Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22 lis 2024, 18:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 AK-47 beta, nebo G36 
Autor Zpráva
Rotný
Rotný

Nový příspěvek AK-47 beta, nebo G36
Zdravím.
Chtěl bych si koupit zbraň z druhé ruky a rád bych slyšel názor od vás.

Našel jsem si dva kandidáty - Ak47 od TM a G36 od CA.
Obě zbraně jsou nabízeny za cca 2000,- a mám možnost si je prohlédnout. Ani jedna z nich není výrazně poškozena, ale obě mají drobné chybky (ještě aby ne, za tu cenu)

Ak47 je od marui, prý téměř nestřílená, ale má "upgrade" od CYMY (pružina 120, píst a kola, která to "prý" vydrží)

G36 od classic army je naprosto v základu, pravděpodobně jí ale vlastnil mladý kluk (veškeré kontakty byly na matku). Zbraň je prý ale 5 let stará a představa, že si s ní kluk hrál na ramba.... + je možné, že se jedná o SPORTLINE? (lze sehnat v čr?)

Moje otázka tedy zní: Která zbraň má větší perspektivu, co se životnosti týče? V plánu mám lehčí upgrade - spíš aby se zvýšila životnost (pružinu slabší než 120 a dobrá kola)

Osobně bych raději volil G36, ale těch pěti let se bojím.
Děkuji za každý názor :)

09 dub 2012, 14:05
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: AK-47 beta, nebo G36
marui ak47 jsou celkem plastoidni, ale vyborne se upgraduji (vlozis dily bez upravy a ustovka je takova, jaka by mela byt), je taky dost rozvrzana jestli tam opravu vymenil pouze to co pises, tak by to chtelo vymenit loziska za kovova kluzna, trn za kovovy a kabelaz za lepsi s mosfetem/brzdou/procesorovkou a konektorem xt60/deanT

sportline to mzue byt, ale pred 5 lety se urcite jeste nevyrabely a v CR jsem G36 sportline nevidel. G36 je na tom co se vyce vnejsku a vnitrku lepe, ale dost se tam opaluji kontakty, takze aspon kabelaz jako predim, pokud jsou dily v poradku, tak to m120 v zakladu urdzi s tim, ze by to chtelo upgradovat vzducharnu

doporucuji ti pri predani vyzkouset strelbu aspon na 50m a uplne nejlepe, aby to zkouknul zkuseny technik a klido i na miste rozebral zbran a checknul vnitrnosti

09 dub 2012, 14:31
Profil Zobrazit autorovy stránky
Rotný
Rotný

Děkuju za rychlou odpověd :)

Takže ty díly od CYMY nejsou na škodu? Vydží to?

A pokud by ta G36 fungovala uspokojivě, tak nehrozí, že se mi ty kola vysypou, když má tolik za sebou? (obecně nemám o životnosti představu)
Samozřejmě poznám, kde je co prasklé, ale únava materiálu se může projevit až potom :/

Jde mi zkrátka o to, aby jsem za pár měsíců nemusel řešit prasklej mecháč, unavenou pružinu, urvaný ozubení.... Nechci aby se mi vysypalo komplet vše

09 dub 2012, 14:59
Moderátor
Moderátor

ScorpioDB píše:
Děkuju za rychlou odpověd :)
Takže ty díly od CYMY nejsou na škodu? Vydží to?

vetsinou ano, ale porizovaci cena je cca 250kc, takze za tu cenu ocekavej adekvatni kvalitu

ScorpioDB píše:
A pokud by ta G36 fungovala uspokojivě, tak nehrozí, že se mi ty kola vysypou, když má tolik za sebou? (obecně nemám o životnosti představu)
Samozřejmě poznám, kde je co prasklé, ale únava materiálu se může projevit až potom :/

hrozi vzdy a vsechno, samozrejem u starsiho kveru je to riziko vysipani dilu vyssi nez u novyho. vnitrni vadu materialu, kterou okem nevidis ti nikdo bez rentgenu neodhali a klidne se muze stat, ze tam hodis vyssi pruzinu a neco ti tam rupne po 100ranach, protoze to na ty puvodni nebylo tak zatizeny, aby to ruplo

ScorpioDB píše:
Jde mi zkrátka o to, aby jsem za pár měsíců nemusel řešit prasklej mecháč, unavenou pružinu, urvaný ozubení.... Nechci aby se mi vysypalo komplet vše

v tom pripade si kup novou zbran se zarukou. U bazarovky je v podstate vzdy jiste, ze bude potreba neco opravit ci vymenit.

