMHs myslím že tiež slušné, len zistiť čo do toho pasuje
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
05 dub 2017, 20:19 |
|
 |
|
Lerox
Četař
|
Jde o to že ta hop komora od ASpro je novinka a co jsem koukal na PDI a action army tak mají podobnou již dlouho. Podle recenzí těch co je používají to prý lépe těsní a dají, respektive musejí se na to použít hlavně pro AEG a tím pádem i gumy. Otázka je zda je to plus nebo mínus. Pročítal jsem pár zahraničních konverzací ohledně barrelu a celkem hojně tam používají právě ty AEG komory. Jinak na Anareus jsem nenašel hlaveň od ML pro vsr 10, teda ne 430. jediné co tam mají je Prometheus což dle recenzí není špatné, ale proč je to sakra 433? https://www.anareus.cz/detail.php?id=8128Co říkáte na tohle, prý je to od PDI to nejhorší co udělali http://www.airsoftguns.cz/raven-6-01-mm ... 430-mm-pdiNašel jsem od PDI ještě tuhle, ale 3 tisíce za hlaveň? Jako sorry? http://www.airsoftguns.cz/precizni-nere ... 430-mm-pdiDalší věc k zamyšlení je délka hlavně. Kde asi záleží na váze BB, FPS a objem válce. Počítám že by to mohlo mít něco kolem 500 FPS (při 0,2g BB) BB 0,36g - délka hlavně 500mm BB 0,43g - délka hlavně 430mm Otázka je co poletí přesněji a dál, i když počítám že výsledek bude v řádek pár metrů, takže jde spíše o přesnost. Asi koupím několik hlavní a různé BB a odkzkouším, protože mě to fakt zajímá. 
|
06 dub 2017, 11:46 |
|
 |
|
loadname
Svobodník
|
|
06 dub 2017, 14:05 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
Dlžka hlavne nijako nesúvisí s tým aké ťažké BB chceš strieľať je to len o výkone pri rovnakej pružine dosiahneš na dlhšej a tesnejšej hlavni viac Joulov ale pozor má to svoje limity.
kopia VSR v zostave M120 Laylax 430/6,01 mm hlaveň pri dobrom utesnení dáva cca 500 FPS s 0,2g BB čo je idealny výkon na 0,4 až 0,43g BB na tejto pružine ti to dá pár tisíc vyýstrelov aj na základnom spúšťaku a pieste pokiaľ sa budeme baviť o Bar 10
Potom stačí vymeniž záchyt piestu napr za SHS cca 9Eur a piest ARMY,Laylax cca 35-40 Eur alebo set od PPS kde je trň s piestom za cca 23 Eur U kopii VSR by som komoru za typ AEG v žiadnom prípade nemenil.
|
06 dub 2017, 14:16 |
|
 |
|
Lerox
Četař
|
No nepřijde mi že by to nesouviselo. Logicky přece když do hlavně kde je 20g BB pustím vzduch o určitém objemu pod určitým tlakem vyletí mi z hlavně za určitou dobu. Pokud tam dám těžší BB vyletí později - tzn aby to mělo co největší efekt potřebuji u lehčích kuliček delší hlaveň, abych využil kompletního potenciálu válce. Když budu mít u lehké BB krátkou hlaveň tak vyletí z hlavně dřív než dojde k úniku veškerého vzduchu. Naopak když budu mít dlouhou hlaveň u těžké BB tak může dojít k tomu že BB bude ještě v hlavni a válec už bude prázdný. Rozdíl samozřejmě bude znatelný v řádkách pár fps a neřekl bych že v dálce letu to udělá více jak metr, jde spíše o využití plnohodnotného potenciálu zbraně, když už se do toho budu hrabat teda. Ale je to jen názor, realita asi bude jinde
Jinak říkáš že u kopií VSR (myslíš např bar-10?) by si nedával AEG komoru. U TM tedy ano? Nějak se mi to nezdá protože pokud budu dělat upgrade tak mi z toho zbude jen tělo, protože tam chci dát 150 pružinu a tu dlouhodobě neudrží ani to co je v TM tak nač kupovat dražší gunu když to stejně vykuchám?
Pravdou je že ty AEG komory do VSR a ostatních manuálních zbraní udělali nejspíše proto aby lidi mohli používat i AEG hlavně, což po drobné úpravě jde hlavně jde i s origo hop komorou. Já bych to měnil jen z jednoho důvodu a to je že se bojím kvality té hop komory a jejího utěsnění, když to bude bar-10.
Když nechám tu původní hop komoru tak chci vyměnit aspoň hlaveň a tam fakt nevím kterou. Nějaký názor na tu Prometheus co jsme psal výše?
|
06 dub 2017, 14:48 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
NA VSR či už originál alebo kopii je najlepší práve ten systém hop up základom ktorého je guma a hlaveň s takzvaným u výrezom.
Čo sa týka súvislosti váhy BB a dlžky hlavne do cca 500 mm je aj najťažšie bežne používané BB s hlavni von skôr ako ti dôjde vzduch.
