Základní nutné úpravy po koupi zbraně
Ahojte,
jsem ve světě airsoftu novej, ale něco už jsem si o tom (o zbraních a o tom jak fungují) stihl načíst, tak snad o něčem mám i ponětí. Teď k věci.
Budu kupovat M4 Dboys RIS (zřejmě
https://www.actionshop.cz/m4-m16/15253- ... lokov.html ). Zajímalo by mě, jaký budou nejnutnější úpravy (opravdu ty "základní nutnosti", nepotřebuju hned od začátku překopat celou zbraň - ani na to nemám), jejichž provedení bude víc znát, zbraň se po nich stane spolehlivější, přinesou větší výdrž (lepší kadenci, etc.) a po kterých budu mít do budoucna lepší výchozí pozici.
Co jsem stačil sám pochytit, tak v první řadě určitě baterku a nabíječku, takže budu shánět něco MINI (je tam akumulátor v an.peq-2) s napětím 8,6-9,4V. Tak se tedy ptám:
1) dokázal by mi někdo doporučit akumulátor a odpovídající nabíječku, které odvedou lepší službu (nechci top výrobek; jen něco co se vyplatí, je často kupované, je ozkoušené že za ty a ty peníze dobrej kup)?
Pak je prý dobré vyměnit hlavu válce a nechat zbraň přetěsnit (co konkrétně?). Je to tak? Pokud ano,
2) můžete mi doporučit kterou hlavu válce vzít a jakou těsnící sadu koupit (popř. rozměry jednotlivých o-kroužků, pokud stačí, když je koupím samostatně)?
A pak jsem se díval, že když už měnit baterku, vyplatila by se i výměna kabeláže, příp. dodělání mosfetu. O mosfetu jsem si něco už přečetl, sám bych to asi rozebrat a přepájet nedokázal (nebo spíš bych si netroufl). Takže
3) doporučili byste mi nějakou sadu (jefftron?) kabelů s mosfetem + konektor (deanT?) k akumulátoru, které bych jen nechal někým "nainstalovat" do zbraně abych musel co nejmíň sám pájet?
Ještě něco dalšího, co je "nutné" udělat s základní zbraní aby "aspoň trochu slušně chodila"? Podotýkám, že ji nechci překopávat, pouze udělat "nejnutnější" změny, bez kterých to s novou zbraní snad ani "nejde".
Pokud se hloupě ptám, opravte mě, prosím. Díky moc za každou odpověď.