Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2024, 15:26




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Preteky Air IPSC 
Autor Zpráva
Četař
Četař
Uživatelský avatar

Registrován: 19 črc 2012, 20:51
Příspěvky: 15
Bydliště: Zvolen
Nový příspěvek Preteky Air IPSC
Pomaly nám končí sezóna "ostrých" IPSC zbraní a ja by som chcel vedieť kto konkrétne by mal záujem o organizovanie pretekov v Air IPSC.
Prečo sa pýtam?
pretože rozvoj tohto druhu IPSC streľby je podmienený tým či sa budú organizovať IPSC preteky. Pokiaľ sa preteky robiť nebudú, je toto všetko na nič.
ŠSK Artemis na Slovensku začalo robiť preteky ako prvý klub, ale zase robiť preteky na jednom mieste nie je práve najlepšie. Vyčerpáva to hlavne organizátorov preteku a veľa potencionálnych záujemcov o tento šport nemá záujem precestovať 100-200km ak nevedia o čom to je.

Už na začiatku nášho rozbiehania Air IPSC na Slovensku bol zámysel osloviť kluby, ktoré by mali záujem ísť touto cestou. Je náznak u klubov v Žiline a Komárne, možno aj okolie Prešova.

Nebudem tajiť že prioritou týchto pretekov je u mňa rozšírenie členskej základne a hlavne získavanie juniorov pre tento šport.

Pokiaľ by bol záujem o organizovanie týchto pretekov, budem sa v tomto vlákne snažiť Vám pomôcť tak ako najlepšie viem. Či už skúsenosťami s "ostrých pretekov" ktoré organizujem už 6 rokov s chalanmi s klubu alebo aj postrehmi z Air IPSC pretekov.


06 říj 2012, 21:11
Profil
Plukovník
Plukovník

Registrován: 12 zář 2012, 16:39
Příspěvky: 1037
Nový příspěvek Re: Preteky Air IPSC
Momentálne jednáme o priestor ktorý je už na 90% istý úž len treba dotiahnuť financie a klubové karty, je to v podstate funkčná strelnica na krátke a malorážkové zbrane. Zháňame materiál na zábrany a stajany na terče a ak sa podarý všetko včas pripraviť na budúci rok by som chcel niečo zorganizovať.
Zatiaľ trénujeme v improvizovaných podmienkach po večeroch študujem pravidlá mám už celkom peknu zbierku airsoft zbaní a postupne sa mi darý k tomuto športu lákať hlavne mladých ľudí.


07 říj 2012, 11:41
Profil
Četař
Četař
Uživatelský avatar

Registrován: 19 črc 2012, 20:51
Příspěvky: 15
Bydliště: Zvolen
Nový příspěvek Re: Preteky Air IPSC
stien zo začiatku vela netreba, ale čo uľahčí prácu stavania na stage sú stojany na terče. Kĺudne by som ich vyrobil celé s dreva, jednoduchá výroba, a pri Air dlhodobá životnosť :-)
ak bude čas niečo skúsim vyrobiť a hodim to sem.

k tým stenám. doporučujem ich vyrobiť čo najpevnejšie, aby dlho vydržali. výškovo cca nad 1,8 metra, viac nemá význam, aj pravidlá hovoria že pokial je stena vysoká 1,8metra považuje sa za idúcu do nekonečna.

ináč, videl som video kde použili krabice naukladné na seba, ja osobne si myslím že na začiatok je to vhodný stavebný materiál, ktorý sa dá dokonca použiť aj ako stojan na terč (len potom už by mala byť farba krabice iná ako farba terča.

ak by ste potrebovali aj terče, treba dať vedieť, dávame sa do kopy viac klubov, kupujeme potom večšie objemy a je to lacnejšie, tak isto riešime aj lepky ktoŕe objednáme raz do roka a potom vychádzajú na 50% s predajnej ceny v obchodoch.

m.ape skade ste?


08 říj 2012, 20:22
Profil
Plukovník
Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 18 čer 2011, 08:24
Příspěvky: 964
Bydliště: Slovakia - Sabinov
Nový příspěvek Re: Preteky Air IPSC
Sme zo Sabinova +blízke okolie ( boli sme aj na súťaži v Sielnici) , ak si spomenieš
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=VS1yC3viUOA

3:05 -> Ma.pe
3:35 -> ja
+2ja ešte ( 3:24 , 2:46 )

Nejaké terče už sme skúšali vyrobiť čisto z latiek , ale chcelo by to spraviť také aby sa dala upravovať výška umiestnenia terča.
(prevažne používamé palety kedže sa z nich dá postaviť kadečo)

Zatiaľ ma zaujalo niečo takéto jednoduchšie : http://www.youtube.com/watch?v=9c_eA_oM ... re=related

a časom niečo takéto možno skúsiť postaviť :
https://www.youtube.com/watch?v=gYAjuQK ... r_embedded

pravdaže by sa to prispôsobilo materiálu ktorý by sa dal zohnať , hlavne tie PVC trúbky nahradiť niečim podobným lebo to vyzerá dosť prakticky z viacerých ohľadou.

_________________
Strelec bez zbrane :)


08 říj 2012, 21:06
Profil ICQ
Plukovník
Plukovník

Registrován: 12 zář 2012, 16:39
Příspěvky: 1037
Nový příspěvek Re: Preteky Air IPSC
Ahoj Ondrej to som ja Peter Marton dvaja bratia v okuliaroch a šatkami boli sme na obydvoch pretekoch čo si organizoval kupoval som od teba popre.

Zatial ako terče používame výkres A4 s vytlačeným terčom stojany uvažujem vyrobiť z medených rúrok a dreva uvažovali sme aj o kartonových krabiciach ktoré sa dajú použiť ako stojany aj ako zábrany či prekážky.

Spojil som sa jedným pánom ktorý vedie strelecký klub + sám už dlhé roky striela a prevádzkuje strelnicu vedľa ktorej je nevyužívané cvičisko pre psov ktoré by som chcel premeniť na Airsoftovú strelnicu v podstate sme už dohodnutý treba už len zaplatiť členské vystaviť klubové karty prevziať kľuče od skladu a môžeme sa pustiť do príprav.
Chalanov to celkom chytilo tak uvidím ako to pôjde ďalej túfam že sa nám to spoločne podarí dotiahnuť tam kde poliakom.


08 říj 2012, 22:27
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.  Designed by STSoftware for PTF.  Český překlad – phpBB.cz
Kontakt: info(zavinac)airsoft-forum.cz