Zjednodušene platí čím ťažšie BB chcem používať tým viac Joulov treba čím dlhšia a tesnejšia hlaveň tým viac Joulov.
S praxe s hľadiska dostrelu a presnosti rýchlosť BB by sa mala pohybovať okolo 100 až 120 m/s Za predpokladu že chceš používať 0,36 až 0,4g BB potrebuješ 1,8 až 2,88 J
Zostava M120-M130 pružina s 430/6,01mm hlaveň by ti mohla dať cca 2,32 až 2,8J
Co sa týka tvojej otázky ohľadom hlavne za cca 28 USD sa dá v asii zohnať DEEP FIRE 430/6,02 mm k tomu by som dal hop up guma Maple Leaf buď s výstupkom Delta alebo Daimond pri tom výkone kľudne Delta je na presnosť dostrel budeš mať dostatočný. Ja používam Maple Leaf Delta systém konkrétne.
|
06 dub 2017, 18:35 |
|
 |
|
Lerox
Četař
|
Tak jsem to koumal všude možně ze všech možných stran a úhlů. Výsledek je následující. Koupím VSR 10 od TM protože je dražší jen o 800 Kč což si za origo klidně připlatím, i kdyby to bylo stejné nebudu podporovat čínské plagiátorství. Potom nějaký ten upgrade.
Záložka: Tokyo Marui - Night Warrior 1911 Custom, GBB
Snipa: Tokyo Marui - VSR-10 Pro-Sniper Version
Upgrade: PDI - HOP-Up gumička PDI W HOLD MAPLE LEAF - HOP-UP gumička Monster DELTA 75° (GBB) ASPRO - ZESÍLENÉ RAMÍNKO HOPUP KOMORY TM VSR ACTION ARMY - VSR-10 M130 SPRING ACTION ARMY - VSR-10 6.01mm 430mm Barrel SHS - ZESÍLENÝ ZÁCHYT PÍSTU SHS -ZESÍLENÁ SPOUŠŤOVÁ PÁKA SHS - OCELOVÝ ZÁCHYT TRNU ACTION ARMY - CYLINDER KIT FOR VSR-10 ACTION ARMY - VSR-10 PISTON ACTION ARMY - VSR-10 SPRING GUIDE
Děkuji všem za rady, odpovědi a nápady.
|
07 dub 2017, 09:21 |
|
 |
|
Lerox
Četař
|
Ještě mám otázku k té hlavni. Někde jsem četl o pokusu s hlavněmi 430 vs 550. Výsledek byl že pokud chci používat se stejnou sestavou zbraně lehčí BB 0,28-0,30 měla by být hlaveň dlouhá 550mm a mělo by to být přesnější než kratší hlaveň a těžší BB. Myslíš že je na tom něco pravdy? A tohle je vyjádření asi od nejpovolanějšího člověka. EdGI: Based on my experienced, A 555mm length inner barrel for VSR/bar10 is the best. It shoots longer, more accurate and much quieter compared to 430mm.
|
07 dub 2017, 14:16 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
Ak dáš dlhšiu hlaveň dvihneš výkon a ak použiješ ľahšiu guľu v lepšom prípade dostrelíš na kratšiu vzdialenosť ale guľa tam dôjde rýchlejšie v horšom netrafíš ani stodolu s vnútra. Dlžka hlavne a váha BB nemajú priamy súvis presnosť a dostrel BB okrem iného ovplyvňuje odpor vzduchu čím rýchlejšie sa BB pohybuje tým je odpor väčší, Niekto spočítal že optimum je cca 120 m/s prax ukazuje že okolo 100 m/s je dostrel zanedbateľne menší ale presnosť lepšia.
Rýchlosť BB nie je udavaná s 0,2g BB ale s tým čo bežne strieľaš.
|
07 dub 2017, 16:20 |
|
 |
|
tomdo11
Svobodník
|
čaute co je lepšie (kvalitnejše) sučiastky Action Army alebo airsoftPro?? ku spuštovému mecanizmu sa kupuje automaticky piest, ku piestu valec s hlavou valca a trn
dalšia otázka ta hlaveň od Prometheus 433 6,03 ako keby bola ba AEG či len sa mi zda?? alebo hlaven Laylax 430 6,03 alebo Action Army 430 6,03 cize ktoru hlaven by ste vybrali??
|
27 říj 2017, 18:58 |
|
 |
|
tomdo11
Svobodník
|
čaute co je lepšie (kvalitnejše) sučiastky Action Army alebo airsoftPro?? ku spuštovému mecanizmu sa kupuje automaticky piest, ku piestu valec s hlavou valca a trn
dalšia otázka ta hlaveň od Prometheus 433 6,03 ako keby bola ba AEG či len sa mi zda?? alebo hlaven Laylax 430 6,03 alebo Action Army 430 6,03 cize ktoru hlaven by ste vybrali??
|
28 říj 2017, 09:13 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 18 ] |
|