09 dub 2012, 15:49
Moderátor
Moderátor

Takhle, jestli chceš jistotu, že nebudeš muset řešit nějaké potíže, nekupuj si kvér z druhé ruky. To je vždycky sázka do loterie. Každopádně do pět let starý G36 od CA bych nešel ani omylem, ten maruiáckej kalach by nemusel bejt za ty peníze blbej, akorát škoda, že do něj někdo hrabal no.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

09 dub 2012, 15:51
Profil ICQ
Rotný
Rotný

Možná jsem se nevyjádřil uplně šťastně. Problémy u použitý zbraně očekávám, to je jasný. Když mi rupne kolo, nebudu se zlobit a dám tam nový. Ale nechci aby se mi to najednou rozletělo a já už bych nemohl jenom tak vyměnit jeden díl....

K tý nový zbrani... Tady si z bazaru koupím jetou, ale solidní zbraň (co se těla, komponentů a celkově výrobce týče) s tím, že možná něco vyměním a doladím a celkově mě to vyjde maximálně na 3000,- až 3500 ,- a budu mít kvalitní zbraň.

Kdybych si chtěl koupit novej kvér za 3500, tak sotva něco tak kvalitního seženu.... A kdybych koupil za 2000 fakt levnou čínu, tak z toho kvalitní zbraň nikdy nedostanu

Nebo se mýlim? A uvažuju uplně blbě?

09 dub 2012, 16:14
Moderátor
Moderátor

Pointa je, že u jetýho kvéru nikdy nebudeš dopředu vědět, jestli ho bude stačit lehce doladit a dostaneš fajn zbraň, nebo jestli to bude totální vrak, kterej budeš muset buďto totálně překopat, nebo prodat pod cenou, nebo hodit do řeky. Z bazaru si prostě koupíš tak leda zajíce v pytli.

Za 3500 samozřejmě zaručeně kvalitní a spolehlivej kvér nekoupíš. Buďto musíš riskovat a doufat, že ti to vyjde, nebo připlatit.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

09 dub 2012, 16:53
Profil ICQ
Rotný
Rotný

Hlásím, že mám konečně AK47 doma :) Nakonec jsem pořídil uplně jinde za 2600,-... Dostal jsem dva zásobáky a vnitřek zbraně je prakticky novej :) Můžu mluvit o štěstí :)

Jediný problém, který mě lehce trápí, je nepatrná prasklinka na středovém díle. Přikládám fotku ("trajektorie" praskliny červeně, fleky ozačují "uvolněnou" část).

Je to namáhaný díl? Stačilo by tu část pouze přilepit kvalitním lepidlem?

Přílohy:
Poznámka: středový díl
IMAG0185.jpg
IMAG0185.jpg [ 944.52 KiB | Zobrazeno 4069 krát ]
18 dub 2012, 22:08
Kapitán
Kapitán

v te casti je pruznika a neni moc namahana, tak tu prasklinu vypln lepidlem a bude to v poho, ale at ti zustane misto na tu pruzinku

perky

18 dub 2012, 22:58
Brigádní generál
Brigádní generál

Lepidlo bude stačit. Ale lepidlo - ne vteřiňák :D něco pořádnýho... ideálně vhodnej epoxid nebo nějakej jinej dvousložkáč.

Colt M4 CQB-R (DBoys): 96 m/s s BLS 0.28g
Colt MEU (Bell): 99 m/s s BLS 0.20g

19 dub 2012, 05:54
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]